mielone - 47549 przepisów (strona:1497/3170)

Pyszne Burrito 187

kuchni meksykańskiej i południowej USA. Z czerwoną fasolą i kukurydzą jest bardzo sycące. Na tortille możecie położyć też ryż. Składniki: 4x tortilla pszenna z siemieniem lnianym 250 g mięsa mielonego z indyka 400 g pomidorów krojonych w puszce 200 g fasoli czerwonej w puszce 200 g kukurydzy w puszce 50 g mieszanki sałat 1 mała cebula 1 ząbek czosnku

Dominacja smaku
Migdałowe z nutą pomarańczy 132

family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 400 g mielonych migdałów (można kupić gotowe np. w Lidlu) 225 g cukru 375 g margaryny 6 jajek L 100 g mąki łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka zapachu pomarańczowego Margarynę utrzeć

kulinarnyswiatdomi
WĄTRÓBKA CIELĘCA Z OGÓRKIEM I PAPRYKĄ (keto, LCHF, paleo, optymlana, bez glutenu, jajek i laktozy) 177

tłuszczu do smażenia ( (np. masło klarowane lub smalec gęsi ) – ilość zależy od makro jakie chcecie uzyskać 50 ml przecieru pomidorowego 100% sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny mielony papryka ostra papryka słodka Wątróbkę wypłukać, osuszyć i wyczyścić z żyłek i błon a następnie pokroić w większą kostkę. Mięso włożyć do miski, wymieszać z musztardą i mlekiem kokosowym

Ola la LCHF
Wielkanocna babka majonezowa z buraczanym lukrem 159

łyżki maku otarta skórka z cytryny sok z połowy cytryny. Foremkę o pojemności 2.5 litra, lub dwie mniejsze wysmarować masłem i wysypać bułką tartą, lub kaszą manna, albo mielonymi migdałami  Produkty powinny być w temperaturze pokojowej. Mąki wraz z proszkiem do pieczenia przesiać do miseczki. W misie miksera ubić białka na sztywną pianę, następnie dodawać po łyżce cukier

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Ryż z sosem pomidorowym 149

duża czerwona papryka 3 suszone pomidory z zalewy w oleju niecała szklanka wody lub bulionu 2 łyżki octu winnego szczypta cynamonu sól, pieprz, oregano, lubczyk, słodka i ostra papryka mielona oliwa Przygotowanie: Na rozgrzanej oliwie podsmażam posiekane drobno: cebulę, czosnek i suszone pomidory. Gdy cebula się zeszkli dodaję ananasy pokrojone w kostkę i paprykę. Duszę do miękkości papryki, dodaję

Zasmakuj Kuchni
Wędzona pierś z kurczaka 500

SUROWIEC -pierś z kurczaka PRZYPRAWY -sól morska/peklosól 50/50 --19 g /kg -czosnek granulowany 1 g/kg -gorczyca mielona 1 g/kg -pieprz biały 1 g/kg -folia celulozowa -siatka gęsta rękaw -pończocha -woreczek do próżni WYKONANIE Kupiona pierś myjemy pod bieżącą wodą usuwamy błony i zbędny tłuszczyk.Wycieramy do sucha ręcznikiem papierowym i peklujemy, przyprawiamy ze wszystkich stron. Pierś składamy, wrzucamy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Makaron penne ze szparagami i kozim serem 88

czemu nie. Składniki 250 g makaronu penne 2 łyżki masła 10 szt zielonych szparagów 2 łyżki posiekanego szczypiorku 100 g sera koziego twarogowego 4 łyżki oliwy extra vergine świeżo mielony czarny pieprz sól starty parmezan Przygotowanie Do gotującej wody wrzuciłem makaron, ugotowałem al dente. Odłamałem twarde końce szparagów, obrałem do 2/3 wysokości, pokroiłem na 4 cm kawałki. Ugotowałem

R'n'G Kitchen
Zupa z kapusty włoskiej z białą fasolką 161

bulionu 1/2 główki kapusty włoskiej 1 puszka białej fasoli 1/2 szklanki ryżu 2 marchewki 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego majeranek kminek mielony pieprz cayanne sól, pieprz Wykonanie: Warzywa obrać i umyć. Kapustę poszatkować, cebulę pokroić w półksiężyce a marchewkę w talarki.W garnku rozgrzać tłuszcz, wrzucić cebulę z marchewką i czosnkiem, podsmażyć. Dodać

magiczna kuchnia Kasi
Legendarny sernik z mango 781

pieczeniem z lodówki), a także dobrej jakości twarogu (zmielonego półtłustego lub bardzo gęstego wiaderkowego) – wtedy sernik na pewno uda się perfekcyjnie. Sernik z mango – masa: 1 kg mielonego twarogu 35 g mąki ziemniaczanej (ok. 3 łyżki) 4 wiejskie jajka 270 ml słodzonego mleka zagęszczonego (ciut ponad 1 szklanka) 200 g kwaśnej, gęstej śmietany

Poezja smaku
Zupa ze szpinakiem, porem i makaronem ryżowym 143

porcje: opakowanie 200-300 g szpinaku 1 duży por 2-3 ziemniaki puszka 400 ml mleka kokosowego 800 ml wody 100 g makaronu ryżowego pół łyżeczki kurkumy płaska łyżeczka mielonej kozieradki łyżeczka suszonego czosnku płaska łyżeczka kuminu Przygotowanie: Ziemniaki obierz i pokrój w drobną kosteczkę, a pory z półplasterki. W dużym 5 litrowym garnku rozgrzej 3 łyżki oleju, wrzuć

greenscarf
Tort makowy z masą serowo-śmietankową... Jubileuszowy. Na piąte urodziny bloga 164

inne moje torty.  A teraz...zapraszam Was na ten pyszny tort Składniki na biszkopt makowy: 8 jajek 250 g cukru 2 łyżki oleju 120 g suchego, mielonego maku 2 łyżki tartych migdałów 180 g mąki pszennej tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego Składniki na krem: 750 g   serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki

Kuchnia u Krysi
Jajka faszerowane tuńczykiem i porem 147

własnym 150 g korzenia pora 1 łyżka masła Garść posiekanego szczypiorku 1 czubata łyżeczka musztardy 1 czubata łyżeczka jogurtu naturalnego 1 czubata łyżka majonezu Kilka rzodkiewek Sól Pieprz czarny mielony Wykonanie: Jajka ugotować na twardo (ok. 10 min.) w lekko osolonej wodzie. Ostudzić i obrać ze skorupek. Przekroić na połowę i wyjąć żółtka. Wrzucić do miseczki. Por pokroić

Przepisy Babci
Pałki z kurczaka po marokańsku 169

kurczaka 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 1/2 pęczka natki pietruszki świeża kolendra około 100 g zielonych oliwek 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki mielonego kuminu 1/4 cytryny 1 łyżeczka (kopiata) mąki ziemniaczanej sól pieprz 1. Na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę. Pałki myjemy, obsmażamy na rozgrzanej oliwie z każdej strony. 2. Cebulę obieramy, kroimy

kruche babeczki
Tortille z kurczakiem i awokado 227

zdrowe tortille z kurczakiem i awokado z dodatkiem pysznego sosu majonezowego. Składniki do marynaty: 1 ząbek czosnku szczypta ostrej papryki 1/2 łyżeczki słodkiej papryki szczypta suszonego oregano 1/2 łyżeczki mielonego kminku szczypta pieprzu cayenne oliwa Składniki do sosu majonezowego 2 ząbki czosnku 3 duże łyżki majonezu (my użyliśmy Majonez Kielecki Lekki ) pęczek szczypiorku 2 łyżki śmietany 1 łyżka octu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sos jogurtowy, indyjski Raita 160

nasienne. Wyrzucić je. Następnie pokroić ogórka w kostkę. Do miseczki wlać jogurt, dodać pokrojonego ogórka, posiekaną mięte, sok z cytryny wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem czarnym świeżo mielonym. Odstawić na chwilkę żeby składniki się połączyły. Jadłam ten sos w Londynie do bardzo ostrego kurczaka był pyszny. Chwalę to danie z tym sosem do dzisiaj. Dlatego postanowiłam zrobić

Kuchnia Pokoleń