mięso - 63110 przepisów (strona:1482/4208)

Klopsiki w sosie śmietanowo-porowym z pieczarkami 173

mąka do obtoczenia klopsików olej do smażenia 1 szklanka bulionu warzywnego lub wody pół szklanki kwaśnej śmietany 12 lub 18 % 2 ząbki czosnku pół pęczka posiekanego koperku     *** Mięso mielone mieszamy z jajkiem, kaszką (lub bułką tartą) i przyprawami – do smaku *** *** Z masy mięsnej formujemy małe klopsiki i obtaczamy je w mące *** *** Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju(...)podsmażamy na nim klopsiki z każdej strony na rumiany kolor *** *** Następnie mięso zdejmujemy z patelni, a na tym samym tłuszczu podsmażamy przez chwilę pokrojonego w półplasterki pora *** *** Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i smażymy jeszcze przez kilka minut ciągle mieszając *** *** Całość zalewamy bulionem lub wodą, zagotowujemy *** *** Śmietanę mieszamy z przeciśniętym czosnkiem oraz łyżką mąki i kilkoma łyżkami gorącego wywaru

Blog z Apetytem
Restauracja Indus Tandoor 153

zamówiłam. Stopień ostrości: średni. Danie na bazie sosu pomidorowego z cebulą i śmietaną, liśćmi kozieradki, kurkumą, zieloną papryką oraz indyjskimi przyprawami. Nieskromnie przyznam, że według mnie było ono najlepsze. Mięso wspaniale przygotowane i podane. Rozpływające się w ustach kawałki jagnięciny i ten aromat! Uwielbiam to w jaki sposób podawane są potrawy. Kadhai Lamb. Danie zamówione przez mojego tatę i męża(...)Był lekki i ożywczy na bazie jogurtu z jakimś dodatkiem mango, ale zdecydowanie nie było to Mango Lassi.  Podsumowując, restauracja Indus Tandoor ma ciekawe przystawki i rewelacyjnie przygotowane mięsa. Wszystkie dania są przepięknie podane. Za pieczywo indyjskie i  Mango Lassi dałabym małego minusa. Również wnętrze restauracji mogłoby być bardziej dopieszczone. Zrobić piękny, indyjski wystrój naprawdę nie jest trudne

Karola gotuje
Spaghetti po azjatycku 179

Spaghetti po azjatycku to danie, które swoim smakiem i wyglądem przeniesie nas do Azji. Połączenie kuchni japońskiej, wietnamskiej, chińskiej, tajskiej, którą wyróżniają przede wszystkim potrawy bogate

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pstrąg pieczony z grzybami i jabłkiem 186

rybka czyli propozycja na pyszny, prosty i zdrowy do przygotowania obiad. Właśnie taki posiłek można przygotować z pstrąga. To bardzo smaczna i łatwo dostępna ryba. Pstrąg ma chude, delikatne mięso i warto go jeść, bo zawiera zawiera dużo białka i tłuszcze Omega_3 Skąd pochodzą pstrągi? Pstrągi tęczowe pochodzą z Ameryki Północnej i do naszego kraju trafiły w XIXw. Żyją(...)śródlądowych, przepływowych zbiornikach wodnych, w chłodnej, bardzo czystej i dobrze natlenionej wodzie. Dzięki stałej wymianie wody są odporne na wysokie temperatury i szybko rosną, a mięso nie ma zapachu mułu. Pstrąga można przyrządzić na wiele sposobów, ale najprościej po prostu go upiec. To najpopularniejsza ryba w naszym kraju, którą można kupić przez cały rok. Gdzie kupić świeże pstr ągi? Świeże

Smaczna Pyza
Pizza chłopska 100

ketchupu 3 łyżki oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku Dodatki: 3 ugotowane ziemniaki 2 pomidory malinowe 100 g pieczarek 3 ogórki kiszone 1 cebula 300 g mięsa mielonego 100 g startej mozzarelli Przygotowanie Najpierw przygotowujemy ciasto na pizzę. W połowie wody rozpuszczamy drożdże. Do przesianej mąki dodajemy rozpuszczone drożdże, resztę wody, oliwę, szczyptę soli. Pozostawiamy na 30 min w ciepłym(...)rozwałkowujemy na prostokąt, układamy w blasze do pieczenia lub jak u nas na kamieniu do pieczenia. Wierzch ciasta smarujemy sosem, kładziemy w dowolny sposób składniki, na nie wrzucamy kawałki mięsa mielonego doprawianego solą i pieprzem, wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 190°C i pieczemy 25 min, następnie posypujemy serem i zapiekamy jeszcze

R'n'G Kitchen
Żeberka w miodzie + film 203

Żeberka w miodzie to pyszne mięsne danie przełamane słodką nutą. Delikatne, łatwo odchodzące od kości mięso świetnie komponuje się z miodem, pomidorami, sosem sojowym oraz cebulą i czosnkiem. Takie żeberka pokochają wszyscy miłośnicy mięsnych dań.     składniki na 3 porcje 1 kg żeberek wieprzowych ( w pasku ) 2 cebule 2-3 ząbki czosnku olej do smażenia 2 łyżki octu winnego(...)sól przepis Umyte i osuszone żeberka dzielimy na mniejsze porcje po czym przekładamy do miski. Kawałki żeberek posypujemy solą oraz czarnym pieprzem i mieszamy dłonią, tak aby każdy kawałek mięsa był dobrze przyprawiony. Miskę przykrywamy folią i odstawimay na 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie żeberka podsmażamy na patelni z rozgrzanym olejem z obu stron. Podsmażone żeberka przekładamy

Smakowite Dania
Chrupiąca pierś kaczki 93

Wykwintne i bardzo smaczne danie. Wymaga wcześniejszego marynowania mięsa, im dłużej tym lepiej, min 2h. Mięso najlepiej zostawić w marynacie,w lodówce na całą noc. Składniki 2 szt. piersi kaczki dużych, ze skórą Marynata: 1 łyżeczka sosu sojowego ciemnego 1 łyżeczka octu balsamicznego 2 ząbki czosnku wyciśnięte lub posiekane 2 łyżeczki mąki kukurydzianej pieprz,sól Dodatki: 1 szklanka ryżu ugotowanego

gotuj ze mną
Czerwona kapusta z przyprawami po islandzku 182

Kolejne danie inspirowane kuchnią islandzką to czerwona kapusta z przyprawami . Tak przygotowana czerwona kapusta stanowi popularny dodatek do pieczonych i smażonych mięs, drobiu czy dziczyzny. Tradycyjny sobotni obiad z pieczonym mięsem nie może obejść się bez duszonej czerwonej kapusty. Tak przygotowana kapusta, dzięki dodatkowi takich przypraw jak cynamon, goździki i żurawina idealnie sprawdzi się jako dodatek do świątecznego obiadu. Gorąco

Codzienne Gotowanie
Warszawskie Bubbles, szampan i jedzenie 115

drugie danie polecam spróbować aromatycznego domowego, ugotowanego idealnie al dente, t agliatelle z ośmiornicą i pieczonymi pomidorami  ( 46,90 zł) oraz delikatnej i miękkiej  sztuki mięs podanej z esencjonalnym sosem. My jako dodatek do mięsa wybraliśmy grillowane warzywa. Rewelacyjne też są domowe kopytka  z sosem truflowym (29,90 zł). Na deser na naszym stole pojawił się pyszny

Kulinarne przygody Gatity
Żeberka w kiszonej kapuście 118

Marynata: połączyłem posiekane cebule, sos Worcester, piwo i przyprawy. Umyte żeberka podzieliłem na porcje. Ułożyłem w naczyniu ( w jednej warstwie ). Zalałem marynatą. Odstawiłem na 2 godziny. Co pewien czas mięso przewracałem. Wyjąłem żeberka z marynaty, osuszyłem, usmażyłem na rozgrzanej oliwie z obu stron na rumiano. Następnie przełożyłem je do brytfanny. Dolałem marynatę. Piekłem w temperaturze 190 stopni ok. 40 minut(...)pewien czas przewracałem mięso. Kapustę kiszoną wymieszałem z pokrojonym w plasterki jabłkiem oraz kminkiem. Upieczone żeberka wyjąłem z brytfanny. Na jej dnie rozłożyłem kapustę. Na niej ułożyłem żeberka, wciskając je w kapustę. Zalałem powstałym sosem. Piekłem bez przykrycia jeszcze 60 minut ( na ok. 20 min. przed końcem przykryłem

R'n'G Kitchen
Krupnik z kaszy gryczanej 126

smakowały. Dlatego krupnik i inne zupy wracają do mojego menu. Krupnik Składniki: na 4 – 6 porcji 100 g kaszy gryczanej 2 l bulionu z kurczaka mięso z ćwiartki ugotowanego kurczaka 3 plastry wędzonego boczku 3 ziemniaki 1 duża marchewka 1 pasternak 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 liść laurowy 2 łyżeczki soli lub wedle smaku 1 łyżeczka czarnego pieprzu(...)tarce o dużych oczkach. Zagotuj bulion, dodaj warzywa i kaszę. Włóż liść laurowy, dopraw zupę solą i pieprzem i gotuj przez 25. Na koniec dodaj kawałki obranego z kości mięsa i pokruszony boczek. Posyp zupę natką pietruszki i zagotuj jeszcze raz. Smacznego!       The post Krupnik z kaszy gryczanej appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Ameryka od Kuchni 115

życia. Są one częścią naturalnego ekosystemu. Żywią się wyłącznie naturalnym pokarmem takim jak zooplankton, krewetki, śledzie i inne żywe organizmy morskie. Dziki łosoś z Alaski cechuje się doskonała soczystością mięsa, wysoką zawartością cennych składników odżywczych oraz intensywną barwą wynikającą z żywienia się w sposób naturalny. W sposób zasadniczy różni się od tego najbardziej popularnego hodowlanego norweskiego. Chateau Souverain Sauvignon Blanc(...)doskonałe- wołowina na trzy sposoby oraz do tego wina ze szczepów Zinfandel oraz Cabernet Sauvignon. USA są największym światowym producentem wołowiny. Produkuje się tu 19% całej światowej produkcji tego mięsa. Smak i jakość zawdzięczają sprzyjającym warunkom naturalnym, korzystnemu klimatowi oraz wieloletniemu doświadczeniu ranczerów, którzy na 700 000 rodzinnych farmach dbają o swoje stada. Większość wołowiny produkowana jest z młodego bydła

królestwo garów
Sznycel z kurczaka w alternatywnej panierce 117

panierki 150 g zielonego groszku, mrożonego 2 łyżki oliwy pęczek świeżej bazyli 1 łyżka pokrojonej natki pietruszki 1 ząbek czosnku Dodatkowo ziemniaczane puree, tutaj przepis sałatka Waldorf, tutaj przepis Mięso podziel na 4 porcje i lekko rozbij tłuczkiem. Dopraw solą i pieprzem. W misce roztrzep jajka. Drobno pokrój pietruszkę. Nasiona słonecznika i dyni rozdrobnij w malakserze i wymieszaj z nasionami(...)konopi, chili i pietruszką. Przygotuj dwa talerze. Na jeden wysyp mąkę, a na drugi panierkę. Obtocz kawałki mięsa w mące, następnie zanurz w jajku. Na końcu obtocz w nasionach. Rozgrzej masło na patelni i smaż sznycle na złoty kolor. Groszek gotuj 6 minut w lekko osolonej wodzie, odcedź i opłukaj zimną wodą. Zawsze opłukuję zielone warzywa zimną wodą aby zachowały

codojedzenia
Ryba zapiekana w śmietanie 208

zapieka w śmietanie to idealna propozycja dla osób, które nie mogą poświęcić zbyt wiele czasu na gotowanie. Do zapiekania możemy wybrać dorsza, lina, łososia lub inny gatunek o delikatnym mięsie, który upieczemy stosunkowo szybko. Dzięki temu w dosłownie pół godziny przygotujemy zdrowy, pełnowartościowy obiad dla całej rodziny. Delikatne mięso ryb jest też bardzo lubiane przez dzieci. Ryba zapiekana w śmietanie

Cztery Fajery
Rozgrzewający krem z dyni z mlekiem kokosowym 108

oleju podsmażamy lekko pokrojoną w kosteczkę cebulę Dodajemy dynię oraz ziemniaki, przyprawiamy i podsmażamy razem przez ok. 5 minut. Dodajmy całość do garnka z zupą i dorzucamy posiekane mięso, zostawiając 2 łyżeczki do posypania. Do zupy dajemy obrany i tarkowany imbir-około 2/3 naszego kawałka Całość gotujemy jeszcze około 15 minut. Po tym czasie dodajemy mleko kokosowe i blendujemy. Podajmy(...)mięsem i resztą tarkowanego imbiru. Można podać z kleksem śmietany.       Share 0 Tweet 0 Google Plus 0 Save 0 0 Shares

Latosiowydom

Proponowane wyszukiwania