mięso - 63110 przepisów (strona:1443/4208)

Zwijane bitki z ogórkiem kiszonym 155

pieprz słodka papryka czerwona duży ząbek czosnku 1 łyżeczka musztardy smalec Szynkę rozkroić na 8 kawałków każdy tak o wadze ok.100 gram, następnie rozbijamy z dwóch stron tłuczkiem do mięsa na bardzo cienkie kotleciki.  Przyprawiamy solą i pieprzem, układamy połowę kiszonego ogórka i zwijamy w roladkę, spinamy wykałaczką. W brytfannie lub dużej głębokiej patelni roztopić dużą łyżkę smalcu , przekładamy(...)roladki i smażymy z każdej strony na złoty kolor.Cebule kroimy w piórka lub dużą kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę i dodajemy do mięsa, chwilę przesmażamy aż cebula zmięknie. Wlewamy 2 szklanki bulionu, dusimy pod przykryciem do miękkości w razie potrzeby uzupełniamy odparowany płyn. Miękkie roladki przekładamy na bok. Powstały sos przecedzamy przez sito dodajemy musztardę doprawiamy do smaku. Delikatnie zaciągamy

Andzia Pichci
Schab po bałkańsku z ajvarem 224

łyżki mąki Schab kroimy w plastry następnie w paski ok 1 cm, oprószamy solą pieprzem papryką wędzoną szczyptą chili oraz 2 łyżkami mąki. W garnku rozgrzać olej dodać mięso dusimy ok. 10 min, dodajemy cebulę pokrojoną w półplasterki, pieczarki pokrojone na plasterki,dusimy pod przykryciem po chwili dodajemy paprykę pokrojoną w paski, ajvar ,czosnek, ocet balsamiczny.Całość chwilę przesmażamy(...)czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby podlewamy delikatnie wodą.  Dodajemy pomidory ponownie przykryć pokrywką dalej dusimy pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie na sam koniec dodać ogórki pokrojone na plasterki, zamieszać i zagotować

Andzia Pichci
KLOPSIKI W SOSIE KOPERKOWYM 163

małe mięsne kuleczki, podane z delikatnym sosem śmietanowo koperkowym będą idealnym daniem obiadowym. Podane z makaronem lub całymi młodymi ziemniaczkami..mmm...pyszotka! Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego np z szynki 4 łyżki bułki tartej 3 łyżki śmietany 18% pół szklanki śmietany słodkiej 30% pęczek koperku sól, pieprz bulion drobiowy- 3 szklanki mąka - 2 łyżki Koperek siekamy. Wykonanie: Mięso mielone

Z Majeczką w kuchni
W trosce o własne ciało musisz zadbać też i o duszę… 110

dana osoba postanowiła “w końcu wziąć się za siebie i zrzucić zbędne kilogramy“, to zwykle widzimy, że wiąże się to z podjęciem przez nią aktywności fizycznej, zmianą diety, ograniczeniem mięsa, wprowadzeniem do swoich codziennych posiłków więcej owoców i warzyw. I zwykle te kroki wydają się wystarczające do osiągnięcia celu – pozbycia się niechcianych kilogramów. Ale trzeba pamiętać, że sama waga(...)duszę! Kiedy słyszymy, że ktoś postanowił “w końcu wziąć się za siebie i zrzucić zbędne kilogramy“, to zwykle wiąże się to z podjęciem aktywności fizycznej, zmianą diety, ograniczeniem mięsa, wprowadzeniem do swoich codziennych posiłków więcej owoców, warzyw. I zwykle te kroki wydają się wystarczające do osiągnięcia celu – pozbycia się niechcianych kilogramów. Ale trzeba pamiętać, że sama waga nie jest

Lamarida.pl
Panierowany kurczak z sosem pomidorowo paprykowym i pesto z jarmużu 138

porcje. Jeśli filety są bardzo grube przetnij wzdłuż. Posól i dopraw pieprzem. W misce wymieszaj panko z parmezanem i ziołami. W drugiej misce roztrzep jajka ze szczyptą soli. Zanurz mięso w jajku, a następnie obficie obtocz w panierce. Smaż na złoty kolor po obu stronach. Ugotuj sos. Pokrój cebulę i czosnek w kostkę. Zeszklij na oliwie i wlej pomidory. Dodaj(...)przełóż z powrotem do garnka. Wymieszaj z łyżką oliwy, wtedy makaron nie będzie się kleić. Nałóż makaron na talerze. Polej sosem z porcją mozzarella. Na wierzchu połóż porcję mięsa. Polej danie pesto i posyp świeżo utartym parmezanem. Smacznego! The post Panierowany kurczak z sosem pomidorowo paprykowym i pesto z jarmużu appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Zupa koperkowa z makaronem ryżowym a'la ramen 199

wrzenia. Zmniejszamy ogień, dodajemy piersi kurczaka, cebulę oraz ziarna pieprzu, ziele angielskie, lubczyk oraz sól. Gotujemy pod przykryciem do momentu aż warzywa będą miękkie (około 30 minut). Warzywa oraz mięso odławiamy z wywaru. W miseczce łączymy śmietanę z mąką, dodajemy gorący wywar, dokładnie mieszamy i wlewamy z powrotem do gotującej się zupy, mieszamy. Marchew kroimy w plastry, mięso kurczaka

Qchnia po prostu
Ratatuj 161

staram się, aby posiłki zawierały dużo warzyw, które po prostu uwielbiam. Sama to pewnie mogłabym jeść je bez dodatków, ale ze względu na męską część domowników koniecznie musi być mięso, gdyż samym warzywnym posiłkiem się nie najadają. Ratatuj będzie jeszcze smaczniejsze, jeśli sos pomidorowy pod warzywami będzie z dodatkiem pieczonej papryki. Ratatuj jest bardzo fajnym daniem, gdyż składniki do jego(...)minut przed końcem pieczenia rozkryć, aby delikatnie warzywa się zapiekły. Ratatuj świetnie smakuje samodzielnie lub jako dodatek do obiadu. Rewelacyjnie sprawdzi się w zestawieniu z grillowanym mięsem. Ratatuj jest pyszny na ciepło, jak również po wystudzeniu

Kuchcik gotuje
PLACUSZKI Z PIERSI KURCZAKA 176

czosnku, 4 łyżki posiekanego koperku, sól, pieprz, czerwona słodka papryka i tymianek – do smaku, tłuszcz do smażenia WYKONANIE Mięsko kroimy na mniejsze kawałki,może być w kostkę.Wrzucamy pokrojone mięso do miski.Dodajemy przyprawy,majonez,czosnek,pokrojony koperek,żółtka,mąkę ziemniaczaną i starty żółty ser.Mieszamy do połączenia się wszystkich składników. Osobno w misce ubijamy na sztywno białka z odrobiną soli.Dodajemy(...)mięsa.Delikatnie mieszamy łyżką.Teraz  bierzemy łyżkę naszego mięsnego "ciasta" i wkładamy do gorącego oleju.Pieczemy z obu stron na złoty kolor tak jak kotlety. U mnie placuszki podałam z ziemniakami i brokułem. Placuszki są pyszne na ciepło jak i na zimno. SMACZNEGO

Mała w garnku miesza
Mięso mielone z kurczaka z makaronem, warzywami i płatkami drożdżowymi 120

Super szybkie i super smaczne danie dla zabieganym osób, które dbają o to co włożą do buzi. Idealnie nadaje się do pudełka dla osób pracujących. Składniki: 200g mięsa mielonego z kurczaka 50g suchego makaronu pełnoziarnistego 225g mrożonych warzyw po włosku 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżka płatków drożdżowych nieaktywnych przyprawy: pieprz czarny, czosnek granulowany, zioła prowansalskie, kebab-gyros Sposób przygotowania(...)wrzącej, osolonej wody wrzucamy makaron. Gotujemy ok. 8 minut. Między czasie na patelni smażymy warzywa oraz mięso. Dodajemy ugotowany makaron, koncentrat pomidorowy oraz przyprawy. Gotowe danie posypujemy płatkami drożdżowymi. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Spaghetti bolognese 146

Polsce przyjęło się, że spaghetti bolognese składa się jedynie z sosu pomidorowego z mięsem mielonym. Oryginalny przepis na spaghetti bolognese jednak, zawiera w sobie nie tylko mięso (głównie wołowina/wieprzowina) i boczek czy kiełbasy, ale także dodatek warzyw, jak cebula, marchew, pietruszka i seler, a pomidory są jedynie dodatkiem. Continue reading Spaghetti bolognese at Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

PysiaGotuje.pl
Młoda kapusta z kiełbasą i koperkiem 118

dobrą kiełbasą, cebulką i koperkiem. Delikatny, maślany smak całego dania wprawia w tę młodzieńczą radość czując znów smak dzieciństwa. Młoda kapusta występuję u nas także w wersji wege, bez mięsa jakiegokolwiek, lecz dziś na bogato, mięsnie i dość syto, obowiązkowo z koperkiem. Jeśli przygotowuję tę wersję kapusty to podaję ją z ziemniakami najczęściej lub pajdą chleba rezygnując już z dodatkowego(...)mięsa w daniu. Wersja kapusty młodej bez kiełbasy występuje obok kotleta mielonego, schabowego lub piersi kurczaka pieczonej, z młodymi ziemniakami i koprem oczywiście! Młoda kapusta z kiełbasą i koperkiem SKŁADNIKI: 2 główki młodej kapusty 3 cebule 1 pętko kiełbasy dobrej jakości 3 listki laurowe, 8 kulek ziela angielskiego ok. 1 litra wody sól, świeżo zmielony pieprz opcja: płaska łyżeczka słodkiej

Zasmakuj Kuchni
Filipińskie adobo – wegański gulasz z grzybów i tofu 110

Adobo jest tradycyjnym daniem pochodzącym z Filipin. Zwykle składa się ono z mięsa, owoców morza albo warzyw duszonych w occie, sosie sojowym, czosnku i ziarnach pieprzu. Po raz pierwszy usłyszałam o nim od naszej znajomej pochodzącej właśnie z Filipin, która przynajmniej raz na tydzień gotowała sobie ten gulasz. W mojej wegańskiej wersji mięso zastępuję grzybami i tofu, ale poza

Lamarida.pl
Kiełbasa z łopatki 258

wieprzowe -użyłem też białkowych 55-60 mm dla ciekawości. Wyszło ok (dwa ostatnie zdjęcia) -woda 500 ml WYKONANIE  Po klasyfikacji peklujemy w osobnych pojemnikach 48 godz. Następnie rozdrabniamy mięso.Później każdy rodzaj dokładnie wyrabiamy do kleistości dodając wodę. Teraz łączymy mięso i przyprawiamy dokładnie mieszamy, wyrabiamy, masa mięsna ma się dobrze kleić. Napełniamy jelita i wieszamy do osadzenia

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Proponowane wyszukiwania