mięso - 63110 przepisów (strona:1424/4208)

Kotlety schabowe moczone w maślance i chrzanie 164

Uwielbiamy kotlety z kością, bo są soczyste, grube, intensywne w smaku dzięki odpowiedniej marynacie. Pyszne, chrupiące i mają kawał porządnego mięsa. Zazwyczaj moczę je przez noc w mleku, tym razem do skruszenia posłużyłam się maślanką i chrzanem. W takiej marynacie mzan mięso trzymać nawet 48 h, a im dłużej tym jest lepsze, bardziej kruche i soczyste. Polecam tę metodę. Czytaj

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kurczak ze szparagami w sosie cytrynowym 291

obgotuj w lekko osolonej wodzie przez 7 minut. Po czterech minutach dodaj kłosy szparagów i gotuj przez resztę czasu. Ugotowane szparagi odcedź i opłukaj zimną wodą. Odstaw na bok. Mięso podziel na porcje i zrumień na maśle. Na tej samej patelni zeszklij cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Dodaj mięso kurczaka, czosnek przeciśnięty przez praskę, zioła, sól i pieprz. Wlej bulion

codojedzenia
Krokiety w sosie pomidorowym 134

danie, jednak na szczęści codziennie go nie robimy ;) Składniki: Farsz: 1 cebula 250 g brązowych pieczarek 4 ząbki czosnku 1 łyżka masła 500 g białej kapusty 200 g mielonego mięsa z łopatki wp 200 g sera żółtego sól, pieprz Naleśniki: 2 jajka szczypta soli 375 ml mleka 375 ml gazowanej wody 2 szklanki mąki pęczek natki pietruszki Sos: 1 łyżka(...)bulionu warzywnego Przygotowanie: Posiekaną cebulę i starte na dużych oczkach, pieczarki wraz z posiekanym czosnkiem, dusimy na wolnym ogniu (plus masło). Po kwadransie, dorzucamy startą na dużych oczkach, kapustę, mięso mielone. Smażymy do miękkości kapusty, nadmiar płynu odparowujemy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Studzimy i mieszamy ze startym na dużych oczkach, serem. Naleśniki: Jajka ubijamy ze szczyptą soli. Dodajemy

R'n'G Kitchen
Rosół drobiowo-wołowy 193

laurowe kilka kulek ziarnistego pieprzu mały pęczek natki makaron gwiazdki lub tradycyjnie nitki koper lub natka do podania PRZYGOTOWANIE: Połówki cebuli upiecz na suchej patelni lub opal nad gazem. Mięso umyj, włóż do garnka i zalej zimną wodą tak, by w całości przykryło mięso. Dodaj cebulę, obrane warzywa i kilka ziaren pieprzu, liście laurowe i ziele angielskie. Dodaj 2 łyżki

Zasmakuj Kuchni
Pieczone marchewki z serem kozim 184

niesamowitą słodycz i delikatność. Miękki kozi ser po chwili lekko się topi, dzięki czemu całość jest cudownie kremowa. To danie sprawdzi się jako lekki obiad, dodatek do ryby lub mięsa, albo pyszne warzywo do pieczonej bagietki. Wypróbujcie swoje ulubione połączenie. Komu potrzebne mięso, skoro warzywa są takie pyszne? Ilość porcji: 2-3 porcje Czas przygotowania: 40-50 minut Składniki: marchewka

wiecejwarzyw.pl
Niedzielny obiad ze smakami świata 156

kolendry drobno posiekaj. Wyciśnij sok z limonki. Połącz całość. Dodaj do wszystkiego cukier, sól, sok z limonki oraz oliwę z oliwek. Wszystko dokładnie wymieszaj. Przygotowaną salsę odstaw na bok. Mięso oczyść z błon oraz przerostów tłuszczu. Pokrój je w kawałki wielkości około 1 cm, a następnie przełóż do miski. Do całości wlej pozostałą oliwę i sos Worcester, wsyp przyprawę Cajun(...)Knorr oraz sól. Wszystko dokładnie wymieszaj. Mięsne kawałki nabij na patyki do szaszłyków. Smaż je lub grilluj przez około 20 minut, odwracając je co jakiś czas. W przypadku, gdy mięso nie będzie jeszcze odpowiednio usmażone, wydłuż czas smażenia o 5 minut. Gotowe szaszłyki podawaj z salsą mango. Artykuł Niedzielny obiad ze smakami świata pochodzi z serwisu Ugotowanepozamiatane.pl

Ugotowane pozamiatane
Wielkanoc i tradycyjne świąteczne śniadanie 173

ofercie jest dostępna Kiełbasa Głogowska, Szynka z tradycyjnej wędzarni, Kiełbasa Lisiecka, Boczek tradycyjnie wędzony, Kiełbasa z tradycyjnej wędzarni oraz Schab z tradycyjnej wędzarni. Wyroby Szlacheckiej Wędzarni to: najwyższej jakości mięso starannie dobierany asortyment, tak aby sprostać oczekiwaniom klientów wyłącznie polscy i wyselekcjonowani producenci prosty skład bez dodatku glutaminianu sodu, fosforanów i karagenów 100 g produktu wyprodukowano z co najmniej(...)mięsa  wędzone naturalnym dymem bez aromatu wędzarniczego ani barwników marka ta jest dostępna tylko w Delikatesach Centrum rygorystyczne testy jakościowe i konsumenckie  Wszystko to sprawia, że wędliny wspaniale smakują i nie różnią się niczym od tych własnoręcznie uwędzonych. Przepięknie pachną, są idealnie przyprawione. A wiem co mówię, bo co roku na święta wędzimy własne kiełbasy i szynki (szereg

Kulinarne przygody Gatity
Najlepsze przepisy z kurczaka na Obiad Wielkanocny 356

stole będzie królował kurczak ze względu na jego cenę, gdyż w tym roku nie będą tanie Święta Wielkanocne,ceny idą w górę, a kurczak jest najtańszym mięsem w Polsce. Bardzo często przygotowujemy potrawy z kurczaka, gdyż go lubimy, a różne kompozycje smakowe i dodatki potrafią dokonać cudu i z banalnego kurczaka zrobić wykwintne danie, dodatkowo podnieść jego walory smakowe(...)zielonym dressingiem 35. Roladki z kurczaka z serem i wędzonką 36. Roladki z kurczaka z pastą paprykową 37. Roladki z kurczaka z serem i pomidorami 38. Ćwiartki kurczaka faszerowane mięsem mielonym i papryką 39. faszerowane ćwiartki kurczaka z pieczarkami 40. Klops drobiowy faszerowany pieczarkami 41. klops drobiowy faszerowany papryką 42. Siekane kotlety z kurczaka z papryką 43. Grillowany kotlet

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sos chrzanowy na ciepło, do jajek, kiełbas i mięs. 199

Witam w Wielkim Tygodniu i zapraszam po przepis na sos chrzanowy. Szybki w wykonaniu, smaczny, doskonały do jajek, białej kiełbasy czy duszonych mięs. Polecam :) Składniki  : - pół litra bulionu lub wywaru mięsnego - pól szklanki śmietany 12 lub 18% - 2 łyżki mąki pszennej - 3-4 łyżeczki chrzanu tartego ze słoiczka ( w/g smaku ) - pół łyżeczki majeranku - sól, pieprz biały do smaku Wykonanie(...)wywaru, dodaję chrzan, roztarty majeranek, doprawiam solą i pieprzem. Sos gotuję na wolniutkim ogniu jeszcze około 5 minut. Gorącym sosem polewam ugotowane na twardo jajka, ugotowane kiełbaski lub mięso. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Środa: Picadillo, czyli chili con carne inaczej 189

nieznana jest u nas bardzo podobna, jeśli nie lepsza, potrawka – picadillo. To niezwykle popularne danie w Ameryce Łacińskiej i na Filipinach. Picadillo to genialne połączenie smaków pikantnych i słodkich, mięsa i owoców z dodatkiem tak nieoczywistych przypraw jak cynamon. Trochę przypomina musakę , ale jest od niej bogatsze w smaku. Podstawę stanowi mielone mięso (nazwa dania pochodzi od hiszpańskiego picar

Niedzielny kucharz
Sos tatarski z jajkiem 182

tatarski z jajkiem Gęsty i aromatyczny sos tatarski jest rewelacyjnym dodatkiem do zimnych mięs, wędlin, jajek czy kanapek. Najlepiej przygotować go co najmniej na kilka godzin przed podaniem, aby wszystkie smaki zdążyły się przegryźć.     Składniki: 2 jajka 4-5 ogórków korniszonów lub kiszonych 40g grzybków z octu 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka soku z cytryny

Blog z Apetytem
Necówka wielkanocna rolada 212

smakuje tak dobrze w święta jak domowa wędlina. Na Wielkanoc polecam Necówkę, czyli pieczeń z polędwiczki otoczonej mięsem mielonym. Upieczona wygląda jako ogromy kotlet mielony, po przekrojeniu ukazuje w środku niespodziankę. Necówkę kroimy w grube plastry i podajemy z ćwikłą lub chrzanem. NECÓWKA  Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa 700 g karkówki 1 cebula 4 łyżki bułki tartej 2 ząbki czosnku(...)niewielkiej ilości wody.  Zmieloną karkówkę łączymy z bułką tartą, jajkiem, 1 łyżeczką majeranku i pozostałą papryką. Dodajemy odrobinę soli i pieprzu. Całość mieszamy i wyrabiamy gładką masę. Mięso rozkładamy grubą warstwą na foli spożywczej, układamy na niej polędwiczkę i zawijamy. Roladę obsypujemy z wierzchu majerankiem, przekładamy na siatkę wędliniarską i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy około 1,5 godziny

Bon appetit mon amie
Mięso mielone drobiowe z szpinakiem i kaszą gryczaną białą 207

Doskonały posiłek do pracy, szkoły czy po prostu w domu. Bardzo szybkie i smaczne danie. Zawiera pełen zestaw składników mineralnych. Składniki: 200g mięsa mielonego z indyka 225g mrożonego szpinaku 50g suchej kaszy gryczanej białej przyprawy: pieprz czarny, czosnek granulowany, zioła prowansalskie, papryka słodka olej do smażenia Sposób przygotowania: Do wrzącej osolonej wody wrzucamy kaszę. Gotujemy do wchłonięcia wody. Między czasie(...)suchej patelni rozmrażamy szpinak. Następnie dodajemy mięso mielone i olej. Smażymy kilka minut. Dodajemy przyprawy i ugotowaną kaszę gryczaną białką. Całość dokładnie mieszamy.  Smacznego

Truskawkowa Fiesta
pyszny pasztet domowy drobiowy do smarowania... 216

dodać pokrojoną cebule i wszystko mocno usmażyć, zostawić do wystudzenia. Z ugotowanego rosołu wyjąć włoszczyznę, kurczaka obrać z kości i chrząstek, kurczaka razem ze skórą zmielić w maszynce do mięsa na drobnym sitku, zmielić również wątróbkę z cebulą. Do mięsa dodać jajka, przyprawy, bułkę tartą, kaszę manną i wszystko ręką dokładnie wyrobić kilka minut. Do form z papierem do pieczenia

W Mojej Kuchni Lubię
Łosoś pieczony z sosem z suszonych pomidorów. Przepis krok po kroku 162

mnie problemem. Dodatkowo deska posiada silikonowe nóżki, dzięki temu nie porusza się po blacie i łatwiej skupić się na pracy. Jest bardzo ważne przy obróbce mięsa nie tylko ryb, ale każdego mięsa. Z resztą zawsze uważałem, że oprócz dobrego warsztatu i solidnego noża, deska do krojenia jest bardzo istotnym

kuron.com.pl

Proponowane wyszukiwania