mięso - 63110 przepisów (strona:1471/4208)

Schabowe z serem i pieczarkami / Cheesy breaded pork chops with mushrooms 338

Dodaj posiekany czosnek, podsmaż jeszcze przez minutę, i dopraw oregano, solą i pieprzem do smaku. Schab rozbij tłuczkiem i natrzyj czosnkiem granulowanym, solą i pieprzem z każdej strony. Obtocz mięso w mące, następnie w jajkach wymieszanych z mlekiem i na koniec w bułce tartej. Rozgrzej patelnię z 2 łyżkami oleju i obsmaż kotlety z każdej strony do zarumienienia, po czym

karmelowy
Meksykańskie burrito z wołowiną 425

można przygotować na wiele różnych sposobów. Ja dodałam do farszu wszystko to co kojarzy mi się z kuchnią meksykańską: wołowinę, czerwoną fasolę, kukurydzę, paprykę.  6 placków tortilli 400g mięsa mielonego 1 czerwona papryka 1 duża cebula  1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 5 ząbków czosnku 300ml passaty pomidorowej mieszanka przypraw do kuchni meksykańskiej olej 150g żółtego sera(...)dekoracji 1. Cebulę i paprykę kroimy w kostkę. Czosnek drobno siekamy. Paprykę i kukurydzę odcedzamy z zalewy. Do passaty dodajemy sól do smaku.  2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso mielone do zarumienienia, następnie dodajemy paprykę i cebulę, smażymy do odparowania wody. Dodajemy czosnek, fasolę i kukurydzę, zalewamy 200ml passaty, przyprawiamy przyprawą meksykańską. Dusimy około 5 minut. Dodajemy ser zostawiając

Szefowa kuchni
Glazurowany kurczak pieczony 143

Bardzo lubię mięso kurczaka i ciągle szukam nowych smaków, dziś bardzo udany glazurowany kurczak. SKŁADNIKI: 1 kurczak ok. 1,5kg 3 duże ząbki czosnku 2 łyżki miodu 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki oleju 3 łyżki musztardy 1/2 szkl wody 1/2 łyżeczki papryki ostrej 2 łyżeczki soli. 1 łyżeczka pieprzu WYKONANIE: kurczaka umyć, osuszyć, zmiażdżony w prasce czosnek  rozetrzeć(...)stopni, po godz. pieczenia, gdy skórka z wierzchu będzie przyrumieniona na złoty kolor, kurczaka odwrócić i posmarować z drugiej strony resztą glazury, piec około 1 godziny do miękkości mięsa

Kuchnia Beaty
Makaron z porem i kurczakiem 181

instrukcji na opakowaniu. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w średnią kostkę. Wrzucić na rozgrzany na patelni olej, oprószyć solą i pieprzem i smażyć, aż płyn z mięsa wyparuje. Por obrać, umyć i pokroić w półtalarki. Wrzucić na patelnię kiedy mięso będzie już białe. Chwilę podsmażyć. Na koniec dodać śmietanę i doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Podawać

Simply Food
Zapiekanka gołąbkowa na szybko 169

się piecze i włala! Gotowe ;) Zapewniamy…obiad z przygotowaniem, to 60 min. Składniki 1/2 małej główki kapusty pekińskiej 1 pęczek koperku 1 puszka pomidorów krojonych z zalewą 400 g mięsa mielonego z kurczaka 100 g ryżu 500 ml bulionu warzywnego Przygotowanie N Kapustę szatkujemy. Koperek siekamy. Kapustę, koperek, pomidory z zalewą, mięso, bulion, ryż dokładnie mieszamy. Przekładamy do naczynia żaroodpornego

R'n'G Kitchen
POLĘDWICZKA SMAŻONA Z PAPRYKĄ I CURRY 189

łyżeczki ostrej papryki, 1/3 łyżeczki soli, 1/3 łyżeczki bazylii. Przygotowanie: Polędwiczkę oczyszczam z błon, kroję w niezbyt grube plastry, lekko spłaszczam dłonią. Składniki marynaty dokładnie łączę i mieszam z mięsem. Odkładam do lodówki (najlepiej na noc). Mięso smażę na rozgrzanej patelni po 1,5-2 minuty z każdej strony (najlepiej na patelni grillowej

JejKuchnia
Co dziś na obiad? Roladki w sosie paprykowo-pomidorowym 214

paprykowo-pomidorowym Składniki: 10 plastrów schabu 10 plastrów sera 10 plastrów boczku (opcjonalnie) przecier pomidorowy 1 papryka czerwona 100g. śmietanki 30% Przyprawy: bazylia, sól, pieprz, czosnek, pietruszka. 1. Umyj mięso i rozbij dokładnie schab. Posól, popieprz, ułóż plasterek boczku i sera. Posyp bazylią i czosnkiem. Zawiń w roladki. Trik! Rozbij mięso przez woreczek foliowy, dzięki temu nic się nie pobrudzi

Rozdomowiona
Co dziś na obiad? Pierś z kurczaka z porami 690

dziesiątkę. Przygotowanie trwa zaledwie chwilę, a obiad „robi się sam” w piekarniku. To jest też jedna z moich ulubionych opcji na imprezy, nie muszę stać i pilnować mięsa na patelni czy kroić pełno składników. Uwielbiam por, bardzo często stosuję go zamiennie ze standardową cebulą, stąd wziął się pomysł na obiad z piersią z kurczaka i z porem właśnie(...)stopni. Pokrój por w podłużne paski , a filety z kurczaka przekrój wzdłuż, żeby nie były za grube i na pewno się przypiekły w środku tak jak trzeba. Posól mięso i przypraw je do smaku. Rozprowadź olej lub oliwę z oliwek w naczyniu żaroodpornym, następnie ułóż por i na niego pierś z kurczaka . Lekko polej oliwą z oliwek lub olejem

Rozdomowiona
Zupa taco 244

chedar lub podobny, kwaśna śmietana Przygotowanie: W większym garnku na średnim ogniu podsmaż na odrobinie oliwy mieloną wołowinę. Musi się zrumienić i w całości usmażyć. Wtedy dodaj do mięsa pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę, przyprawę taco i koncentrat pomidorowy. Smaż przez 2-3 minuty. Dodaj odsączone fasolę oraz kukurydzą, puszkę krojonych pomidorów (w całości oraz dolej wodę). Gotuj przez

nietylkopasta.pl
Kurczak pieczony na młodej kapuście 316

łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki śmietanki (użyłam śmietanki 30%) Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, majeranek, bazylia, tymianek, cukier   *** Kapustę szatkujemy i przekładamy do żaroodpornego naczynia *** *** Mięso kroimy na cienkie oraz szerokie plastry i nacieramy przyprawami: solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą, majerankiem, bazylią, tymiankiem *** *** Wodę mieszamy z koncentratem, śmietanką i przyprawami: 1 łyżeczka soli, pół łyżeczki słodkiej(...)papryki, 1/4 łyżeczki pieprzu, pół łyżeczki cukru *** *** Tak powstałym płynem zalewamy kapustę *** *** Na kapuście układamy plastry kurczaka i każdy kawałek mięsa przykrywamy plasterkiem boczku. Na wierzchy możemy ułożyć gałązki rozmarynu *** *** Potrawę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200’C (funkcja góra-dół) i pieczemy przez 40 minut *** *** Do tego dania polecam podać pieczone ziemniaczki PRZEPIS TUTAJ , które jednocześnie z mięskiem

Blog z Apetytem
Przepis na pierogi ruskie z cebulką i boczkiem 572

kolei. Przepis na ciasto na pierogi Ciasto na pierogi to podstawa smaku każdego rodzaju pierogów. My tego przepisu używamy zarówno gdy robimy pierogi ruskie, jak również te z mięsem, grzybami i kapustą, na słodko, czy z owocami. We wszystkich sprawdza się doskonale. Ciasto na pierogi z tego przepisu jest elastyczne i sprężyste. Co ważne jest proste w wykonaniu, fajnie się(...)sera białego -3 średniej wielkości cebule -sól i pieprz do smaku Pierogi ruskie – wykonanie: Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Wystudzone przekręć przez maszynkę do mielenia mięsa. Zmiel również ser. Cebulkę pokrój drobno i podsmaż na maśle lub oleju na złoty kolor. Również zmiel. Wymieszaj wszystkie składniki. Dopraw solą i pieprzem. Ciasto na pierogi podziel na 4 części

Arbuziaki
Sałatka grillowa 249

Sezon grillowy w pełni,na ruszt wrzucamy różne mięsa i kiełbaski. Jak jest mięso to musi być i sałatka.Tę przygotujecie w kilka chwil. Prosta i jednocześnie bardzo smaczna. Do sałatki można użyć dowolnych pomidorów,ja dałam akurat to co miałam po ręką.  kilka liści sałaty kruchej kilka gałązek świeżej bazylii 1 op mozzarelli mini 5-6 żółtych pomidorków

Kolorowa kuchnia Elki
Polędwiczka wieprzowa w sosie pieczarkowym 371

szklanka bulionu 1 szklanka śmietany 18% do zup i sosów 2 łyżki oleju 50 g orzechów laskowych posiekana natka pietruszki do posypania 250 g pieczarek sól, pieprz Przygotowanie: 1. mięso umyj, oczyść z błon, pokrój na cienkie plastry, przełóż do miski, dodaj paprykę oraz sól i pieprz, wymieszaj, odstaw na bok 2. orzechy posiekaj 3. cebulę pokrój z piórka(...)pieczarki pokrój w plastry 5. na patelni rozgrzej olej, podsmaż orzechy, zdejmij je z patelni do miski 6. na tej samej patelni podsmaż cebulę 7. dodaj mięso i smaż około 5 minut 8. dodaj pokrojone pieczarki i smaż około 2 minut 9. zawartość patelni zalej bulionem 10. gotuj razem około 2 minut 11. dodaj orzechy 12. wymieszaj wszystko

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Spirulina – zastosowanie i właściwości odżywcze 272

Spirulina to niebiesko – zielone glony, które potoczne nazywane są algami. Glony chyba nikomu nie kojarzą się dobrze, lecz te traktowane są jako superfood. Spirulina ma większą zawartość protein niż mięso, dlatego zalecany jest przede wszystkim weganom, wegetarianom i osobom, które jedzą małą ilość mięsa. Ponadto algi bogate są w żelazo, potas, siarkę, wapno, jod, mangan, krzem, beta- karoten, witaminę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Domowa Pavlova, czyli jak wykorzystać syfon do bitej śmietany 238

Beza z bitą śmietaną, czyli klasyczna Pavlova   Pavlova to klasyczny deser, który swoją nazwę zawdzięcza nazwisku słynnej rosyjskiej primabaleriny Anny Pawłowej. Jednak wbrew pozorom ten

Korniszonki