Polecam! Składniki: 2 piersi z kurczaka jajko 250 g pieczarek natka pietruszki przyprawy (sól, pieprz) Pieczarki podsmażamy na patelni. P iersi z kurczaka mielimy w maszynce do mięsa, dodajemy surowe jajko i przyprawiamy. Mięso dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy posiekaną natkę pietruszki, do drugiej części dodajemy podsmażone pieczarki. Ja z takiej ilości przygotowałam dwie duże roladki
Na moim talerzupora ze śmietaną i musztardą do obiadu. Surówka doprawiona solą i cukrem. Bardzo prosta i szybka do zrobienia surówka, świetna jako dodatek do obiadu. Najlepsza do pieczonych lub duszonych mięs, mięs z grilla albo jako samodzielna przekąska. Do surówki z pora można dodać startą marchew, jabłka, kukurydzę lub jajka na twardo. Jak zrobić surówkę z pora do obiadu - wypróbowany przepis
Moja Książka KucharskaIdealna, lekka, do dań obiadowych, wszelakich mięs, pieczonych, smażonych i dań z grilla. Niezwykle lekka, zdrowa, jedna z ulubionych nowości! Główne składniki to sałata lodowa, marchew, ogórki kiszone (zamiennie konserwowe), jogurt naturalny, dla przełamania smaku i ostrości musztarda. Z dodatkiem szczypioru i natki – polecam do obiadu i lunchboxu! SKŁADNIKI: 1 sałata lodowa 3 ogórki kiszone 3 marchwie 2 małe(...)kiszonymi. Cebulę obieram i drobno siekam. W misce mieszam posiekaną sałatę lodową z resztą składników, dodaję musztardę i jogurt, mieszam, doprawiam do smaku. Podaję do obiadu z ziemniakami i mięsem oraz dań z grilla. Smacznego
Zasmakuj KuchniSUROWIEC -łopatka 1,5 kg -boczek 0,6 kg -karkówka 0,5 kg -pachwina wędzona bez skóry z przyrostem mięsnym 1 kg PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -woda 100 ml/kg mięsa -skrobia ziemniaczana 4 g/kg -pieprz czarny 1 g/kg -pieprz biały 1 g/kg -peklosól 15 g/kg -czosnek świeży zgnieciony w prasce 2 g/kg -słoiki/puszki WYKONANIE Wszystkie przyprawy oprócz peklosoli dodajemy(...)masą całego surowca oprócz wędzonej pachwiny ponieważ pachwina była przygotowana wcześniej w solance. Kupione mięso kroimy w większe kawałki i peklujemy 48 godz. w temp.4-6 st. Po tym czasie mięsko rozdrabniamy, dodajemy wszystkie przyprawy i składniki dokładnie mieszamy (skrobię ziemniaczaną dodajemy na sam koniec przez drobne sitko, aby nie powstały nam grudki-przesiewamy) i pakujemy ściśle masę mięsną
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.laurowe sól himalajska lub kłodawska 6 ziarenek pieprzu czarnego 2 cebule – do pieczenia Golonkę umyć, osuszyć, oczyścić z włosków (ewentualnie opalić nad palnikiem) i umieścić w dużym garnku. Mięso zalać zimną wodą, tak aby było całe przykryte. Dodać pieprz, ziele angielskie i liście laurowe. Golonkę doprowadzić do wrzenia a następnie gotować przez 15 minut na małym ogniu(...)Piec bez przykrycia w temperaturze 180°C przez 30-60 minut podlewając co 15 minut wywarem. Skórka powinna być złocista, ale nie spalona więc trzeba dostosować czas pieczenia obserwując mięso. Golonka gotowana i pieczona podawana bez warzyw z gotowania i pieczenia doskonale komponuje się z surówką z kiszonej kapusty, coleslaw czy innymi warzywami dozwolonymi na LCHF. Polecam także przepis
Ola la LCHFtortilli ułożyć jedną garść warzyw, kilka kawałków mango, filet z indyka, polać sosem i zwinąć w rożek. VEGETA NATUR Z CURRY świetnie pasuje do przygotowanych dań kuchni wschodniej, do mięs i warzyw, a także sałatek. Nadaje się do potraw wegetariańskich oraz dla osób z nietolerancją glutenu lub laktozy. Sięgnijcie po VEGETĘ NATUR Z CURRY i dodajcie egzotyki do Waszej kuchni(...)DODATKU GLUTAMINIANU SODU ! BEZ SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I AROMATÓW ! BOGACTWO WARZYW I PRZYPRAW ! Dopasuj do mięsa sałatkę doprawioną Vegetą Natur, bo tylko ta kompozycja warzyw, suszonych pomidorów, przypraw i ziół tworzy cudownie, pyszną i niezwykle aromatyczną sałatkę! Dokładnie wyselekcjonowane składniki Vegety Natur przechodzą drobiazgową kontrolę – od początku produkcji do momentu pakowania. W naszym codziennym pośpiechu nowa generacja produktów – specjalnych mieszanek przypraw
Szalona Kuchnia Ewelinyczytelniczki- Pani Ani. Jak tylko rzuciłam na niego okiem to już wiedziałam, że to będzie strzał w dziesiątkę i na pewno nam zasmakuje. Zrobiłam je trochę inaczej (gotowane mięso zamieniłam na smażone w przyprawach) ale jestem przekonana, że wersja pierwotna także byłaby pyszna. Te mięsne babeczki są niezwykle delikatne, niczym suflet. Przepysznie smakują na ciepło ale na zimno jako(...)maślanki) 1 i 1/2 łyżki mąki koperek i szczypiorek 200 g żółtego sera 70 g majonezu sól, pieprz 2 łyżki oleju przyprawa do kurczaka lub gyrosa słodka papryka Mięso pokroić drobno, obtoczyć w papryce i przyprawie i usmażyć na oleju. Przestudzić. Ser zetrzeć na tarce, szczypiorek i koperek posiekać. W misce rozmieszać jajka, mąkę i kefir. Dodać pozostałe składniki
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniazupa krem z klopsikami drobiowymi. Idealna dla dzieci, niejadków i wielbicieli brokuła. Składniki: 450g (opakowanie) mrożonego brokuła świeży koperek przyprawy: czosnek granulowany, pieprz czarny, papryka słodka, zioła prowansalskie 200g mięsa mielonego z kurczaka 50g suchej kaszy jęczmiennej Sposób przygotowania: Do wrzącej wody wrzucamy brokuł i kaszę jęczmienną. Między czasie do mięsa dodajemy przyprawy i wilgotnymi dłońmi formujemy klopsiki. Wrzucamy
Truskawkowa FiestaIdealny przepis na pasztet z królika pieczony w piekarniku. To super delikatny pasztet, który szykujesz z mięsa z królika oraz warzyw. Gorąco polecam go dla dzieci, ponieważ w składnikach nie ma alkoholu. - sprawdzony i prosty przepis - rewelacyjny pasztet dla dzieci - bez dodatku mięsa wieprzowego
AniaGotuje.plKuchnia kresowa Składniki 250 g mielonego mięsa z gęsi 50 g płatków migdałów 10 g bułki tartej 1 jajko pęczek natki pietruszki słodka papryka gałka muszkatołowa olej do smażenia sól pieprz Przygotowanie Płatki migdałów rozgniotłem, natkę pietruszki umyłem, osuszyłem, posiekałem. Mięso z gęsi zmieliłem, wymieszałem z połową bułki tartej, migdałami, natką pietruszki, jajkiem i przyprawami. Uformowałem kotlety, obtoczyłem w reszcie
R'n'G Kitchenwtedy mąki ziemniaczanej (1 jajko = 1 łyżka mąki ziemniaczanej). Wyrabia się, kształtuje rulony, odcina nożem skośne lub proste kawałki, prostokąty. Miękkie, domowe, do wszelakich sosów (np. pieczarkowego, z cukinii), mięs, uwielbiam ten dodatek do potraw. Podane z masłem, na słodko z twarogiem lub zasmażką z bułki, na wytrawnie, z leczo lub gulaszem. Dzieci je uwielbiają! Moja rodzina także, od najmłodszych(...)się kluski, wtedy delikatnie mieszam je łyżką cedzakową ku górze. Kopytka wyławiam łyżką cedzakową i odkładam delikatnie na talerz. Podaję prosto z wody lub przesmażone z sosem i kawałkiem mięsa. Smacznego! * Ilość dodawania mąki pszennej może się różnić. Można nieco podsypywać kopytka, sami wyczujecie, że będzie taka potrzeba – wszystko zależy od rodzaju i wilgotności użytych do kopytek ziemniaków
Zasmakuj Kuchnitymianku 1 łyżeczka suszonego czosnku 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu Zioła po wymieszaniu można przechowywać w zamkniętym naczyniu Przygotowanie: Krok 1 Zacznij od pulpetów. Nastaw piekarnik na 200 stopni. Do mięsa wsyp przyprawę włoską, posiekaną zieleninę, jajko, tarty parmezan, wymieszaj. Formuj małe pulpeciki, mniejsze od orzecha włoskiego. Obtaczaj każdą kulkę w bułce tartej i odkładaj na blaszkę do pieczenia. Gdy wyrobisz(...)całe mięso, wstaw pulpety do piekarnika i piecz przez 15 minut (albo do czasu, aż pulpecik po przekrojeniu nie będzie różowy w środku). Krok 2 Sos. Posiekaj drobno papryczkę chili i czosnek. Przełóż płynnymi składnikami, oprócz masła orzechowego, do słoiczka, zakręć pokrywkę i mocno potrząśnij. Przelej sos do miseczki, dodaj do niego masło orzechowe i wymieszaj całość. Krok 3 Warzywne
Niedzielny kucharzcytryny 2 łyżki suszonego oregano 2 ząbki czosnku sól, pieprz Sposób wykonania: Piersi z kurczaka polewamy 2 łyżkami oleju roślinnego, nacieramy zmiażdżonym czosnkiem, oregano oraz solą i pieprzem. Mięso układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C. Pieczemy przez 45 minut. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie. Ostudzone mięso kroimy na małe kawałki
Qchnia po prostu