mięso - 63110 przepisów (strona:1472/4208)

Pasztet z królikiem i szpinakiem 154

przeciśniętego przez praskę Wykonanie: Królika i łopatkę kroimy na mniejsze kawałki. Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy podroby z królika. I gotujemy je jeszcze chwilę. Mięso wykładamy do przestygnięcia. Usuwamy kości i przepuszczamy przez maszynkę do mięsa dwukrotnie. Szpinak rozmrażamy i odparowujemy. Przestudzony szpinak dodajemy do masy mięsnej. Również dodajemy jajko, przepuszczony przez praskę czosnek

Smaki Ewy
Makaron ryżowy z indykiem, pak choi i sosem ostrygowym 180

smaku. Zatem zapraszam Was do wykorzystania tego przepisu, jest aromatyczny, z chrupiącym akcentem !   Makaron ryżowy z indykiem, pak choi i sosem ostrygowym ( dla 4 osób porcja ) 0.5 kg mięsa mielonego z indyka 1 kapusta pak choi 2 cm kawałek świeżego imbiru 3 ząbki czosnku 5 łyżek sosu ostrygowego 4 łyżki sosu sojowego 1 cm kawałek ostrej czerwonej papryczki chilli

Kuchnia na wzgórzu
Tacos z pikantnym grillowanym kurczakiem 163

grillowanym kurczakiem  mogą być świetnym dopełnieniem grillowego przyjęcia, a ich przygotowanie zajmuje dosłownie kilka chwil. Tacos z pikantnym grillowanym kurczakiem Tacos z pikantnym grillowanym kurczakiem  - składniki 500g mięsa z udek z kurczaka (bez kości i skóry) 1 średnia cebula, pokrojona w cienkie kliny (z małej cebuli otrzymacie osiem części, z dużej odpowiednio więcej) 1 łyżka TABASCO® Habanero Pepper(...)patelnię grillową) do średniej temperatury. W moździerzu utrzyj czosnek, czarny pieprz, sól, wędzoną paprykę i kminek do uzyskania gładkiej, jednolitej przyprawy Do miski włóż pozbawione skóry i kości mięso z kurczaka, cebulę, olej, sos TABASCO® Habanero i mieszankę przypraw, całość wymieszaj. Grilluj kurczaka i cebulę przez około 4 minuty z każdej strony Zdejmij kurczaka z grilla, odłóż na 5 minut

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Nasz patent na to, jak usmażyć polędwiczki, żeby były idealne 168

mocno patelnię, dodaj pozostałe 2 łyżki masła, kiedy zacznie się pienić wyłóż na nie krążki polędwiczki. Smaż po 2 minuty z każdej strony. Ogień powinien być dość intensywny, żeby mięso się lekko skarmelizowało. Zdejmij mięso z patelni, zmniejsz ogień, wyłóż na patelnię śmietanę, wymieszaj z sosem jaki został po smażeniu polędwiczek. Kiedy śmietana się podgrzeje dołóż do niej łyżkę musztardy

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: Podwójnie smażona polędwiczka w sosie musztardowym 188

mocno patelnię, dodaj pozostałe 2 łyżki masła, kiedy zacznie się pienić wyłóż na nie krążki polędwiczki. Smaż po 2 minuty z każdej strony. Ogień powinien być dość intensywny, żeby mięso się lekko skarmelizowało. Zdejmij mięso z patelni, zmniejsz ogień, wyłóż na patelnię śmietanę, wymieszaj z sosem jaki został po smażeniu polędwiczek. Kiedy śmietana się podgrzeje dołóż do niej łyżkę musztardy

Niedzielny kucharz
Truskawkowe Kinder Country z polewą z Nutelli dla dzieci 237

Kinder Country z truskawkami Proponuję lekką odmianę pysznego ciasta bez pieczenia tzw. Kinder Country. Ten cudowny deser postanowiłam wzbogacić truskawkami i odjąć mu nieco kalorii. W

Korniszonki
Kurczak z woka z bulgurem 171

gotujemy w lekko osolonym wrzątku około 15-18 minut. W tym czasie pierś tniemy na drobną kostkę. Przyprawy roztrzepujemy z jajkiem. Do tego wrzucamy naszą pierś, mieszamy dokładnie, aby mięso „oblepiło” się przyprawami. Odstawiamy na 10minut. Rozgrzewamy w woku łyżkę oleju i wrzucamy mięso. Smażymy na złoto. Ugotowaną, odcedzoną kaszę dorzucamy do usmażonego już kurczaka, mieszamy całość. Gorące

Latosiowydom
Domowe granola bars 217

Domowe granola bars to bardzo smaczna i zdrowa przekąska, którą można na przykład zapakować dziecku do szkoły i mieć pewność, że zamiast batona ze sklepu zje

kuchnia doski
RESIDENT EVIL VII – FLACZKI (ZUPA) 256

obsmażamy chwilę na patelni na odrobinie oleju i także dodajemy do garnka. Zalewamy wszystko świeżą wodą lub bulionem nieco ponad poziom składników, dodajemy przyprawy i gotujemy całość do miękkości mięsa oraz podrobów, pod przykryciem na małym ogniu. 4. ZAGĘSZCZANIE ZUPY (5 min) Zupa powinna być gęsta i wyrazista w smaku, więc w razie potrzeby wsypujemy więcej przypraw. Warto dodać też(...)łyżkę podsmażonego na patelni koncentratu pomidorowego oraz nieco zasmażki (1 łyżka mąki podsmażona na 1 łyżce masła do lekkiego zarumienienia). Żeberka można wyjąć i oddzielić od nich mięso, które ponownie wrzucamy do zupy. Przed podaniem pozbywamy się pora oraz liści laurowych i ziela.   PODANIE Zupę podajemy z pajdą chleba. Wielbiciele ohydnie wyglądajacych zup będą zachwyceni. Sprawcie sobie zatem ucztę

Nerds Kitchen
Sauerkraut Burger – Wolfenstein II: The New Collossus – burger z kiszoną kapustą 221

tłuszczu SAUERKRAUT BURGER Wolfenstein II The New Colossus burgery z kiszoną kapustą i boczkiem 20 min 7 zł 1 porcja łatwe POTRZEBUJESZ patelnia nóż miska Składniki Koszt mięso wołowe na burgery [150g] 4,50 zł kapusta kiszona – 3 łyżki 0,20 zł musztarda niemiecka lub dijon – 1 łyżka 0,30 zł boczek wędzony – 3 plastry(...)łyżeczki 0,10 zł Razem 7 zł © nerdskitchen.pl PRZYGOTOWANIE 1. FORMOWANIE KOTLETÓW (4 min) Świeżą, chudą wołowinę wyciągamy z lodówki na ok. 30 min przed smażeniem. Mięso siekamy i wyrabiamy przez chwilę dłońmi. Formujemy kule i spłaszczamy je dłońmi, aby uzyskać okrągłe burgery o grubości ok. 1,5 cm. Na środku każdego kotleta wyciskamy okrągłe wgłębienie – pozwoli ono na utrzymanie

Nerds Kitchen
Pierś z indyka w marynacie jogurtowej pieczona z pomidorkami (obiad nie tylko dla najmłodszych) 160

użyć soli. 100g piersi z indyka Marynata: 3-4 łyżeczki jogurtu naturalnego bazylia, majeranek Dodatkowo: około 6 pomidorków koktajlowych Ponadto: odrobina masła lub oleju Jogurt doprawić bazylią z majerankiem. Mięso umyć, osuszyć, a następnie pokroić w kostkę i dokładnie pokryć marynatą. Tak przygotowanego indyka odstawić do lodówki minimum na 2 godziny, a najlepiej na całą noc. Po tym czasie naczynie(...)żaroodporne (lub kawałek papieru do pieczenia ułożonego na blaszce) należy natłuścić odrobiną masła lub oleju i umieścić w nim indyka - delikatnie otrzepanego z marynaty. Między kawałki mięsa włożyć uprzednio umyte pomidorki koktajlowe. Całość wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 20 minut w 180 stopniach. Podawać z ulubionymi dodatkami

Di gotuje
Drobiowe pulpeciki 251

Drobiowe pulpeciki - przepis Pulpeciki drobiowe to świetna propozycja dla najmłodszych lub jako baza do różnego rodzaju dań głównych, a nawet zup. Składniki: - 500g mięsa mielonego drobiowego - 1 jajo - 2 łyżki płatków owsianych - sól, pieprz do smaku - oregano do smaku Baza do gotowania pulpecików: - włoszczyzna - ziele angielskie - liść laurowy - sól Sposób przygotowania: - do garnka nalej wodę, dodaj sól i zrób wywar(...)warzywny gotując włoszczyznę; - do miski włóż mięso, wbij jajo, dodaj przyprawy i płatki owsiane - wszystko dokładnie wymieszaj i wygnieć ręką; - do ugotowanego wywaru (odcedź uprzednio warzywa) wrzucaj po kolei uformowane pulpeciki; - pulpeciki gotuj ok. 20 minut, co jakiś czas sprawdzaj czy nie są surowe. Podawaj z ulubionymi dodatkami np. kaszą, makaronem lub sosem pomidorowym. U mnie pulpeciki są podane

MintTaste
Ekspresowa sałatka do obiadu lub dań z grilla 340

wyobrażacie sobie drugiego dania bez zielonego dodatku? U mnie nigdy nie może go zabraknąć. Podobnie jest w przypadku wspólnego grillowania. Sałatki, to podstawa (w szczególności do szaszłyków czy innych mięs). Jednak bywają dni, że po prostu nie mam na nic czasu. Wówczas sięgam po proste i naprawdę ekspresowe rozwiązania. Dziś jedno z nich. Sałatkę przygotowałam z kilku prostych składników. Całości(...)pominąć, jednak my lubimy dobrze doprawione sałatki). Mieszamy składniki łyżką. Sałatkę podajemy do drugiego dania. Idealnie sprawdzi się również do dań z grilla (w szczególności do szaszłyków czy innych mięs). Smacznego

Słodkie okruszki
Enchilada z kurczakiem i warzywami 290

mozzarella z zalewy Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, chilli, zioła prowansalskie olej do smażenia opcjonalnie: szczypiorek do posypania   *** Filety z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Mięso przekładamy do miseczki, polewamy odrobiną oleju, posypujemy przyprawami, mieszamy i odstawiamy na co najmniej 30 minut *** *** Następnie na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i smażymy mięso, krótko, na dość wysokim

Blog z Apetytem
Pieczeń wołowa duszona, czyli sprawdzony sposób na miękkie mięso wołowe 194

samym środku długiego weekendu majowego odwiedziłam jeden z lepiej zaopatrzonych supermarketów, gdzie jest duży wybór świeżego mięsa. Przegródka z wołowymi stekami świeciła pustkami, co potwierdza nasze narodowe upodobanie do steków z grilla. Mimo braku steków można było jednak bez problemu dostać pieczeń wołową, która ewidentnie nie cieszy się dużym powodzeniem. Powodów takiego stanu pewnie […] Artykuł Pieczeń wołowa duszona, czyli(...)sprawdzony sposób na miękkie mięso wołowe pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka

Proponowane wyszukiwania