mięso - 63110 przepisów (strona:1442/4208)

Nalewka z wiśni wg. przedwojennej receptury 2499

Przepis na tradycyjną nalewkę z wiśni wg receptury sprzed wojny Nalewki z letnich owoców to prawdziwy cud w kieliszku w czasie zimowych chłodów. Dobrze zrobiona nalewka

Korniszonki
Fitburger z frytkami z cukinii 148

kilka plasterków papryki łyżeczka musztardy plasterek mozarelli light lub sera żółtego Frytki z cukinii: 1 duża cukinia 1 łyżka oliwy lub oleju 1/2 łyżeczki wędzonej papryki szczypta soli Wykonanie: Mięso mielone doprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i słodką papryką. Białą cebulę drobno posiekać i podsmażyć na złoto na patelni, ostudzić. Przełożyć do miski z mięsem, wbić jajko i dokładnie wszystko

Healthy food explorer
Makaron muszle z mozzarellą i mięsem 113

Możemy mieć ten sam przepis ale w każdym rejonie Włoch przygotowuje się go w inny sposób. To właśnie za pomocą makaronów, … Czytaj dalej Makaron muszle z mozzarellą i mięsem Artykuł Makaron muszle z mozzarellą i mięsem pochodzi z serwisu gotuj-ze-mna-blog

gotuj ze mną
Pasta z pieczonych warzyw do słoików na zimę 182

Pasta z pieczonych warzyw do słoików na zimę Pasta z pieczonych warzyw to świetny dodatek do kanapek , twarożku . Jest to także niezastąpiona marynata do kurczaka lub innego mięsa , a także wspaniały sos do makaronu . Generalnie to taki spory ułatwiacz i przyśpieszacz w zabieganym tygodniu . Robię ją co roku i nie wyobrażam sobie żeby w spiżarce jej nie było . Nie chciało(...)sól do smaku . Umieszczamy w słoikach i pasteryzujemy około 30 minut . Wyławiamy z kąpieli , ustawiamy do góry dnem i zostawiamy do wystygnięcia . Pasta jest świetna do wszystkiego , do mięsa , jako marynata , na kanapki do twarożku , a nawet jako dip do chipsów, czy sos do grillowanych kiełbasek … Wystarczy otworzyć słoiczek , doprawić ziołami lub nie i zajadać Smacznego ! Artykuł Pasta

Ogrodnik w podróży
Sałatka zimowa z ogórków w zalewie octowej 165

Zimowa sałatka z ogórków w zalewie octowej z czosnkiem, cebulą i pietruszką   Zimowe sałatki w słoikach to idealny dodatek do obiadów w miesiącach, gdy świeże

Korniszonki
Muszle zapiekane po bolońsku 108

możecie zapakować je do lunchboxa i zabrać ze sobą do pracy Muszle zapiekane po bolońsku Przepis na 4 porcje Składniki: opakowanie (ok. 20 sztuk) makaronu duże muszle 500 g mięsa mielonego 2 duże cebule 500 ml passaty pomidorowej 2 ząbki czosnku ser mozzarella sól, pieprz, mieszanka ziół włoskich oliwa Sposób wykonania: Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Powinien być lekko(...)wodą i odstaw. Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę i następnie podsmaż na niej cebulę oraz czosnek. Uważaj, aby się nie przypaliło. Do podsmażonych warzyw dodaj mięso, przypraw solą i pieprzem i smaż razem ok. 5 minut. Następnie dodaj passatę pomidorową (zostaw ok. 150 ml) i gotuj całość ok. 10 minut, mieszając od czasu do czasu

365 dni dookoła kuchni
Paprykowy kurczak z warzywami 123

papryki ostrej 1/2 łyżeczki chilli lub pieprzu cayenne 1 łyżeczka kurkumy 2 łyżki oliwy z oliwek 1-2 łyżki octu balsamicznego pieprz sól Na początku nacinamy w kilku miejscach mięso. Następnie mieszamy przyprawy: paprykę słodką i ostrą, chilli, czosnek, kurkumę, ziele angielskie, pieprz i sól. Dokładnie obtaczamy kurczaka w przyprawach, dolewamy oliwę i ocet. Później dokładnie wszystko mieszamy i odstawiamy(...)paseczki. Cukinię natomiast kroimy w półplasterki. Zamarynowanego kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy w 180°C (z termoobiegiem) około 45 minut. W tym czasie, jeśli używamy nóżek, kilkukrotnie obracamy mięso. Po tym czasie polewamy kurczaka miodem, posypujemy rozmarynem i zasypujemy warzywami. Następnie wstawiamy do piekarnika na kolejne 20-25 minut. W trakcie pieczenia możemy kilka razy delikatnie przemieszać potrawę. Idealnym

PatiGotuje
Boczek z grilla w stylu azjatyckim 94

push({}); To też może Cię zainteresować: → Młode ziemniaczki z boczkiem z grilla → Szaszłyki z kurczakiem, boczkiem, papryką i czerwoną cebulką → Szaszłyki z polędwiczek drobiowych z raitą → Orientalne szaszłyki z mięsa mielonego → Jajka zięcia

Oryginalny smak
Kotlety rybne 149

mała M zjadła rybę, za którą nie przepada. Pomyślałam, że skoro lubi wszelkiego rodzaju kotlety i pulpety, to w tej wersji podam jej także rybę. I sukces - zamiana mięsa na rybę wizualnie nie została zauważona ;) Oczywiście w smaku ryba jest wyczuwalna :) Podana w tej postaci wszystkim nam bardzo smakowała. Można użyć zarówno świeżych ryb lub - tak jak ja - mrożonych. Polecam(...)mleku mały pęczek koperku sól, pieprz 3 łyżki bułki tartej mąka, jajko i bułka tarta do panierowania Rybę rozmrozić, odcisnąć z nadmiaru wody i zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Do ryby dodać jajko, sól i pieprz oraz drobno posiekany koperek. Kajzerkę dokładnie odcisnąć z mleka i również dodać do masy rybnej. Całość dokładnie wyrobić dłońmi na puszystą masę. Formować

My simple kitchen
Lżejsza grochówka na wędzonym kurczaku. PRZEPIS 105

średnie ziemniaki, majeranek, ziele angielskie, sól, pieprz. Zrób tak: cebulę posiekaj, przełóż do garnka razem z kurczakiem, zalej zimną wodą i gotuj pod przykryciem około 40 minut, mięso wyjmij i odłóż. Do wywaru wsyp groch, gotuj 15 minut, następnie dorzuć pokrojone w kostkę marchewkę i seler oraz posiekany czosnek, dopraw solą, pieprzem i dużą ilością majeranku. Gotuj pod przykryciem kolejne(...)minut, dorzuć pokrojone w dużą kostkę ziemniaki, po kolejnych 5 minutach gotowania zupa jest gotowa. Na koniec dodaj oddzielone od kości i pokrojone mięso z kurczaka. Jeśli zupa wyszła bardzo gęsta, dodaj wodę, zagotuj i w razie potrzeby ponownie dopraw. Artykuł Lżejsza grochówka na wędzonym kurczaku. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Zupa z grzybów leśnych na białym winie 96

rozmarynu 1 łyżeczka tymianku Kilka ziaren pieprzu, 2 listki laurowe, kilka ziaren ziela angielskiego Sól i pieprz do smaku wg uznania Kwaśna śmietana Chili w młynku (opcjonalnie)   Przygotowanie: Mięso zalewamy wodą, dodajemy odrobinę soli, pieprz ziarnisty, liście laurowe oraz ziele angielskie i gotujemy wywar na wolnym ogniu przez ok. półtorej godziny. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na maśle(...)kostkę. Dodajemy do zupy. Gotujemy zupę na wolnym ogniu dopóki ziemniaki nie ugotują się. Łyżkę kwaśnej śmietany hartujemy za pomocą gorącej zupy, a następnie dodajemy do potrawy. Ugotowane mięso z wywaru obieramy, kroimy na kawałki i dodajemy do zupy. Doprawiamy solą i pieprzem wg uznania. Serwujemy z odrobiną kwaśnej śmietany i drobno posiekaną natką pietruszki. Dla amatorów kremu odlewamy część

Kate's Kitchen
Makaron z suszonymi pomidorami 93

Zapraszam po najlepszy i sprawdzony przepis na makaron z suszonymi pomidorami . To świetny pomysł na obiad bez mięsa. Sprawdzi się jako danie na przyjęcie oraz na romantyczną kolację. Szybko, pysznie i prosto! - smakuje dzieciom i dorosłym - super pomysł na obiad bez mięsa - jedno z lepszych dań z użyciem makaronu

AniaGotuje.pl
Wiejska zupa z klopsikami 102

fasolki szparagowej pół kalafiora 3-4 pieczarki 1 cebula garść zieleniny typu: pietruszka, koperek, nać selera, lubczyk, itp. 2-3 łyżki kaszy jęczmiennej sól i pieprz Klopsiki: 350g mielonego mięsa wieprzowego 1 jajko 1 łyżka kaszki manny sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra 1/3 szklanki mąki do obtoczenia klopsików Zasmażka 2 łyżki masła 1-2 łyżki mąki(...)dokładnie myjemy i kroimy w plasterki *** *** Zieleninę myjemy i drobno siekamy *** *** Wszystkie warzywa przekładamy do garnka, zalewamy wodą lub bulionem i zagotowujemy *** *** Dodajemy kaszę oraz obraną cebulę (w całości) *** *** Mięso mielone mieszamy z jajkiem, kaszką manną oraz przyprawami – do smaku *** *** Z masy mięsnej formujemy wilgotnymi dłońmi małe klopsiki i obtaczamy je w mące *** *** Klopsiki wrzucamy do gotującej się zupy, zmniejszamy

Blog z Apetytem
Bigos z grzybami i kiełbasą 163

wodą. Nastawiłam na gotowanie.   Kapustę kiszoną w tym czasie przelałam wodą. Nie lubimy bardzo kwaśniej, dlatego też odrobinę przelewam - nie płuczę.   Grzyby namoczyłam i opłukałam.   Kiedy mięso już się ugotowało, wyciągnęłam je z garnka i w to miejsce włożyłam odciśniętą kapustę. Dorzuciłam liść i ziele oraz pokrojone w mniejsze kawałki grzyby. Wywaru było ok. 1litra   Gotowałam(...)kapustę do miękkości pod przykryciem.   W czasie gdy gotowała się kapusta rozdrobiłam mięso i przełożyłam je do garnka z gotującą się kapustą. Kiełbasę pokroiłam w kostkę i przesmażyłam na suchej patelni. Dodałam do kapusty. Gotowałam wszystko pod przykryciem, w miarę potrzeby podlewałam odrobiną wody. Dodałam 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego i 1 kopiastą łyżkę majeranku.   Wymieszałam

Pieprzyć z Fantazją
Kokosowy sos z papryką i mielonym mięsem drobiowym na bazie sosu pomidorowego podany z makaronem 111

danie staje się niejednoznaczne a smak nie jest "płaski" (uwielbiam to określenie).  Składniki (na 2-3 porcje): 60 g dowolnego makaronu, ja użyłam szpinakowego  200 g mięsa drobiowego mielonego  1 cebula  1 ząbek czosnku  2 cm imbiru  1 papryczka chili  łyżka oleju do smażenia  przyprawy dodatkowe: szczypta cynamonu, mielonej papryki wędzonej, kuminu(...)passaty pomidorowej 1/2 szklanki mleka kokosowego  Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Na oleju rzepakowym podsmaż posiekaną drobno cebulę, czosnek, imbir oraz chili. Gdy składniki zarumienią się dodaj mięso mielone i smaż produkty kilka minut. Doprw pozostałymi przyprawami, czyli cynamonem, mieloną papryką i kuminem. Dodaj pokrojoną w kostkę marchew oraz paprykę. Smaż składniki 5 minut. Wlej bulion (lub białe

Mango Papaja

Proponowane wyszukiwania