Pascha wielkanocna na zimno pojawiła się w naszym domu dopiero parę lat temu. I przyznam szczerze, że biorąc pod uwagę, jaką zrobiła furorę, nie do końca rozumiem dlaczego. Być może wynika to z faktu, że pascha wielkanocna na zimno jest tradycyjnym deserem, ale raczej z terenów wschodnich – Rosja, Ukraina, a nigdy nie mieliśmy tam żadnych korzeni. Tradycyjna pascha wielkanocna na zimno była przygotowywana ze śmietany i mleka, z których najpierw robiło się twaróg. Teraz używamy już raczej gotowych serów t... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...