ostatnio najlepsze kruche ciasteczka dla dzieci. Te ciastka są przepyszne! Idealnie maślane oraz puchate i jednocześnie kruche. Niebiańskie ciasteczka z migdałami mielonymi szykuje się w 10 minut. Pieczenie tych ciastek to sama przyjemność. Polecam również świetny przepis na kruche ciastka migdałowe z syropem daktylowym
AniaGotuje.pllubicie, czy akurat macie :-) Żeby pulpeciki były bardziej aromatyczne, do mięsa dodałam i często dodaję ketchup i musztardę. Wam życzę miłego i smacznego dnia :-) Składniki pulpeciki: 500 g mięsa mielonego u mnie z indyka 2 łyżki ketchupu 2 łyżki musztardy miodowej około 10 sztuk suszonych pomidorów z oleju 5 łyżek bułki tartej 1 jako sól pieprz 1,5 łyżeczki
kruche babeczkimojej kuchni. Zapraszam :) Składniki: 45 dag szpinaku mrożonego i rozdrobnionego 3 ząbki czosnku około 20 dag sera feta ( półtłustego ) olej do smażenia 30 dag fileta z kurczaka pieprz czarny mielony do smaku zioła prowansalskie według uznania 2 łyżeczki czubrycy białej 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 25 dag makaronu rurki sól do gotowania gorąca woda Wykonanie: 1. Szpinak rozmrażamy
Izabelawkuchniszklanki, margaryna 10 dag, drożdże 5 dag, cukier 0,5 łyżki, sól 1 łyżka, farsz: kapusta kiszona odciśnięta 1 kg, grzyby suszone 5 dag, cebula duża 1 szt, kminek mielony 1 łyżka, sos sojowy 3 łyżki, pieprz ziołowy do smaku, sól i pieprz do smaku, olej do smażenia, dodatkowo: jajko do posmarowania kulebiaków 1 szt, Sposób przygotowania: Grzyby namoczyć
kulinarne odsłony patimakaronu – drobne kółeczka, koraliki lub mini muszelki 45g masła 82% tłuszczu 3 średnie ząbki czosnku 6-7 łyżek startego parmezanu 2-3 łyżki drobniutko posiekanej natki pietruszki świeżo mielony pieprz
Karo in the KitchenSkładniki: wątróbka cielęca 1 kg, olej rzepakowy 1/4 szklanki, mąka pszenna - ile potrzeba, cebula 4 sztuki, woda 4 szklanki, majeranek 2 łyżki, kucharek 2 łyżeczki, pieprz mielony 1 łyżeczka wątróbkę cielęcą świeżą oczyścić z żyłek, błon, opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na mniejsze i cieńsze kawałki obtoczoną wątróbkę w mące pszennej smazyć na mocno gorącym oleju na rumiano
W Mojej Kuchni Lubiękontrast pomiędzy smakiem słodkim i kwaśnym. Palony łosoś z kapustą kiszoną curry Karola Okrasy Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 500 g fileta z łososia przyprawy do obtoczenia łososia (imbir mielony, cynamon, curry, kardamon, ostra papryka) 250 g kiszonej kapusty 2 szalotki 2 ząbki czosnku 2 jabłka 1 łyżka pasty curry 1 łyżeczka curry w proszku 1/2 łyżeczki startego imbiru
Kulinarne przygody Gatitycudownego i smakowitego Nowego Roku 🍸💗. Imprezowe roladki szpinakowe last minut Czas przygotowania: 50 minut Składniki: 1 opakowanie szpinaku mrożonego Poltino 1 duży ząbek czosnku 4 kopiaste łyżki białego sera mielonego (takiego z wiaderka) garść orzechów włoskich + orzechy do dekoracji 4 łyżki uprażonych pestek dyni sól pieprz 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej opakowanie ciasta francuskiego mleko do smarowania ciasta Wykonanie
Kulinarne przygody GatitySkładniki na tortownicę o śr 26 cm Czas przygotowania: 120 min + chłodzenia Spód 300 g kruchych ciasteczek korzennych 80 g masła Masa twarogowa 500 g sera twarogowego trzykrotnie mielonego 500 g sera mascarpone 3 łyżki skrobi ziemniaczanej lub ryżowej 1 szklanka drobnego cukru 1 łyżeczka naturalnego ekstraktu waniliowego lub nasionka z 1 laski wanilii 5 jajek 2 żółtka
Słodki Kompromisjest sezon na brukselkę ja użyłam mrożonej z Poltino . Brukselka zawijana w boczek 40 dkg brukselki mrożonej Poltino 30 plasterków boczku surowego wędzonego pieprz do smaku świeżo mielony Brukselkę wyciągamy z opakowania na talerz i pozwalamy się jej rozmrozić. Włączamy piekarnik na 200 C Boczek kroimy na cienkie nie za szerokie plasterki. Każdą brukselkę owijamy boczkiem. Układamy
Kuchnia na wzgórzułyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystkie składniki połączyć, wyrobić ciasto i włożyć do zamrażarki na min. 30 min lub całą noc. Masa serowa: 1 kg białego mielonego sera (najlepiej półtłusty) 1/2 szkl. cukru trzcinowego lub ksylitolu 1 szkl. mleka (u mnie bez laktozy) 2 budynie waniliowe bez cukru 5 jaj 2 łyżki cukru waniliowego (opcjonalnie
Czarnawisienkanajlepiej plastikową lub szklaną, bo drewniana wciągnie łososiowy aromat) i posiekać bardzo drobno ostrym nożem. Białe części szalotek pokroić w drobniutką kosteczkę i dodać do posiekanego łososia. Doprawić świeżo mielonym pieprzem i dokładnie wymieszać. Z masy uformować 12 niewielkich kuleczek, ułożyć na półmisku i w każdej kulce zrobić wgłębienie (jak w kluskach śląskich). Ogórki obrać ze skórki i pokroić
Dietologłopatki) 2 kiełbasy np. śląskie 1 cebula 2 ogórki kiszone 2 łyżki koncentratu pomidorowego 3-5 suszonych grzybków 1/4 szklanki mąki 1,5 – 2 szklanki wody przyprawy: sól, mielony pieprz, ziele angielskie- 3kulki, majeranek, liść laurowy olej do smażenia *** Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w dużą kostkę i oprószamy solą oraz pieprzem *** *** Kiełbasę kroimy w plasterki
Blog z Apetytem