mięso - 63110 przepisów (strona:1463/4208)

GOTOWANE (W FOLII) ROLADKI DROBIOWE Z PIECZARKAMI I SEREM PLEŚNIOWYM 272

mnie na stół filet z kurczaka, w trochę innej odmianie, a mianowicie w formie gotowanych roladek. Lekkie, zdrowe, niskokaloryczne (jesli pominiemy ser pleśniowy) danie bardzo nam smakowało.  Mięso ugotowane w ten sposób nie jest wysuszone, jest delikatne i soczyste.  Podałam je z brązowym ryżem, sosem pieczarkowym i surówką 😊 Składniki: 2 piersi z kurczaka 200 g pieczarek(...)nich pasek sera pleśniowego. Posypujemy koperkiem i zwijamy ściśle formując roladkę. Każdą roladkę zawijamy w folię spożywczą, której końce zawiązujemy nitką lub spinamy klipsami załączonymi do woreczków do pieczenie mięsa, dość mocno, aby podczas gotowania nie dostała się do środka woda.  Wkładamy na wrzącą wodę i gotujemy około 20 minut. Po Ugotowaniu rozwijamy folię, a roladki wkładamy do naszego

Walijskie Pichcenie
Folk Gospoda | Warszawa – Miejsca ze Smakiem 202

smak selera wspaniale komponował się z lekko pikantnym kaszotto z warzywami oraz pesto i kieliszkiem mocniejszej Saskiej Dębowej. Drugim daniem głównym, które zamówiliśmy była cielęcina duszona – specjalność szefa kuchni. Mięso podane było z kluskami śląskimi, sosem borowikowym oraz uwielbianą przeze mnie brukselką. Cielęcina była miękka, jędrna, doskonale przygotowana. Dodatki oraz sos nie stłumił smaku mięsa, co jest bardzo dużym plusem

Kuchnia Bazylii
Sałatka na krakersach z kurczakiem i mozzarellą 367

Uwielbiam sałatki. A mój mąż uwielbia je z mięsem 😉 sałatka na krakersach z kurczakiem i mozzarellą powstała mając na uwadze jego ulubionego gyrosa, a jednocześnie, aby przygotować coś nowego. Pod wpływem chwili, z paru prostych składników przygotowałam ją w sobotni… Artykuł Sałatka na krakersach z kurczakiem

Kolorowy Przepisownik
Curry z kurczakiem i papryką 269

osuszamy. Kroimy w niewielką kostkę i umieszczamy w misce. Dodajemy drobno posiekaną cebulę, czosnek, paprykę chili, paprykę słodką i ostrą, imbir oraz dużą szczyptę soli oraz pieprzu. Dokładnie mieszamy. Mięso w takiej marynacie możecie zostawić na kilka godzin by przeszło dokładnie wszystkimi smakami, ale nie jest to konieczne. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju kokosowego i podsmażamy na nim kurczaka(...)osuszamy. Kroimy w niewielką kostkę i umieszczamy w misce. Dodajemy drobno posiekaną cebulę, czosnek, paprykę chili, paprykę słodką i ostrą, imbir oraz dużą szczyptę soli oraz pieprzu. Dokładnie mieszamy. Mięso w takiej marynacie możecie zostawić na kilka godzin by przeszło dokładnie wszystkimi smakami, ale nie jest to konieczne. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju kokosowego i podsmażamy na nim kurczaka

Pogotujmy.pl
Rumsztyk, czyli kotlet mielony smażony z cebulą 207

kotlet ukrywający się pod dużą ilością cebuli to właśnie rumsztyk:). Danie ciężkie i tłuste, ale i smaczne.  500g mielonego mięsa wieprzowego  6 dużych cebul  sól, pieprz, papryka słodka olej do smażenia 1. Mięso mielone zagniatamy z solą, pieprzem i papryką słodką. Formujemy okrągłe kotlety, smażymy na rozgrzanym oleju, z dwóch stron do zarumienienia przez około 15 minut

Szefowa kuchni
Kurczak pieczony na ryżu z warzywami 173

przygotować kurczaka pieczonego na ryżu z warzywami? Podudzia kurczaka posmarować niewielką ilością oliwy, natrzeć solą i oprószyć z każdej strony czosnkiem, pieprzem, papryką, chili, majerankiem, curry i kuminem. Mięso z wierzchu delikatnie nakłuć nożem, aby przyprawy dotarły pod skórę. Przykryć i odstawić w chłodne miejsce na godzinę lub nawet na całą noc, aby mięso przeszło przyprawami.  Brytfankę wysmarować oliwą

Kuchcik gotuje
Pieczarki smażone do obiadu 267

Dziś aromatyczne pieczarki do obiadu, najczęściej podaję je do wszelakiego pieczonego czy smażonego kurczaka, kotletów z drobiu, mięs wieprzowych, wołowych, mielonych z indyka, rolad czy placków z ziemniaków. Wtedy traktuję je jako gulasz, dodaję surówkę z kapusty kiszonej lub colesław. PIECZARKI smażone smakują także z rozmaitymi kaszami, ryżem czy makaronem w wersji wege lub z dodatkiem mięsa, np. mielonego

Zasmakuj Kuchni
Polędwiczki w sosie śliwkowym 167

Szlachetne, delikatne mięso z dodatkiem niezwykle aromatycznego sosu śliwkowego na bazie soczystych oraz suszonych jesiennych owoców, czerwonego wina i pachnącego tymianku to doskonała propozycja na uroczysty obiad w gronie najbliższych. Składniki: 750g polędwiczek wieprzowych (2 sztuki) 1 łyżka oleju 2 łyżki masła 3-4 łyżki mąki pszennej kilka gałązek świeżego tymianku sól pieprz Sos śliwkowy: 100g suszonych śliwek 250g śliwek(...)dodatkiem jednej łyżki oleju, z każdej strony około 4-5 minut. Polędwiczki przełożyć do naczynia żaroodpornego żeby nie ostygły. 4. Sos: Na te samej patelni co smażyło się mięso podsmażyć drobno posiekaną cebulę z czosnkiem. Gdy cebula zrobi się szklista dodać śliwki węgierki, chwilę smażyć, następnie dodać namoczone suszone śliwki, wino i troszkę posiekanego świeżego tymianku. Całość smażyć

Szalona Kuchnia Eweliny
Ramen 360

liście alg nori 4 pieczarki 1 jajko makaron ramen sos sojowy Przygotowanie: Zaczynamy od wstawienia rosołu. Przepis na dobry rosół każdy ma zapewne swój. Ja do zimnej wody włożyłem mięso, obrane oraz pokrojone warzywa (poza szpinakiem) wraz z pieczarkami, liściem laurowym, zielem angielskim oraz algami. Całość gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Dopiero w tym momencie doprawiam wywar. Dodajemy pastę miso(...)minut. Przelewamy zimną wodą i solidną porcję nakładamy na talerz. Obok układamy połówkę jajka ugotowanego na twardo, pokrojoną w słupki marchew, posiekany świeży szpinak, pokrojone w kostkę tofu, pokrojone mięso i całość zalewamy ciepłym rosołem. Z wierzchu posypujemy robno posiekanym szczypiorem. Smacznego

Jacob Tastes
Klopsiki z kurczaka z mozzarellą 127

Połączenie mięsa drobiowego z mozzarellą, polecamy. Składniki podwójny filet z kurczaka sól pieprz zioła prowansalskie 1 młoda cebula 1 ząbek czosnku 100 g cukinii 200 g mozzarelli 1 jajko 2 łyżki posiekanej natki pietruszki bułka tarta pomidorki cherry kasza bulgur wstążki cukinii Przygotowanie Filety oczyściłem z błon, zmieliłem, doprawiłem solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Dokładnie wymieszałem, odstawiłem. Na patelni rozgrzałem(...)łyżkę oleju, wrzuciłem posiekaną młodą cebulę, zeszkliłem. Następnie dodałem posiekany czosnek, krótko podsmażyłem. Dodałem starta cukinię, wymieszałem, dusiłem ok. 3 minuty. Wystudziłem. Mięso wyrobiłem z uduszonymi składnikami, starta mozzarellą, jajkiem i posiekana natką pietruszki. Dosypałem troszkę bułki tartej, aby masa była spoista. Wilgotnymi dłońmi uformowałem małe klopsiki, panierowałem je w bułce tartej. Smażyłem na rumiano ze wszystkich stron

R'n'G Kitchen
Żeberka po polsku , pieczone na cebuli z rękawa 218

najprostszych i chyba także smaczniejszych jakie znam . Oczywiście dobre są wszelakie BBQ itd. ale nasze polskie z piekarnika, też wymiatać potrafią . Pieczenie w rękawie ,czy w woreczku , zapobiega wysuszeniu mięsa i nie trzeba tyle przy nim biegać i doglądać . Polecam , bo to prosta i smaczna potrawa . Składniki : 1 kg żeberek wieprzowych, ekstra mięsnych 2-3 duże cebule 4 ząbki czosnku

Ogrodnik w podróży
Sałatka Cezar 227

rozgrzanej patelni grillowej, aż się lekko przyrumienią. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180'C na 5-6 minut. Ten sposób przygotowania mięsa sprawi, że kurczak będzie delikatny i bardzo soczysty. Mięso przekładamy na talerz i odstawiamy do wystudzenia. Grzanki Kajzerki kroimy w kostkę, przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i skrapiamy

Wędrówki po kuchni
Zdrowe grillowanie 192

Zdrowe grillowanie * Grilluj zawsze na tackach, aby ograniczyć skapywanie tłuszczu na brykiet lub węgiel. * Wybieraj na ruszt chude mięso i chude ryby (np. pierś z indyka, kurczak, dorsz, pstrąg itd.) * Zawsze do różnego rodzaju białka dodawaj dużą porcję warzyw. * Pamiętaj o piciu wody - w szczególności, gdy grillowaniu towarzyszą upały. * Uważaj na gotowe marynaty - mogą zawierać duże ilości konserwantów i sztucznych(...)barwników. * Sosy do mięs czy ryb zrób samodzielnie na bazie jogurtu naturalnego. * Spróbuj ograniczyć alkohol i nie pij słodkich, gazowanych napojów. * Używaj ziół, aby zapewnić doskonały smak i aromat grillowanych potraw np. oregano, tymianek, cząber czy zioła prowansalskie. Mając na uwadze wszystkie zasady zdrowego grillowania, możemy bez obaw zasiąść do stołu i cieszyć się smakiem grillowanych potraw. Będąc w temacie

MintTaste
Sałatka ze śliwkami i gruszką 220

tradycyjna panierka. Sałatkę można spakować w pudełko do pracy. Na lunch będzie idealna. Bardzo często robię takie sałatki na lekki obiad. Dodawajcie sezonowe owoce nie tylko do deserów.  mięso: 1 pierś z kurczaka sól, pieprz przyprawa do kurczaka 1/2 szklanki pestek słonecznika 1 jajko olej rzepakowy sałatka: 1/2 opakowania roszponki 1 kiść winogrono ciemne 5 śliwek dużych 4 pomidory(...)suszone 1 gruszka pieprz czerwony sos vinaigrette 70 g sera camembert masło klarowane natka pietruszki Mięso: Pierś z kurczaka posypuję solą, pieprzem i przyprawa do kurczaka i odstawiam na godzinę do lodówki. Słonecznik rozdrabniam w misie blendującej ale nie na proszek. Pierś obtaczam w rozbełtanym jajku, potem w słoneczniku. Ręką mocno dociskam panierkę. Pierś smażę na rozgrzanym oleju

wesoła kuchnia
Nasi goreng 288

inny smak niż taki zupełnie świeżo ugotowany. W rzeczywistości cała potrawa może być potraktowana jak „zbieranina” niewykorzystanych wcześniej składników. Dlatego mogą do niej trafić także najróżniejsze rodzaje mięsa i owoców morza. Częstym dodatkiem jest również jajko w takiej lub innej postaci. Nasz przepis jest tylko pewną propozycją. Zasugerowaliśmy dodatek kurczaka, krewetek i usmażonego na omlet jajka, ale również(...)dobrze można by np. użyć mieszanki samych owoców morza, albo wołowiny lub jeszcze innego mięsa. Różny może być także sposób przyprawiania. Do popularnych dodatków należą kecap manis (słodki sos o gęstej konsystencji oparty na sosie sojowym), sambal oelek czy pasta krewetkowa. Ponieważ kecap manis może być trudny do nabycia w sklepie, my „zasymulowaliśmy” go połączeniem sosu sojowego

Kulinarna Pokusa

Proponowane wyszukiwania