mięso - 63110 przepisów (strona:1482/4208)

Golonka z indyka duszona w warzywach 215

Mięso z indyka jest smaczne, zdrowe i niskokaloryczne, szczególnie polecane przez dietetyków. Nie potrzebuję jednak specjalnej zachęty, bo uwielbiam każda część z indora. Dziś polecam bardzo niedoceniane w kuchni podudzia z indyka. To tanie mięso i znacznie smaczniejsze od piersi, którą bardzo łatwo przesuszyć. Danie przygotowane z podudzi indyka, przyciętych na kształt wieprzowych golonek najlepiej zjeść w domowym zaciszu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kurczak z ryżem i warzywami w shoarmie 180

przyprawy: czerwona shoarma, chilli, sól, natka pietruszki Przygotowanie: Na początku marynujemy kurczaka w mieszance oleju (2/3 łyżki), shoarmy (ok. 1,5 łyżeczki) i soli (ok. 0,5 łyżeczki). Chowamy mięso do lodówki i w międzyczasie zajmujemy się krojeniem warzyw. Na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju lub masła podsmażamy kurczaka. Przez chwilę robimy to na dość dużym ogniu. Gdy mięso się

Pyszny Duet
Pieczone bataty z jarmużem i ciecierzycą 249

miłośników delikatnie ostrych, a zarazem lekko słodkich smaków. I dla tych, którym z mięsem niekoniecznie po drodze. I dla tych na permanentnej diecie, rozpoczynającej się zazwyczaj wiosną. Dla mnie! Składniki: 1 duży batat 80 g liści jarmużu (bez łodyg) 100 g ciecierzycy z puszki lub ugotowanej 100 g sera feta 1 papryczka chili 4-6 pomidorków, np. koktajlowych 1 ząbek

gutfut
Pulled beef czyli pieczona łata wołowa w domowej bułce z jabłkami szara reneta w maśle orzechowym oraz marchewką i porem 136

porem i liściem laurowym oraz zielem angielskim. Zalewam bulionem i cierpliwie gotuję przez 3 godziny na wolnym ogniu. W razie potrzeby dolewam bulionu lub wody. Na koniec gotowania wyławiam mięso, które zalewam winem i połową bulionu z gotowania i duszę jeszcze dwie godziny na wolnym ogniu, natomiast warzywa gotuję w bulionie do zredukowania sosu. Gotowe mięso szarpię widelcami. Podaję

Mango Papaja
Placki ziemniaczane z mięsno-warzywnym gulaszem-pyszne :) 223

Witam Kochani dziś zapraszam na pyszne placki ziemniaczane z mięsno-warzywnym gulaszem-pyszna propozycja na obiad, która zasmakuje każdemu :) GULASZ -500g mięsa wieprzowego np łopatka, szynka -1 cebula -2 małe ząbki czosnku -0,5 małej cukinii -0,5 puszki kukurydzy (puszka 340g) -1 duża marchew lub 2 małe -6 średnich pieczarek -łyżka masła -sól, pieprz  do smaku -zioła(...)smażenia DODATKOWO -100g żółtego sera startego na dużych oczkach GULASZ Cebulkę kroimy drobno i podsmażamy na maśle, dodajemy marchew pokrojoną w talarki oraz pokrojone w niewielka kostkę mięso. Całość podlewamy lekko wodą i dusimy około 10-15 minut. Dodajemy drobno pokrojoną cukinię, czosnek, pieczarki i wszystko dusimy ok 5 minut.  Dodajemy przyprawy i kukurydzę i gotujemy chwilę

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
PIERŚ Z KURCZAKA ZE SZPINAKIEM W SOSIE ŚMIETANOWO-SEROWYM (keto, LCHF, optymalne, bez glutenu i jajek) 381

żółtego 1/3 łyżeczki otartej gałki muszkatołowej Filety umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze porcje. Obrany i wyciśnięty 1 ząbek czosnku dodać do 10 g miękkiego masła klarowanego i wymieszać. Mięso doprawić solą i pieprzem, nasmarować masłem czosnkowym i sokiem z cytryny a następnie umieścić w naczyniu żaroodpornym i piec bez przykrycia w temperaturze 180 ° C przez 30 minut(...)solą i pieprzem. Gdy liście skurczą się dodać śmietanę i starty ser. Gotować mieszając ok 3-5 minut do rozpuszczenia sera. Doprawić otartą gałką muszkatołową. Pomidory suszone drobno pokroić. Mięso wyjąć z piekarnika, zalać gotowym sosem i posypać pomidorami a następnie ponownie zapiec w piekarniku przez ok 5-10 minut. Podawać z ulubionymi warzywami niskowęglowodanowymi i ewentualnie dodatkową porcja łuszczu

Ola la LCHF
ZUPA PIECZARKOWA Z CHORIZO 204

ziemniaków i marchewki. Jest lekka, pełna smaku i pyszna. Sprawdzi się, gdy nie mamy czasu lub chęci na długie stanie w kuchni. Nie wymaga gotowania wywaru z jarzyn lub mięsa, co znacznie skraca czas jej przygotowania. Najlepiej jeśli macie rosół lub bulion pozostały z weekendu, choć sama często robię ją zalewając warzywa i mięso gorącą wodą z czajnika. Zamiast kiełbaski

cool and minty
Biblijny chleb Ezechiela 241

grupą krwi, przy mojej grupie krwi 0 Rh+, wyczytałam, że nie powinnam jeść żadnego pieczywa, żadnych makaronów, większości nabiału, pić napoi gazowanych...Same zakazy podstawowych produktów! Natomiast powinnam jeść mięso, chleb Ezechiela i Esseński. To tak w skrócie. Wówczas nie piekłam jeszcze chleba w domu, ale te dwie nazwy chleba utkwiły mi gdzieś w podświadomości. Już 3 lata temu, upiekłam(...)100g prosa oddzielnie moczymy w wodzie na czas fermentacji zaczynu Ciasto właściwe: Cały zaczyn, 700g 150g wody 1 łyżka soli 300g mąki pszennej chlebowej Dodatkowo przekręciłam przez maszynkę do mięsa: 100g soczewicy gotowanej 100g prosa osączonego z wody. 100g bobu / użyłam mrożonego, podgotowałam i zdjęłam koszulki /. Do zaczynu dodajemy wodę z solą, mieszamy. Następnie dodajemy zmielone ziarna soczewicy, prosa

Leśny Zakątek
Kaczka pieczona w winie z szalotką i kasztanami 250

kaczki, dodać resztę ziół, zalać winem, piec pod przykryciem kolejne 30 minut. Po tym czasie dorzucić kasztany, dodać ocet balsamiczny oraz masło. Piec kolejne 30 minut doglądając kaczki. Jeżeli mięso nie będzie jeszcze odpowiednio kruche pozwolić mu na dłuższe pieczenie pod kontrolą.  (Uwaga -około 20 minut przed końcem odkryć naczynie, by mięso się przyrumieniło, a sos zredukował) W osobnym

Wino Francja Kuchnia
Polędwiczka wieprzowa z pieczarkami w sosie winnym 198

Polędwiczka wieprzowa z pieczarkami w sosie winnym W temacie mięso, a dokładniej wieprzowina to w dzisiejszym moim menu znalazła się polędwiczka, prosta, szybka w przygotowaniu, delikatna w smaku z odrobiną ulubionych ziół i dodatków. Kluczowa jest jakość mięsa, jego świeżość oraz pochodzenie.  Dokładne oczyszczenie polędwicy z tłuszczu oraz błon zagwarantuje nam wysokiej jakości danie. Na dzisiaj będzie to polędwiczka

Wino Francja Kuchnia
Sałatka z bakłażana i ciecierzycy 186

dania na bazie warzyw. Jednym z takich dań, na które warto się skusić jest sałatka z bakłażana. Można zajadać się nią samą bądź zaserwować ją jako dodatek do mięs czy kasz. Sałatka fajnie komponuje się z mięsem z grilla a także kuskusem. Ale to jak Wy ją podacie zależy oczywiście tylko od Was Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu

mecooks
MAKARON PEŁNOZIARNISTY Z POLĘDWICZKĄ KURCZAKA I SZPINAKIEM 246

małej cebuli, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, bazylia, czosnek niedźwiedzi, łyżeczka mąki + odrobina wody do zagęszczenia, 1-2 łyżki oleju. Przygotowanie: Makaron gotuję w osolonej wodzie, odcedzam. Mięso myję, osuszam, kroję w kostkę. Podsmażam na rozgrzanym oleju z przyprawami, posiekanym czosnkiem i cebulą. Kiedy mięso lekko się zarumieni dodaję szpinak, smażę często mieszając (aż liście szpinaku nieco zwiędną). Wlewam śmietanę

JejKuchnia
Tortilla z kurczakiem i kapustą pekińską 343

jednak przygotowanie ich samemu nie jest trudne ani bardzo pracochłonne a wychodzi dużo taniej i według mnie także smaczniej *** *** Filety z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę *** *** Mięso przekładamy do miseczki, polewamy odrobiną oleju, posypujemy przyprawą, mieszamy i odstawiamy na co najmniej 30 minut *** *** Następnie na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i smażymy mięso, krótko, na dość wysokim

Blog z Apetytem
Filet kurczaka w sosie pomidorowo-maślanym z bazylią 140

przeciwieństwie do mojej drugiej połówki uwielbiam mięso drobiowe. im prosciej przygotowane - tym lepiej. Wystarczy 6 podstawowych składników, by stworzyć smaczny obiad z soczystym i aromatycznym mięsem. Sekretem są świeże zioła i dojrzałe pomidory z dobrego źródla. Składniki (4 porcje) -podwojny filet z kurczaka -5-6 dojrzałych pomiudorów, najlepiej rzymskich -3 ząbki czosnku -garść świeżej bazylii -1/4 szkl. oliwy

Zielona Kuchnia

Proponowane wyszukiwania