mięso - 63110 przepisów (strona:1436/4208)

Spaghetti z soczystymi pulpecikami wg Okrasy 98

Okrasa ma rację, mówiąc, że to Spaghetti z pulpecikami jest warte poświęcenia każdego czasu ;-) Składniki Mięso mielone z łopatki 0,5kg Bazylia świeża Suszone pomidory 100g Musztarda Dijon Jajko Oliwa z oliwek Pieprz biały Sól Pomidory 4 świ The post Spaghetti z soczystymi pulpecikami wg Okrasy appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Zupa kalafiorowa 84

Składniki Kalafior 1 kalafior Marchew 2 duże marchewki Pietruszka 1 pietruszka Por Liść laurowy 2 liście Ziele angielskie 3 ziarna Mięso mogą być skrzydełka, piersi, korpus Woda 2,5 litra Vegeta 2 łyżki Śmietana 18% Sól Pieprz Koperek Ziemniac The post Zupa kalafiorowa appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Zupa ogórkowa 104

mamy rosołu: zupa ogórkowa , ogórkowa zupa , lub inne zupa ogórkowa na rosole, zupa z ogórków małosolnych .   Składniki na najlepsza zupę ogórkową: 1- 1,5 litra rosołu i mięso z rosołu (1 ćwiartka) 5 szt tegorocznych ogórków kiszonych , 1 marchewka z rosołu 1 pietruszka z rosołu 3 ziemniaki, 150 ml słodkiej śmietany 3-4 szt. ziela angielskiego(...)minut. Ogórki kiszone ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach, ugotowaną marchewkę i pietruszkę kroimy w plasterki. Dodajemy do rosołu z ziemniakami ogórki i warzywa, grubo pokrojone mięso z rosołu i doprowadzamy zupę ogórkową do wrzenia, gotujemy ok. 5 minut. Na koniec doprawiamy ogórkową zupę pieprzem, ewentualnie solą, wlewamy śmietankę, dodajemy posiekany koperek i doprowadzamy do wrzenia, nie trzeba już

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Włoska zupa kalafiorowa 104

para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Mięso i pokrojone warzywa (oprócz kalafiora i jego liści), zalewamy zimną wodą, dodajemy zioła, łyżeczkę soli, doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy kwadrans, wyjmujemy mięso. Studzimy i oddzielamy od kości. Ponownie wrzucamy

R'n'G Kitchen
Dorsz po włosku - z pomidorami i bazylią 113

Staram się w swoją dietę wprowadzać jak najwięcej dań bez mięsa. Wbrew pozorom to czasem mam mięsa dość. Co jakiś czas szukam super rozwiązań na ryby, ponieważ uważam, że jem ich zdecydowanie za mało. W związku z tym, że bardzo lubię kuchnię włoską, szybko wpadłam na pomysł, aby połączyć rybę z czymś bardzo włoskim. Zobaczcie co mi wyszło Dorsz

Kuchnia moimi oczami
Szaszłyki z kurczaka, z miodem i curry... 126

czosnku zgnieciony w prasce 3/4 łyżeczki soli warzywa (można pominać): cebula, pomidorki koktajlowe, papryka, cukinia  Pokrój kurczaka w kostkę, okolice 2cm. W sporej misce wymieszaj składniki marynaty, dodaj mięso, upewnij się, że każdy kawałek jest otoczony przyprawami, przykryj i odstaw na minimun 30 minut (można zostawić na noc w lodówce). Rozgrzej piekarnik do 180stC i przygotuj warzywa, jeśli używasz(...)pokrój na kawałki/plastry odpowiadajace mniej-więcej wielkościa kawałków kurczaka. Nabijaj na patyczki na przemian mięso i warzywa. Układaj na blaszce i piecz około 20 minut. Podawaj z ulubionymi dodatkami, jak ziemniaki z piekarnika, surówki, czy sałatki

Lejdi of the house
Placki warzywne po romsku 96

dużo bo nie będą chrupiące . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Smażymy na oleju z obu stor do momentu aż zrobią się chrupiące . Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku . Mięso z udek kroimy w małe kawałeczki . Cebulę siekamy w dowolne kawałki . Mięso z cebulą podsmażamy na patelni , jak już zacznie się rumienić , a cebula zmięknie , wsypujemy oba rodzaje papryki i smażymy mieszając

Ogrodnik w podróży
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym 88

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym – idealnie nadają się na przekąskę, a nawet jako pyszny obiad :) Niestety nie są one wdzięcznym modelem do zdjęć, ale mam nadzieję, że mimo wszystko się na nie skusicie :) Pieczarki faszerowan The post Pieczarki faszerowane mięsem mielonym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Schab w ziemniakach 177

papryka, zioła prowansalskie...(opcjonalnie swoje ulubione)  -- -- -- -- -- -- -- -- -- Przygotowanie: ziemniaki, cebulę, czosnek- obieramy ; schab płuczemy zimną wodą -osuszamy. Do natłuszczonego naczynia wkładamy pokrojone ziemniaki i cebulę, potem wkładamy ponacinane  mięso posypane solą i przekładamy je grubymi plastrami ziemniaków,  następnie posypujemy całość obficie przyprawami i na wierzch dodajemy pozostały smalec . -- Pieczemy w 200-220 st. C ~90-120 min. zależy(...)wielkości mięsa. Po upieczeniu odczekujemy 10-15 min i wówczas wyjmujemy całość na półmisek. Serwujemy od razu na gorąco !  Smacznego

chleba naszego
KONKURS: wygraj książkę 81

Jaki jest Waszym zdaniem najlepszy argument przekonujący ludzi do ograniczania spożycia mięsa? Czekam na komentarze na FB i INSTA do 20 sierpnia do 23:59 Najlepsze argumenty nagrodzę książką „Dieta Fleksitariańska” od Wydawnictwo Jedność Link do opisu książki Konkurs 🍏 Uwaga konkurs! 🍏Jaki jest Waszym zdaniem najlepszy argument przekonujący ludzi do ograniczania spożycia mięsa? 🌍 Czekam na komentarze do 20 sierpnia

Fleksitarianizm.pl
Chow main z wieprzowiną, papryką i pieczarkami 139

samej patelni rozgrzewamy olej sezamowy i podsmażamy na nim schab pokrojony w paski (ok. 1 cm x 4 cm). Dolewamy sos sojowy i smażymy kilka minut, aż mięso będzie kruche. Na koniec dodajemy pokrojone w plastry lub na ćwiartki pieczarki i starty imbir. Makaron gotujemy we wrzątku wg czasu podanego na opakowaniu.  Do schabu i pieczarek przekładamy podsmażoną cebulę

bistro mama
zupa-bulion z golonki i wieprzowych nożek 138

Następnie dodać wszystkie oczyszczone i pokrojone warzywa (marchew, seler,pietruszke, cebula, papryka,ziele,lisc laurowy), z wyjątkiem ziemniaków . Doprowadzi ć zupe do wrzenia, a następnie obniżyć płomień .Gotować aż mięso i warzywa będą miękkie,a część płynu odparuje * Wyci ągnąć golonkę ,kurczaka,nożki. Nóżki i skóre z golonki wyrzucam dla bezpańskich psów i kotów . Pokroi ć mięso z golonki

w mojej kuchni
zupa-bulion z golonki i wieprzowych nożek 150

Następnie dodać wszystkie oczyszczone i pokrojone warzywa (marchew, seler,pietruszke, cebula, papryka,ziele,lisc laurowy), z wyjątkiem ziemniaków . Doprowadzi ć zupe do wrzenia, a następnie obniżyć płomień .Gotować aż mięso i warzywa będą miękkie,a część płynu odparuje * Wyci ągnąć golonkę ,kurczaka,nożki. Nóżki i skóre z golonki wyrzucam dla bezpańskich psów i kotów . Pokroi ć mięso z golonki

mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania