mięso - 63110 przepisów (strona:1469/4208)

Karczek świąteczny -szybki obiadek 273

łyżeczki serbskie musztardy 1 łyzeczka papryki wędzonej lub słodkiej 2 łyzeczki lubczyku 1 łyzeczka tymianku 1 lyzeczka estragonu 1/2 majeranku 1 lyzeczka oregano Po wymieszaniu nacierać każdy plaster mięsa, oprócz tego przygotować cebule pokrojoną w plastry. Mięso układamy w pojemniku żaroodpornym ,przekładając cebulą piec godzina 20 minut

Moje Wyroby
Roladki drobiowe z kozim serem i ananasem 112

miłośników drobiu, sera koziego i mięsa przyrządzonego na słodko. Składniki 4 filety z piersi kurczaka ( po 200 g) 100 g twarogu koziego 3 łyżki miodu lipowego 50  g świeżego ananasa mąka 2 jajka bułka tarta 3 łyżki sezamu olej kokosowy sól, pieprz Przygotowanie Filety oczyszczamy, rozbijamy. Ananas kroimy w kostkę, mieszamy z miodem i serem, obficie oprószając pieprzem(...)każdy filet kładziemy farsz, zawijamy. Mięso oprószamy solą, obtaczamy w mące, rozbełtanym jajku, następnie w bułce tartej wymieszanej z sezamem. Smażymy na oleju kokosowym. Podajemy z ulubionymi dodatkami

R'n'G Kitchen
Pulpeciki w sosie pomidorowym z makaronem 117

wiemy dlaczego aż tylu ludzi marnuje podstawowe składniki :/ Postaramy się, postaramy…bo nam też nie zawsze udaje się.   Oto kolejny przepis z niedzielnego „rosołu”. Składniki 300 g mięsa z rosołu warzywa ugotowane z rosołu ( proporcja 1:1) 2 jajka natka pietruszki bułka tarta mąka olej do smażenia 500 ml rosołu 1 szklanka passaty pomidorowej makaron sól, pieprz cukier Przygotowanie(...)Zmielone mięso i warzywa mieszamy z jajkami i bułką tartą (3 łyżki). Z masy formujemy pulpety, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju. Rosół rozgrzewamy, dodajemy passatę, przyprawy i zagotowujemy. Zmniejszamy płomień i wrzucamy pulpety. Dusimy przez kwadrans na małym ogniu. W tym czasie gotujemy makaron, Odcedzamy i dodajemy do sosu. Mieszamy

R'n'G Kitchen
Pasztet małego Henia 167

cebule 20 dag wątróbki drobiowej 2 duże bułki pszenne mleko do zamoczenia bułek sól i pieprz do smaku gałka muszkatołowa do smaku czosnek lubczyk- maggi marchewka ,pietruszka do mięsa gotowania tu jeszcze surowy Wykonanie Karkówkę i kurczaka ugotować z marchewką i pietruszka w małej ilości wody . Cebule pociąć w piórka i podsmażyć na złoty kolor,dodać wątróbkę i całość podsmażyć(...)chwilę . Następnie doprawić solą pieprzem,czosnkiem,lubczykiem i gałka muszkatołową . Mięsa ugotowane ,wątróbkę z cebulą zmielić. Dodać żółtka,bułki odsączone z mleka i na koniec ubitą na sztywno piane z białek. Delikatnie całość wyrobić ,wymieszać do połączenia składników. Keksówke ,lub inna formę wyłożyć papierem do pieczenia,przełożyć zrobiona masę mięsną ,wyrównać wierzch. Piec w 200 ° C przez pierwsze 30 minut

w mojej kuchni
Domowy pasztet (pieczeń) z orzechami 160

Zapraszam na pyszny i aromatyczny pasztet z orzechami laskowymi od Helio. Świetny zarówno na ciepło i na zimno do kanapek. Polecam Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka 80 g orzechów laskowych prażonych Helio 1 łyżka prażonej cebulki 1 ząbek czosnku 2 małe jajka 1 łyżeczka wędzonej słodkiej papryki 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu czarnego 1 łyżeczka pieprzu ziołowego(...)łyżeczka curry 1 łyżeczka ziół prowansalskich 6 łyżek kaszy manny Przygotowanie: Orzechy kroimy na połówki i odkładamy na później (garść odkładamy osobno). Do miski przekładamy mięso, dodajemy posiekany czosnek, przyprawy, jajka i kaszę. Wyrabiamy masę a potem dosypujemy orzechy, jeszcze chwilę wyrabiamy. Przekładamy masę na pasztet do keksówki i posypujemy garścią orzechów laskowych. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Aromatyczny śledz z ziemniakami i granatem 151

glutaminianu sodu, bez sztucznych barwników i aromatów. Nowa seria Vegeta Natur jest podzielona na kilka kategorii, znajdziecie tu przyprawy uniwersalne, przyprawy smakowe (z czosnkiem, curry, chili, koperkiem), przyprawy do mięs, a także przyprawy specjalne (do gulaszu, mięsa mielonego, pomidorów i mozzarelli, gyrosa, sałatek i dipów, pieczonej kaczki). Na każdym wariancie Przyprawy Specjalnej Vegeta Natur znajdziecie także inspirujące przepisy kulinarne. Dziś

Kulinarne przygody Gatity
Pierogi z kapustą kiszoną, kminkiem i boczkiem 126

boczek z cebulką. Prostota w najlepszym wydaniu. Podałam je z podsmażoną cebulką. U mnie w domu pierogi cieszą się ogromną popularnością i to w każdej odsłonie. Uwielbiamy ruskie , z mięsem lub grzybami . Każde ! Na zbliżające się Święta Bożego Narodzenia polecam z makiem , polane masełkiem z miodem i orzechami włoskimi. Pycha! Składniki (na około 38 sztuk) : Ciasto: 3 szklanki mąki

Oryginalny smak
Mocno zimowy, lekko oszukany krupnik z ziemniakami i fasolką... 139

cebule, pokrojone w kosteczkę 5 niewielkich marchewek, pokrojonych na plasterki 5 niewielkich ziemniaków, pokrojonych w duż ą kostkę 100g kaszy jęczmiennej perłowej, wypłukanej na sitku 1 1/2 szklanki ugotowanego mięsa z kurczaka, pokrojonego na małe kawałki 400g ugotowanej, białej fasolki (to jest zwykle odcedzony 1 duży słoik, lub 2 standardowe puszki) kostka rosołowa, lub około 1 łyżki proszkowanego bulionu(...)zmięknać. Wlej 2 litry gor ą cej wody, wsyp kaszę, dodaj kostkę rosołow ą.  Zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj około 20 minut - do miękkości warzyw i kaszy. Dodaj mięso i fasolkę. Gotuj kolejne 2-3 minuty, dopraw jeszcze raz do smaku. Gotowe

Lejdi of the house
Rosół z bażanta 206

delikatny a mięsko rozpływa się w ustach. Do garnka wlać wodę, włożyć umytego i pokrojonego w kawałki bażanta. Zagotować, zdjąć szumy. Następnie natychmiast zmniejszyć temperaturę gotowania do minimum. Gotować mięso 30 minut. Doprawić do smaku solą. Marchew, pietruszkę obrać i pokroić w słupki. Dodać do rosołu. Teraz już kolej na ziarenka ziela angielskiego, opaloną na gazie cebulę, łodygi natki pietruszki(...)pieprz. Pietruszkę związać i po ugotowaniu wyrzucić. Gotować na małym ogniu tak długo aż mięso i warzywa będą miękkie. Gdyby wywar się wygotował dolać wody, ale nie za dużo. Lepiej na początku wlać trochę więcej wody niż dolewać, ale czasami trzeba. Jak już rosół jest gotowy to wyrzucić łodygi pietruszki. Ja wyrzucam cebulę bo nie lubię takiej gotowanej

Kuchnia Pokoleń
Sajgonki 276

się na blogu a dziś SAJGONKI , czyli danie kuchni chińskiej Mogą być spożywane na zimno ale osobiście wole te smażone. Gorąco polecam! Składniki: 1 opakowanie papieru ryżowego 500 g mięsa mielonego 2 średnie marchewki 1 cebula kilka liści kapusty pekińskiej 1 garść suszonych grzybów mun 50 g makaronu ryżowego sos sojowy, pieprz, olej do smażenia Sposób wykonania: Marchewkę ścieramy(...)tartce o grubych oczkach. Cebule drobno siekamy, podsmażamy razem z marchewką na oleju. Dodajemy mięso. Wszystko razem smażymy Na tym etapie możemy dodać sos sojowy, pieprz. Ilość według uznania (ja dałam około 3 łyżek sosu). Na koniec dodajemy (wcześniej namoczone) i posiekane w słupki grzyby mun, posiekane 4 liście kapusty pekińskiej oraz przygotowany wg instrukcji na opakowaniu makaron ryżowy. Wszystko

Smaki Natalii
TRADYCYJNY KRUPNIK Z ZIEMNIAKAMI, bez mięsa - staropolski przepis 158

jęczmiennej i ziemniakami, zabielany. Tradycyjny, polski krupnik z kaszy jęczmiennej perłowej, z ziemniakami i marchewką, zabielany śmietaną. Krupnik doprawiony koperkiem i majerankiem.  Krupnik gotowany na rosole jarzynowym, bez mięsa.  Najlepszy przepis na domowy krupnik jak u babci. Wyjątkowy, domowy krupnik - gęsty, pożywny i kleisty. Staropolski przepis na zupę krupnik, jaki kiedyś gotowały nasze babcie. Można ugotować mniej kaszy(...)niż jest to podane w przepisie. Zupa wyjdzie wtedy lżejsza. Jak zrobić prawdziwy, staropolski krupnik z ziemniakami i bez mięsa. Zobacz wypróbowany przepis, składniki i przyprawy na pyszną zupę krupnik . Absolutnie pyszny i wyjątkowy krupnik, zapisujcie ten przepis i ulepszajcie go! Polecam. Oto składniki i przyprawy na krupnik z ziemniakami, zabielany śmietaną. Tradycyjny krupnik z ziemniakami fot. Moja Książka Kucharska

Moja Książka Kucharska
Kurczak Fricassee 185

Podobno było to ulubione danie Abrahama Lincolna. Kremowy sos złożony jedynie z warzyw i bulionu czyni go niezwykle zdrowym i niskokalorycznym. Prosta, ale pyszna i aromatyczna potrawa. 400 g Mięsa z uda kurczaka lub indyka 2 szt. Marchewki 4 łodygi Selera Naciowego 1 szt. Cebuli 1 łyżeczka Koncentratu Czosnkowego 2 szt. Liści Laurowych 1 łyżeczka Suszonego Oregano 1 łyżeczka Mielonego(...)oregano. Smaż przez kilka minut, aż kurczak nabierze złocistego koloru i nie będzie surowy. W międzyczasie zblenduj około połowę warzyw z bulionem. Dodaj pokrojone i zblendowane warzywa do mięsa. Duś całość pod przykryciem przez kolejne 5-6 minut. Jeżeli będzie bardzo wodniste, to odparuj sos bez przykrywki kolejne kilka minut. Dopraw do smaku jeśli potrzeba, posyp posiekanym szczypiorkiem i podawaj

Oslov.
Najlepsze książki o jedzeniu w 2018 – top 10 wg ugotowanepozamiatane.pl 156

przecież właśnie po to. Kuchnia żydowska jest niezwykle różnorodna i ma dużo pysznych wegetariańskich opcji ze względu na surowe zasady koszernej kuchni, które nie pozwalały na łączenie mleka i mięsa w jednym posiłku. Hazana to kolorowe przepisy na omlety, sałatki, gotowane na piecu gulasze warzywne, zupy, jajka, słone wypieki z ciasta filo, pożywne dania jednogarnkowe, słodko-kwaśne sosy, bakłażany(...)Wigilia to ulubione święta wegetarian, bo wiele dań jest bezmięsnych a inne można łatwo przerobić na wersję wege. Jednocześnie zima to najgorszy czas w roku, jeśli nie jest się mięsa, bo pogoda nie nas rozpieszcza a grudzień to też najciemniejszy czas w roku. Jak się nie dać zimie? Wystarczy zasiąść w fotelu z piękną książką o Świętach, pomarzyć i pooglądać

Ugotowane pozamiatane
Pierogi z mięsem po rosole 120

Spiżarni kolejny dzień przetwarzamy. Niedziela, przepyszny rosół. Poniedziałek, jak w poniedziałek, idealna pomidorowa z ryżem. Środa pierogi z farszem <3 O tak <3 Składniki 500 g mięsa z rosołu warzywa z rosołu natka pietruszki sól, pieprz Ciasto: 300 g mąki 250 ml wrzątku 1 łyżka masła Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable(...)para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Mięso i warzywa z rosołu mielimy na dużych oczkach. Dodajemy posiekaną natkę. Całość wyrabiamy. Jeśli uznamy, że masa jest za sucha i kruszy się, to regulujcie ją wrzątkiem. Do smaku doprawiamy

R'n'G Kitchen
Golonka pieczona w piwie 830

Pieczemy około 15 minut, od momentu osiągnięcia przez piec wskazanej temperatury, następnie temperaturę obniżamy do 180 stopni i pieczemy dalej przez około półtorej godziny (lub dłużej – do miękkości mięsa i ładnego zarumienienia się skórki). W trakcie pieczenia co jakiś czas polewamy wierzch golonki płynem z naczynia. Pod koniec – jeśli jest taka potrzeba- można golonkę przyrumienić ustawiając w piekarniku

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania