stronę i fanpaga producenta Składniki: 5 łyżek masła klarowanego Sertop 1 pełna łyżka słodkiej czerwonej papryki 1 duży ząbek czosnku 1/2 łyżeczki soli ziołowej 3/4 płaskiej łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu 1 łyżeczka suszonej bazylii kilka ziemniaków (u mnie 6 większych sztuk) * dodatkowo: można dodać odrobinę masła na wierzch pod koniec pieczenia *ilość wg potrzeb, wystarczy zwiększyć proporcjonalnie ilość
Słodkie okruszkicukini ułożone na półmisku. Spożywać na zimno jako przystawkę lub zakąskę do mięsa, ryby, mozzarelli, żółtych serów czy wędliny. Polecam jako dodatek do Rolady z mięsa mielonego lub hamburgerów z mięsa drobiowego SMACZNEGO
zielonacukinkakremowego serka ze sklepu) 1/2 niewielkiej czerwonej cebuli, drobniutko posiekanej 2 łyżki posiekanej roszponki 2 łyżki gęstej śmietany 18% 2 - 3 szczypty cayenne 2 - 3 szczypty mielonej, słodkiej papryki sól do smaku PRZYGOTOWANIE : Krok 1. Ser biały bardzo dokładnie ucieramy, tak aby był gładki i kremowy (można blenderem), dodajemy śmietankę i pozostałe składniki - mieszamy i doprawiamy do smaku
Moja Książka Kucharskaząbki czosnku 1 łyżka klarowanego masła ¾ szklanki słodkiej śmietanki do gotowania 22% 10 dag sera pleśniowego ½ łyżeczki soku z cytryny ¼ szklanki płatków migdałowych Gałka muszkatołowa do smaku Świeżo mielony biały pieprz do smaku Sól himalajska do smaku Sposób przygotowania: Brokuł ugotować na pół twardo w osolonym wrzątku z odrobiną cukru, odcedzić na sicie, pokroić na małe kawałki. Makaron
Wanilia i Kardamonstrzępiasta) pół zielonego ogórka szklarniowego 5-6 rzodkiewek pół pomarańczowej papryki Sos: 5 łyżek oleju z pestek winogron 2 łyżeczki musztardy francuskiej łyżeczka soku z cytryny łyżeczka miodu świeżo mielony pieprz sól Warzywa dokładnie myjemy. Sałatę rwiemy na małe kawałki i wrzucamy do miski. Ogórka kroimy na ćwiartki, a następnie na plasterki, rzodkiewki kroimy w plasterki, a paprykę
PatiGotujechrupiącym pieczywem. Zapraszam :) Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo pół małej cebuli 10 dag twardego sera żółtego 3 łyżki majonezu olej do smażenia sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku pół pęczka szczypiorku Wykonanie: 1. Cebulę obieramy i drobno kroimy, następnie smażymy na oleju do miękkości i zrumienienia, odsączamy z nadmiaru tłuszczu i studzimy. 2. Ugotowane jajka obieramy
Izabelawkuchnizawiesiny 2 łyżki oleju roślinnego do podsmażenia 3 ziarenka ziela angielskiego 1 liść laurowy ½ łyżeczki czerwonej papryki 1 łyżeczka przyprawy do wieprzowiny Sól himalajska do smaku Pieprz czarny świeżo mielonej do smaku Natka pietruszki do posypania Sposób przygotowania: Żeberka opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na kawałki z jedną lub dwoma kostkami, oprószyć przyprawą do wieprzowiny, solą, pieprzem i czerwoną
Wanilia i KardamonWhey (u nas smak ciasteczkowy) -2 banany (dojrzałe, miękkie) -2 jajka -1 szkl. mleka (u nas bez laktozy) -3 łyżki oleju kokosowego -1 łyżeczka cynamonu -1/2 łyżeczki imbiru mielonego -1/2 łyżeczki kardamonu -1 łyżeczka proszku do pieczenia na kamieniu winnym -tabliczka gorzkiej czekolady (u nas bez cukru) Karmel kokosowo-orzechowy -250ml mleka kokosowego lub śmietanki kokosowej
Candy Pandaszłożony wafel przykrywamy papierem do pieczenia. Obciążamy deską oraz jakąś grubą książką. Wkładamy do lodówki na ok. 2-3 godziny. Po wyjęciu dekorujemy polewą, posypujemy mielonymi orzechami. Ponownie wkładamy do lodówki, aby polewa zastygła. Gotowy wafel kroimy w kwadraty, trójkąty, romby – dowolnie. Przechowujemy w zamykanych pojemnikach, w lodówce. *Tak przygotowany Snickers śmiało może odegrać
Marcepanowa kuchniapory spotkałam się tylko z mieloną wołowiną w chili con carne. Do mojego dania mięso pokroiłam w kostkę, bo kawałki wołowiny obsmażone miałam akurat w zamrażarce. Danie co prawda wymaga dłuższego duszenia, ale smak nie odbiega znacząco od chili, które przygotowywałam do tej pory. Mięso podałam z kaszą jęczmienną i surówką z czerwonej kapusty. Składniki: 700 g chudej wołowiny
Czerwień i błękitSkładniki : schab b/k - 1,5 kg majeranek - 1 łyżeczka papryka słodka mielona - 2 łyżeczki Marynata : woda - 1,5 l sól - 1 łyżeczka jałowiec - 4 ziarenka cukier 1/2 łyżeczki sól peklowa - 60 g czosnek - 4 ziarenka liść laurowy - 2 sztuki ziele angielskie - 5 ziaren Przygotowanie: Schab umyć, przełożyć do garnka. Marynata: Do garnka wlać wodę, dodać przyprawy
Kuchnia Danusiselera 1 korzeń pietruszki 3 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego 400g białej kiełbasy 3 łyżki kwaśniej śmietany 18% 1 duża cebula 2 ząbki czosnku majeranek sól pieprz mielony 2 łyżki oleju 16 przepiórczych jaj Marchew, pietruszkę i seler obrać. Marchew i pietruszkę pokroić w półplasterki, seler w słupki. Do garnka wlać 1,5l wody, dodać warzywa, liście
Obiad gotowypolędwiczka wieprzowa łyżka suszonego majeranku pieprz 2 jabłka szklanka cydru olej do smażenia sól morska Polędwiczkę oczyścić. Podzielić na 3 części. Mięso polać łyżką oliwy, oprószyć majerankiem i świeżo mielonym pieprzem. Mięso włożyć do miski z cydrem. Przykryć całość folią spożywczą i wstawić na kilka godzin do lodówki. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i obsmażyć na nim na złoty
Weekendy w domu i ogrodziejest lekki, nie za słodki i do tego niedrogi w przygotowaniu. Podawany z kawałkami czekolady na wierzchu jest jeszcze lepszy. SKŁADNIKI: · 1 kg twarogu mielonego dobrej jakości (Piątnica, albo President) · 3 galaretki brzoskwiniowe + wrzątek · duża puszka brzoskwiń w syropie - 850 ml PRZYGOTOWANIE: Przygotuj tortownicę
Calzonella.comfiliżanką ulubionej herbaty. Zapraszam :) Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo 20 dag serka topionego szczypiorkowego 2 łyżki majonezu pół pęczka szczypiorku 2 łyżeczki musztardy sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku Wykonanie: 1. Ugotowane jajka obieramy ze skorupek i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Szczypiorek płuczemy, osuszamy i drobno siekamy. 2. W misce rozcieramy serek topiony
Izabelawkuchni