mięso - 63110 przepisów (strona:1435/4208)

Surówka z czerwonej kapusty 228

idealny dodatek do obiadu. Surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem marchewki oraz winegretem na bazie octu jabłkowego jest lekka i zdrowa, dzięki czemu idealnie sprawdzi się jako dodatek do mięs (pieczonych lub duszonych w sosie) np. kurczaka na ostro . Polecam! Surówka z czerwonej kapusty Składniki:  pół główki średniej wielkości czerwonej kapusty 2-3 marchewki pęczek dymki 1 nieduża czerwona(...)najlepiej ponownie użyć do tego szatkownicy). Dymkę i cebulę dodać do kapusty.  Warzywa zalać winegretem, dokładnie wymieszać i odstawić na kilkanaście minut.  Surówkę podawać do wszelkiego rodzaju mięs i ryb. Smacznego

Codzienne Gotowanie
NAJPROSTSZE PULPETY Z KURCZAKA 132

kurczaka* 5 łyżek (płaskich!) bułki tartej 1 duże jajko przyprawy wedle uznania (lub bez przypraw) jeśli używasz piersi z kurczaka, posiekaj je drobno. Osobiście wolę taką opcję od mięsa mielonego, ponieważ konsystencja pulpetów jest inna wymieszaj posiekane mięso z bułką tartą i jajkiem formuj pulpety wielkości orzecha włoskiego gotowe mięsne kulki dodaj do zupy na 15-20 minut przed podaniem

SandraFrej.com
Kurczak z ananasem i sosem hoisin 165

ciemnobrązową barwę i jest dość gęsty, dzięki czemu można stosować go jako składnik marynaty czy po prostu dressing np. do warzyw. Ja jak na razie wykorzystałam go do marynowania mięsa i mogę powiedzieć, że jest ono potem przepyszny. Lekko słodkie ale pikantne zarazem, nie dominuje smaku potrawy tylko lekko daje o sobie w niej znać. Koniecznie go spróbujcie! Składniki(...)mała cebulka pokrojona w piórka 3 łyżki sosu hoisin olej do smażenia sól, pieprz, czerwona czubrica Przygotowanie: Do miseczki z kurczakiem dodajemy sos hoisin i dokładnie mieszamy tak aby mięso się nim pokryło. Zostawiamy na 10 minut. W wysokiej patelni lub woku rozgrzewamy olej i smażymy na nim kurczaka. Gdy będzie on gotowy dodajemy paprykę i smażymy około 5 minut

Życie ze smakiem
Żeberka w miodzie i ketchupie 194

odchodzi od kości, więc nawet Ci, co nie lubią ‘skubać’, to powinni być zadowoleni. Żeberka w miodzie z piekarnika to mój drugi ulubiony pomysł na ten rodzaj mięsa tuż po żeberkach duszonych w sosie własnym . Żeberka mogą być pieczone pod przykryciem w naczyniu żaroodpornym lub w rękawie do pieczenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Żeberka w miodzie i ketchupie(...)resztą oleju z patelni. Dodać marynatę z ketchupu pikantnego, sosu sojowego, miodu, czosnku i ostrej papryki, dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki pod przykryciem na około 2 godziny, by mięso się zamarynowało. Przełożyć całość do naczynia żaroodpornego (lub do rękawa do pieczenia), przykryć naczynie i wstawić do piekarnika. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez ok. 60 minut

Kulinarne Przeboje
ZUPA GOŁĄBKOWA Z THERMOMASTERA II + FILMIK 151

aromatem. Idealna na chłodne dni, sycąca zupa gołąbkowa. Jeżeli jeszcze jej nie gotowaliście to najwyższy czas ją przygotować. Polecam.  SKŁADNIKI :  300 g kapusty białej  300 g mięsa mielonego 1 cebula 4 łyżki oleju 1 marchew, kawałek selera i selera naciowego 3 ząbki czosnku por ( biała część ) 100 g  1 woreczek ryżu 100 g  1 liść(...)Odkładamy do miski. Do dzbana przekładamy cebulę i seler naciowy, miksujemy 10 s / o 5, następnie wlewamy olej i podsmażamy około 3 minut, temperatura 100 %. Dodajemy mięso, kostkę rosołową i podsmażamy jeszcze 8-10 min. Dodajemy całą jarzynę, liść, ziela i pieprz w ziarnkach, wodę, jarzynkę, przecier i ryż. Zamykamy dzban i gotujemy 20 minut

Kulinarne Fantazje Marioli
MAKARON ŻYTNI Z TYMIANKIEM, KURCZAKIEM W SOSIE CYTRYNOWO -MIODOWYM Z KARMELIZOWANYM CIEMNYM WINOGRONEM 155

oliwek, dodaj pokrojony w równą kostkę filet z kurczaka, jak i posiekany czosnek. Całość skrop sokiem z cytryny, dodaj sól i kilka ziaren kolorowego pieprzu.  Smażymy aż mięso będzie gotowe, dodaj miód i pozwól aby całość się skarmelizowała ( około 3 minuty). Do mięsa z sosem dodaj ugotowany i odcedzony na sicie makaron, całość wymieszaj, dodaj otartą skórkę z wyparzonej

SMYKWKUCHNI
Wegański bigos 207

moje rodzinie bez bigosu nie obędą się żadne święta. Mama gotuje zawsze olbrzymi gar tego polskiego jadła. Ja za nim nie przepadam, bo nie lubię połączenia kapusty kiszonej z mięsem. W ostatniej edycji mojej akcji " Wytrawne potrawy wigilijne " pojawił się przepis Hajduczka na wegański bigos, w którym mięso jest zastąpione zieloną soczewicą. Postanowiłam wypróbować i przepadłam. Do czasu dzisiejszej publikacji

Weekendy w domu i ogrodzie
7 niecodziennych przepisów na Światowy Dzień Pizzy 194

PIZZA MARGHERITTA… NA CIEŚCIE Z KURCZAKA Tak, nie przesłyszeliście się, nie chodzi o pizzę z kurczakiem, ale o pizzę na cieście z kurczaka. Na margherittcie przecież nie ma drobiowego mięsa:) Czytaj dalej PIZZA DIAVOLA NA CIEŚCIE Z KALAFIORA Wygląda jak pizza, smakuje jak pizza, ale jest znacznie zdrowsza od klasycznej wersji. Różni się od niej spodem, zrobionym z ciasta kalafiorowego(...)trzeba dodawać drożdży i martwić się, czy ciasto wyrośnie. Nie musisz umieć gotować. I tak wyjdzie! Czytaj dalej PIZZA Z RESZTKAMI Z KURCZAKA Pizza – to idealny sposob na mięso z rosołu. Zapieczony na cienkim cieście gotowany kurczak nie tylko zyskuje drugie kulinarne życie, ale po prostu zmienia się nie do poznania. I jest pyszny! Czytaj dalej Pizza na spodzie

Niedzielny kucharz
Smażone udka z patelni, prosty , pyszny obiad 181

Smażone udka z patelni , prosty , pyszny obiad Czasami to co najprostsze i zapomniane , bywa najbardziej lubiane Tak jest z tym daniem . Smażone udka z patelni , to po prostu smażone mięso z brokułem , cebulą i odrobiną przypraw . Jest genialne w swej prostocie i mega smaczne . Doskonałe do ryżu , ziemniaków , pure, kuskusu , kaszy , cokolwiek położycie obok , na pewno się nada . Do tego

Ogrodnik w podróży
ZASMAŻANA KAPUSTA KISZONA Z BOCZKIEM I CEBULKĄ 156

Dziś chciałabym Wam zaproponować smaczny dodatek do obiadu, a mianowicie zasmażana kapusta kiszona z wędzonym boczkiem i cebulą.  Idealnie pasuje do ziemniaków i każdego rodzaju mięsa, począwszy od kotletów po różnego rodzaju pieczenie i mięsa duszone. Moja rodzinka zajada zawsze z apetytem :) Składniki: * 500 g kapusty kwaszonej z marchewką (użyłam  Orzech ) * 1 nieduża cebula * 100 g boczku wędzonego

Zrób to smacznie
Kuchnia lekkostrawna, najlepsze przepisy na dania i desery w wersji light Barbara Toselli 166

Dzień dobry:) Coraz częściej większość z nas sięga po proste i zdrowe przepis, wegetariańskie, wegańskie, bez mięsa. Mam dla Was ciekawą książkę Barbary Toselli  Kuchnia lekkostrawna . Znajdziecie w niej przepisy na przekąski,dania i desery w wersji light.Książka jest taką szkołą gotowania, za pomocą 500 zdjęć krok po kroku zobaczycie jak przygotować daną potrawę czy deser.W pierwszej części(...)kuchennych eksperymentach, dzieląc się swoją wiedzą z czytelnikami bloga. Książka podzielona jest na spis treści według składników.  Jajka i produkty mleczne oraz zamienniki mleka.  Makarony i zboża. Mięsa i wędliny. Owoce.Warzywa. Ryby. Masz ochotę na pyszną rybę w niecodziennym wydani lub pulpeciki z tuńczyka z oliwkami, orzeszkami piniowymi i kaparami,a może zupę owsianą z zielonym groszkiem, pewnie

Sama słodycz i szczypta chili
PASZTECIKI 232

czerwonego barszczu. Polecam :) SKŁADNIKI: CIASTO: 40 dag mąki 3-4 dag drożdży łyżeczka cukru łyżeczka soli 2 łyżki oleju szklanka mleka opcjonalnie suszone oregano, bazylia FARSZ: ok. 30 dag mięsa z rosołu razem z marchewką łyżka prażonej cebuli jajko 2-3 łyżki bułki tartej sól, pieprz WYKONANIE: FARSZ: Mięso mielimy razem z marchewką i cebulą. Dodajemy jajko, bułkę tartą

Pani na deser
Butter Chicken 203

kawałek imbiru 2 łyżki soku z cytryny 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki chili 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka mielonego kuminu 2 łyżki oliwy Czosnek i imbir drobno kroimy. Mięso kurczaka kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i odstawiamy do lodówki na kilka godzin, aby mięso się zamarynowało. Sos: 40 g masła ghee lub klarowanego 2 ząbki czosnku

Smakowity Blog Kulinarny
Kotlety mielone Babuni 167

ludzi. Każdy ma inny smak i to jest fajne! Pamiętamy kotlety, które smażyła Babcia…pełne aromatu <3 Dzisiaj postanowiliśmy zrobić tak, jak Ona <3 Składniki 250 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 mała cebula 4 ząbki czosnku 4 łyżki bułki tartej 1 jajko 50 ml mleka 1 łyżka ekologicznej przyprawy w płynie olej do smażenia sól, pieprz(...)Przygotowanie Cebulę siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Mięso wyrabiamy z cebulą, czosnkiem, jajkiem, mlekiem, zagęszczamy bułką tartą (około 100 g ). Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą w płynie. Następnie obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania