mięso - 63110 przepisów (strona:1460/4208)

Żeberka w miodzie i ketchupie 144

odchodzi od kości, więc nawet Ci, co nie lubią ‘skubać’, to powinni być zadowoleni. Żeberka w miodzie z piekarnika to mój drugi ulubiony pomysł na ten rodzaj mięsa tuż po żeberkach duszonych w sosie własnym . Żeberka mogą być pieczone pod przykryciem w naczyniu żaroodpornym lub w rękawie do pieczenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Żeberka w miodzie i ketchupie(...)resztą oleju z patelni. Dodać marynatę z ketchupu pikantnego, sosu sojowego, miodu, czosnku i ostrej papryki, dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki pod przykryciem na około 2 godziny, by mięso się zamarynowało. Przełożyć całość do naczynia żaroodpornego (lub do rękawa do pieczenia), przykryć naczynie i wstawić do piekarnika. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez ok. 60 minut

Kulinarne Przeboje
ZUPA GOŁĄBKOWA Z THERMOMASTERA II + FILMIK 104

aromatem. Idealna na chłodne dni, sycąca zupa gołąbkowa. Jeżeli jeszcze jej nie gotowaliście to najwyższy czas ją przygotować. Polecam.  SKŁADNIKI :  300 g kapusty białej  300 g mięsa mielonego 1 cebula 4 łyżki oleju 1 marchew, kawałek selera i selera naciowego 3 ząbki czosnku por ( biała część ) 100 g  1 woreczek ryżu 100 g  1 liść(...)Odkładamy do miski. Do dzbana przekładamy cebulę i seler naciowy, miksujemy 10 s / o 5, następnie wlewamy olej i podsmażamy około 3 minut, temperatura 100 %. Dodajemy mięso, kostkę rosołową i podsmażamy jeszcze 8-10 min. Dodajemy całą jarzynę, liść, ziela i pieprz w ziarnkach, wodę, jarzynkę, przecier i ryż. Zamykamy dzban i gotujemy 20 minut

Kulinarne Fantazje Marioli
MAKARON ŻYTNI Z TYMIANKIEM, KURCZAKIEM W SOSIE CYTRYNOWO -MIODOWYM Z KARMELIZOWANYM CIEMNYM WINOGRONEM 116

oliwek, dodaj pokrojony w równą kostkę filet z kurczaka, jak i posiekany czosnek. Całość skrop sokiem z cytryny, dodaj sól i kilka ziaren kolorowego pieprzu.  Smażymy aż mięso będzie gotowe, dodaj miód i pozwól aby całość się skarmelizowała ( około 3 minuty). Do mięsa z sosem dodaj ugotowany i odcedzony na sicie makaron, całość wymieszaj, dodaj otartą skórkę z wyparzonej

SMYKWKUCHNI
Wegański bigos 166

moje rodzinie bez bigosu nie obędą się żadne święta. Mama gotuje zawsze olbrzymi gar tego polskiego jadła. Ja za nim nie przepadam, bo nie lubię połączenia kapusty kiszonej z mięsem. W ostatniej edycji mojej akcji " Wytrawne potrawy wigilijne " pojawił się przepis Hajduczka na wegański bigos, w którym mięso jest zastąpione zieloną soczewicą. Postanowiłam wypróbować i przepadłam. Do czasu dzisiejszej publikacji

Weekendy w domu i ogrodzie
7 niecodziennych przepisów na Światowy Dzień Pizzy 150

PIZZA MARGHERITTA… NA CIEŚCIE Z KURCZAKA Tak, nie przesłyszeliście się, nie chodzi o pizzę z kurczakiem, ale o pizzę na cieście z kurczaka. Na margherittcie przecież nie ma drobiowego mięsa:) Czytaj dalej PIZZA DIAVOLA NA CIEŚCIE Z KALAFIORA Wygląda jak pizza, smakuje jak pizza, ale jest znacznie zdrowsza od klasycznej wersji. Różni się od niej spodem, zrobionym z ciasta kalafiorowego(...)trzeba dodawać drożdży i martwić się, czy ciasto wyrośnie. Nie musisz umieć gotować. I tak wyjdzie! Czytaj dalej PIZZA Z RESZTKAMI Z KURCZAKA Pizza – to idealny sposob na mięso z rosołu. Zapieczony na cienkim cieście gotowany kurczak nie tylko zyskuje drugie kulinarne życie, ale po prostu zmienia się nie do poznania. I jest pyszny! Czytaj dalej Pizza na spodzie

Niedzielny kucharz
Smażone udka z patelni, prosty , pyszny obiad 133

Smażone udka z patelni , prosty , pyszny obiad Czasami to co najprostsze i zapomniane , bywa najbardziej lubiane Tak jest z tym daniem . Smażone udka z patelni , to po prostu smażone mięso z brokułem , cebulą i odrobiną przypraw . Jest genialne w swej prostocie i mega smaczne . Doskonałe do ryżu , ziemniaków , pure, kuskusu , kaszy , cokolwiek położycie obok , na pewno się nada . Do tego

Ogrodnik w podróży
ZASMAŻANA KAPUSTA KISZONA Z BOCZKIEM I CEBULKĄ 107

Dziś chciałabym Wam zaproponować smaczny dodatek do obiadu, a mianowicie zasmażana kapusta kiszona z wędzonym boczkiem i cebulą.  Idealnie pasuje do ziemniaków i każdego rodzaju mięsa, począwszy od kotletów po różnego rodzaju pieczenie i mięsa duszone. Moja rodzinka zajada zawsze z apetytem :) Składniki: * 500 g kapusty kwaszonej z marchewką (użyłam  Orzech ) * 1 nieduża cebula * 100 g boczku wędzonego

Zrób to smacznie
Kuchnia lekkostrawna, najlepsze przepisy na dania i desery w wersji light Barbara Toselli 131

Dzień dobry:) Coraz częściej większość z nas sięga po proste i zdrowe przepis, wegetariańskie, wegańskie, bez mięsa. Mam dla Was ciekawą książkę Barbary Toselli  Kuchnia lekkostrawna . Znajdziecie w niej przepisy na przekąski,dania i desery w wersji light.Książka jest taką szkołą gotowania, za pomocą 500 zdjęć krok po kroku zobaczycie jak przygotować daną potrawę czy deser.W pierwszej części(...)kuchennych eksperymentach, dzieląc się swoją wiedzą z czytelnikami bloga. Książka podzielona jest na spis treści według składników.  Jajka i produkty mleczne oraz zamienniki mleka.  Makarony i zboża. Mięsa i wędliny. Owoce.Warzywa. Ryby. Masz ochotę na pyszną rybę w niecodziennym wydani lub pulpeciki z tuńczyka z oliwkami, orzeszkami piniowymi i kaparami,a może zupę owsianą z zielonym groszkiem, pewnie

Sama słodycz i szczypta chili
PASZTECIKI 194

czerwonego barszczu. Polecam :) SKŁADNIKI: CIASTO: 40 dag mąki 3-4 dag drożdży łyżeczka cukru łyżeczka soli 2 łyżki oleju szklanka mleka opcjonalnie suszone oregano, bazylia FARSZ: ok. 30 dag mięsa z rosołu razem z marchewką łyżka prażonej cebuli jajko 2-3 łyżki bułki tartej sól, pieprz WYKONANIE: FARSZ: Mięso mielimy razem z marchewką i cebulą. Dodajemy jajko, bułkę tartą

Pani na deser
Butter Chicken 155

kawałek imbiru 2 łyżki soku z cytryny 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki chili 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka mielonego kuminu 2 łyżki oliwy Czosnek i imbir drobno kroimy. Mięso kurczaka kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i odstawiamy do lodówki na kilka godzin, aby mięso się zamarynowało. Sos: 40 g masła ghee lub klarowanego 2 ząbki czosnku

Smakowity Blog Kulinarny
Kotlety mielone Babuni 126

ludzi. Każdy ma inny smak i to jest fajne! Pamiętamy kotlety, które smażyła Babcia…pełne aromatu <3 Dzisiaj postanowiliśmy zrobić tak, jak Ona <3 Składniki 250 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 mała cebula 4 ząbki czosnku 4 łyżki bułki tartej 1 jajko 50 ml mleka 1 łyżka ekologicznej przyprawy w płynie olej do smażenia sól, pieprz(...)Przygotowanie Cebulę siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Mięso wyrabiamy z cebulą, czosnkiem, jajkiem, mlekiem, zagęszczamy bułką tartą (około 100 g ). Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą w płynie. Następnie obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju

R'n'G Kitchen
Węgierskie filety z kurczaka , szybki obiad 164

posypania Filety myjemy , osuszamy papierowym ręcznikiem ,posypujemy czosnkiem , ostrą papryką , solimy i obficie nacieramy pastą paprykową . Odstawiamy na godzinę . Na mocno rozgrzanej patelni obsmażamy z obu stron . Jak mięso się zetnie , czyli nie będzie już surowe , smarujemy resztą pasty paprykowej , która pozostała po marynowaniu w misce , posypujemy serem i wkładamy do mocno rozgrzanego piekarnika pod górną grzałkę , tylko na tyle

Ogrodnik w podróży
Tortille zapiekane -przekąska imprezowa 228

smakowało i fajnie się prezentowało-na pewno jeszcze nie raz je zrobię.Z farszem oczywiście możecie pokombinować wedle upodobań.Polecam  gorąco.... Składniki: 2 opakowania tortilli 80 dag mięsa mielonego z indyka(może być również wieprzowe lub wołowe) przyprawa do dań meksykańskich 1 czerwona papryka 1 cebula puszka kukurydzy 60-70 dag żółtego sera sól,pieprz 2-3 łyżki oleju(...)sosik czosnkowy lub ketchup Przygotowanie: Placki tortilli pokroiłam na 3 części jak na zdjęciu, Mięsko podsmażyłam na oleju,doprawiłam przyprawą meksykańską ,solą i pieprzem. w misce wymieszałam mięso z kukurydzą ,papryką  i cebulką pokrojoną w kostkę,ser starłam na tarce o drobnych oczkach. kawałki tortilli zwijałam w rożki i nasypywałam do nich ser żółty  i napełniałam mieszanką mięsno

Swojskie jedzonko
Serowe kotlety mielone pod pieczarkami 123

Kotlety mielone nigdy się nie znudzą:). Warto jednak urozmaicić je dodatkami, które nadadzą im nowego smaku i powiewu świeżości. Dziś w wersji serowo-pieczarkowej:).  500g mięsa mielonego 2 cebule 150g sera cheddar 1/2 pęczka natki pietruszki 1 jajko L 5 łyżek bułki tartej + 1/4 szklanki do obtaczania 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka czosnku granulowanego sól, pieprz olej(...)dużej misce mieszamy ze sobą mięso, pokrojoną w kostkę cebulę, starty na tarce ser cheddar, posiekaną natkę pietruszki, jajko, bułkę tartą i wszystkie przyprawy. 2. Formujemy sporej wielkości kotlety, które lekko spłaszczamy, obtaczamy w bułce tartej, smażymy z dwóch stron na mocno rozgrzanym oleju przez 10-15 minut. Odsączamy na ręczniku papierowym. 3. Pieczarki kroimy, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Doprawiamy

Szefowa kuchni

Proponowane wyszukiwania