Domowy chleb na drożdżach - prosty przepis Chleb pieczony w domu to chleb specjalny, wyjątkowy, taki który smakuje każdemu w rodzinie. Przepisów na domowy chleb jest mnóstwo
Korniszonkipiekarniku i mamy pyszne danie obiadowe. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-4596016726727942", enable_page_level_ads: true }); Gnocchi zapiekane z pulpecikami składniki: 250 g mięsa mielonego 1 jajko 1 żółta papryka 1/2 czerstwej bułki 1 opakowanie gnocchi 1 puszka pomidorów z puszki 2 mozzarelle (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-4596016726727942", enable_page(...)level_ads: true }); Gnocchi zapiekane z pulpecikami wykonanie: Bułkę namaczamy w wodzie, odstawiamy, gdy wchłonie płyn i będzie miękka odciskamy ją i dodajemy do mięsa. Dodajemy jajko, łyżeczkę ostrej i słodkiej papryki, łyżkę majeranku, sól i pieprz. Wyrabiamy całość dokładnie, formujemy pulpeciki. Podsmażamy na patelni z obu stron. Gnocchi gotujemy przez 3 minuty w gotującej się wodzie
Delusional TrineZupa grzybowa z kaszą krakowską lub kaszą jęczmienną Zupa grzybowa z kaszą to mega rozgrzewająca potrawa na jesienne i zimowe dni. Przygotowana z suszonych prawdziwków lub
Korniszonkibył raj! Spróbujcie! Polecam! Ps. w ofercie marki KONSPOL są nie tylko pierogi z twarogiem, które dziś pokazuję. Znajdziecie jeszcze takie z serem twarogowym i jagodami, kaszą z mięsem i kaszą gryczaną, z mięsem i pieczarkami oraz fantastyczne pierożki a’la chinkali. Więcej zobaczycie na facebookowym profilu marki KONSPOL! Zapraszam! WPIS POWSTAŁ WE WSPÓŁPRACY Z MARKĄ KONSPOL
Ostra na SłodkoAromatyczne sznycle z kurczaka dziś podaję. Soczyste mięso w środku z chrupiącą klasyczną panierką z bułki tartej i jajek. Delikatnie doprawione smakują akurat. Podane z ziemniakami i świeżymi sałatami z pomidorkami. Jest domowo, tradycyjnie i pysznie. Takie obiady wyniesione z domu lubię najbardziej! SKŁADNIKI: 1 podwójna pierś z kurczaka przyprawy: vegeta natur, pieprz, słodka i ostra papryka, lubczyk 2 jajka(...)bułka tarta do smażenia oliwa, olej lub masło klarowane PRZYGOTOWANIE: Mięso myję, oczyszczam, oddzielam od siebie dwie piersi. Każdy kawałek kroję wzdłuż dłuższej części na pół, powstają łącznie 4 duże sznycle. Można je rozbić tłuczkiem, ja tego dziś nie robiłam. Przyprawiam je z obu stron. W głębokim talerzu roztrzepuję widelcem 2 jajka, przyprawiam lekko solą i pieprzem. Na płaski talerz
Zasmakuj Kuchniśmietanki 30% 2 łyżki oleju roślinnego 1 łyżka suszonego lubczyku 1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu 1 łyżeczka ziaren ziela angielskiego 2 listki laurowe sól Sposób wykonania: Mięso myjemy, wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą (około 3 litrów). Doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy pianę z powierzchni wywaru. Dodajemy marchew, pietruszkę, selera, pora oraz przyprawy. Gotujemy do momentu(...)czosnkiem. Gdy zaczną się szklić dodajemy pokrojone w plasterki (lub półplasterki) maślaki. Smażymy całość do momentu aż woda z grzybów odparuje. Z gotującego się wywaru odławiamy włoszczyznę i mięso. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w średnią kostkę i wrzucamy do wywaru razem z usmażonymi grzybami. Gdy ziemniaki będą miękkie zaprawiamy zupę śmietanką - w osobnej miseczce dodajemy do niej łyżkę
Qchnia po prostupierwszy ostryg. Opinie słyszałem różne; niektórzy uważają je za afrodyzjak, a niektórzy nie przepadają za nimi, ponieważ są surowe. Zatem… kilka kropel cytryny, aby przełamać smak morza, wymieszanie mięsa, zbliżenie muszli do ust i… zawartość skorupki jest pusta. Szczerze mówiąc, po tym jednym razie nie wyrobiłem sobie opinii, dlatego czuję, że niebawem będzie kolejne podejście, już bardziej nastawione(...)intensywnym zapachu. W najprostszych słowach określiłbym ją tak (szkoda, że muzeum tej szynki jest w Barcelonie…). Na wcześniej wspomnianym już Mercado Central (bo jakżeby inaczej!) można zjeść to mięso na kilka sposobów, ja zdecydowałem się na bocadillo, czyli bułkę polaną odrobiną oliwy z wieloma plastrami szynki. Te proste składniki bronią się same. Nic więcej nie jest potrzebne. Wierzcie
Gotuj po hiszpańskubidi-language:#0400;} Niby co pod ręką, to do gara, jednak długo myśleliśmy jakie smaki dodać do pomidorów. Wyszło bardzo smaczne połączenie. Składniki: 250 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego 3 ziemniaki 1 duża marchew 1 kawałek selera korzeniowego 1 por 3 łyżki oleju słonecznikowego 1 litr bulionu cielęcego 1 puszka krojonych pomidorów 1 czerwona papryka 1 mała puszka fasoli(...)Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Warzywa obieramy kroimy jak lubimy. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy posiekaną cebulę, chwilę szklimy, dodajemy mięso, które smażąc, rozdrabiamy szpatułką. Wrzucamy warzywa, bez papryki, dusimy pod przykryciem przez kwadrans. Zalewamy gorącym bulionem, wlewamy pomidory z zalewą oraz fasolę i groszek z zalewami. Gotujemy przez kwadrans, wrzucamy
R'n'G KitchenCześć! Strogonow w moim domowym wydaniu. Taka wersja bardzo smakuje mojej rodzinie. Podawałam go z pieczonymi ziemniakami co okazało się smacznym pomysłem :) Składniki: * 60 dkg mięsa wołowego * 1 papryka * 6 pieczarek *1 cebula *6 średniej wielkości ogórków kiszonych * 2 łyżki koncentratu pomidorowego * 1/3 szklanki śmietany 30 % * sól, papryka ostra i słodka * 2 łyżki oleju * 3 liście laurowe * 5 ziarenek(...)ziela angielskiego * 1 łyżka masła do podsmażenia ogórków Wołowinę pokroiłam w paski i podsmażyłam na rozgrzanym oleju w garnku. Kiedy wołowina puściła sok podlałam wodą 5 cm powyżej objętości mięsa. Przykryłam i gotowałam do miękkości (ok.1,30 h). W tym czasie pokroiłam w talarki cebulę, pieczarki oraz w paski paprykę. Użyłam papryki czerwonej i żółtej po 1/2 części. Ogórki
Pieprzyć z Fantazjątarty. Nie jest trudna w wykonaniu i posmakuje pewnie wielu. Na ciasto: * 20 dkg mąki * 2 żółtka * 10 dkg masła * szczypta cukru * 1/3 łyżeczki soli Farsz: * 50 dkg mięsa mielonego wieprzowego * 1 czerwona cebula * 3 pomidory bądź 1 puszka pomidorów * 1/2 papryki * 150-200 ml śmietany 30% * 2 jajka * garść żółtego sera startego * sól, oregano i bazylia(...)ciastem wcześniej posmarowaną olejem formę na tartę. Miałam formę okrągłą 25 cm średnicy. Podpiekłam ciasto przez ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Na patelni podsmażyłam mięso razem z pokrojoną w kostkę cebulą, pokrojonymi pomidorami (bez gniazd nasiennych) oraz papryką. Doprawiłam do smaku solą, bazylią i oregano. Wyłożyłam podsmażony farsz na podpieczone ciasto
Pieprzyć z FantazjąIndyk w sosie pomidorowym z papryką to doskonały obiad dla całej rodziny. Jest bardzo aromatyczny, pożywny i rozgrzewający, idealny na jesienną porę. Gulasz przygotowałam z mięsa udźca indyczego - świetny zdrowszy zamiennik dla mięsa wieprzowego i wołowiny
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Prosty przepis na klopsiki w sosie pomidorowym. Szybka i łatwa wersja klopsików, z którą poradzą sobie nawet początkujące osoby. Składniki: Klopsiki: 500g mięsa mielonego ( ja użyłam z indyka ) 1 jajko 1 mała namoczona w wodzie, lub mleku kajzerka 2 ząbki czosnku świeżo zmielony pieprz i sól Sos: 1 cebula 700ml passaty pomidorowej świeżo zmielony pieprz i sól garść świeżo posiekanej(...)składniki na klopsiki, wyrabiamy ręką w misce, dokładnie, do uzyskania jednolitej masy. Formujemy małe klopsiki, wielkości orzecha włoskiego ( zwilżone wodą dłonie znacznie ułatwiają i przyspieszają formowanie ). Z podanej ilości mięsa powinno wyjść 30 klopsików. Obsmażamy klopsiki z każdej strony, na mocno rozgrzanym smalcu/oleju/oleju kokosowym. Najlepiej zrobić to w głębokiej patelni, żeby zmieścił się jeszcze sos. Jeżeli jednak takiej nie masz
NiePieprz.plczęściej! Bazą mojej zupy był szponder wołowy z kością oraz udko kurczaka – oczywiście możecie przygotować zupę również na samym kurczaku, indyku czy wołowinie. Polecam natomiast użyć kilku rodzaju mięs, aby zupa miała głębszy smak. W przepisie użyłam grzybów suszonych, których wcześniej nie musiałam poddawać obróbce. Jeżeli chcielibyście wykorzystać świeże grzyby, dokładnie je oczyśćcie, pokrójcie w plasterki i podsmażcie(...)średnie ziemniaki 60 g kaszy jęczmiennej 2 liście laurowe 4 ziela angielskie łyżeczka ziaren pieprzu łyżka soli kilka gałązek natki pietruszki do wywaru + posiekana natka do zupy Przepis 1 Mięso oraz suszone grzyby zalewamy zimną wodą. Gotujemy do momentu utworzenia się szumowin, które następnie zdejmujemy. 2 Po czym do garnka dokładamy obrane warzywa: marchewki, pietruszkę, pora oraz selera. Następnie dodajemy
Kuchnia BazyliiSałatka z marynowanych warzyw z grzybami, marchewką i cebulą Sałatki z marynowanych warzyw i grzybów są świetnym pomysłem nie tylko na zimę. Te słodko-kwaśne, chrupkie
KorniszonkiCiasto marchewkowe z kremem z serka śniadaniowego Ciasto marchewkowe przebojem wdarło się w świat ulubionych wypieków Polaków. Ten anglosaski przysmak cieszy się uznaniem wśród młodszych i
Korniszonki