mięso - 63110 przepisów (strona:1437/4208)

Tortillowe Gofry 118

ogórka świeżego ·        1 pomidor ·        ½ papryki czerwonej Sposób przygotowania: 1.    Mięso drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 2.    Doprawiamy przyprawą oraz solą. 3.    Ogórka oraz pomidora kroimy na pół plasterki. 4.    Paprykę kroimy na drobne paseczki. 5.    Kapustę(...)sosie układamy kapustę. 9.    Następnie paprykę oraz ogórek. 10.              Na koniec mięso i przykrywamy pomidorem. 11.              Zawijamy tworząc kwadrat. 12.              Zapiekamy

Kulinarna Chwila
Doskonała Zupa 142

śmietany 18 % ·        Chili ·        Pieprz ·        Kostka rosołowa Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w kostkę prużymy na rozgrzanym oleju. 2.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 3.    Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy w osolonej wodzie(...)grzybów, prużymy 10 minut. 8.    Gdy ziemniaki są już prawie miękkie, dodajemy pieczarki z papryką. 9.    Wrzucamy kostkę rosołową. 10.     Następnie dodajemy mięso. 11.     Dokładamy przecier pomidorowy. 12.     Doprawiamy chili. 13.     Śmietanę rozrabiamy z mąką. 14.     Hartując wlewamy do zupy

Kulinarna Chwila
Fasolowe Roladki 122

fasolki szparagowej ·        ½ słoiczka papryki konserwowej ·        Serek topiony z szynką w plastrach Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w plastry, rozbijamy. 2.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 3.    Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie. 4.    Na każdym kawałku mięsa, układamy plasterek sera

Kulinarna Chwila
Udka w Pa ryżu 139

Udka w Pa ryżu Kolorowe danie z delikatnym mięsem z kurczaka, z sosem który, nadaje potrawie wyrazistego smaku. Składniki: 1. ·        5 udek z kurczaka ·        Sól ·        Pomysł na soczystego kurczaka z papryką i ziołami ·        Cebula(...)Doprawiamy jeszcze chili. 15.                     Ryż łączymy   z mięsem. 16.                     Danie gotowe

Kulinarna Chwila
Kotlety porowo paprykowe 162

Papryka ostra ·        Bułka tarta ·        Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1.    Mięso mielimy i przekładamy do miski. 2.    Pora drobno kroimy, dodajemy do mięsa. 3.    Paprykę drobno kroimy. 4.    Wbijamy jajka. 5.    Ser ścieramy na tarce o dużych oczach

Kulinarna Chwila
Czarujące udka meksykańskie 113

dodajemy pokrojone pieczarki. 5.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 6.    Łączymy z serkami i prużymy do chwili rozpuszczenia. 7.    Gotowym farszem napełniamy otwór w mięsie, pozostały farsz odkładamy na bok. 8.    Zawijamy staranie żeby zakręć farsz. 9.    Układamy w rękawie do pieczenia(...)upieczeniu udka układamy w naczyniu żaroodpornym. 12.          Na około obkładamy pozostałym farszem. 13.          Mięso polewamy sosem meksykańskim. 14.          Sos posypujemy serem startym na dużych oczach. 15.          Zapiekamy

Kulinarna Chwila
Bretońskie kopertki 136

pomidorowy. 5.    Doprawiamy chili. 6.    Mąkę rozrabiamy w małej ilości wody, hartując wlewamy do fasolki, 2 minuty gotujemy, sos musi być gęsty. 7.    Mięso kroimy w plastry, rozbijamy. 8.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 9.    Farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa

Kulinarna Chwila
Zielona Kraina Wok 89

Brokuł ·        ½ kg fasolki szparagowej ·        ½ kg brukselek Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 2.    Doprawiamy solą oraz przyprawą. 3.    Warzywa gotujemy w osolonej wodzie. 4.    Rozrabiamy sos z wodą oraz śmietaną. 5.    Kiedy mięso

Kulinarna Chwila
Rzodkiewkowe Schabowe 128

jajka ·        Mąka pszenna do obtoczenia ·        Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w plastry, następnie rozbijamy. 2.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 3.    Do miski wlewamy jogurt. 4.    Dodajemy majonez. 5.    Rzodkiewki ścieramy na tarce o dużych oczach(...)Dodajemy do marynaty. 7.    Doprawiamy solą, pieprzem oraz czosnkiem. 8.    Zanurzamy każdy kawałek mięsa. 9.    Obtaczamy w mące. 10.                     Zanurzamy w roztrzepanym jajku

Kulinarna Chwila
Tagliatelle z fasolką i kurczakiem 103

Sól Sposób przygotowania: 1.    Fasolki obcinamy końcówki i kroimy na połowę. 2.    Gotujemy w osolonej wodzie. 3.    Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 4.    Doprawiamy solą oraz przyprawą. 5.    Makaron gotujemy w osolonej wodzie. 6.    Sos przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. 7.    Wlewamy(...)mięso, chwilę gotujemy. 8.    Dokładamy fasolę, mieszamy. 9.    Sosem warzywno mięsnym polewamy makaron. 10.                     Danie gotowe. 11.                     Smacznego

Kulinarna Chwila
Niebiańskie roladki 119

Bułka tarta do panierki ·        Mąka pszenna do obtoczenia ·        Opakowanie kuleczek mozzarelli Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w plastry, rozbijamy. 2.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 3.    Kapustę szatkujemy, przekładamy do garneczka i zalewamy wodą, gotujemy. 4.    Marchew obieramy, ścieramy na tarce(...)Wlewamy sos sojowy i dodajemy szczyptę chili. 12.              Na środku mięsa układamy farsz. 13.              Następnie po dwie kuleczki mozzarelli. 14.              Zawijamy w roladki

Kulinarna Chwila
Żurawinowa kołderka 138

Olej do smażenia ·        Mozzarella ·        Żurawina w słoiczku Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy na mniejsze kawałki, doprawiamy przyprawą oraz solą. 2.    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 3.    Po usmażeniu układamy w naczyniu. 4.    Na każdym kawałku mięsa układamy

Kulinarna Chwila
Roladki Brokułowo rzodkiewkowe 142

drobno kroimy. 2.    Do brokułu dodajemy drobno pokrojona rzodkiewkę. 3.    Łączymy z serkiem oraz majonezem. 4.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 5.    Mięso kroimy w plastry i rozbijamy. 6.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 7.    Na środek mięsa wykładamy farsz. 8.    Zawijamy w roladki. 9.    Obtaczamy

Kulinarna Chwila
Zrazy w pysznym sosie musztardowym 97

łyżki sosu sojowego ·        ½ szk. śmietany 18 % ·        Mąka pszenna do obtoczenia Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą. 2.   Na każdy kawałek mięsa, kładziemy, bo plasterku boczku oraz po jednej części  ogórka przekrojonego wzdłuż na cztery kawałki. 3.   Zawijamy

Kulinarna Chwila
Naleśniki Niki 167

sobą, najpierw wsypujemy do miski sypkie składniki a później płynne. Dokładnie mieszamy, żeby nie powstały grudki. 2.    Smażymy na rozgrzanej patelni lub naleśnikarce. 3.    Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 4.    Doprawiamy przyprawą oraz solą. 5.    Dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę. 6.    Na koniec łączymy ze serkami(...)gotujemy do chwili rozpuszczenia. 7.    Warzywa kroimy drobno i gotujemy w osolonej wodzie. 8.    Po ugotowaniu, warzywa łączymy z mięsem. 9.    Farsz wykładamy na środek każdego naleśnika i zawijamy robiąc kwadraty. 10.    Układamy w naczyniu. 11.    Smarujemy śmietaną. 12.    Posypujemy startym na tarce o dużych oczach serem

Kulinarna Chwila

Proponowane wyszukiwania