mięso - 63110 przepisów (strona:1470/4208)

KURCZAK PO CHIŃSKU 224

zwykłego). Przygotowanie: Składniki sosu dokładnie ze sobą łączę. Papryczkę chili wydrążam z ziaren, razem z czosnkiem i imbirem drobno siekam. Mango obieram, wraz z papryką kroję w cienkie paseczki. Mięso myję i osuszam, kroję w małe plasterki. Oprószam solą i pieprzem, następnie obtaczam w mące. W woku rozgrzewam łyżkę oleju, wrzucam warzywa, smażę mieszając na większym ogniu przez 3 minuty(...)Dodaję mango, smażę kolejne 2 minuty, wyjmuję na talerz. Na drugiej łyżce oleju smażę mięso - na dużym ogniu przez 3 minuty - często mieszam. Po tym czasie wrzucam z powrotem warzywa i mango oraz wlewam sos. Gotuję na dużym ogniu przez 2 minuty. Gotowy sos podaję z ugotowanym ryżem. Danie posypuję szczypiorkiem

JejKuchnia
Duszony schab w młodej kapuście 213

Składniki kilka plastrów schabu b/k pół główki młodej kapusty pęczek koperku 300 ml bulionu 3 mniejsze marchewki kawałek selera czosnek, sól, pieprz kilka kropel soku z cytryny Przygotowanie Mięso opłukać i osuszyć. Pokroić na mniejsze kawałki (dowolnie.. kostka, paski..) Bulion zagotować i włożyć do niego mięso. Gotować ok 25 minut, a następnie dodać poszatkowaną kapustę z startą marchewką

Gaździnka warzy
Roladki z piersi indyka na uroczysty obiad 186

cebula 3,4 szklanki wyłuskanych orzechów włoskich 1 łyżeczka słodkiej papryki 4 łyżki oleju 1 szklanka rosołu 2 łyżeczki borówek ,lub żurawiny sol i pieprz do smaku Wykonanie Mięso lekko zbić na cienkie plastry, oprószyć solą i pieprzem. Jabłka obrać ,usunąć gniazda nasienne,cebulę obrać. Orzechy ,śliwki jabłka i cebulę posiekać drobno. Tak przygotowana masę rozsmarować na płatach mięsa. Zawinąć

w mojej kuchni
Siekane kotleciki z kurczaka i cukinii 411

łyżki majonezu 2 łyżki posiekanego koperku (lub szczypiorku albo pietruszki) 1/3 szklanki mąki pszennej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu olej do smażenia   *** Mięso z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kosteczkę *** *** Cukinię kroimy w drobną kosteczkę, a ser żółty ścieramy na tarce o drobnych oczkach *** *** W dużej misce umieszczamy mięso z kurczaka, cukinie

Blog z Apetytem
Kopytka z kaszy jaglanej 293

duża miska klusek, która spokojnie powinna wystarczyć na obiad dla 4 osób. Kopytka jaglane można jeść na słodko np. z jogurtem i cukrem lub na słono z sosem i mięsem albo podsmażone z cebulką i wędzonym boczkiem. Polecam!     Składniki: 1 kg ziemniaków 200g kaszy jaglanej (ważona przed gotowaniem) 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 jajko(...)Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ziemniaki gotujemy do miękkości i jeszcze gorące razem z ugotowaną kaszą jaglaną przepuszczamy przez praskę do ziemniaków (lub np. przez maszynkę do mielenia mięsa) i odstawiamy do przestudzenia *** *** Do ciepłej ale już nie gorącej masy dodajemy mąki oraz jajko i szybko wyrabiamy ciasto *** *** Na podsypanym mąką blacie formujemy wałeczki z ciasta i kroimy kluski

Blog z Apetytem
Sałatka z grillowanym kurczakiem i truskawkami 209

sera sałatkowego 2 garstki słonecznika sól,pieprz słodka papryka olej rzepakowy olej rydzowy sos balsamiczny 6 kwiatków nasturcji Składniki na 2 porcje sałatki. Pierś kurczaka rozkroić na dwa płaty mięsa. Następnie mięso oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką. Skropić delikatnie olejem rzepakowym. Rozgrzać patelnię grillową i grillować mięsko z obu stron. Odłożyć na talerz do przestudzenia. Słonecznik uprażyć na suchej

Monia miesza i gotuje
Gulasz wieprzowy po myśliwsku 203

szklanki wody przyprawy: sól, mielony pieprz, sodka mielona papryka, ziele angielskie- 3kulki, majeranek, liść laurowy, 3 jagody jałowca, 1 gałązka rozmarynu 1/2 szklanki mąki olej do smażenia   *** Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w dużą kostkę i oprószamy solą, pieprzem i słodką mieloną papryką *** *** Mięso obtaczamy w mące i podsmażamy na rumiano z każdej strony *** *** Następnie dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbasę

Blog z Apetytem
Schab po prowansalsku wg Siostry Anastazji 1772

plastrów schabu 200-220 g jogurtu greckiego ok 100 g sera cheddar bułka tarta mąka (u mnie krupczatka) 2-3 jajka sól, pieprz Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso delikatnie rozbijamy. Doprawiamy z obu stron solą oraz pieprzem. Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki. Mieszamy z bułką tartą (przepis nie uwzględnia ilości, ja wsypałam „na oko”, mniej więcej

Smaki Na Talerzu
Naleśniki pietruszkowe zapiekane z surowym mielonym mięsem 330

składniki 2 jajka 2 szklanki mleka 1 szklanka wody gazowanej 2 łyzka oliwy olej do smażenia 1/2 kostki sera żółtego 2 pęczki pietruszki 500g mielonego mięsa przyprawy sól pieprz   przygotowanie Mąkę wsypać do miski dodać wodę gazowaną oraz mleko i jajka ,wymieszać mikserem. Potem dodajemy pietruszkę drobno pokrojoną, oliwę, ziola i przyprawy i mieszamy. Teraz już możemy smażyć naleśniki(...)wyszło 9 sztuk . mięso mielone surowe doprawić do smaku ,Na każdy naleśnik nakładamy troszkę miesa i zwijamy ,a na koniec posypujemy żółtym serem i zapiekamy w piekarniku

Moje Wyroby
Zapiekanka z kiełbasą i ziemniakami 504

porcje, to ta nie będzie wystarczająca Nie jest to bowiem, jakieś wykwintne danie, ale baaardzo smaczne oraz sycące. Zajrzyjcie także do innych przepisów na zapiekanki: Zielona, warzywna zapiekanka z mięsem mielonym Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym Zapiekanka makaronowa z boczkiem i brokułami Przepis na zapiekankę z kiełbasą i ziemniakami Drukuj przepis Porcji: 6 Czas gotowania: 1,5 godziny Składniki około

Kuchnia Bazylii
Surówka z brokułem, kalafiorem i rzodkiewkami 278

gotowania. Dla tych, którzy znają jedynie warianty gotowane, to może być prawdziwy szok Z kalafiora możemy przygotować „ryż” – jeśli jesteśmy na diecie, to świetny dodatek do mięs, zastępujący ziemniaki. Ponieważ na blogu był już przepis na surówkę z surowego kalafiora, tym razem jej nieco inny wariant. Wariant zielono-biały, a tak naprawdę zielono-biało-czerwony. Surówka doskonale(...)tarką, możemy warzywa posiekać. Ja ścieram kalafior i brokuły, ale rzodkiewkę wolę w formie posiekanej niż startej Takie moje dziwactwo. Surówka jest idealna do grilla lub ogólnie do cięższych mięs. Jeśli dbacie o figurę, możecie użyć jogurtu, lub mieszanki jogurtu i majonezu w proporcji 1:1. Jeśli wolicie bardziej wyraziste smaki, możecie do majonezu dodać czosnek. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type

Mieszam w Garnku
Pulpety pietruszkowe 160

zieleniny ( w ten sposób możemy ją też przemycić ). Traci ona wiele na wartości podczas gotowania, ale lepsze to niż nic. Pulpety gotujemy stosunkowo krótko i delikatnie. Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka (może być też inne) 2 jajka 2 łyżki bułki tartej Sól Pieprz 1 łyżeczka czubrycy zielonej Duży pęczek natki pietruszki 1 łyżka almette śmietankowe Bulion/woda Wykonanie(...)mięsa mielonego dodajemy jajka, bułkę tartą, sól, pieprz, czubrycę i posiekaną pietruszkę. Mieszamy na jednolitą masę. Formujemy pulpety. Gotujemy je w niewielkiej ilości bulionu warzywnego ( ewentualnie osolonej wody ) przez kilkanaście minut. Pod koniec dodajemy 1 łyżkę almette śmietankowe. I gotowe. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function

Smaki Ewy
Filet z kurczaka w sezamie 299

Składniki: podwójna pierś z kurczaka przecięta wzdłuż sól i pieprz olej sezam jajko Przygotowanie: mięso włóż do foliówki i rozbij wyjmij z folii i posól oraz popieprz jajko rozbij z głębokim talerzu i rozbełtaj widelcem w drugim talerzu umieść ziarna sezamu na patelni rozgrzej olej mięso obtocz w jajku, a następnie w sezamie i usmaż na rumiano z obu stron

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Pieczone pierożki z farszem z kaczki 279

podczas oglądania meczu. Składniki na ciasto (50 szt pierożków): 200 g masła 500 g mąki pół łyżeczki soli 3 jajka 150 ml śmietany 18% Składniki na farsz: 350 g mięsa z pieczonych udek kaczych (koniecznie razem ze skórą) 1 cebula 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka siekanego rozmarynu 50 ml bulionu drobiowego 1 łyżka masła Składniki na dip żurawinowy: garść suszonej(...)żurawiny 125 ml jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu gałązka rozmarynu pieprz czarny Dodatkowo: 1 jajko 50 ml mleka Przygotowanie: FARSZ Do farszu użyłam 3 pieczonych kaczych udek. Mięso wraz ze skórą oddzielamy od kości, mielimy, dodajemy przyprawy i bulion. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, szklimy na łyżce masła, łączymy z farszem. CIASTO Masło siekamy z mąka, zagniatamy z resztą

Kierunekuchnia
Mielone z wędzoną kiełbasą 160

wędzonej kiełbasy 1 jajko sól,pieprz 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka roztartego majeranku 1 łyżeczka roztartego lubczyku 5 łyżek bułki tartej 3 łyżki masła klarowanego WYKONANIE: mięso zemleć, cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, zeszklić na łyżce masła, mięso połączyć z przyprawami i ziołami,jajkiem,zeszkloną cebulą z czosnkiem i łyżką bułki tartej, dobrze

Kuchnia Beaty