mielone - 47549 przepisów (strona:1492/3170)

Klopsiki zapiekane podane na spaghetti 162

Mój ostatni przepis na spaghetti. Z klopsikami smakuje wybornie.  Składniki: 35 dag mielonego mięsa wieprzowego 2 ząbki czosnku 2 łyżki bułki tartej 3 łyżki posiekanej natki pietruszki cytryna 1 jajko 150 ml białego wina wytrawnego makaron spaghetti sól i pieprz do smaku Wykonanie: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. Mięso wymieszać z jajkiem, bułką tartą, zmiażdżonym czosnkiem, natką

Tradycyjna Kuchnia
Makaron z cukinią, kurczakiem i suszonymi pomidorami 188

Nie, nie tym razem nie zabieraliśmy obiadu do pracy. Zaraz po niej Madzia postanowiła przygotować pyszny i bardzo szybki obiad. Na nasze stoły trafił makaron z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
WIELKANOCNE BABECZKI MARMURKOWE (wegańskie, bezglutenowe) 183

gorzkiej czekolady + 1 łyżka oleju kokosowego rodzynki Sposób przygotowania: Do miski daj mąkę, cukier, mleko, olej, proszek do pieczenia i sok z cytryny. Siemię lniane zmiel (możesz też użyć mielonego) i zalej gorącą wodą. Odstaw na 10 minut. Po tym czasie dodaj do reszty składników. Wszystkie składniki wymieszaj na gładką masę. Podziel ją na dwie części i do jednej

Via Gusto
Bezglutenowe batoniki musli 136

suszonej żurawiny/rodzynek/od biedy posiekanych drobno daktyli 2-3 łyżki syropu z agawy/ryżowego/daktylowego/melasy *jakiegoś wege płynnego słodkiego lepu łyżeczka cynamonu łyżeczka kardamonu i jeżeli lubicie to łyżeczka mielonego imbiru Przygotowanie: W garnku rozpuść olej kokosowy, dodaj cukier i syrop z agawy. Dodaj do tego suche płatki owsiane, posiekane morele, żurawinę, podprażony słonecznik, przyprawy. Wymieszaj dokładnie i odstaw

greenscarf
Wielkanocne gniazdka serowe na słodko 128

szybkie do przygotowania. Na pewno przypadną do gustu młodszej części naszych świątecznych gości.  Wielkanocne gniazdka serowe na słodko Czas przygotowania: 90 minut Składniki Sernik: 500 g  białego mielonego sera z wiaderka 4 łyżki  cukru pudru Diamant 2 żółtka 1/2 łyżeczki  domowej esencji waniliowej starta skórka z cytryny Masa kokosowa: 80 g wiórków kokosowych 2 duże

Kulinarne przygody Gatity
Kurczak w zielonym curry z makaronem ryżowym 148

porcja: 160 g piersi kurczaka 1/2 małej puszki kukurydzy garść zielonego groszku (ok. 30-40 g) 70 g makaronu ryżowego 1/2 łyżeczki zielonej pasty curry sól i kolendra mielona do smaku Kurczaka pokroiłam w dużą kostkę, podsmażyłam bez dodatku tłuszczu. Pastę curry rozpuściłam w 1/4 szklanki wody, dolałam fo kurczaka. Dodałam warzywa i dusiłam chwilę. Makaron ugotowałam i podałam

Kucharzyca
Dorsz słodko-kwaśny 125

skory, następnie przewracam na druga stronę i ściągam skórę). Pomarańcze dokładnie obieramy, kroimy i dodajemy do ryby. Plastry ananasa kroimy w kostkę, dodajemy do ryby. Dodajemy kukurydzę. Doprawiamy kolendrą mieloną, solą i małą ilością przecieru lub (jeszcze mniejszą) koncentratu pomidorowego. Można dodać jeszcze sok z połówki cytryny. Całość dusimy ok. 10 minut. Porcja ma ok. 700 kcal

Kucharzyca
W marcu jak w garncu 141

pomieszać w garncu smaki z całego świata, na przykład ze słonecznej Grecji, którą Agata odkrywa dla nas na talerzu. Greckie pulpeciki pieczone z sosem jogurtowym Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 115 g pokruszonego sera feta 1/4 szklanki drobno posiekanej natki pietruszki 1/3 szklanki szczypiorku świeża bazylia lub oregano drobno pokrojone (ilość wg uznania) 4 ząbki przeciśniętego przez praskę

KulinarneImpresje.pl
Czosnkowo-bazyliowe pieczarki na maśle 202

stole Spróbujcie. Składniki: 8 pieczarek 2 ząbki czosnku 3 łyżki masła klarowanego – polecam Sertop 1/2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki 5-6 listków świeżej bazylii odrobina soli świeżo mielony pieprz do smaku Przygotowanie: Pieczarki obieramy, pozbawiamy ogonków i kroimy na pół. Na patelni rozpuszczamy 2 łyżki masła klarowanego. Dodajemy nasze pieczarki i starte na drobnych oczkach ząbki czosnku. Smażymy

Słodkie okruszki
Rolada z karkówki z sosem chrzanowym 240

wieprzowej 2-3 całe główki czosnku 2-3 gałązki natki pietruszki 2 łyżki miękkego masła 1 łyżka musztardy miodowej ok. 2 łyżki majeranku kilka liści laurowych sól morska, świeżo mielony pieprz Sos chrzanowy: 1 łyżka masła 1 czubata łyżka mąki pszennej ok. 1 szklanka soków wytopionych z mięsa 1/2 szklanki słodkiej śmietanki kremowki 30% 2 łyżki startego chrzanu

Poezja smaku
Tostowe krokieciki z serem i kiełbasą krakowską 147

plasterki sera topionego do tostów 4 cienkie plasterki kiełbasy krakowskiej około 4 małe szczypty Ziół Małgorzaty Skworcu 1 duże jajko bułka tarta odrobina soli himalajskiej (można pominąć) czarny mielony pieprz do smaku olej do smażenia Przygotowanie: Z chleba tostowego odcinamy skórki. Następnie każdą kromkę wałkujemy. Na każdej kromce układamy plasterek sera (warto go przeciąć, aby nie wystawał za kromkę

Słodkie okruszki
Śniadanie mistrzów: jajka zapiekane w szynce + pomidorki zapiekane z serem roquefort 158

pokrojone się świetnie sprawdzą - Pomidorki koktajlowe/ papryczkowe - w każdym razie któreś z małych odmian, tyle, by wypełnić kokilki - Ser roquefort - lub inny, na który mamy ochotę - Sól, pieprz grubo mielony - odrobina masła - Na jajka i pomidory można dać szczypiorek, lub jak u mnie - bazylię Potrzebna będzie również blacha do mufiinek lub kokilki. Ja jajka zapiekłam w formie, a pomidorki

Cook&Love
Zupa z mrożonych warzyw na patelnię 247

łyżkę śmietany. Bez śmietany też powinna Wam smakować :) Mieszanka warzywna składa się z marchewki, papryki czerwonej, pomarańczowej, żółtej, groszku zielonego, pora, kiełków fasoli Mung. Ja dodałam jeszcze pieprz czarny mielony oraz majeranek i pieprz ziołowy. Doprawiłam już w miseczce mlekiem ryżowym. Papryka wędzona którą dodałam "podkręciła jeszcze ostrość zupy, takie lubię :) Otrzymałam garnek zupy smacznej zupy. W handlu jest

Proste Potrawy
Kotlety mielone z majonezem 204

pyszne kotlety, majonez bardzo podkręca ich smak. Kotlety podałam z pieczonymi pieczarkami i ziemniaczkami. Dodatkiem do obiadu była fantastyczna Surówka Staropolska  Firmy ORZECH . Gorąco polecam. Składniki: 700 g mielonej karkówki wieprzowej 1 mała bułka pszenna 1 jajko 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy dijon 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka bułki tartej 1 łyżeczka majeranku sól, pieprz

Gosia gotuje
Fasola mung z parówkami sojowymi 110

sosu sojowego 200 g parówek sojowych 400 g pomidorów krojonych z puszki 500 ml bulionu warzywnego 1 łyżka suszonej kolendry 1 łyżka cynamonu 1 łyżeczka zmielonego kardamonu 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 4 łyżki sosu ostrygowego cynamon do smaku sól, pieprz Przygotowanie Fasolę dzielimy na dwie części. Jedną wrzucamy do zimnej wody i od momentu

R'n'G Kitchen