Chciałam przygotować kurczaka w curry, ale, że akurat nie miałam tej przyprawy pod ręką, postanowiłam wykorzystać shoarmę. Tak oto powstało nowe danie, w pikantniejszej wersji. Jeśli jednak wolicie curry, to równie dobrze jak papryka i marchewka, będzie tam pasować kalafior i fasolka szparagowa. Możecie też dodać wszystkie te warzywa. Będzie bardziej różnorodnie i kolorowo. Poziom zaawansowania: Średni Składniki (na 3-4 porcje): ok. 500 g kurczaka 2 paczki ryżu (200 g przed ugotowaniem) 1 duża papryka 2-3 śre... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Początki naszej przyjaźni sięgają pierwszego roku studiów. Jednak ostatecznie wylądowałyśmy na innych uczelniach, ale mimo to nasze drogi się nie rozeszły. Mamy wiele wspólnych zainteresowań, ale naszą główną pasją jest eksperymentowanie w kuchni. Każda z nas ma jednak przypisaną rolę, przy prowadzeniu tego bloga. Jedna z nas zajmuje się stroną techniczną, wizualną i redaktorską, a druga jest umysłem logistycznym i twórczym. Spotykamy się raz w tygodniu, aby przyrządzić pyszności dla Was. Jednak zdarzają się sytuacje, kiedy gotujemy w pojedynkę. Mamy nadzieję, że bez względu na to czy gotujemy razem, czy osobno, to i tak zadowolimy Wasze podniebienia.