mięso - 63110 przepisów (strona:1474/4208)

Pierś z indyka w marynacie jogurtowej pieczona z pomidorkami (obiad nie tylko dla najmłodszych) 139

użyć soli. 100g piersi z indyka Marynata: 3-4 łyżeczki jogurtu naturalnego bazylia, majeranek Dodatkowo: około 6 pomidorków koktajlowych Ponadto: odrobina masła lub oleju Jogurt doprawić bazylią z majerankiem. Mięso umyć, osuszyć, a następnie pokroić w kostkę i dokładnie pokryć marynatą. Tak przygotowanego indyka odstawić do lodówki minimum na 2 godziny, a najlepiej na całą noc. Po tym czasie naczynie(...)żaroodporne (lub kawałek papieru do pieczenia ułożonego na blaszce) należy natłuścić odrobiną masła lub oleju i umieścić w nim indyka - delikatnie otrzepanego z marynaty. Między kawałki mięsa włożyć uprzednio umyte pomidorki koktajlowe. Całość wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 20 minut w 180 stopniach. Podawać z ulubionymi dodatkami

Di gotuje
Drobiowe pulpeciki 225

Drobiowe pulpeciki - przepis Pulpeciki drobiowe to świetna propozycja dla najmłodszych lub jako baza do różnego rodzaju dań głównych, a nawet zup. Składniki: - 500g mięsa mielonego drobiowego - 1 jajo - 2 łyżki płatków owsianych - sól, pieprz do smaku - oregano do smaku Baza do gotowania pulpecików: - włoszczyzna - ziele angielskie - liść laurowy - sól Sposób przygotowania: - do garnka nalej wodę, dodaj sól i zrób wywar(...)warzywny gotując włoszczyznę; - do miski włóż mięso, wbij jajo, dodaj przyprawy i płatki owsiane - wszystko dokładnie wymieszaj i wygnieć ręką; - do ugotowanego wywaru (odcedź uprzednio warzywa) wrzucaj po kolei uformowane pulpeciki; - pulpeciki gotuj ok. 20 minut, co jakiś czas sprawdzaj czy nie są surowe. Podawaj z ulubionymi dodatkami np. kaszą, makaronem lub sosem pomidorowym. U mnie pulpeciki są podane

MintTaste
Ekspresowa sałatka do obiadu lub dań z grilla 291

wyobrażacie sobie drugiego dania bez zielonego dodatku? U mnie nigdy nie może go zabraknąć. Podobnie jest w przypadku wspólnego grillowania. Sałatki, to podstawa (w szczególności do szaszłyków czy innych mięs). Jednak bywają dni, że po prostu nie mam na nic czasu. Wówczas sięgam po proste i naprawdę ekspresowe rozwiązania. Dziś jedno z nich. Sałatkę przygotowałam z kilku prostych składników. Całości(...)pominąć, jednak my lubimy dobrze doprawione sałatki). Mieszamy składniki łyżką. Sałatkę podajemy do drugiego dania. Idealnie sprawdzi się również do dań z grilla (w szczególności do szaszłyków czy innych mięs). Smacznego

Słodkie okruszki
Enchilada z kurczakiem i warzywami 265

mozzarella z zalewy Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, chilli, zioła prowansalskie olej do smażenia opcjonalnie: szczypiorek do posypania   *** Filety z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Mięso przekładamy do miseczki, polewamy odrobiną oleju, posypujemy przyprawami, mieszamy i odstawiamy na co najmniej 30 minut *** *** Następnie na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i smażymy mięso, krótko, na dość wysokim

Blog z Apetytem
Pieczeń wołowa duszona, czyli sprawdzony sposób na miękkie mięso wołowe 146

samym środku długiego weekendu majowego odwiedziłam jeden z lepiej zaopatrzonych supermarketów, gdzie jest duży wybór świeżego mięsa. Przegródka z wołowymi stekami świeciła pustkami, co potwierdza nasze narodowe upodobanie do steków z grilla. Mimo braku steków można było jednak bez problemu dostać pieczeń wołową, która ewidentnie nie cieszy się dużym powodzeniem. Powodów takiego stanu pewnie […] Artykuł Pieczeń wołowa duszona, czyli(...)sprawdzony sposób na miękkie mięso wołowe pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Makaron z sosem pomidorowym, kurczakiem i gorgonzolą 179

dente i przełożyć do sosu. Wymieszać. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Lazania z sosem bolońskim (lasagne bolognese) → Tagliatelle ze szpinakiem, kurczakiem i gorgonzolą → Cannelloni z mięsem mielonym i warzywami → Makaron w sosie szafranowym z łososiem, cukinią i czerwonym pieprzem

Oryginalny smak
Zapiekanka cukiniowo-ziemniaczana 197

kremowy sos, którego podstawą na ogół jest mleko lub śmietana i niezastąpiony ser żółty. Jeśli z zapiekanki chcecie zrobic danie główne to dodajcie większą selekcje warzyw lub jeśli jecie mięso użyjcie dodatku mięsnego w postaci chociażby kiełbasy. Ja podałam zapiekankę jako dodatek dlatego jest ona dość skromna jeśli chodzi o wybór użytych warzyw. Nie dodawałam również mięsa więc moja zapiekanka

mecooks
Warstwowa sałatka z brokułem i kurczakiem 281

wygląda. Jest to jedna z moich ulubionych sałatek, jeszcze nie spotkałam osoby, której by nie smakowała. Grillowany, aromatyczny kurczak nadaje sałatce wybornego smaku. Choć jeśli nie mamy możliwości grillowania mięsa, można je po prostu podsmażyć na zwykłej patelni. W przepisie podałam 3 ząbki czosnku, gdyż bardzo lubimy intensywnie czosnkowy sos, ale można poprzestać na jednym ząbku, wtedy sałatka będzie bardziej(...)marynatę mieszamy ze sobą i obtaczamy w niej piersi z kurczaka. Zamarynowanego kurczaka można odstawić na kilka godzin. Następnie piersi grillujemy na grillu lub patelni grillowej z obu stron. Mięso odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym i odstawiamy do ostygnięcia. Zagotowujemy wodę z dodatkiem po pół łyżeczki soli i cukru. Do gotującej się wody wrzucamy różyczki brokuła i gotujemy

e-PrzepisyKulinarne
Pęczotto z kurczakiem i botwinką 174

Składniki: 1 szklanka kaszy pęczak 1 kg mięsa z udźca kurczaka 2 pęczki botwiny 3 cebule cukrowe 2 łyżki listków świeżego tymianku (lub 1 łyżka suszonego) 4 łyżki oleju roślinnego 1 szklanka wody (lub bulionu) 2 łyżki octu winnego sól (ziołowa) pieprz cytrynowy Sposób wykonania: Mięso kurczaka kroimy w kostkę. Buraczki botwiny obieramy i kroimy w półplasterki a łodygi

Qchnia po prostu
Lekka zupa z kapusty pekińskiej 153

Makarony Babuni sól, pieprz Do garnka wkładamy nóżki z kurczaka, obrane marchewki pokrojone w talarki oraz cebulę pokrojoną na 4 części. Zalewamy zimną wodą. Całość gotujemy do momentu, aż mięso się ugotuje i z łatwością będzie odchodziło od kości. Pod koniec dodajemy liście z lubczyku. Z ugotowanego wywaru wyjmujemy mięso - resztę blendujemy na gładko. To trik dla mojej córki, która

MamaOskarka
BURGERY WOŁOWE Z FETĄ 159

zostały w piekarniku co zmniejsza ich kaloryczność. Polecam :) Zapraszam również do polubienia i odwiedzenia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ SKŁADNIKI NA  6 SZTUK: Kotleciki 400 g mięsa mielonego wołowego 150 g sera feta 1 drobno posiekanej cebulki 1 łyżka natki pietruszki 1 jajko 2 łyżki płatków owsianych 2 łyżki musztardy 1 łyżka ketchupu Dodatki 6 bułek(...)pomidora, ogórka. Bułki przekrajamy wzdłuż, posypujemy serem i wkładamy do piekarnika na ok 3 min w 200 stopniach tak by ser się rozstępił a bułka była chrupiąca.  Kiedy mięso będzie gotowe, przekładamy jeden kotlecik do bułki, polewamy sosem, dodajemy warzywa

Gotowanie Patki
Grillowane francuskie poduszeczki z wołowiną, szpinakiem i mozzarellą 169

słodka papryka wędzona, mieszanka przypraw czubryca zielona, suszony lubczyk ogrodowy, sól do smaku. Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy po długości na połowę. Na jeden pasek ciasta, po długości, rozkładamy mięso wołowe, oprószamy solą, pieprzem, ziołami i papryką wędzoną. Posypujemy startym serem, dokładamy (na wierzch mięsa po długości) liście szpinaku. Ciasto zaczynając od dłuższego boku zwijamy w roladę, którą kroimy

Moniki Smakołyki
Ziemniaki grillowane w musztardzie z kotletami z czerwonej soczewicy (wegański grill) 203

Grill w większości kojarzy się z mięsem, jednak za sprawą odpowiednich przypraw możemy stworzyć przepyszne bezmięsne dania z grilla. Jednym z moich faworytów grillowany bakłażan . Przygotowałam dla Was propozycję, która może być świetnym daniem głównym. Możecie je zrobić nie tylko na grillu, ale równie dobrze w piekarniku. Są to młode ziemniaczki w musztardzie, kotlety z czerwonej soczewicy oraz zielona sałatka(...)wody 1 łyżka mielonego siemienia lnianego + 3 łyżki gorącej wody 1/2 cebuli 2 łyżki mąki grochowej 2 łyżki bułki tartej przyprawy (u mnie sól i przyprawa do mięs) Dodatkowo: zielona sałata ogórek pomidor sos sałatkowy Sposób przygotowania: Jako pierwszą polecam ugotować czerwoną soczewicę – opłucz ją, a następnie daj do garnka i zalej wodą. Dodaj też szczyptę soli. Całość gotuj

Via Gusto
KURCZAK, BEZ KOŚCI, NADZIEWANY MIĘSEM MIELONYM + FILMIK 161

Kurczak nadziewany mięsem jest idealny jako dodatek do pieczywa, można go również podać na ciepło, z sosem  jako danie obiadowe. Jest bardzo smaczny, polecam.  SKŁADNIKI :  1 kurczak ( 1/5 kg ) pozbawiony kości  sól, pieprz, czosnek, słodka papryka do natarcia kurczaka(...)FARSZ :  700 - 800 g mięsa mielonego  2 jajka  1 duża, czerstwa bułka  1 łyżka soli 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżeczka pieprzu  1/2 łyżeczka mielonej kolendry  1 łyżeczka majeranku 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę

Kulinarne Fantazje Marioli
Zabielana zupa z młodej kapusty 177

wody . Dodajemy do nich , wyciśnięty praską czosnek , sól do smaku i pokrojoną cebulkę . Gotujemy około 30 minut . Po tym czasie wyciągamy korpusy , obieramy z mięsa ( ja czasami nie wyciągam tylko zostawiam , bo lubię skubać mięsko z kości ) Mięso zostawiamy , kosturki dla psa .Warzywa obieramy , kroimy w dowolne kawałki , wrzucamy do garnka z gotującym się wywarem z kurczaka . Koniecznie na wrzątek

Ogrodnik w podróży