mięso - 63110 przepisów (strona:1437/4208)

Przekąska z ciasta francuskiego – z kurczakiem i pieczarkami 793

pieczarki. 2 op. ciasta francuskiego xl 2 pojedyncze piersi kurczaka 300-400 g pieczarek 1 cebula 1 op. tartej mozzarelli sól, pieprz jajko Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy w drobną kostkę. Doprawiamy solą, pieprzem (ewentualnie przyprawą do gyrosa). Odstawiamy do lodówki na około 30 minut. Cebulę kroimy w piórka. Pieczarki kroimy na półplasterki. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość(...)cebulę. Gdy się zeszkli, dodajemy pieczarki i smażymy dalej. Doprawiamy niewielką ilością soli. Zdejmujemy z patelni. Na tą samą patelnię wrzucamy kurczaka (w razie potrzeby uzupełniamy ilość oleju). Obsmażamy mięso. Łączymy z pieczarkami. Odstawiamy do przestudzenia. Do zimnego farszu dodajemy mniej więcej połowę sera i wszystko razem mieszamy. Ciasto francuskie rozwijamy. Połowę smarujemy rozmąconym jajkiem, składamy na pół i lekko

Smaki Na Talerzu
Kurczak faszerowany makaronem , obiad jednogarnkowy 237

nadziewany makaronem , obiad jednogarnkowy Pyszny, pieczony kurczak, faszerowany makaronem , raz już gościł na moim blogu . Jednak farsz tego poprzedniego był inny . Trudno powiedzieć który smaczniejszy , liczy się raczej tylko mięso i makaron , reszta przypraw i składników stanowi dowolną kombinację lubianych smaków . Pasuje dosłownie wszystko , no może oprócz lodów waniliowych.. chociaż kto wie , jak by się uparł … nie jednak

Ogrodnik w podróży
Krokiety z kaszy gryczanej z kurczakiem 293

miarę cienkie plastry. Posolić lekko i usmażyć na patelni lekko tylko rumieniąc. Odstawić do przestudzenia. Na tej samej patelni, na niewielkiej ilości oleju zeszklić cebulkę i przestudzić. Mięso i cebulkę zmielić w maszynce do mięsa bądź rozdrobnić w malakserze. Można również zmielić kaszę gryczaną i ziemniaki. Dodać do całości jajko, doprawić na wyraźny smak i porządnie wyrobić. Formować krokiety, panierować

Ze smakiem bez glutenu
Pulpety w sosie grzybowym 250

Delikatne pulpety indycze, w aromatycznym sosie grzybowym, to świetny pomysł na zdrowy obiad, dla całej rodziny.  Na pulpety: 50 dag mięsa mielonego z udźca indyka 1 jajko 2 łyżki zimnej wody Łyżka cebulki liofilizowanej Sól Pieprz Na sos: 30 dag prawdziwków lub podgrzybków Masło 2 listki laurowe 4 ziela ang. Pieprz Sól Łyżka mielonej suszonej włoszczyzny   Skrobia kukurydziana(...)Śmietana Natka pietruszki Mięso na pulpety przyprawiam, wbijam jajko, wyrabiam masę.  Z masy mięsnej lepię   kulki ( wielkość wg uznania) Przygotowuję sos: Grzyby oczyszczam, kroję w plasterki, przesmażam na maśle, zalewam wrzątkiem, dodaję przyprawy, zagotowuję. Na gotujące się grzyby wkładam przygotowane wcześniej pulpety. Gotuję całość około 30 minut. Po tym czasie wyciągam pulpety, i zagęszczam sos skrobią i śmietaną

Takie tam pichcenie
Kurczak w pomarańczowej glazurze 253

zwykłym pieczonym kurczakiem to mam dziś dla Was coś ekstra. Kurczak w pomarańczowej glazurze z rozmarynem to zaskakująco pyszne połączenie i bardzo ciekawa odmiana tego obiadowego klasyka. 500 g Mięsa z kurczaka 1 łyżeczka Tymianku suszonego 1 łyżeczka Oregano suszonego 1 łyżeczka Koncentratu Czosnkowego Hotz 1 Soczysta Pomarańcza ((sok i skórka)) 1 łyżeczka Świeżego Rozmarynu ((posiekanego)) 1 łyżka Miodu(...)przez kilka minut aż się lekko zredukuje i zagęści. Ułóż kurczaka z powrotem na patelni i wstaw do piekarnika. Piecz odkryte przez ok. 25-30 minut. Po upieczeniu oblej mięso glazurą, która się wytworzyła w trakcie pieczenia na patelni. The post Kurczak w pomarańczowej glazurze appeared first on Oslov

Oslov.
Schab w sosie pomidorowym z bazylią i koperkiem 148

przecież można go zrobić na wiele innych sposobów. Uwielbiam na przykład schab w cebuli. Dzisiaj dla odmiany zrobiłam go w nowej odsłonie. W sosie pomidorowym z bazylią i koperkiem. Mięso jest duszone w sosie, jest więc bardzo miękkie. A sam sos pomidorowy jest aromatyczny i świetnie pasuje do schabu. Dzięki wykorzystaniu kostek bulionowych Vegeta Natur robi się go wyjątkowo szybko(...)każdej strony.  Na patelnię wrzucamy liść laurowy, ziele angielskie oraz wlewamy bulion warzywny (2 kostki bulionowe Vegeta Natur rozpuszczamy w gorącej wodzie) Przykrywamy pokrywką i dusimy, aż mięso zmięknie. Dodajemy koncentrat gotujemy chwilę, po czym dodajemy śmietanę,posiekany koperek i bazylię. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem #durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura

Bon appetit mon amie
Grillowany łosoś ze szpinakiem i serem feta 187

cytryny. 2 Rozgrzej patelnię grillową i na niewielkiej ilości masła oraz oliwy grilluj łososia z każdej strony (3-5 minut na stronę). Powierzchnia ryby powinna byś ścięta a mięso elastyczne w dotyku. Łososia możesz także zapiec w piekarniku bądź podsmażyć na standardowej patelni, jeżeli nie posiadasz patelni grillowej. 3 Makaron ugotuj wg. instrukcji na opakowaniu. 4 Na maśle podsmaż czosnek(...)cytryny. 2 Rozgrzej patelnię grillową i na niewielkiej ilości masła oraz oliwy grilluj łososia z każdej strony (3-5 minut na stronę). Powierzchnia ryby powinna byś ścięta a mięso elastyczne w dotyku. Łososia możesz także zapiec w piekarniku bądź podsmażyć na standardowej patelni, jeżeli nie posiadasz patelni grillowej. 3 Makaron ugotuj wg. instrukcji na opakowaniu. 4 Na maśle podsmaż czosnek

A to pestka
Pstrąg w rozmarynie pieczony na ziemniakach z salsą z pieczonej papryki 179

brzmi: nie przesadzić, doskonale skomponowana mieszanka Vegeta Natur do ryb i owoców morza w zupełności wystarczy,  można dodać jeszcze odrobinę soli morskiej i już ! Pstrąg ma smaczne chude mięso i doskonale nadaje się do pieczenia, podany na chrupiących pieczonych ziemniakach z dodatkiem wspaniałej salsy z pieczonej papryki  to propozycja na obiad z piekarnika. Pachnie obłędnie w całym domu(...)cytryny i gałązkę rozmarynu związać bawełnianą nicią. Ułożyć ryby na podpieczonych ziemniakach i piec razem jeszcze 15-20 minut.  Przed końcem pieczenia nakłuć rybę widelcem przy kręgosłupie. Jeśli mięso jest miękkie i białe to znak, że ryba jest gotowa. SALSA PAPRYKOWA: Paprykę przeciąć na pół, wydrążyć gniazda nasienne, ułożyć  na pergaminie w blaszce do pieczenia, posypać solą, skropić

Wanilia i Kardamon
Pomidorowa z klopsikami 160

Zwykła-niezwykła zupa pomidorowa z dodatkiem ciecierzycy, makaronem soba i majerankowymi klopsikami. 4 porcje: 500 g mięsa mielonego z indyka 1 łyżka majeranku 1/2 łyżeczki soli 700 g przecieru pomidorowego 1 marchewka 240 g konserwowej ciecierzycy 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżka majeranku 150 g makaronu gryczanego (soba) Mięso doprawiamy solą i majerankiem. Mieszamy dokładnie. Formujemy małe

Kucharzyca
Polędwiczki wieprzowe w sosie chrzanowym 232

rozgrzewamy dwie – trzy łyżki oliwy z oliwek, po czym układamy polędwiczki i obsmażamy je z obu stron na złoty kolor (tak po 3-4minuty z każdej strony) Obsmażone mięso odkładamy do oddzielnego naczynia a na tej samej patelni przygotowujemy sos chrzanowy. Na patelnię wlewamy pół szklanki bulionu drobiowego, całą śmietankę w której wcześniej rozmącamy jedną łyżkę mąki pszennej, oraz(...)łyżki tartego chrzanu. Powstały sos dokładnie mieszamy i grzejemy na małym ogniu przez dwie minuty. W razie potrzeby sos doprawiamy solą i pieprzem. Do sosu chrzanowego przekładamy obsmażone mięso i razem dusimy przez 10minut co jakiś czas mieszając sos aby się nie przypalił. Gotowe polędwiczki podajemy z ryżem. Smacznego. Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Skrzydełka duszone w winie

Księga-Smaku
Pasztet z kurczaka bez pieczenia 141

muszkatołowa świeżo mielona, imbir mielony, pieprz świeżo mielony, brandy (można pominąć) masło do smażenia, Wątróbkę usmażyć na maśle, dodać pokrojonego kurczaka i tymianek, chwilę razem przesmażyć. Odstawić do ostudzenia. Mięso i tymianek trzykrotnie zemleć w maszynce do mięsa. Następnie utrzeć z roztopionym masłem. Doprawić do smaku gałką muszkatołową, świeżo zmielonym pieprzem, mielonym imbirem i solą. I już można by całość

królestwo garów
Rosół drobiowy 141

można podpiec je w piekarniku) sól, pieprz do smaku opcjonalnie: łyżeczka Podlaskiej przyprawy do rosołu ( Dary Natury ) 1,5 l wody do podania: świeży koper i makaron nitki PRZYGOTOWANIE: Mięso porządnie myję, wrzucam do garnka. Włoszczyznę obieram, pęczek natki myję, zawiązuję nitką jak bukiet kwiatów. W garnku z mięsem układam warzywa, opalone cebulki oraz pęczek natki, zalewam zimną wodą, dodaję

Zasmakuj Kuchni
Gołąbki z wołowiną i suszonymi grzybami 182

gołąbki z włoskiej kapusty , bo jest łatwo oddzielić liście od łodygi. Włoska kapusta jest bardzo delikatna w smaku, za którym po prostu przepadam. Na nadzienie do gołąbków wykorzystuję różne mięso. Przyrządzam nawet gołąbki z rybą . Tym razem skusiłam się na mieloną wołowinę. Gołąbków przyrządziłam pełny garnek. Mój syn Jonas, miłośnik gołąbków będzie je pewnie jeść przez cały dzień(...)czarnej kapusty. Gołąbki z wołowiną 20 gołąbków Składniki: 1 duża włoska kapusta 1 kg mielonej wołowiny 1 cebula 3 łyżki masła 2 opakowania mieszanki ryżowej 800 ml bulionu z mięsa lub warzyw 2 łyżki natki pietruszki sól i pieprz do smaku Sos grzybowy 200 g brązowych pieczarek 50 g masła 2 łyżki drobno pokrojonej szalotki 20 g suszonych grzybów

codojedzenia
Makaron z klopsikami w sosie pomidorowym 168

mroźnych poranków z temperaturą  -10 stopni bez śniegu,taką mamy zimę pod koniec stycznia.  Na zimowy obiadek dziś serwuję makaron z klopsikami.  klopsiki:  400 g mięsa mielonego z łopatki 1 cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki kaszy manny 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 jajko sól świeżo mielony pieprz 1 łyżka masła 2 łyżki oleju(...)łyżka mąki owsianej (można użyć pszennej) sól świeżo mielony pieprz 1/2 łyżeczki suszonej bazylii ponadto: 250 g makaronu penne  Cebulę drobno pokroić i zeszklić na maśle. Do mięsa mielonego dodać przesmażoną cebulę,rozgnieciony ząbek czosnku,natkę,wbić jajko,wsypać kaszę manną. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać i wyrobić masę mięsną. Dłonie maczać w wodzie i uformować małe

Kolorowa kuchnia Elki

Proponowane wyszukiwania