beszamelu i sera to świetny pomysł na pyszne danie obiadowe lub imprezową zapiekankę. Polecam! Składniki: ok 10 sztuk naleśników PRZEPIS TUTAJ Farsz: 0,5 kg mielonego mięsa wieprzowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka krojonych pomidorów 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1 marchew 1/3 szklanki bulionu 1 łyżka koncentratu pomidorowego Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka mielona(...)szklanka mleka Dodatkowo: 20 dkg żółtego sera olej do smażenia 1 łyżka masła *** Cebulę i czosnek kroimy w kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju *** *** Dodajemy mięso mielone i smażymy ciągle mieszając, aż straci surowy kolor *** *** Dodajemy krojone pomidory z puszki (w sezonie można użyć świeżych pomidorów), mieszamy *** *** Papryki kroimy w drobną kosteczkę i dokładamy na patelnie
Blog z ApetytemROZDRABNIANIE Rozdrabnianie maszynka nr.8 -szynka 1 kl.4,5 kg /krojona w kostkę 1,5-2 cm -boczek 4 kg /mielone 10 mm -podgardle 1,5 kg 10 mm -mięso z uda kurczaka 3 kg szarpak PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE - peklosól 18-19 g/kg -pieprz czarny grubo mielony 2 g/kg -pieprz cytrynowy 1 g/kg -majeranek 1 g/kg -czosnek zgnieciony przez praskę(...)kostkę 1,5-2 cm. Cały surowiec peklujemy czas peklowania 2 dni. Po tym czasie rozdrabniamy surowiec i łączymy ze sobą, dodajemy wszystkie przyprawy, wodę i bardzo dokładnie mieszamy .Mięso musi się kleić. Napełniamy jelita dość ciasno. Teraz wieszamy na kije w celu osadzenia czas 2 godz. temp. pokojowa. Po osadzaniu kiełbasę pakujemy do wędzarni i osuszamy
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Bułka tarta do panierki · Mąka pszenne do obtoczenia · Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w plastry, następnie rozbijamy. 2. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 3. Na każdy kawałku mięsa układamy plasterek szynki. 4. Na szynce plasterek papryki
Kulinarna ChwilaChili · ½ szk. śmietany 18 % · 2 serki topione Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju. 2. Doprawiamy solą oraz przyprawą. 3. Ziemniaki obieramy kroimy w kostkę, przekładamy do garnka. 4. Marchew oraz pietruszkę również obieramy(...)małe różyczki i gdy warzywa są prawie miękkie dodajemy do zupy. 7. Papryki kroimy drobno i również dodajemy do zupy, gotujemy 10 minut. 8. Mięso przekładamy do garnka. 9. Doprawiamy imbirem, chili i przyprawą maggi
Kulinarna Chwilapapryki jalapeno · ½ pęczka szczypiorku · Kilka plastrów boczku parzonego Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy na cienkie plastry. 2. Doprawiamy solą oraz przyprawą. 3. Obsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron. 4. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia(...)Mozzarellę przekładamy do naczynia. 6. Dodajemy serek śmietankowy. 7. Następnie starty ser cheddar, wszystko razem mieszamy. 8. Na mięsie układamy boczek. 9. Smarujemy masą serową. 10. Z papryk usuwamy gniazda i kroimy
Kulinarna Chwilapaski papryki konserwowej · Mozzarella · Sól Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w grube podłużne paski. 2. Rozcinamy wzdłuż robią otwór. 3. Paprykę i mozzarellę kroimy również w paski. 4. Wkładamy w otwór mięsa. 5. Zawijamy w boczek, robiąc kształt
Kulinarna Chwilaśmietany 36 % · Kostka rosołowa · ½ pęczka szczypiorku Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy na małe kawałki. 2. Smażymy na rozgrzanym oleju. 3. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 4. Brokuły dzielimy na małe różyczki i gotujemy w osolonej wodzie. 5. Pieczarki kroimy(...)Brokuły układamy na dnie naczynia żaroodpornego. 10. Na Brokuł wykładamy mięso. 11. Polewamy sosem z grzybami
Kulinarna ChwilaKluseczki dyniowe Pyszne kluseczki, idealny dodatek do mięsa. Składniki: · 1 średnia dynia · 2 jajka · 2 szk. mąki pszennej · Sól · 1/3 szk. śmietany 18 % Sposób przygotowania: 1. Dynie obieramy(...)Kluseczki gotowe. 11. Podajemy z mięsem. 12. Smacznego
Kulinarna ChwilaJajko · Bułka tarta do panierki · Mąka pszenna do obtoczenia Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy. 2. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 3. Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie. 4. Cebulę obieramy, kroimy drobno i prużymy(...)Wszystko razem mieszamy. 10. Gotowy farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa. 11. Zawijamy
Kulinarna Chwilapapryka czerwona · 2 serki topione · 1/3 małej główki kapusty Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy. 2. Doprawiamy solą oraz pieprzem. 3. Cebule obieramy, drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju. 4. Do cebuli dodajemy drobno pokrojone pieczarki(...)warzywa będą miękkie. 7. Dodajemy serki, mieszamy aż się rozpuszcza. 8. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 9. Gotowy farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa. 10. Zawijamy
Kulinarna ChwilaPieprz · 3 łyżki ketchupu · 3 łyżki majonezu Sposób przygotowania: 1. Mięso drobno kroimy, układamy na dnie naczynia. 2. Groszek odlewamy z zalewy, układamy na mięsie. 3. Ogórki kroimy drobno, układamy na groszku. 4. Paprykę również kroimy drobno, przekładamy
Kulinarna ChwilaOlej do smażenia · 1 papryka czerwona · 15 dag sera żółtego Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 2. Doprawiamy przyprawą oraz solą. 3. Dodajemy pokrojone pieczarki. 4. Paprykę drobno kroimy dodajemy do grzybów(...)rozrabiamy zgodnie z przepisem na opakowaniu. 6. Hartując wlewamy do mięsa, chwilę gotujemy. 7. Ciastem francuskim wykładamy formę do pieczenia. 8. Nakładamy farsz. 9. Zapiekamy 20 minut w 180 ° C. 10. 5 minut
Kulinarna Chwilaszynka · Cebula · Papryka czerwona · Pieprz Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy na mniejsze plastry. 2. Doprawiamy przyprawą oraz solą. 3. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 4. Przekładamy do naczynia. 5. Cebulę(...)przepisu na opakowaniu. 10. Hartując wlewamy do pieczarek, chwilę gotujemy. 11. Polewamy sosem z pieczarkami mięso. 12. Danie gotowe. 13. Smacznego
Kulinarna Chwilakurczaka · ½ szk. śmietany 18 % · Cebula · pieprz Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 2. Doprawiamy solą oraz przyprawą. 3. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę prużymy na rozgrzanym oleju(...)Doprawiamy pieprzem oraz solą. 6. Sos rozrabiamy z ½ szk. wody oraz ½ szk. śmietany. 7. Dodajemy do grzybów, chwilę gotujemy. 8. Mięso przekładamy do naczynia. 9. Polewamy sosem z grzybami. 10. Danie gotowe
Kulinarna Chwilajajka · Mąka pszenne do obtoczenia · Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy. 2. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 3. Do miski wlewamy Jogurt. 4. Dodajemy majonez. 5. Tymianek siekamy drobno, przekładamy do jogurtu(...)Paprykę kroimy bardzo drobno i również dodajemy do jogurtu. 7. Doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem. 8. Mięso moczymy w marynacie. 9. Następnie obtaczamy w mące. 10. Zanurzamy w roztrzepanym jajku
Kulinarna Chwila