Roladki drobiowe z kozim serem i ananasem 147miłośników drobiu, sera koziego i mięsa przyrządzonego na słodko. Składniki 4 filety z piersi kurczaka ( po 200 g) 100 g twarogu koziego 3 łyżki miodu lipowego 50 g świeżego ananasa mąka 2 jajka bułka tarta 3 łyżki sezamu olej kokosowy sól, pieprz Przygotowanie Filety oczyszczamy, rozbijamy. Ananas kroimy w kostkę, mieszamy z miodem i serem, obficie oprószając pieprzem(...)każdy filet kładziemy farsz, zawijamy. Mięso oprószamy solą, obtaczamy w mące, rozbełtanym jajku, następnie w bułce tartej wymieszanej z sezamem. Smażymy na oleju kokosowym. Podajemy z ulubionymi dodatkami
R'n'G Kitchen
Pulpeciki w sosie pomidorowym z makaronem 161wiemy dlaczego aż tylu ludzi marnuje podstawowe składniki :/ Postaramy się, postaramy…bo nam też nie zawsze udaje się. Oto kolejny przepis z niedzielnego „rosołu”. Składniki 300 g mięsa z rosołu warzywa ugotowane z rosołu ( proporcja 1:1) 2 jajka natka pietruszki bułka tarta mąka olej do smażenia 500 ml rosołu 1 szklanka passaty pomidorowej makaron sól, pieprz cukier Przygotowanie(...)Zmielone mięso i warzywa mieszamy z jajkami i bułką tartą (3 łyżki). Z masy formujemy pulpety, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju. Rosół rozgrzewamy, dodajemy passatę, przyprawy i zagotowujemy. Zmniejszamy płomień i wrzucamy pulpety. Dusimy przez kwadrans na małym ogniu. W tym czasie gotujemy makaron, Odcedzamy i dodajemy do sosu. Mieszamy
R'n'G Kitchen
Pasztet małego Henia 215cebule 20 dag wątróbki drobiowej 2 duże bułki pszenne mleko do zamoczenia bułek sól i pieprz do smaku gałka muszkatołowa do smaku czosnek lubczyk- maggi marchewka ,pietruszka do mięsa gotowania tu jeszcze surowy Wykonanie Karkówkę i kurczaka ugotować z marchewką i pietruszka w małej ilości wody . Cebule pociąć w piórka i podsmażyć na złoty kolor,dodać wątróbkę i całość podsmażyć(...)chwilę . Następnie doprawić solą pieprzem,czosnkiem,lubczykiem i gałka muszkatołową . Mięsa ugotowane ,wątróbkę z cebulą zmielić. Dodać żółtka,bułki odsączone z mleka i na koniec ubitą na sztywno piane z białek. Delikatnie całość wyrobić ,wymieszać do połączenia składników. Keksówke ,lub inna formę wyłożyć papierem do pieczenia,przełożyć zrobiona masę mięsną ,wyrównać wierzch. Piec w 200 ° C przez pierwsze 30 minut
w mojej kuchni
Aromatyczny śledz z ziemniakami i granatem 194glutaminianu sodu, bez sztucznych barwników i aromatów. Nowa seria Vegeta Natur jest podzielona na kilka kategorii, znajdziecie tu przyprawy uniwersalne, przyprawy smakowe (z czosnkiem, curry, chili, koperkiem), przyprawy do mięs, a także przyprawy specjalne (do gulaszu, mięsa mielonego, pomidorów i mozzarelli, gyrosa, sałatek i dipów, pieczonej kaczki). Na każdym wariancie Przyprawy Specjalnej Vegeta Natur znajdziecie także inspirujące przepisy kulinarne. Dziś
Kulinarne przygody Gatity
Pierogi z kapustą kiszoną, kminkiem i boczkiem 170boczek z cebulką. Prostota w najlepszym wydaniu. Podałam je z podsmażoną cebulką. U mnie w domu pierogi cieszą się ogromną popularnością i to w każdej odsłonie. Uwielbiamy ruskie , z mięsem lub grzybami . Każde ! Na zbliżające się Święta Bożego Narodzenia polecam z makiem , polane masełkiem z miodem i orzechami włoskimi. Pycha! Składniki (na około 38 sztuk) : Ciasto: 3 szklanki mąki
Oryginalny smak
Mocno zimowy, lekko oszukany krupnik z ziemniakami i fasolką... 175cebule, pokrojone w kosteczkę 5 niewielkich marchewek, pokrojonych na plasterki 5 niewielkich ziemniaków, pokrojonych w duż ą kostkę 100g kaszy jęczmiennej perłowej, wypłukanej na sitku 1 1/2 szklanki ugotowanego mięsa z kurczaka, pokrojonego na małe kawałki 400g ugotowanej, białej fasolki (to jest zwykle odcedzony 1 duży słoik, lub 2 standardowe puszki) kostka rosołowa, lub około 1 łyżki proszkowanego bulionu(...)zmięknać. Wlej 2 litry gor ą cej wody, wsyp kaszę, dodaj kostkę rosołow ą. Zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj około 20 minut - do miękkości warzyw i kaszy. Dodaj mięso i fasolkę. Gotuj kolejne 2-3 minuty, dopraw jeszcze raz do smaku. Gotowe
Lejdi of the house
Rosół z bażanta 255delikatny a mięsko rozpływa się w ustach. Do garnka wlać wodę, włożyć umytego i pokrojonego w kawałki bażanta. Zagotować, zdjąć szumy. Następnie natychmiast zmniejszyć temperaturę gotowania do minimum. Gotować mięso 30 minut. Doprawić do smaku solą. Marchew, pietruszkę obrać i pokroić w słupki. Dodać do rosołu. Teraz już kolej na ziarenka ziela angielskiego, opaloną na gazie cebulę, łodygi natki pietruszki(...)pieprz. Pietruszkę związać i po ugotowaniu wyrzucić. Gotować na małym ogniu tak długo aż mięso i warzywa będą miękkie. Gdyby wywar się wygotował dolać wody, ale nie za dużo. Lepiej na początku wlać trochę więcej wody niż dolewać, ale czasami trzeba. Jak już rosół jest gotowy to wyrzucić łodygi pietruszki. Ja wyrzucam cebulę bo nie lubię takiej gotowanej
Kuchnia Pokoleń
Sajgonki 321się na blogu a dziś SAJGONKI , czyli danie kuchni chińskiej Mogą być spożywane na zimno ale osobiście wole te smażone. Gorąco polecam! Składniki: 1 opakowanie papieru ryżowego 500 g mięsa mielonego 2 średnie marchewki 1 cebula kilka liści kapusty pekińskiej 1 garść suszonych grzybów mun 50 g makaronu ryżowego sos sojowy, pieprz, olej do smażenia Sposób wykonania: Marchewkę ścieramy(...)tartce o grubych oczkach. Cebule drobno siekamy, podsmażamy razem z marchewką na oleju. Dodajemy mięso. Wszystko razem smażymy Na tym etapie możemy dodać sos sojowy, pieprz. Ilość według uznania (ja dałam około 3 łyżek sosu). Na koniec dodajemy (wcześniej namoczone) i posiekane w słupki grzyby mun, posiekane 4 liście kapusty pekińskiej oraz przygotowany wg instrukcji na opakowaniu makaron ryżowy. Wszystko
Smaki Natalii
TRADYCYJNY KRUPNIK Z ZIEMNIAKAMI, bez mięsa - staropolski przepis 212jęczmiennej i ziemniakami, zabielany. Tradycyjny, polski krupnik z kaszy jęczmiennej perłowej, z ziemniakami i marchewką, zabielany śmietaną. Krupnik doprawiony koperkiem i majerankiem. Krupnik gotowany na rosole jarzynowym, bez mięsa. Najlepszy przepis na domowy krupnik jak u babci. Wyjątkowy, domowy krupnik - gęsty, pożywny i kleisty. Staropolski przepis na zupę krupnik, jaki kiedyś gotowały nasze babcie. Można ugotować mniej kaszy(...)niż jest to podane w przepisie. Zupa wyjdzie wtedy lżejsza. Jak zrobić prawdziwy, staropolski krupnik z ziemniakami i bez mięsa. Zobacz wypróbowany przepis, składniki i przyprawy na pyszną zupę krupnik . Absolutnie pyszny i wyjątkowy krupnik, zapisujcie ten przepis i ulepszajcie go! Polecam. Oto składniki i przyprawy na krupnik z ziemniakami, zabielany śmietaną. Tradycyjny krupnik z ziemniakami fot. Moja Książka Kucharska
Moja Książka Kucharska
Kurczak Fricassee 255Podobno było to ulubione danie Abrahama Lincolna. Kremowy sos złożony jedynie z warzyw i bulionu czyni go niezwykle zdrowym i niskokalorycznym. Prosta, ale pyszna i aromatyczna potrawa. 400 g Mięsa z uda kurczaka lub indyka 2 szt. Marchewki 4 łodygi Selera Naciowego 1 szt. Cebuli 1 łyżeczka Koncentratu Czosnkowego 2 szt. Liści Laurowych 1 łyżeczka Suszonego Oregano 1 łyżeczka Mielonego(...)oregano. Smaż przez kilka minut, aż kurczak nabierze złocistego koloru i nie będzie surowy. W międzyczasie zblenduj około połowę warzyw z bulionem. Dodaj pokrojone i zblendowane warzywa do mięsa. Duś całość pod przykryciem przez kolejne 5-6 minut. Jeżeli będzie bardzo wodniste, to odparuj sos bez przykrywki kolejne kilka minut. Dopraw do smaku jeśli potrzeba, posyp posiekanym szczypiorkiem i podawaj
Oslov.
Najlepsze książki o jedzeniu w 2018 – top 10 wg ugotowanepozamiatane.pl 189przecież właśnie po to. Kuchnia żydowska jest niezwykle różnorodna i ma dużo pysznych wegetariańskich opcji ze względu na surowe zasady koszernej kuchni, które nie pozwalały na łączenie mleka i mięsa w jednym posiłku. Hazana to kolorowe przepisy na omlety, sałatki, gotowane na piecu gulasze warzywne, zupy, jajka, słone wypieki z ciasta filo, pożywne dania jednogarnkowe, słodko-kwaśne sosy, bakłażany(...)Wigilia to ulubione święta wegetarian, bo wiele dań jest bezmięsnych a inne można łatwo przerobić na wersję wege. Jednocześnie zima to najgorszy czas w roku, jeśli nie jest się mięsa, bo pogoda nie nas rozpieszcza a grudzień to też najciemniejszy czas w roku. Jak się nie dać zimie? Wystarczy zasiąść w fotelu z piękną książką o Świętach, pomarzyć i pooglądać
Ugotowane pozamiatane
Pierogi z mięsem po rosole 157Spiżarni kolejny dzień przetwarzamy. Niedziela, przepyszny rosół. Poniedziałek, jak w poniedziałek, idealna pomidorowa z ryżem. Środa pierogi z farszem <3 O tak <3 Składniki 500 g mięsa z rosołu warzywa z rosołu natka pietruszki sól, pieprz Ciasto: 300 g mąki 250 ml wrzątku 1 łyżka masła Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable(...)para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Mięso i warzywa z rosołu mielimy na dużych oczkach. Dodajemy posiekaną natkę. Całość wyrabiamy. Jeśli uznamy, że masa jest za sucha i kruszy się, to regulujcie ją wrzątkiem. Do smaku doprawiamy
R'n'G Kitchen
Golonka pieczona w piwie 884Pieczemy około 15 minut, od momentu osiągnięcia przez piec wskazanej temperatury, następnie temperaturę obniżamy do 180 stopni i pieczemy dalej przez około półtorej godziny (lub dłużej – do miękkości mięsa i ładnego zarumienienia się skórki). W trakcie pieczenia co jakiś czas polewamy wierzch golonki płynem z naczynia. Pod koniec – jeśli jest taka potrzeba- można golonkę przyrumienić ustawiając w piekarniku
Smaki Na Talerzu
Smażona wątróbka cielęca 223tylko kilku minut smażenia – po ok. 2-3 minuty na stronę powinno być najzupełniej wystarczające. Możemy oczywiście dostosować jej stopień wysmażenia do własnych upodobań, tak jak zazwyczaj w przypadku mięsa. Pamiętajmy jednak, że cokolwiek z nią nie zrobimy, to w przeciwieństwie do niektórych mięs nie może ona pozostać w środku surowa! Na początku wątróbkę warto obsmażyć krótko i intensywnie
Kulinarna Pokusa
Nasi goreng 254inny smak niż taki zupełnie świeżo ugotowany. W rzeczywistości cała potrawa może być potraktowana jak “zbieranina” niewykorzystanych wcześniej składników. Dlatego mogą do niej trafić także najróżniejsze rodzaje mięsa i owoców morza. Częstym dodatkiem jest również jajko w takiej lub innej postaci. Nasz przepis jest tylko pewną propozycją. Zasugerowaliśmy dodatek kurczaka, krewetek i usmażonego na omlet jajka, ale również(...)dobrze można by np. użyć mieszanki samych owoców morza, albo wołowiny lub jeszcze innego mięsa. Różny może być także sposób przyprawiania. Do popularnych dodatków należą kecap manis (słodki sos o gęstej konsystencji oparty na sosie sojowym), sambal oelek czy pasta krewetkowa. Ponieważ kecap manis może być trudny do nabycia w sklepie, my “zasymulowaliśmy” go połączeniem sosu sojowego
Kulinarna Pokusa