mięso - 63110 przepisów (strona:1466/4208)

Zupa pomidorowo-ogórkowa z makaronem 78

rosołowej 2 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego 1/2 ogórka wężowego 500 ml soku pomidorowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka lubczyku 1 łyżeczka estragonu makaron sól, pieprz Przygotowanie Mięso oczyszczamy, zalewamy zimną wodą, wsypujemy ½ łyżeczki soli, doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy płomień, gotujemy ze dwa kwadranse. Mięso usuwamy. Usuwamy szumowiny, dodajemy obrane marchewki, związany por, pietruszkę, seler, ziele angielskie, liście

R'n'G Kitchen
BURRITO ZAPIEKANE W TORTILLI + FILMIKI 126

tortilla, ryżem, kaszą lub chipsami nachos. Osobiście bardzo lubię to danie za swoją prostotę i pyszny smak. Polecam wersję zapiekaną w plackach z serem.  SKŁADNIKI : 500 g chudego mięsa mielonego 1 cebula 1 marchewka pokrojona w kostkę 1 papryka czerwona, pokrojona 2 łyżeczki przecieru pomidorowego 0,5 l bulionu ( może być troszkę mniej ) 1 łyżka ostrego ketchupu 4 ząbki(...)PRZYGOTOWANIE : Na patelni podpiekamy pokrojoną cebulę z czosnkiem, dodajemy marchewkę i paprykę, chwilkę podpiekamy, następnie dodajemy mięso i ciągle mieszając wlewamy bulion. Prużymy około 10 minut. Następnie dodajemy pomidory z puszki, przecier i całe przyprawy. Danie prużymy na małym ogniu około 15 minut. Do burrito dodajemy na koniec ketchup, fasolkę z zalewą i kukurydzę. Gotujemy co jakiś czas mieszając

Kulinarne Fantazje Marioli
Zupa pomidorowa na skrzydełkach 164

seler. Włóż do dużego garnka wraz ze skrzydełkami. Wlej wrzątek, dodaj przyprawy, pokrojoną cebulę. czosnek i laurowy liść. Gotuj bulion przez godzinę. Wybierz skrzydełka i korzeniowe warzywa. Obierz mięso z kości i skórki. Pokrój warzywa i włóż z powrotem do garnka. Dodaj przecier pomidorowy i śmietanę. Zagotuj zupę, ewentualnie dopraw solą i przyprawami. Na dnie miseczek ułóż porcję mięsa, wlej

codojedzenia
Pulpeciki w delikatnym sosie serowo-pomidorowym 100

jednym słowem po prostu... przepyszny! Polecam, bo to świetna propozycja na szybki obiad, z którego każdy będzie zadowolony. (około 12-16 sztuk w zależności od wielkości) Pulpeciki:  400g mięsa mielonego 1 sucha bułka namoczona w mleku   1 cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko majeranek koperek świeży/suszony papryka słodka i ostra sól, pieprz Ponadto: 1 łyżka oleju mąka(...)obtaczania pulpetów 2 listki laurowe 3 ziarna ziela angielskiego Do sosu: 50g żółtego sera 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na odrobinie oleju. Mięso dokładnie wyrobić z bułką odciśniętą z mleka, jajkiem, cebulą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz przyprawami. Masę mięsną doprawić do smaku i uformować z niej kuleczki - u mnie wielkością przypominające orzech

Di gotuje
Pieczone kotlety mielone z pomidorową glazurą 92

Pieczone kotlety mielone (inaczej) z pomidorową glazurą nie są klasycznym mielonym serwowanym na niedzielnym stole. Bardziej przypominają one mini pieczeń z mięsa mielonego, zapieczoną pod glazurą przygotowaną na bazie ketchupu, musztardy i cukru brązowego. Bardzo ciekawe danie, które najlepiej komponuje się z ryżem lub kaszą z warzywami oraz szybką i lekką sałatką. Artykuł Pieczone kotlety mielone z pomidorową glazurą pochodzi

Pogotujmy.pl
Bigos z brukselki 116

łyżki pasty bulionowej i wrzątek) 1 łyżeczka suszonego lubczyku 1 łyżeczka mielonego kminku sól, pieprz Przygotowanie Podgardle kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka i wytapiamy tłuszcz. Ścinki i mięso kroimy na kawałki takie, jakie nam odpowiadają. Grzyby kroimy w kostkę. Marchewki obieramy i kroimy w talarki. Brukselkę oczyszczamy, usuwamy nadwiędnięte listki. Większe kroimy na pół. Do garnka wrzucamy mięso

R'n'G Kitchen
Pomysły na niedzielny obiad 119

nimi słynna paryska kurtyzana – wiedziała co dobre. Ziemniaki Pommes Anna będą idealnym dodatkiem do dania głównego podczas niedzielnego obiadu! Pieczona kaczka z jabłkami Jak dobrze upiec kaczkę, tak żeby mięso było kruche, aromatyczne, mocno wypieczone i z chrupiącą skórką, ale jednocześnie soczyste (za to bez zbędnego tłuszczu) i przesycone aromatem pieczonych jabłek? Mamy patent na pieczenie kaczki, dzięki któremu będziecie(...)marynacie z musztardy nie trzeba wiele pisać. Wystarczy na nią spojrzeć, żeby wiedzieć, że jest pyszna! To zasługa słodko-kwaśnej, aromatycznej marynaty i glazury w jednym. Zamarynowane w niej mięso można usmażyć, upiec lub grillować. W każdej wersji będzie smakowało doskonale. Artykuł Pomysły na niedzielny obiad pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Makaron z kurczakiem i pesto z rukoli 306

odcedzamy go i pozostawiamy około 100 ml wody, w której się gotował. Makaron z kurczakiem: Kurczaka kroimy w paski i wrzucamy razem z oregano na rozgrzany olej, smażymy. Gdy mięso się zetnie dodajemy poszatkowany czosnek. Podgrzewamy do momentu aż mięso będzie rumiane. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy do kurczaka ugotowany makaron, wodę z jego gotowania, pokrojone w paski pomidory suszone

Qchnia po prostu
Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami 206

serową na blat stołu papierem do góry. Delikatnie zdjąć papier do pieczenia. Piersi z kurczaka oczyścić, przekroić każdą wzdłuż na dwa cienkie plastry, a następnie rozbić cienko tłuczkiem do mięsa. Oprószyć z obu stron solą, pieprzem, papryką słodką i czosnkiem. Na wierzchu upieczonej masy serowej (na jej 3/4 powierzchni) ułożyć piersi z kurczaka, a na połowie ich powierzchni usmażone pieczarki(...)ścisłą roladę. Zawinąć w papier do pieczenia, położyć na blaszkę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i piec przez ok. 25-30 minut (dłużej jeśli mięso z kurczaka było w grubszym kawałku). Po upieczeniu rolady wyciągnąć ją z piekarnika, rozwinąć z papieru i odstawić na 15-20 minut, by nieco ostygła, a następnie dopiero rozpocząć krojenie

Kulinarne Przeboje
Pasta z wędzonej makreli 206

Zapraszam na smakowitą pastę rybną do pieczywa. Idealna na śniadanie lub kolację. Polecam Składniki: 150 g mięsa z wędzonej makreli 2 jajka ugotowane na twardo 2 łyżki majonezu pęczek szczypiorku od dymki sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Szczypiorek myjemy, osuszamy i drobno kroimy, odkładamy. Jajka obieramy ze skorupek i drobno kroimy, przekładamy do miseczki. Mięso z ryby również drobniutko kroimy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Indyk w mleku kokosowym 136

Polecam :) Składniki: 500 g filetu z indyka 250 ml mleka kokosowego 200 ml bulionu 1 cebula 2 ząbki czosnku 1,5 cm imbiru olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Cebule pokroić w półplasterki, imbir i czosnek drobno posiekać. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić cebulę, zeszklić. Następnie dodać mięso, czosnek oraz imbir, podsmażyć, dolać

magiczna kuchnia Kasi
SAŁATKA TORTELLINI Z BURAKIEM I POMARAŃCZĄ 269

sałatkę, ciasto lub danie główne. Jednym z dań, które musi być na stole to sałatka z buraka rukoli i pomarańczy. Tym razem dodałam jednak do niej Tortellini kolorowe z mięsem Arc Pol Składniki: 1 szklanka tortellini kolorowych z mięsem Arc Pol 4 buraki 1 op. rukoli 50 g orzechów włoskich 1 łyżka pestek słonecznika 3 łyżki octu balsamicznego 2 łyżeczki

Kuchnia w oparach
Pieczone gołąbki bez zawijania 173

gołąbki bez zawijania. Bardzo prosto się je robi a potem pozostaje już tylko pieczenie. Podajemy z ulubionym sosem. Składniki: 125 g ryżu basmati 280 g kapusty pekińskiej 500 g mięsa mielonego z szynki 1 ząbek czosnku 1 cebula 1 łyżka smalcu 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka pieprzu czarnego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka soli 2 jajka 3 łyżki(...)drobno kroimy i podsmażamy na łyżce smalcu, odstawiamy. Kapustę pekińską drobno kroimy i przekładamy do sporej miski. Następnie dodajemy ostudzony ryż oraz przesmażoną cebulkę z czosnkiem, mieszamy. Dodajemy surowe mięso mielone, mieszamy. Na koniec dodajemy jajka, kaszę manną oraz przyprawy. Wyrabiamy masę na gołąbki, formujemy podłużne kotlety, obtaczamy je w bułce tartej i obsmażamy na złoty kolor na rozgrzanym oleju

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Patelnia meksykańska z orzo 131

który w trakcie przygotowania przechodzi wszystkimi smakami składowymi. Obowiązkowa pozycja do przygotowania na spotkanie ze znajomymi, imprezę na luzie lub rodzinny obiad. Składniki (na 3-4 porcje): 400g mielonego mięsa wołowego szklanka makaronu orzo puszka krojonych pomidorów puszka czerwonej fasoli 1 duża czerwona cebula 2 płaskie łyżeczki mielonego kuminu 1 płaska łyżeczka mielonej kolendry 1/3 łyżeczki chili 2 łyżeczki suszonego(...)maksymalnie 5 minut, dość często mieszając. Do cebuli dodajemy przyprawy – kumin, kolendrę, chili oraz roztarte w dłoniach oregano – smażymy mieszając przez minutę.   Na patelnię dodajemy mięso i smażymy na większym ogniu, mieszając i rozdrabniając, aż ładnie się zarumieni. Następnie, dodajemy makaron orzo i dokładnie mieszamy aby pokrył się tłuszczem i smakami ze smażenia. Do tego dodajemy pomidory

Smaczna Strona
SAŁATKA GYROS (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 856

bieżącej wodzie i osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie oczyścić i pokroić w kostkę. Doprawić przyprawą gyros, ewentualnie solą i pieprzem, dodać oliwę z oliwek i wszystko dokładnie wymieszać. Warto doprawione mięso odstawić na godzinę do lodówki. Mięso obsmażyć na patelni do uzyskania złotego koloru i zostawić do ostygnięcia.  Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Kapustę pekińską przekroić na pół

Ola la LCHF

Proponowane wyszukiwania