mięso - 63110 przepisów (strona:1437/4208)

Gyrosowe kotlety schabowe 110

łyżka majonezu (lub gęstego jogurtu naturalnego) 2 łyżki przyprawy gyros sól, pieprz 1/3 szklanki mąki 3/4 szklanki bułki tartej olej, masło lub smalec do smażenia       *** Mięso rozbijamy tłuczkiem na kotlety i delikatnie przyprawiamy solą oraz pieprzem *** *** Do miski wbijamy jajko, dodajemy majonez (lub jogurt) oraz wsypujemy przyprawę gyros *** *** Wszystko dokładnie mieszamy *** *** Do drugiej miski wsypujemy mąkę

Blog z Apetytem
Sałatka z kaszą pęczak i oliwkami 178

Sałatka z kaszą pęczak zawiera dobre, zdrowe węglowodany w postaci kaszy i mnóstwo warzyw. Ta sycąca propozycja dobrze smakuje na kolację, jak i lunch. Jak dodamy do niej chude mięso w postaci kurczaka, powstanie nam z tego naprawdę dobry pełnowartościowy posiłek. Składniki: 2 szklanki ugotowanej kaszy pęczak 1/3 szklanki czarnych oliwek 3 plastry suszonych pomidorów 1 sztuka ogórka szklarniowego kilka(...)cytryny, mieszamy. Sałatkę wstawiamy do lodówki na 1/2 godziny przed podaniem. Opcjonalnie: Pierś z kurczaka kroimy w małą kostkę, smażymy na niewielkiej ilości oleju, przyprawiając kolendrą, papryką i solą. Mięso pozostawiamy do wystygnięcia

Życie zaczyna się w kuchni
Szaszłyk pod przykrywką 007 … w kurczaku ;) 110

utrudniają ułożenie na patelni , można je przyciąć Odstawiamy do wystygnięcia . Filety rozklepujemy cieniutko , doprawiamy czosnkiem , solą , pieprzem do smaku . W każdym kawałku ,piersi kurczaka ukrywamy szaszłyk , dokładnie owijając go mięsem . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Obtaczamy w roztrzepanych jajkach , bułce tartej , delikatnie dociskając rękami ,żeby wszystko w środku się poukładało i zlepiło Odstawiamy na godzinkę do lodówki ,schłodzone szaszłyki będą się lepiej

Ogrodnik w podróży
Ribollita toskańska zupa 122

toskańską zupę przygotowuje się głownie z warzyw dostępnych jesienią. Ma ona wiele wersji Ja dokonałam pewnej zmiany a mianowicie dodałam mięso. W oryginalnym przepisie go nie ma. Niezwykle aromatyczna i bardzo smaczna. Podajemy z pieczywem najlepiej przygotowanym na zakwasie. Składniki 500 g chudego mięsa wieprzowego 1 cebula 4 ząbki czosnku 2 marchewki 2 … Czytaj dalej Ribollita toskańska zupa Artykuł

gotuj ze mną
Fasolka szparagowa po katalońsku 402

Latem dania z warzyw nie mają sobie równych. Jest to chyba jedyny okres w roku, kiedy mogłabym odłożyć mięso i jeść same bezmięsne potrawy. W poszukiwaniu właśnie takiegoż dania, trafiłam na przepis na fasolkę szparagową po katalońsku. Wyszła pyszna i już wiem, że będę do tego przepisu wracać. Idealnie letnie danie. Pyszne. Tak dobre, że aż żal, że wyszło

Smaki Na Talerzu
Kaszotto z kurkami i fasolką szparagową 149

Kaszotto z kurkami i fasolką szparagową poleca się na obiad oraz kolację. I choć jest to danie przygotowane głównie z myślą o osobach, które na co dzień nie jedzą mięsa, myślę, że posmakuje również typowym mięsożercom Dla mnie kaszotto to super pomysł na wykorzystanie tak zwanych resztek. Dokładam do niego to co znajduje w lodówce lub kuchennych szafkach. Bazą jest(...)tutaj kasza – głównie pęczak, ale również sięgam po inne odmiany. Do tego warzywa, jakieś białeczko (mięso lub strączki), odrobina tłuszczu np. w postaci masła klarowanego, czy też ziaren, którymi posypujemy danie przed podaniem. Oczywiście dzisiejszy przepis jest to przyspieszona wersja tradycyjnego kaszotto. Normalnie powinniśmy przygotowywać je z dodatkiem bulionu i / lub wina, a także cierpliwie gotować na wolnym ogniu

365 dni dookoła kuchni
Roladki z kurczaka z porem i cebulą w sosie serowym 213

propozycja bardzo delikatna, którą można połączyć z makaronem, ryżem czy ziemniakami. Do przygotowania roladek z kurczaka będzie Ci potrzebne małe/średnie naczynie żaroodporne. Ważne jest, aby sos pokrył mięso , wtedy będzie miękkie i pyszne. Jeśli wyjdzie Ci go odrobinę za mało – dodaj trochę wody. Całość zgęstnieje pod wpływem sera, jednak jeśli będzie zbyt rzadki, możesz zagęścić go mąką. Składniki(...)zbyt gęsty – dodaj wody. Jeśli zbyt rzadki – możesz go zagęścić odrobiną mąki. Pamiętaj o energicznym mieszaniu, aby nie powstały grudki. Ułożone w naczyniu żaroodpornym roladki polej sosem. Mięso powinno być zakryte. Piecz roladki z porem i cebulą pod przykryciem około 40 minut, a następnie bez przykrycia około 5-10 minut. Smacznego! Sprawdź inne przepisy     Artykuł Roladki

Rozdomowiona
Kurczak z solanki 203

Udka z kurczaka to prosty i smaczny obiad. Mięso zamarynowane wcześniej w solance smakuje jeszcze lepiej. Jeśli do tej pory nie jadłeś (-aś) marynowanego kurczaka w soli, koniecznie go przygotuj, a zobaczysz różnicę. Tak zamarynowane mięso idealnie nadaje się do grillowania. Mięsko jest mięciutkie, bardzo soczyste i super delikatne

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Gulasz z indyka w sosie pomidorowym 92

danie. Uwielbiam różnego rodzaju gulasze, a ten jest po prostu przepyszny. Polecam Wam jeden ze sposobów przygotowania gulaszu, bo wiem, ze jest ich dużo. Smacznego!!! Składniki: 400 g gotowego mięsa z indyka na gulasz lub filet z indyka/kurczaka 3 średnie marchewki 80 g korzenia selera 1 cebula 1 ząbek czosnku 3-4 łyżki oleju trzy ziarna lub rzepakowego(...)wielowarzywnego (Dawtona) Przyprawy: sól, pieprz czarny mielony, kurkuma, słodka papryka mielona, czosnek niedźwiedzi, gorczyca, bazylia, ziele angielskie, liść laurowy, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Na rozgrzany garnek wlać olej, wsypać mięso, posypać przyprawami, (jeśli filet to pokroić w kostkę). Podsmażać na dużym ogniu ), ok. 10 minut, od czasu do czasu mieszając i podlewając delikatnie wodą. Po tym czasie wrzucić warzywa (marchew

Przepisy Babci
Kurczak w krakersach z dipami 146

Prosty i szybki sposób na kurczaka a konkretnie najlepsze są filety z kurczaka. Smakują wybornie, przypominają kurczaka z KFC. Mięso w chrupiącej panierce w towarzystwie dipów to strzał w dziesiątkę. Można podać jako formę drugiego dania z ziemniakami zapiekanymi, ziemniakami z wody lub frytkami. Również doskonale sprawdzą się kawałki mięsa podane jako przystawka. Doskonale … Czytaj dalej Kurczak w krakersach

gotuj ze mną
Fleksitariańskie prawo w Polsce i na świecie! 90

krajów wprowadza zasady, które zmieniają stołówki we fleksitariańske miejsca. Ustawowa opcja bezmięsna na lunch czy obiad to wymóg, który ułatwia życie wegetarianom, ale i daje szanse tym, którzy ograniczają mięso. Trend zainicjowali Portugalczycy, a w Polsce… już pomagam, by ów trend zaistniał… Na początek pytanie: Dlaczego wprowadzenie dań wege to fleksitariańskie prawo? Otóż dając wege-opcje w menu, dajemy możliwość(...)trzeba dojść samemu. Ale moim zdaniem samorządy i rządy powinny wspierać ten trend z wielu powodów. Z obowiązkowej opcji #BezMięsa w menu cieszyć się będą wszyscy. I Ci co mięsa nie jedzą, i Ci co je właśnie redukują i wszyscy, którzy jednak je spożywają. Ale w ogólnym rozrachunku będziemy je ograniczać. A więc będziemy fleksi. To wyjdzie na zdrowie

Fleksitarianizm.pl
Pieczarki faszerowane 106

pieprz,majeranek,cebula pokrojona w drobną kostkę,czosnek przeciśnięty przez praskę- według uznania bułka tarta do panierowania, masło klarowane lub olej do smażenia WYKONANIE: pieczarki czyścimy,odcinamy korzonki,myjemy, mięso mielone przyprawiamy i mieszamy z jednym jajkiem, kapelusze pieczarek wypełniamy mięsem,pieczarkę "kąpiemy" w rozkłóconym jajku, obtaczamy w bułce, smażymy na złoty kolor i gotowe

Kuchnia Beaty

Proponowane wyszukiwania