mięso - 63110 przepisów (strona:1452/4208)

Spaghetti z mascarpone 127

Znamy spaghetti z mięsem i pastą z pomidorów a dzisiaj przedstawię skromniejszą wersję, bez mięsa z serkiem mascarpone. Lekkie i smaczne danie. Szybko można przygotować, więc ciekawa potrawa dla zapracowanych. Składniki 1/2 paczki makaronu spaghetti 300 g pieczarek pokrojonych w paski 250 g serka mascarpone 1/2 główki czosnku mały jogurt naturalny 2 łyżki masła … Czytaj dalej Spaghetti z mascarpone

gotuj ze mną
Z gruntu dobre, czyli nowości w linii warzywnych produktów Sokołów - recenzja 156

pasztety i pasty, ale od niedawna poszerzono asortyment o kilka dań gotowych, które właśnie chciałam Wam zaprezentować. To doskonała propozycja dla osób lubiących tradycyjne smaki, a przy okazji unikających mięsa. W końcu kto się oprze pysznym gołąbkom, czy np. bigosowi? Przyznam, że początkowo byłam trochę sceptycznie nastawiona do tych produktów, ponieważ doskonale znam smak tradycyjnych potraw, ale jednocześnie chciałam bardzo(...)przy każdej okazji. Danie to zostało wzbogacone naturalną mieszanką przypraw, w tym odrobiną aromatycznego czosnku. Podsumowanie: Linia produktów „Z gruntu dobre” to propozycja nie tylko dla osób, które unikają mięsa, ale dla wszystkich tych, którzy cenią wygodę oraz zdrową dietę. Opisane nowości zawierają wyłącznie warzywa oraz składniki roślinne (kasze, pestki, nasiona, orzechy) i naturalne przyprawy. Są pozbawione zbędnej chemii, która

Di gotuje
Pulpety indycze w paprykowym sosie 115

Dietetyczne pulpety w aksamitnym sosie Składniki: 400 g mielonego mięsa indyczego (najlepiej udźca) 1 łyżka musztardy sarepskiej 1 cebula 2 czerwone papryki 1 łyżka oliwy z oliwek 700 ml wrzątku szczypta oregano 1 pełna łyżka mąki kukurydzianej sól, pieprz Przygotowanie: Mięso wyrabiamy z musztardą, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy pulpety wielkości orzecha włoskiego. Cebulę i papryki siekamy, podsmażamy

R'n'G Kitchen
Buraczki z czarną porzeczką 108

Wyśmienite połączenie składników, które sprawdzi się jako dodatek do dań mięsnych. Szczególnie pieczeni lub mięs smażonych. Spróbujecie, to nawet mięsa nie trzeba będzie ;) Składniki: 500 g podłużnych buraczków 1 słoik (200 ml) czarnej porzeczki w naturalnym syropie (bez cukru) 25 ml oleju z pestek winogron ksylitol Przygotowanie: Buraczki czyścimy, każdą sztukę owijamy w folię aluminiową, pieczemy 80 minut w temperaturze

R'n'G Kitchen
Makaron z pulpetami wołowymi i warzywami 149

pyszny, szybki i sycący obiad. Ja użyłam  makaronu razowego w kształcie muszelek,  który świetnie sprawdza się w takich daniach. Składniki: ok 300 g makaronu 500 g mięsa wołowego mielonego  2 jajka 5 łyżek bułki tartej 1 puszka pomidorów 1 mniejsza cukinia 4 łodygi selera naciowego 2 cebule 4-5 ząbków czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego mąka pszenna(...)obtoczenia olej do smażenia 2 liście laurowe 3 ziarenek ziela angielskiego zioła prowansalskie sól, pieprz Wykonanie: Jedną mniejszą cebulę pokroić w drobną kostkę. Mięso przełożyć do miski, dodać cebulę, 2 czosnki przeciśnięte przez praskę, jajka, bułkę tartą, 5 łyżek wody oraz sól i pieprz do smaku. Całość dobrze wyrobić rękami. Z masy formujemy małe pulpety, obtoczyć w mące. Na patelni

magiczna kuchnia Kasi
Roladki z kurczaka z pieczarkami 130

łyżeczka przyprawy do gyrosa 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki płatków kukurydzianych olej do smażenia   Filet z kurczaka umyć,osuszyć i podzielić na 4 kotlety. Każdy płat mięsa oprószyć solą i pieprzem.  Pieczarki oczyścić,zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju,włożyć pieczarki drobno posiekaną cebulę i krótko przesmażyć. Przyprawić solą i pieprzem(...)każdym płacie mięsa ułożyć plaster sera,łyżkę farszu pieczarkowego i zwinąć roladkę.  Jajko roztrzepać i wymieszać z przyprawą do gyrosa.  Płatki kukurydziane pokruszyć i wymieszać z bułką tartą. Roladki maczać w  jajku,obtoczyć w panierce i usmażyć na oleju z każdej strony na złoty kolor. Podawać na ciepło z ziemniakami i ulubioną sałatką

Kolorowa kuchnia Elki
Sałatka z kurczakiem, granatem i fetą 162

oliwek 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz ziołowy Sposób wykonania: Pierś kurczaka nacieramy curry, solą oraz słodką i ostrą papryką. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim mięso z obydwu stron na złoty kolor (na średnim ogniu aby mięso w środku nie było surowe). Z granatu łuskamy ziarenka, sałatę siekamy na mniejsze kawałki, pomidorki kroimy na połówki, cebulę

Qchnia po prostu
Makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie curry 150

kostkę i przyprawionego kurczaka. Dodaję posiekany czosnek, suszone pomidory i szpinak (mrożony brykiet liście). Po 2 minutach wlewam śmietankę, dodaję niecałą łyżeczkę curry i gałkę muszkatołową. Smażę do gotowości mięsa i rozmrożenia szpinaku. Makaron gotuję al dente w osolonej wodzie, odcedzam. Dodaję do mięsa ze szpinakiem, mieszam, podaję od razu. Danie można posypać grana padano lub parmezanem. Inspiracja: tutaj

Zasmakuj Kuchni
Kurczak z ryżem po meksykańsku 195

urządzenie Thermomix . Na pokrywę ustawiamy Varomę i gotujemy ryż i piersi z kurczaka czas 25 min/Varoma/obr.1 Piersi z kurczaka przekładamy do naczynia. Ryż odcedzamy i przekładamy do naczynia z mięsem. Naczynie przykrywamy żeby nam ryż z mięsem nie wystygły. Z misy Thermomix wylewamy wodę. Do naczynia Thermomix dajemy przekrojoną na 4 części cebulę, czosnek i paprykę. Kroimy czas 5 s/obr.5

Themo przepisy
HAMBURGER WOŁOWY + FILMIK 117

PRZYGOTOWANIE : Mięso mielimy, dodajemy przyprawy, jajko i dokładnie wyrabiamy mięso. Formujemy kotlety. Smażymy z jednej i drugiej strony, odkładamy na talerz aby odpoczęły. Składniki sosu mieszamy. Bułki przecinamy wzdłuż, podpiekamy w opiekaczy, kotlety podgrzewamy, pieczywo smarujemy sosem, układamy sałatki, kotlet, polewamy sosem, ketchupem i składamy. Hamburgery podajemy ciepłe. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Galaretka z indyka 104

laurowe i zagotować. Gotować na małym ogniu z lekko odchyloną przykrywką przez 25 minut. Dodać włoszczyznę w paski Hortex i zagotować. Gotować jeszcze przez 15 minut. Po ugotowaniu wyłożyć mięso oraz włoszczyznę łyżką cedzakową na talerz, wystudzić. Włoszczyznę rozsypać na dno naczynia żaroodpornego. Indyka pokroić w kostkę i również rozłożyć w naczyniu żaroodpornym na włoszczyźnie. Wywar z indyka przecedzić(...)laurowe i zagotować. Gotować na małym ogniu z lekko odchyloną przykrywką przez 25 minut. Dodać włoszczyznę w paski Hortex i zagotować. Gotować jeszcze przez 15 minut. Po ugotowaniu wyłożyć mięso oraz włoszczyznę łyżką cedzakową na talerz, wystudzić. Włoszczyznę rozsypać na dno naczynia żaroodpornego. Indyka pokroić w kostkę i również rozłożyć w naczyniu żaroodpornym na włoszczyźnie. Wywar z indyka przecedzić

Przepisy Babci
Pieczone żeberka w sosie z piwem karmelowym 135

nacieramy dokładnie żeberka . Wkładamy do pojemnika i zostawiamy na noc w lodówce . Na drugi dzień , wkładamy do woreczka do pieczenia ( razem z marynatą , nawet z tą która ściekła z mięsa ) i pieczemy w nagrzanym do 170 C piekarniku przez około 1,5 – 2 godziny . Czas pieczenia zależy trochę od grubości , mięsistości żeberek . Po tym czasie , ostrożnie otwieramy worek , zlewamy

Ogrodnik w podróży
Zupa krem z kalafiora 134

Zupa krem z kalafiora – Składniki: 1 średni kalafior – ok. 800 g (już po wycięciu kłębu i liści) 1 litr bulionu warzywnego lub drobiowego (np. rosołu odcedzonego od mięsa i warzyw) – lub więcej jeśli wolicie mniej gęste zupy 500 g ziemniaków 1 średnia cebula – ok. 90 g 2 ząbki czosnku 200 ml śmietanki kremówki 30% 3 łyżki(...)wykonania tej zupy możesz użyć bulionu warzywnego lub drobiowego (u nas tym razem zupa krem z kalafiora powstała na bazie bulionu drobiowego, czyli rosołu odcedzonego z warzyw i mięsa). Zobacz nasze przepisy na: bulion warzywny oraz rosół drobiowy . Kalafior umyć, osuszyć, wyciąć kłąb, a resztę pokroić na mniejsze różyczki. Cebulę obrać, posiekać w drobną kosteczkę. Czosnek również obrać, posiekać drobno

Kulinarne Przeboje
Kotlety mielone z buraczkami 116

Mielone z buraczkami. Dwa w jednym. 1 większy burak, ok. 150 g 3 większe ziemniaki, ok. 300 g 180 g mięsa mielonego z kurczaka lub indyka 2 jajka pieprz i sól Buraka i ziemniaki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy przyprawy i jajka, mieszamy. Następnie dodajemy mięso i ponownie mieszamy, do czasu uzyskania jednolitej masy. Z masy lepimy luźne

Kucharzyca
Shish barak 176

Shish barak to pierogi z surowym mięsem. Jak wiecie świat nie składa się tylko z pierogów ruskich, a Polska nie jest potęgą w lepieniu pierogów, chociaż co do tego mam wątpliwości, po ostatnich wydarzeniach na Lady Kitchen. Umieszczenie filmu o pierożku zakończyło się zapaścią umysłową polskich matron, z dżentelmenów wyleźli potomkowie Józwy Butryma i ogólnie zrobiła się mała jatka, zakończona(...)żeby pestkami granatu nie wprowadzać dodatkowej kwaśności. Do shish barak użyłam jagnięciny, ale możecie użyć wołowiny. Pamiętajcie, że to jest danie, które wywodzi się z kultury, która nie je mięsa wieprzowego. Składniki i przygotowanie: Ciasto na pierożki: 500 g mąki pszennej uniwersalnej 300-400 ml wody ¼ łyżeczki suszonych drożdży ½ łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli. Drożdże i cukier rozpuszczamy w połowie

ladykitchen

Proponowane wyszukiwania