mięso - 63110 przepisów (strona:1441/4208)

Koperkowe klopsiki z wieprzowiny 183

Polecam na super obiad smaczne i delikatne kotleciki z łopatki wieprzowej -- Skład: 500 g mięsa, gruby pęczek koperku, dwa jajka(jedno do panierki), sól, pieprz,papryka, bułka. -- -- -- -- -- -- Do mięsa dodajemy pozostałe składniki, potem wyrabiamy na jednolitą półsuchą masę, na 30 minut wstawiamy do lodówki, a następnie formujemy małe kotlety, które panierujemy w jajku i bułce, smażymy na średnim ogniu

chleba naszego
Siekane kotleciki z kurczakiem, majonezem i cukinią 128

dużych oczkach *** *** Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kosteczkę *** *** Ser żółty ścieramy na tarce lub kroimy w małą kosteczkę *** *** Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy startą cukinię, pokrojone mięso, majonez oraz posiekany szczypiorek *** *** Dodajemy mąkę ziemniaczaną oraz przyprawy: sól, pieprz, paprykę i chilli*** *** Wszystko razem dokładnie mieszamy i odkładamy na około pół godziny *** *** Po tym czasie, na patelni rozgrzewamy(...)niego mięsną masę, formując kotleciki *** *** Smażymy z dwóch stron na mocno rumiany kolor. Kotleciki należy z każdej strony dość mocno zasmażyć, aby nie rozpadły nam się podczas przewracania. Mięso najlepiej przekładać na drugą stronę za pomocą szerokiej, drewnianej łopatki. Dobrze jest przewracać kotleciki jednym płynnym ruchem, wówczas nic nam się nie rozpadnie *** *** Po zdjęciu z patelni kotleciki przekładamy na ręcznik

Blog z Apetytem
Bigos z młodej kapusty z klopsikami 156

młodej kapusty z klopsikami Pyszny, szybki i prosty letni obiad. Małe klopsiki wieprzowe duszone w młodej kapuście z pieczarkami i aromatycznym sosem pomidorowym. Palce lizać!     Składniki: 500g mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 3 łyżki bułki tatej 1/2 szklanki mąki- do obtoczenia klopsików przyprawy: sól, pieprz, majeranek, bazylia, oregano, papryka słodka i ostra olej do smażenia 1 łyżka masła(...)pieczarek 1 marchewka 1 liść laurowy 2 kulki ziela angielskiego 1/3 szklanki bulionu lub rosołu 1/2 szklanki przecieru pomidorowego świeże lub suszone zioła do posypania dania       *** Mięso mielone mieszamy z bułką tartą, jajkiem oraz z przyprawami – do smaku *** *** Kapustę kroimy w kostkę *** *** Z masy mięsnej formujemy małe kuleczki, które następnie obtaczamy w mące *** *** Klopsiki obsmażamy na rozgrzanym

Blog z Apetytem
Sałatka z ryżem, indykiem i mango 115

brzoskwinie, ale zanim ją zrobiłam, zwiędły. Zaraz obok leżało mango, któremu do zwiędnięcia było jeszcze daleko, więc wylądowało w sałatce. Wyszło zacnie. Za jakiś czas zamienię indyka na inne mięso, ale o tym dowiecie się w swoim czasie. Składniki: 500 g filetu z indyka pół szklanki ryżu 1 mango  mała biała część pora 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka(...)cytryny sól pieprz olej rzepakowy Ryż gotujemy al dente, odcedzamy i odstawiamy. Indyka kroimy w kostkę, obtaczamy w przyprawie do gyrosa, odstawiamy na godzinę. Po tym czasie obsmażamy mięso na złoty kolor, wrzucamy do miski. Dodajemy do niego pokrojonego w półplasterki pora, pokrojone w małą kostkę mango, poszatkowaną natkę. Jogurt mieszamy z majonezem i sokiem z cytryny, wlewamy do sałatki

Kardamonovy
Sycylijska potrawka z kurczaka 109

pomidory z puszki , passatę i wszystkie zioła oraz cukier i ocet balsamiczny . Doprawiamy solą i ostrą papryką do smaku , dusimy na małym ogniu , od czasu do czasu mieszając , aż mięso zmięknie . Serwujemy na gorąco z dowolnymi dodatkami obficie posypaną świeżą bazylią . Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Sycylijska potrawka z kurczaka pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Piersi z kurczaka w sosie z suszonych pomidorów 122

patelni rozgrzać masło i wrzucić posiekaną cebulę. Zeszklić. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze chwilę podsmażać. Dołożyć piersi z kurczaka, wlać bulion i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Następnie dodać posiekane suszone pomidory i wlać kremówkę. Zagotować i doprawić solą i pieprzem. Jeśli sos będzie za rzadki, można go zagęścić 1 łyżeczką mąki ziemniaczanej wymieszanej z zimną wodą

Oryginalny smak
Polędwiczki drobiowe zapiekane z pieczarkami i serem 139

pieczarki w zestawie z mięsem to połączenie, które zawsze się sprawdza. Dziś zapraszam na zapiekane polędwiczki drobiowe. 400g polędwiczek drobiowych 250g pieczarek 1 cebula 100g tartego sera mozzarella sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany  olej 1. Polędwiczki obsypujemy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.  2. Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę posypane. Podsmażamy na rozgrzanym oleju do odparowania wody(...)Posypujemy solą i pieprzem. 3. Polędwiczki układamy w naczyniu żaroodpornym. Na mięso układamy pieczarki, posypujemy startym serem. Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni

Szefowa kuchni
Kurczak w sosie ze szpinakiem 178

szpinakiem - składniki: 5 udek i 5 pałek z kurczaka 10 suszonych pomidorów 200 g mrożonego szpinaku 300 ml śmietanki 30% sól, pieprz Kurczak w sosie ze szpinakiem - przygotowanie: Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Na rozgrzaną patelnię wkładamy kawałki mięsa i obsmażamy je około 25 minut na wolnym ogniu, najlepiej pierwsze 5 minut bez pokrywki, następnie z pokrywką

MamaOskarka
kotleciki mielone z kaszą i marchewką 132

podac klasycznie z ziemniakami i buraczkami a mogą też być fajną wkładką do domowych burgerów.  A tak poza tym ten przepis się przyda kiedy będziecie mieć mało mięsa mielonego a zapotrzebowanie na więcej kotletów. No po prostu palce lizać.  Składniki: 300 g mięsa mielonego 50 g kaszy jaglanej duża marchewka duża cebula 2 ząbki czosnku jajko kajzerka curry

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Surówka z młodej kapusty i pomidora 130

Surówka z młodej kapusty i pomidora – pyszna, lekka, wiosenna – idealna surówka do grilla i do obiadu. Pasuje zarówno do mięs z grilla, smażonych kotletów i ryb, a także do mięs duszonych. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak zrobić surówkę z młodej kapusty i pomidorów Do wykonania surówki z młodej kapusty i pomidorów najlepiej użyć słodkich, dojrzałych sztuk. Idealnie sprawdzą się

Kulinarne Przeboje
Kasza z klopsikami 166

również zasmakowała. Dzisiaj przepis na jednogarnkowe danie, które robi się raz raz.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kasza z klopsikami składniki: 2 papryki słodkie spiczaste 200 g pieczarek 250 g mięsa mielonego 1 duża czerwona cebula 3 łyżki tartego parmezanu 700 ml bulionu 1/2 szklanki kaszy pęczak Kasza z klopsikami wykonanie: Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy na oliwie z oliwek, pieczarki(...)kroimy w plasterki, dodajemy do cebuli. Paprykę oczyszczamy, myjemy i kroimy w drobne paseczki, dodajemy do cebuli i pieczarek. Zalewamy bulionem, gotujemy Mięso przekładamy do miski, doprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem, papryką ostrą i słodką, czosnkiem mielonym. Formujemy małe pulpeciki i wrzucamy o gotującego się bulionu. Dodajemy kaszę. Gotujemy do momentu aż kasza będzie ugotowana, mieszając od czasu do czasu

Delusional Trine
Roladki drobiowe nadziane wędliną i serem - gotowane na parze 129

Dzisiaj pomysł na wykorzystanie filetów drobiowych - roladki gotowane na parze, nadziane żółtym serem i wędliną. Dzięki temu, że roladki były szczelnie zawinięte w folię aluminiową - gotowe mięso jest soczyste oraz idealnie miękkie w smaku. Poniższe roladki podałam z frytkami, które wcześniej upiekłam w piekarniku.  Składniki na 2 porcje (2 roladki): 1 duży, pojedynczy filet z piersi kurczaka(...)plasterki żółtego sera 3-4 plasterki wędliny przyprawa do kurczaka (pikantna) sól, pieprz Filet umyć, osuszyć i przekroić na dwie części. Mięso rozbić i przyprawić solą, pieprzem oraz pikantną przyprawą do kurczaka. Rozbite filety ułożyć na desce, następnie pojedynczo nafaszerować żółtym serem i wędliną. Uformować roladkę i przełożyć ją do folii aluminiowej. Całość ciasno zwinąć tworząc tzw. cukierka. Przygotować garnek

Ugotować
Siekane burgery z kurczaka z dodatkiem słonecznika 157

łyżki bułki tartej + do obtoczenia 2 łyżki kaszy manny Sól Pieprz 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego Filet z kurczaka kroimy w drobną kosteczkę. Doprawiamy przyprawą do kurczaka. Do mięsa wsypujemy łuskany słonecznik oraz posiekaną natkę pietruszki. Cebulę oraz czerwoną paprykę kroimy w małą kosteczkę. Pieczarki, ugotowaną marchewkę oraz żółty ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Całość dokładnie mieszamy(...)końcu wbijamy jajka, wsypujemy bułkę tartą, kaszę manną i przyprawy do smaku – sól, pieprz oraz czosnek granulowany. Mięso wyrabiamy na zwartą masę. Formujemy małe kotleciki, każdy obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rumiano na patelni z rozgrzanym olejem rzepakowym

VioletoweKucharzenie
Kurczak w miodzie i ketchupie pieczony z warzywami 140

ząbki czosnku Przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka mielona, ostra papryka mielona, majeranek 1 papryka (użyłam żółtej i czerwonej) pęczek zielonych szparagów 1 łyżka masła 1 łyżka oleju   *** Mięso z kurczaka dokładnie myjemy, oczyszczamy i osuszamy *** *** Do miski przekładamy przekładamy ketchup, miód i jogurt *** *** Dodajemy przeciśnięty czosnek oraz przyprawy: po około pół łyżeczki każdej lub wedle uznania. Wszystko dokładnie mieszamy(...)Mięso z kurczaka przekładamy do uprzednio przygotowanej marynaty, mieszamy i odstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę *** *** Ziemniaki obieramy i kroimy w ćwiartki *** *** W miseczce mieszamy rozpuszczone masło z olejem i niewielką ilością przypraw *** *** Tłuszcz z przyprawami przelewamy do ziemniaków i całość dokładnie mieszamy. Ziemniaki przekładamy na blaszkę *** *** Między ziemniakami układamy pałki z kurczaka *** *** Całość przykrywamy (pokrywką, folią aluminiową

Blog z Apetytem
Gołąbki z kaszą gryczaną 120

zdrowszej wersji niż tradycyjna? Proponuję gołąbki z kaszą gryczaną, suszonymi pomidorami i kurkami. Gołąbki: 1 główka średniej wielkości kapusty 0,3 kg kaszy gryczanej prażonej 0,3 kg mięsa mielonego z piersi kurczaka 5 suszonych pomidorów (najlepiej nie tych bez oleju) 200 g kurek 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 jajko sól(...)przestygnięciu liście są gotowe do zawijania. Przygotowanie farszu do gołąbków zaczynam od uduszenia cebuli uprzednio pokrojonej w kostkę, następnie dodaje do niej posiekany czosnek i umyte kurki oraz zmielone mięso z piersi kurczaka. Jeżeli zdarzą się większe grzyby kroje je na mniejsze kawałki. Wszystko razem podsmażam. Równolegle gotuje kaszę gryczaną. Po ugotowaniu kaszy podsmażone składniki przekładam do niej. Dodaję tymianek

Cookery.pl

Proponowane wyszukiwania