mięso - 63110 przepisów (strona:1424/4208)

DEWOLAJ PRZYGOTOWANY NA DWA SPOSOBY + FILMIK 562

Dewolaj to pyszne mięso nadziane masłem lub serem, zwinięte i usmażone na gorącym oleju. Do masła dodałam natkę pietruszki i czosnek. Smakują na ciepło i zimno, są świetne na obiad jak i na przyjęcie.  SKŁADNIKI :  1 kg kotletów ze schabu  300 g żółtego sera  100 g masła  1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki 1 ząbek czosnku(...)PRZYGOTOWANIE :  Mięso należy dobrze rozbić i przyprawić.  Masło mieszamy z natką Pietruszki, czosnkiem i solą.  Na cześć kotletów nakładamy kawałki sera i zwijamy. Na drugą nakładamy po porcji masła i zwijamy.  Roladki panierujemy w rozmąconych jajkach z mlekiem, następnie w mące i bułce tartej.  Podajemy ciepłe, smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Roladki z tortilli z pastą z kurczaka 4438

czosnkiem oraz mieloną papryką. Obsmażamy z obu stron na rozgrzanej patelni. Przekładamy na kratkę i zapiekamy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 20-30 minut. Studzimy. Zimne mięso mielimy w rozdrabniaczu lub drobniutko siekamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Zieloną część dymki drobno siekamy. Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę, środek rozdrabniamy widelcem. W misce łączymy zmielone mięso

Smaki Na Talerzu
Wegański obiad nie tylko dla wegan – szybko i zdrowo 129

dania. Możemy dodać do ryżu kilka kropel oleju roślinnego, jeśli uznamy, że ryżowa mieszanka tego wymaga. Tak przygotowane danie może stanowić obiad, lub być dodatkiem do ryb, klopsów lub mięs. Oczywiście jeśli obiad z założenia ma być wegański to ryby i mięso podajemy tylko w wersji roślinnej. Wegańskie paluszki rybne lub klopsiki sojowe są dostępne w wielu sklepach, więc zakup

sierotka maRysia w kuchni
Makaron w sosie pomidorowym z kurczakiem i chorizo 89

sera żółtego 1 szalotka 1 puszka krojonych pomidorów lub świeżych 1 szklanka bulionu/rosołu 1 łyżka masła klarowanego 1 łyżka oleju sól,pieprz, szafran, ulubione zioła zielona pietruszka WYKONANIE: mięso pokroić w kostkę, chorizo w półkola, ser w drobną kostkę, cebulę w piórka, w garnku zagotować wodę, dodać szczyptę soli, ugotować makaron aldente, w czasie gotowania makaronu robimy(...)głebokiej patelni rozgrzać tłuszcz, włożyć mięso i chorizo, przyprawić, dodać cebulę, zeszklić,  dodać pomidory, wlać bulion, gotować pod przykryciem 5 min.,następnie odparować sos,  ugotowany makaron wkładamy do sosu, wlewamy okolo 1/2 szkl. wody w której gotowaliśmy makaron(zagęści trochę sos), gotujemy kolejne 5 min., dodajemy ser, mieszamy i gotowe, danie posypać zieloną pietruszką

Kuchnia Beaty
Puszysty sernik limonkowy 167

Sernik limonkowy puszysty jak chmurka Puszysty sernik limonkowy Czas przygotowania: 90 min. | Liczba porcji: 16 | Kuchnia światowa   | Rodzaj dania: ciasto Sernik limonkowy z serka mascarpone

Korniszonki
Ciasteczka korzenne z lukrem 132

Ciasteczka korzenne z lukrem Ciasteczka korzenne z lukrem Czas: 10 min przygotowanie + 20 min pieczenie | Liczba porcji: 40 | Kuchnia polska  | Rodzaj dania: ciastka Ciasteczka korzenne

Korniszonki
Meksykańskie kotleciki drobiowe 1181

Meksykańskie kotleciki drobiowe Chrupiące, soczyste i aromatyczne kotleciki z kurczaka w pysznej panierce. W trakcie marynowania mięso kruszeje i nabiera delikatności. Kotlety możemy podać z frytkami, ziemniakami lub ryżem i ulubioną surówką.     Składniki: 2 filety z kurczaka Marynata: 1 jajko 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1/4 szklanki mąki Przyprawy: 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu(...)myjemy, osuszamy, kroimy na części i lekko rozbijamy *** *** Przygotowujemy marynatę: do miski wbijamy jajko, dodajemy majonez, jogurt, mąkę oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji *** *** Rozbite mięso przekładamy do marynaty, delikatnie mieszamy i odstawiamy na kilka jedną godzin (można także włożyć do lodówki nawet na całą noc) *** *** Po tym czasie przygotowujemy panierkę: bułkę tartą mieszamy z papryką

Blog z Apetytem
5 dań z resztek jedzenia, które wyglądają jak z restauracji 90

nadzieniem z posiekanego gotowanego kurczaka i krewetek. Wszystko w otulinie z bardzo delikatnego ciasta, podane w aromatycznym chińskim sosie. Wykwintny sposób na resztki jedzenia – a konkretnie mięso z gotowanego kurczaka, które normalnie je się za karę, albo wcale. Zobacz przepis. 2. Zupa pho z… Ta zupa pho to dowód na to, że z pieczonego kurczaka nic nie powinno(...)można zrobić z resztek jedzenia, a dokładnie z kurczaka – pieczonego albo z rosołu. Wietnamski karmel i mleko kokosowe potrafią tchnąć drugie życie w pozornie nudny kawałek mięsa. Zobacz przepis. 5. Szarlotka z chleba Wygląda i smakuje jak dobre ciastko z cukierni, kto by przypuszczał, że powstała z resztek jedzenia. Ta szarlotka to doskonały patent na nadmiar pieczywa lub czerstwy chleb

Niedzielny kucharz
Makaron po florencku 61284

kulka sera mozzarella 3 łyżki oleju z pomidorów 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/4 łyżeczki chili 1/4 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu Przygotowanie: Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w niedużą kostkę. Doprawić solą, pieprzem, papryką. Na patelni rozgrzać olej, dodać mięso i obsmażyć na złoty kolor. Na patelnię dodać obraną, pokrojoną w kostkę cebulę. Podsmażyć

Danka Pichci
gulasz warzywny z mięsem indyka z rosołu... 123

ząbki czosnku 5 sztuk,por 1 sztuka duża ,cebula 1 sztuka, kostka rosołowa 2 sztuki, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, pieprz ziołowy 1 łyżeczka, papryka ostra 1/2 łyżeczki, mięso z indyka z rosołu (skrzydło,szyja), olej rzepakowy 1/4 szklanki, woda 2 szklanki, natka pietruszki 1 pęczek Na oleju zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, por, ząbki czosnku. Wsypać pokrojoną paprykę, fasolkę, cukinię(...)mięsko z indyka, doprawić pieprzem mielonym i pieprzem ziołowym, wsypać posiekaną natkę pietruszki, gotować jeszcze z 2 minuty. Podawać z ryżem, kaszą, makaronem ziemniakami - takie danie warzywne z wykorzystaniem mięsa z rosołu jest bardzo sycące, rozgrzewające, po prostu smaczne........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Jaglane kotlety pieczarkowe pyszny przepis 164

gotujemy w 1 szklance wrzątku – zobacz wpis Jak ugotować kasze jaglaną . Następnie kaszę studzimy. W następnej kolejności pieczarki myjemy, kroimy i podsmażamy na oleju. Mielimy je w maszynce do mięsa lub blenderze. Potem cebulę surową ścieramy na tarce lub mielimy w maszynce do mięsa. Czosnek przeciskamy przez praskę do czosnku. Następnie siemię lniane mielimy w młynku do kawy, zalewamy

Dorota Smakuje
Najlepsza zupa grzybowa z kaszą pęczak i ziemniakami 106

mama... Nie ma to jak miseczka takiej sytej, cudownie aromatycznej zupy, która jeszcze lepiej smakuje następnego dnia po ugotowaniu. A Wy lubicie zupę grzybową? Z jakimi składnikami ją przyrządzacie? mięso/kości na wywar (*) 250-300g świeżych grzybów (**) około 100g kaszy pęczak 3-4 średnie ziemniaki 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 1 cebula 2 listki laurowe 3 ziarenka(...)Dodatkowo:   1 łyżeczka masła śmietana  Opcjonalnie:   świeży koperek/natka pietruszki   Ugotować wywar mięsny z dodatkiem listków laurowych, ziela angielskiego oraz niewielkiej ilości domowej przyprawy rosołowej. (Z mięsem można również ug otować warzywa lub dodać je podczas gotowania.)   Koście/mięso wyjąć i do garnka wrzucić umyte oraz pokrojone w paski grzyby, pokrojoną, marchew, pietruszkę, ziemniaki

Di gotuje
Zapiekanka Włoska z mozzarellą 159

Przyprawa do kurczaka ·        Cebula Sposób przygotowania: 1.   Ryż gotujemy w osolonej wodzie. 2.   Brokuł również gotujemy w osolonej wodzie. 3.   Mięso kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju. 4.   Doprawiamy solą oraz przyprawą. 5.   Cebulę obieramy, kroimy drobno i prużymy na drugiej patelni. 6.   Do cebuli dodajemy(...)Następną warstwą jest kurczak. 12.            Ser mozzarelle kroimy w plastry i układamy na mięsie. 13.            Na koniec wykładamy brokuł i posypujemy startym na tarce o dużych oczach serem. 14.            Zapiekamy

Kulinarna Chwila
Krupnik na żeberkach 125

angielskiego, Wywar gotujemy około 40 minut, odszumowując od czasu do czasu, Po tym czasie wsypujemy przepłukaną kaszę, gotujemy kolejne 20 minut, Pod koniec gotowania wyjmujemy żeberka z zupy, oddzielamy mięso od kości i kroimy mięso na mniejsze kawałki, dodajemy do zupy, Krupnik podajemy ze świeżo posiekaną natką pietruszki. Artykuł Krupnik na żeberkach pochodzi z serwisu tyfranbox

tyfranbox
Zapiekanka Miś 103

Curry ·        1 opakowanie Tagliatelle z kurczakiem ·        15 dag sera żółtego Sposób przygotowania: 1.   Z mięsa usuwamy niepotrzebne błonki i kroimy w kostkę. 2.   Prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy solą oraz curry. 3.   Makaron gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu układamy na dnie naczynia żaroodpornego(...)Fasolki usuwamy końcówki, kroimy na połówki i gotujemy również w osolonej wodzie. 5.   Na makron wykładamy mięso. 6.   Papryki kroimy na połówki, usuwamy nasiona i kroimy w drobne paseczki. 7.   Prużymy na rozgrzanym oleju 3 minutki. 8.   Do papryki dodajemy ugotowaną wcześniej fasolkę. 9.   Sos rozrabiamy w ½ szklance wody i wlewamy do warzyw, dwie minutki

Kulinarna Chwila

Proponowane wyszukiwania