Delikatne pulpety indycze, w aromatycznym sosie grzybowym, to świetny pomysł na zdrowy obiad, dla całej rodziny. Na pulpety: 50 dag mięsa mielonego z udźca indyka 1 jajko 2 łyżki zimnej wody Łyżka cebulki liofilizowanej Sól Pieprz Na sos: 30 dag prawdziwków lub podgrzybków Masło 2 listki laurowe 4 ziela ang. Pieprz Sól Łyżka mielonej suszonej włoszczyzny Skrobia kukurydziana(...)Śmietana Natka pietruszki Mięso na pulpety przyprawiam, wbijam jajko, wyrabiam masę. Z masy mięsnej lepię kulki ( wielkość wg uznania) Przygotowuję sos: Grzyby oczyszczam, kroję w plasterki, przesmażam na maśle, zalewam wrzątkiem, dodaję przyprawy, zagotowuję. Na gotujące się grzyby wkładam przygotowane wcześniej pulpety. Gotuję całość około 30 minut. Po tym czasie wyciągam pulpety, i zagęszczam sos skrobią i śmietaną
Takie tam pichceniezwykłym pieczonym kurczakiem to mam dziś dla Was coś ekstra. Kurczak w pomarańczowej glazurze z rozmarynem to zaskakująco pyszne połączenie i bardzo ciekawa odmiana tego obiadowego klasyka. 500 g Mięsa z kurczaka 1 łyżeczka Tymianku suszonego 1 łyżeczka Oregano suszonego 1 łyżeczka Koncentratu Czosnkowego Hotz 1 Soczysta Pomarańcza ((sok i skórka)) 1 łyżeczka Świeżego Rozmarynu ((posiekanego)) 1 łyżka Miodu(...)przez kilka minut aż się lekko zredukuje i zagęści. Ułóż kurczaka z powrotem na patelni i wstaw do piekarnika. Piecz odkryte przez ok. 25-30 minut. Po upieczeniu oblej mięso glazurą, która się wytworzyła w trakcie pieczenia na patelni. The post Kurczak w pomarańczowej glazurze appeared first on Oslov
Oslov.przecież można go zrobić na wiele innych sposobów. Uwielbiam na przykład schab w cebuli. Dzisiaj dla odmiany zrobiłam go w nowej odsłonie. W sosie pomidorowym z bazylią i koperkiem. Mięso jest duszone w sosie, jest więc bardzo miękkie. A sam sos pomidorowy jest aromatyczny i świetnie pasuje do schabu. Dzięki wykorzystaniu kostek bulionowych Vegeta Natur robi się go wyjątkowo szybko(...)każdej strony. Na patelnię wrzucamy liść laurowy, ziele angielskie oraz wlewamy bulion warzywny (2 kostki bulionowe Vegeta Natur rozpuszczamy w gorącej wodzie) Przykrywamy pokrywką i dusimy, aż mięso zmięknie. Dodajemy koncentrat gotujemy chwilę, po czym dodajemy śmietanę,posiekany koperek i bazylię. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem #durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura
Bon appetit mon amiecytryny. 2 Rozgrzej patelnię grillową i na niewielkiej ilości masła oraz oliwy grilluj łososia z każdej strony (3-5 minut na stronę). Powierzchnia ryby powinna byś ścięta a mięso elastyczne w dotyku. Łososia możesz także zapiec w piekarniku bądź podsmażyć na standardowej patelni, jeżeli nie posiadasz patelni grillowej. 3 Makaron ugotuj wg. instrukcji na opakowaniu. 4 Na maśle podsmaż czosnek(...)cytryny. 2 Rozgrzej patelnię grillową i na niewielkiej ilości masła oraz oliwy grilluj łososia z każdej strony (3-5 minut na stronę). Powierzchnia ryby powinna byś ścięta a mięso elastyczne w dotyku. Łososia możesz także zapiec w piekarniku bądź podsmażyć na standardowej patelni, jeżeli nie posiadasz patelni grillowej. 3 Makaron ugotuj wg. instrukcji na opakowaniu. 4 Na maśle podsmaż czosnek
A to pestkabrzmi: nie przesadzić, doskonale skomponowana mieszanka Vegeta Natur do ryb i owoców morza w zupełności wystarczy, można dodać jeszcze odrobinę soli morskiej i już ! Pstrąg ma smaczne chude mięso i doskonale nadaje się do pieczenia, podany na chrupiących pieczonych ziemniakach z dodatkiem wspaniałej salsy z pieczonej papryki to propozycja na obiad z piekarnika. Pachnie obłędnie w całym domu(...)cytryny i gałązkę rozmarynu związać bawełnianą nicią. Ułożyć ryby na podpieczonych ziemniakach i piec razem jeszcze 15-20 minut. Przed końcem pieczenia nakłuć rybę widelcem przy kręgosłupie. Jeśli mięso jest miękkie i białe to znak, że ryba jest gotowa. SALSA PAPRYKOWA: Paprykę przeciąć na pół, wydrążyć gniazda nasienne, ułożyć na pergaminie w blaszce do pieczenia, posypać solą, skropić
Wanilia i KardamonZwykła-niezwykła zupa pomidorowa z dodatkiem ciecierzycy, makaronem soba i majerankowymi klopsikami. 4 porcje: 500 g mięsa mielonego z indyka 1 łyżka majeranku 1/2 łyżeczki soli 700 g przecieru pomidorowego 1 marchewka 240 g konserwowej ciecierzycy 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżka majeranku 150 g makaronu gryczanego (soba) Mięso doprawiamy solą i majerankiem. Mieszamy dokładnie. Formujemy małe
Kucharzycarozgrzewamy dwie – trzy łyżki oliwy z oliwek, po czym układamy polędwiczki i obsmażamy je z obu stron na złoty kolor (tak po 3-4minuty z każdej strony) Obsmażone mięso odkładamy do oddzielnego naczynia a na tej samej patelni przygotowujemy sos chrzanowy. Na patelnię wlewamy pół szklanki bulionu drobiowego, całą śmietankę w której wcześniej rozmącamy jedną łyżkę mąki pszennej, oraz(...)łyżki tartego chrzanu. Powstały sos dokładnie mieszamy i grzejemy na małym ogniu przez dwie minuty. W razie potrzeby sos doprawiamy solą i pieprzem. Do sosu chrzanowego przekładamy obsmażone mięso i razem dusimy przez 10minut co jakiś czas mieszając sos aby się nie przypalił. Gotowe polędwiczki podajemy z ryżem. Smacznego. Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Skrzydełka duszone w winie
Księga-Smakumuszkatołowa świeżo mielona, imbir mielony, pieprz świeżo mielony, brandy (można pominąć) masło do smażenia, Wątróbkę usmażyć na maśle, dodać pokrojonego kurczaka i tymianek, chwilę razem przesmażyć. Odstawić do ostudzenia. Mięso i tymianek trzykrotnie zemleć w maszynce do mięsa. Następnie utrzeć z roztopionym masłem. Doprawić do smaku gałką muszkatołową, świeżo zmielonym pieprzem, mielonym imbirem i solą. I już można by całość
królestwo garówmożna podpiec je w piekarniku) sól, pieprz do smaku opcjonalnie: łyżeczka Podlaskiej przyprawy do rosołu ( Dary Natury ) 1,5 l wody do podania: świeży koper i makaron nitki PRZYGOTOWANIE: Mięso porządnie myję, wrzucam do garnka. Włoszczyznę obieram, pęczek natki myję, zawiązuję nitką jak bukiet kwiatów. W garnku z mięsem układam warzywa, opalone cebulki oraz pęczek natki, zalewam zimną wodą, dodaję
Zasmakuj Kuchnigołąbki z włoskiej kapusty , bo jest łatwo oddzielić liście od łodygi. Włoska kapusta jest bardzo delikatna w smaku, za którym po prostu przepadam. Na nadzienie do gołąbków wykorzystuję różne mięso. Przyrządzam nawet gołąbki z rybą . Tym razem skusiłam się na mieloną wołowinę. Gołąbków przyrządziłam pełny garnek. Mój syn Jonas, miłośnik gołąbków będzie je pewnie jeść przez cały dzień(...)czarnej kapusty. Gołąbki z wołowiną 20 gołąbków Składniki: 1 duża włoska kapusta 1 kg mielonej wołowiny 1 cebula 3 łyżki masła 2 opakowania mieszanki ryżowej 800 ml bulionu z mięsa lub warzyw 2 łyżki natki pietruszki sól i pieprz do smaku Sos grzybowy 200 g brązowych pieczarek 50 g masła 2 łyżki drobno pokrojonej szalotki 20 g suszonych grzybów
codojedzeniamroźnych poranków z temperaturą -10 stopni bez śniegu,taką mamy zimę pod koniec stycznia. Na zimowy obiadek dziś serwuję makaron z klopsikami. klopsiki: 400 g mięsa mielonego z łopatki 1 cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki kaszy manny 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 jajko sól świeżo mielony pieprz 1 łyżka masła 2 łyżki oleju(...)łyżka mąki owsianej (można użyć pszennej) sól świeżo mielony pieprz 1/2 łyżeczki suszonej bazylii ponadto: 250 g makaronu penne Cebulę drobno pokroić i zeszklić na maśle. Do mięsa mielonego dodać przesmażoną cebulę,rozgnieciony ząbek czosnku,natkę,wbić jajko,wsypać kaszę manną. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać i wyrobić masę mięsną. Dłonie maczać w wodzie i uformować małe
Kolorowa kuchnia Elkismakuje niemal każdemu . Nie jest to żadna klasyczna propozycja tylko , taki ot pomysł jednego dnia Ostatnio schab jest w bardzo przystępnej cenie , więc warto sięgnąć po ten właśnie kawałek mięsa . Oczywiście klasyczny schabowy jest niepodważalnie pyszny , ale modyfikacje są jak najbardziej wskazane Składniki na 4 osoby : 4 grube plastry schabu ( około 2 cm ) 10 pieczarek 1 biała papryka 1 cebula
Ogrodnik w podróżyPRZYGOTOWANIE : Mięso z piersi myjemy, przecinamy pierś wzdłuż i lekko ubijamy tłuczkiem. Doprawiamy przyprawami i smarujemy z każdej strony jogurtem. Odkładamy na kilka minut aby mięso przeszło przyprawami. Następnie każdy kawałek panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony na złoto. Kotlety tak przygotowane są wyjątkowo smaczne i soczyste. Polecam, smacznego
Kulinarne Fantazje Mariolidużą patelnię lub do garnka z niewielką ilością rozgrzanego oleju wrzucamy posiekaną cebulę i delikatnie ją szklimy. Następnie dodajemy kurczka i wszystko podsmażamy około 5 minut, do momentu aż mięso uzyska złoty kolor. Do mięsa i cebuli wrzucamy ugotowanego brokuła, dodajemy śmietanę i serek mascarpone, całość doprawiamy do smaku odrobiną soli oraz czarnym pieprzem, wszystko mieszamy i dusimy jeszcze przez
Smakowite Dania