mięso - 63110 przepisów (strona:1445/4208)

Gulasz z karkówki 118

łyżka smalcu wieprzowego 2 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego 700 ml bulionu wołowego 1 łyżka mąki do zagęszczenia 100 ml zimnej wody do mąki sól, pieprz Przygotowanie Mięso kroimy w kostkę. Oprószamy mąką. Cebulę i czosnek siekamy. Na rozgrzanym smalcu, smażymy mięso. Dodajemy cebulę i czosnek. Wrzucamy liść laurowy, ziele angielskie i dusimy pod przykryciem przez kwadrans, uważając

R'n'G Kitchen
Schab do kanapki 209

przygotować z dnia na dzień. około 2,5 kg schabu 3 łyżki soli peklowej 3 łyżki wegety 3 łyżki pieprzu ziołowego 9 ząbków czosnku           Mięso podzielić na 3 równe części, umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Wymieszać przyprawy, czosnek obrać, pokroić wzdłuż, w cienkie plasterki. Mięso natrzeć mieszanką przypraw, obłożyć czosnkiem. Tak przygotowane porcje schabu zawinąć

Praktyczna pl
Domowy pasztet 165

świątecznym stole królują domowe wyroby jednym z nich jest domowy pasztet z różnych mięs. Bardzo łatwo go przygotować i zaskoczyć domowników. Do przygotowania pasztetu potrzebujemy dobrej jakości mięsa wieprzowego, drobiu i innych składników. Pasztet wyszedł bardzo delikatny rozpływający się w ustach :) Poezja smaku :) Pasztet świąteczny Składniki · 1kg karkówki

Kulinarne pyszności Molki
Sajgonki z warzywami i kurczakiem 175

polecam, ale wrzucajcie na głęboki olej to wtedy będzie rewelacja. Ja na pewno spróbuję jeszcze nie raz! Wariacji sajgonek jest naprawdę bardzo dużo. Myślę, że kolejne spróbuję zrobić z mięsem mielonym. Składniki na sajgonki z warzywami i kurczakiem  (kilkanaście sajgonek w zależności od tego jaką wielkość robimy): filet z kurczaka około 300 g duża marchewka czerwona papryka kapusta pekińska(...)pokroić w cienkie paseczki. Przełożyć do miski, zalać sosem sojowym i wymieszać. Odstawić na pół godziny do lodówki.Wrzucić na rozgrzaną patelnię posiekany czosnek. Praktycznie od razu dodać mięso. Podsmażyć. Wrzucić na patelnię cebulę, pokrojoną w piórka; paski pieczarek i cienkie słupki marchewki. Gdy marchewka zrobi się miękka dodać pokrojoną w słupki paprykę. Wyciąć twarde, białe części z kapusty

Karola gotuje
Karczek świąteczny -szybki obiadek 316

łyżeczki serbskie musztardy 1 łyzeczka papryki wędzonej lub słodkiej 2 łyzeczki lubczyku 1 łyzeczka tymianku 1 lyzeczka estragonu 1/2 majeranku 1 lyzeczka oregano Po wymieszaniu nacierać każdy plaster mięsa, oprócz tego przygotować cebule pokrojoną w plastry. Mięso układamy w pojemniku żaroodpornym ,przekładając cebulą piec godzina 20 minut

Moje Wyroby
Roladki drobiowe z kozim serem i ananasem 128

miłośników drobiu, sera koziego i mięsa przyrządzonego na słodko. Składniki 4 filety z piersi kurczaka ( po 200 g) 100 g twarogu koziego 3 łyżki miodu lipowego 50  g świeżego ananasa mąka 2 jajka bułka tarta 3 łyżki sezamu olej kokosowy sól, pieprz Przygotowanie Filety oczyszczamy, rozbijamy. Ananas kroimy w kostkę, mieszamy z miodem i serem, obficie oprószając pieprzem(...)każdy filet kładziemy farsz, zawijamy. Mięso oprószamy solą, obtaczamy w mące, rozbełtanym jajku, następnie w bułce tartej wymieszanej z sezamem. Smażymy na oleju kokosowym. Podajemy z ulubionymi dodatkami

R'n'G Kitchen
Pulpeciki w sosie pomidorowym z makaronem 139

wiemy dlaczego aż tylu ludzi marnuje podstawowe składniki :/ Postaramy się, postaramy…bo nam też nie zawsze udaje się.   Oto kolejny przepis z niedzielnego „rosołu”. Składniki 300 g mięsa z rosołu warzywa ugotowane z rosołu ( proporcja 1:1) 2 jajka natka pietruszki bułka tarta mąka olej do smażenia 500 ml rosołu 1 szklanka passaty pomidorowej makaron sól, pieprz cukier Przygotowanie(...)Zmielone mięso i warzywa mieszamy z jajkami i bułką tartą (3 łyżki). Z masy formujemy pulpety, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju. Rosół rozgrzewamy, dodajemy passatę, przyprawy i zagotowujemy. Zmniejszamy płomień i wrzucamy pulpety. Dusimy przez kwadrans na małym ogniu. W tym czasie gotujemy makaron, Odcedzamy i dodajemy do sosu. Mieszamy

R'n'G Kitchen
Pasztet małego Henia 188

cebule 20 dag wątróbki drobiowej 2 duże bułki pszenne mleko do zamoczenia bułek sól i pieprz do smaku gałka muszkatołowa do smaku czosnek lubczyk- maggi marchewka ,pietruszka do mięsa gotowania tu jeszcze surowy Wykonanie Karkówkę i kurczaka ugotować z marchewką i pietruszka w małej ilości wody . Cebule pociąć w piórka i podsmażyć na złoty kolor,dodać wątróbkę i całość podsmażyć(...)chwilę . Następnie doprawić solą pieprzem,czosnkiem,lubczykiem i gałka muszkatołową . Mięsa ugotowane ,wątróbkę z cebulą zmielić. Dodać żółtka,bułki odsączone z mleka i na koniec ubitą na sztywno piane z białek. Delikatnie całość wyrobić ,wymieszać do połączenia składników. Keksówke ,lub inna formę wyłożyć papierem do pieczenia,przełożyć zrobiona masę mięsną ,wyrównać wierzch. Piec w 200 ° C przez pierwsze 30 minut

w mojej kuchni
Aromatyczny śledz z ziemniakami i granatem 168

glutaminianu sodu, bez sztucznych barwników i aromatów. Nowa seria Vegeta Natur jest podzielona na kilka kategorii, znajdziecie tu przyprawy uniwersalne, przyprawy smakowe (z czosnkiem, curry, chili, koperkiem), przyprawy do mięs, a także przyprawy specjalne (do gulaszu, mięsa mielonego, pomidorów i mozzarelli, gyrosa, sałatek i dipów, pieczonej kaczki). Na każdym wariancie Przyprawy Specjalnej Vegeta Natur znajdziecie także inspirujące przepisy kulinarne. Dziś

Kulinarne przygody Gatity
Pierogi z kapustą kiszoną, kminkiem i boczkiem 148

boczek z cebulką. Prostota w najlepszym wydaniu. Podałam je z podsmażoną cebulką. U mnie w domu pierogi cieszą się ogromną popularnością i to w każdej odsłonie. Uwielbiamy ruskie , z mięsem lub grzybami . Każde ! Na zbliżające się Święta Bożego Narodzenia polecam z makiem , polane masełkiem z miodem i orzechami włoskimi. Pycha! Składniki (na około 38 sztuk) : Ciasto: 3 szklanki mąki

Oryginalny smak
Mocno zimowy, lekko oszukany krupnik z ziemniakami i fasolką... 156

cebule, pokrojone w kosteczkę 5 niewielkich marchewek, pokrojonych na plasterki 5 niewielkich ziemniaków, pokrojonych w duż ą kostkę 100g kaszy jęczmiennej perłowej, wypłukanej na sitku 1 1/2 szklanki ugotowanego mięsa z kurczaka, pokrojonego na małe kawałki 400g ugotowanej, białej fasolki (to jest zwykle odcedzony 1 duży słoik, lub 2 standardowe puszki) kostka rosołowa, lub około 1 łyżki proszkowanego bulionu(...)zmięknać. Wlej 2 litry gor ą cej wody, wsyp kaszę, dodaj kostkę rosołow ą.  Zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj około 20 minut - do miękkości warzyw i kaszy. Dodaj mięso i fasolkę. Gotuj kolejne 2-3 minuty, dopraw jeszcze raz do smaku. Gotowe

Lejdi of the house
Rosół z bażanta 226

delikatny a mięsko rozpływa się w ustach. Do garnka wlać wodę, włożyć umytego i pokrojonego w kawałki bażanta. Zagotować, zdjąć szumy. Następnie natychmiast zmniejszyć temperaturę gotowania do minimum. Gotować mięso 30 minut. Doprawić do smaku solą. Marchew, pietruszkę obrać i pokroić w słupki. Dodać do rosołu. Teraz już kolej na ziarenka ziela angielskiego, opaloną na gazie cebulę, łodygi natki pietruszki(...)pieprz. Pietruszkę związać i po ugotowaniu wyrzucić. Gotować na małym ogniu tak długo aż mięso i warzywa będą miękkie. Gdyby wywar się wygotował dolać wody, ale nie za dużo. Lepiej na początku wlać trochę więcej wody niż dolewać, ale czasami trzeba. Jak już rosół jest gotowy to wyrzucić łodygi pietruszki. Ja wyrzucam cebulę bo nie lubię takiej gotowanej

Kuchnia Pokoleń
Sajgonki 292

się na blogu a dziś SAJGONKI , czyli danie kuchni chińskiej Mogą być spożywane na zimno ale osobiście wole te smażone. Gorąco polecam! Składniki: 1 opakowanie papieru ryżowego 500 g mięsa mielonego 2 średnie marchewki 1 cebula kilka liści kapusty pekińskiej 1 garść suszonych grzybów mun 50 g makaronu ryżowego sos sojowy, pieprz, olej do smażenia Sposób wykonania: Marchewkę ścieramy(...)tartce o grubych oczkach. Cebule drobno siekamy, podsmażamy razem z marchewką na oleju. Dodajemy mięso. Wszystko razem smażymy Na tym etapie możemy dodać sos sojowy, pieprz. Ilość według uznania (ja dałam około 3 łyżek sosu). Na koniec dodajemy (wcześniej namoczone) i posiekane w słupki grzyby mun, posiekane 4 liście kapusty pekińskiej oraz przygotowany wg instrukcji na opakowaniu makaron ryżowy. Wszystko

Smaki Natalii
TRADYCYJNY KRUPNIK Z ZIEMNIAKAMI, bez mięsa - staropolski przepis 185

jęczmiennej i ziemniakami, zabielany. Tradycyjny, polski krupnik z kaszy jęczmiennej perłowej, z ziemniakami i marchewką, zabielany śmietaną. Krupnik doprawiony koperkiem i majerankiem.  Krupnik gotowany na rosole jarzynowym, bez mięsa.  Najlepszy przepis na domowy krupnik jak u babci. Wyjątkowy, domowy krupnik - gęsty, pożywny i kleisty. Staropolski przepis na zupę krupnik, jaki kiedyś gotowały nasze babcie. Można ugotować mniej kaszy(...)niż jest to podane w przepisie. Zupa wyjdzie wtedy lżejsza. Jak zrobić prawdziwy, staropolski krupnik z ziemniakami i bez mięsa. Zobacz wypróbowany przepis, składniki i przyprawy na pyszną zupę krupnik . Absolutnie pyszny i wyjątkowy krupnik, zapisujcie ten przepis i ulepszajcie go! Polecam. Oto składniki i przyprawy na krupnik z ziemniakami, zabielany śmietaną. Tradycyjny krupnik z ziemniakami fot. Moja Książka Kucharska

Moja Książka Kucharska
Kurczak Fricassee 218

Podobno było to ulubione danie Abrahama Lincolna. Kremowy sos złożony jedynie z warzyw i bulionu czyni go niezwykle zdrowym i niskokalorycznym. Prosta, ale pyszna i aromatyczna potrawa. 400 g Mięsa z uda kurczaka lub indyka 2 szt. Marchewki 4 łodygi Selera Naciowego 1 szt. Cebuli 1 łyżeczka Koncentratu Czosnkowego 2 szt. Liści Laurowych 1 łyżeczka Suszonego Oregano 1 łyżeczka Mielonego(...)oregano. Smaż przez kilka minut, aż kurczak nabierze złocistego koloru i nie będzie surowy. W międzyczasie zblenduj około połowę warzyw z bulionem. Dodaj pokrojone i zblendowane warzywa do mięsa. Duś całość pod przykryciem przez kolejne 5-6 minut. Jeżeli będzie bardzo wodniste, to odparuj sos bez przykrywki kolejne kilka minut. Dopraw do smaku jeśli potrzeba, posyp posiekanym szczypiorkiem i podawaj

Oslov.