mięso - 63110 przepisów (strona:1444/4208)

Sznycle po bawarsku, czyli schabowe inaczej 171

łyżka musztardy 1 łyżka chrzanu Przyprawy: sól, pieprz 1 jajko ok 3/4 szklanki mąki ok 1 szklanka bułki tartej masło do smażenia     *** Schab rozbijamy tłuczkiem do mięsa – niezbyt cienko *** *** kotlety przyprawiamy z dwóch stron solą oraz pieprzem *** *** Chrzan dokładnie mieszamy z musztardą. Taką mieszanką nacieramy mięso z dwóch stron *** *** Do miseczki wsypujemy mąkę, do drugiej miseczki wbijamy

Blog z Apetytem
Konfitowana ośmiornica z pieczonymi ziemniakami 137

Konfitowanie to jeden z najstarszych sposobów konserwowania żywności w tłuszczu. Powolne gotowanie w tłuszczu, wywodzi się z tradycji kulinarnej południowo - zachodniej Francji. Mięso konfitowane, można było przechowywać w chłodzie nawet do trzech miesięcy. Obecnie konfituje się mięsa: kacze, gęsie i inne dla walorów smakowych. Zachęcam do spróbowania takiej ośmiornicy, jest kremowa, delikatna i pyszna. Ośmiornica confit z ziemniakami. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sadzone jajko z kawałkami kurczaka na wiosennej sałacie 189

script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); Składniki: -kilka liści sałaty masłowej -jeden pomidor -kilka rzodkiewek -garść posiekanego szczypiorku i koperku -trzy paski mięsa z piersi kurczaka ok. 150 g -jedna mała cebula -jedno jajko -olej do podsmażania -sól, pieprz - sos winegret lub oliwa i sok z cytryny Kilka liści sałaty ułożyć na półmisku(...)kostkę i wybić na nią jajko. Pod przykryciem trzymać na małym ogniu, aż lekko się zetnie, ale żółtko pozostanie płynne. Posolić i popieprzyć do smaku, wyłożyć na półmisek z mięsem i skomponowaną sałatką, posypać obficie koperkiem

Kulinarne przemyslenia
Kiełbasa z polędwiczki parzona 204

SUROWIEC: -polędwiczka 1600 kg (4-5 sztuk) -golonka 400 g tylko chude mięso PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 18 g/kg -pieprz cytrynowy 1 g/kg -pieprz czarny 1 g/kg -gałka muszkatołowa 0,5 g/kg -kolendra mielona 0,5 g/kg -kątnica barania 1 szt. -sznurem wędzarniczy -200 ml wody WYKONANIE Polędwiczkę oczyszczamy z błon golonkę z błon i ścięgien, kroimy w dużą(...)peklujemy 48 godz. Po tym czasie golonkę mielimy na sitku 2,5 mm robiłem to na maszynce nr 8.dodajemy 100 ml wody i wyrabiamy aż mięso będzie mocno kleiste. Teraz do polędwiczki dolewamy 100 ml wody i wszystkie przyprawy, wyrabiamy aż mięsko puści klej. Następnie do polędwiczki dodajemy golonkę i ponownie mieszamy dokładnie, całość ma się dobrze kleić. Napełniamy kątnicę

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Schabowy w koperku 101

mięskiem do nich. Ponieważ pod ręką miałam tylko schab, to typowy kotlet wzbogaciłam w swieżutki koperek-pysznie było. SKŁADNIKI: 2 szt schabowego pęczek koperku jajko sól,pieprz,vegeta WYKONANIE: mięso rozbić, posypać solą i pieprzem, jajko rozbełtać dodać vegetę, drobno posiekany koperek, kotlety włożyć do jajka na 1/2 - 1h,  następnie obtoczyć w bułce i usmażyć na złoty kolor, jeśli(...)zostanie Wam jajko z koperkiem to polejcie mięso i przesmażcie, podać z ziemniaczkami z koperkiem i kalafiorem

Kuchnia Beaty
Smażone pierogi z kaczką i masłem majerankowym 111

potrzeby dosypać mąki. Wyrobione ciasto owinąć folią spożywczą i odstawić na około 30 minut aby odpoczęło. Farsz z kaczki: Na patelni rozgrzać masło i zrumienić drobno posiekaną cebulę. Ugotowane mięso obrać z kości. Następnie zmielić z ugotowaną marchewką i pietruszką. Dodać majeranek i usmażoną cebulę. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Ciasto na pierogi rozwałkować na około

Oryginalny smak
Kurczak mango 102

Dużo pracy przy tym daniu nie ma. Na pewno przypadnie do gustu tym, którzy lubią połączenie mięsa ze słodkim oraz kuchni tajskiej. Składniki: 500 g filetów z kurczaka 50 g grzybów shimeji 200 g konfitury z mango 2 marchewki 1 trawa cytrynowa 700 ml bulionu drobiowego 3 liście kaffiru 1 łyżeczka sambal oelek 3 łyżki oleju do woka 3 ząbki(...)kroimy w słupki. Kurczaka razem z grzybami, marchewką i czosnkiem smażymy w woku, lekko oprószając solą. Bulion zagotowujemy, dodając liście kaffiru, konfiturę z mango, sambal oelek. Do bulionu dodajemy mięso razem z grzybami, marchewką i czosnkiem. Zagotowujemy. W zimnej wodzie rozrabiamy mąkę, dodajemy do całości, dokładnie łączymy, zagotowujemy. Podajemy z ryżem, posypujemy posiekanym szczypiorem

R'n'G Kitchen
Pieczone placki ziemniaczane z mięsem mielonym 134

obiad, który zrobi bez Twojej uwagi, to jest to rozwiązanie dla Ciebie. A jeśli lubisz dobrze zjeść, to jest to danie dla Ciebie. 6 placków: 400 g drobiowego mięsa mielonego 500 g ziemniaków 100 g jarmużu pęczek natki pietruszki 1 jajko majeranek, pieprz ziołowy i sól do smaku Ziemniaki obieramy, trzemy na tarce o grubych oczkach. Przekładamy na sito, solimy(...)zostawiamy, aby ściekł nadmiar soku. Jarmuż i natkę pietruszki dokładnie siekamy. Dodajemy pieprz ziołowy i majeranek, dodajemy jajko, mieszamy. Następnie łączymy z mięsem mielonym i z ziemniakami. Jeśli mają dużo soku, dodatkowo odciskamy jego nadmiar. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Łyżką nakładamy masę, formując kotlety. Pieczemy w 180 st. C przez 30 minut, a następnie włączamy funkcję grilla

Kucharzyca
Bulion warzywny 161

Bulion warzywny jest wykorzystywany w wielu potraw. Warto zatem wiedzieć jak go przygotować, aby był smaczny i aromatyczny. Jak poznacie ten przepis, nigdy więcej nie skorzystacie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
RYBA PIECZONA W PAPILOTACH Z WARZYWAMI 225

Rybę upiekłam w piekarniku firmy Electrolux z serii   700 SenseCook EOE7C31X  z termosondą, który od kilku już tygodni testuję. Termosonda sprawdziła się naprawdę fajnie przy mięsie, ryba też wyszła soczysta i pyszna, także kolejne testowe dania czekają już w kolejce na publikację. Poniżej znajdziecie przepis i recenzję piekarnika.    SKŁADNIKI (na 2 porcje(...)zalet piekarnika Electrolux wymieniłabym: bardzo łatwy i intuicyjny w  obsłudze szybko się nagrzewa potrawy są równomiernie upieczone termosonda sprawdza się doskonale przy pieczeniu mięs i ryb bardzo łatwy w czyszczeniu ma elegancki design Natomiast jeśli chodzi o minusy to póki co znalazłam jeden: ciężko otwierają się drzwiczki piekarnika

Słodko-Słony Świat Ilony
Gołąbki z kapusty kiszonej 158

ryżu i boczku, stały sobie ułożone w brytfance w dachówce i powoli dochodziły, cóż to były za pyszne gołąbki! Gołąbki to tradycyjne danie , które kochają prawie wszyscy Polacy! Mielone mięso, zawinięte w liście kapusty, w towarzystwie sosu pomidorowego to przysmak, którego nie odmówi nikt w moim domu. Na pierwszy rzut oka, wydaje się, że przygotowanie tej potrawy może sprawiać trudności(...)kiszonej kapusty? Na początku gotujemy ryż w osolonej wodzie, studzimy. Cebulę siekamy i podsmażamy na oleju. Do miski wsypujemy ugotowany ryż, dodajemy do niego podsmażoną cebulkę i surowe mielone mięso. Wszystko doprawiamy pieprzem, solą, majerankiem i mieszamy. Ja farsz dokładnie wyrabiam ręką i nie potrzeba dodawać jajka aby skleił farsz. Liście kapusty kiszonej są miękkie, a kapusta jest już

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zupa gyros 102

grzybów shimeji 20 g przyprawy gyros 4 ząbki czosnku 1 mała puszka kukurydzy 1,2 litra bulionu warzywnego 100 g kaszy bulgur 2 łyżki śmietany 1 łyżka mąki Przygotowanie: Mięso kroimy w słupki, podobnie papryki. Pieczarki w plasterki. Cebulę i czosnek siekamy. Grzyby shimeji oddzielamy. Kukurydzę wraz z zalewą wlewamy do bulionu warzywnego, gotujemy. W tym samym czasie mięso przyprawiamy

R'n'G Kitchen
Zupa ziemniaczana z wołowiną i świeżymi pomidorami 133

listki laurowe 3-4 kulki ziela angielskiego sól, pieprz do podania posiekany koperek Wołowinę umyć i przekroić na 2-3 kawałki. Do garnka wlać wodę, dodać mięso (powinno być przykryte wodą!), listki laurowe oraz ziele angielskie. Mięso gotować 1,5 godziny na małym ogniu (pod przykryciem). W międzyczasie ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Por umyć, przeciąć wzdłuż

Ugotować
Pierś kurczaka z ziemniakami i rukolą 128

PRZYGOTOWANIE: Pierś myję, osuszam, wykrawam błony, kroję na małe kawałki. Czosnek drobno siekam lub przeciskam przez praskę. Przyprawiam kurczaka czosnkiem i przyprawami, polewam 2 łyżkami oleju. Mieszam dobrze, by mięso oblepiło się przyprawami, odstawiam na całą noc do lodówki, lub – jak nie mam czasu – chociaż na 1-2 godziny, by mięso przeszło przyprawami. Ziemniaki myję, obieram

Zasmakuj Kuchni
Pieczone filety z indyka z cukinią, batatami i pieczarkami 244

średnie cukinie 250 g pieczarek 20 g masła parę gałązek świeżego tymianku Sposób wykonania: Pierś indyka kroimy na równe porcje. Rozbijamy je tłuczkiem aby uzyskać w miarę jednolitą grubość. Mięso nacieramy kurkumą, oregano, papryką słodką oraz solą i pieprzem. Polewamy olejem i odstawiamy w chłodne miejsce na 30 minut. Bataty obieramy ze skórki, kroimy w plastry i wysypujemy na dużą(...)pieczarek nóżki.  Cukinie i pieczarki wsypujemy na bataty i z powrotem wkładamy do piekarnika. Po 10 minutach na zapieczonych warzywach układamy wcześniej przygotowane filety indyka. Na każdą porcję mięsa nakładamy mały kawałek masła oraz gałązkę świeżego tymianku. Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez kolejne 20 minut

Qchnia po prostu

Proponowane wyszukiwania