mięso - 63110 przepisów (strona:1457/4208)

Słodkie rybne pierogi z Bersuhl – Crossroads Inn 181

kreatywnością lokalnych kucharzy potrafiących wyczarować pożywne, rozgrzewające dania z podstawowych, dostępnych składników. Tak oto powstały słodkie pierogi z Bersuhl, miasta dziwaków, gdzie do ryb dodaje się cukru! Soczyste, różowe mięso łososia od lokalnych rybaków, obtoczone w słodko-kwaśnej marynacie i zamknięte w chrupkim, rustykalnym cieście tworzy prostą, acz uwielbianą przez wielu pożywną przystawkę. Czas, aby rozkochały się w nich także(...)łyżki pieprz – 2 szczypty sos sojowy – 3 łyżki SOS: śmietana – 5 łyżek koperek – 2 łyżki pieprz, sól PRZYGOTOWANIE 1. ŁOSOŚ (5 min) Łososia umyć, oddzielić mięso od skóry. Sprawdzić czy nie ma ości. Rybę pokroić w trójkąty o wymiarach mniej więcej 3x3x5. 2. MARYNATA (5 min) Składniki marynaty dodać na patelnię, wymieszać. Podgrzać i gotować

Nerds Kitchen
Gotowanie na parze – jak gotować, co i czemu warto? 124

liczy się od momentu zagotowania się wody w dolnej części parowaru. Kolejność układania ma znaczenie – na dole parowaru powinny znajdować się produkty, które potrzebują więcej czasu na ugotowanie (np. mięso), ponieważ tam ten proces przebiega najszybciej. Gotowanie warzyw na parze trwa stosunkowo krótko , więc powinny się one znajdować na najwyższych partiach garnka. Aby ich nie rozgotować należy sprawdzać ich stopień(...)jakiś czas. Umiejętne rozłożenie składników sprawi, że czas przyrządzenia posiłków zostanie rozłożony i będą mogły dojść o podobnej porze. Aby przyspieszyć cały proces gotowania na parze można pokroić mięso i warzywa, a zamiast przygotowywania ryb w całości użyć filetów. Taka metoda skróci cały proces o dobrych kilka minut. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gotowanie na parze ziemniaków odbywa się podobnie jak przygotowywanie

Kulinarne Przeboje
Mini tosty z awokado i kurczakiem 134

mięsa kurczaka przygotować można nie tylko pyszny obiad . Kurczak podany na śniadanie w prostej formie sprawdzi się wspaniale. Mini tosty z awokado i kurczakiem W zależności od dnia czasami mam ochotę na ciężkie i zapychające śniadanie , czasami na lekkie, czasami wytrawne a czasami na słodkie. Nie bez przyczyny mówią, że kobieta zmienną jest Na słodko lubię croissanty, bułeczki drożdżowe(...)awokado i pieczonym kurczakiem. Kurczaka przyprawiłam do smaku sosem bbq i solą. Awokado zaś jedynie potraktowałam bardzo delikatnie sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Mi osobiście połączenie wyrazistego mięsa z kurczaka i awokado bardzo podchodzi. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka

mecooks
Kopytka 186

kopytek najlepsze są ziemniaki ugotowane dzień wcześniej. Po odcedzeniu należy je dobrze odparować. Ostudzone ziemniaki przepuszczamy przez praskę lub ugniatamy tłuczkiem do ziemniaków (można przepuścić przez maszynkę do mięsa). Dodajemy jajka, przesiane mąki i szybko wyrabiamy. Ciasto dzielimy na 4 porcje. Stolnicę oprószamy mąką i kolejno z każdej porcji formujemy wałeczki, które kroimy ukośnie na ok. 3 cm kawałki(...)specjalnych do mrożonek) i ponownie wkładamy do zamrażarki. Kopytka można podać jako samodzielne danie, np. polane ulubionym sosem, okraszone masłem lub z cebulką i skwarkami, albo jako dodatek do mięs, gulaszu… i nie tylko. Odsmażone na drugi dzień też mają zwolenników i nic nie tracą ze swoich walorów smakowych. Gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Kopytka appeared

mojewypiekiinietylko
Klopsy + film 133

sosie własnym, to doskonała propozycja na obiad dla całej rodziny. Klopsy znakomicie smakują podane z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym.     składniki na 13-15 sztuk 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula olej do smażenia 2 ząbki czosnku 1 jajko szczypta chili 3-4 łyżki bułki tartej 2 szklanki gorącego bulionu 1 łyżka mąki czarny pieprz sól przepis(...)dużą patelnię z niewielką ilością rozgrzanego oleju wrzucamy posiekaną cebulę, delikatnie ją szklimy od czasu do czasu mieszając, po czym zdejmujemy z ognia i przestudzamy. Do miski przekładamy mielone mięso, dodajemy zrumienioną cebulkę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz jajko, wsypujemy bułkę tartą. Całość doprawiamy do smaku szczyptą chili, solą oraz czarnym pieprzem a następnie dłonią wyrabiamy jednolitą masę. Z masy

Smakowite Dania
16 przepisów na pastę do chleba 222

podana na krakersie-mniam...koniecznie spróbujcie jak lubicie dynie-nie będziecie żałować-przepis znajdziecie  tutaj Pasta na kanapki z kurczaka-w 5 min Nie wiecie co zrobić z mięsem pozostałym z rosołu,lub z resztą pieczonego kurczaka???Potrawka się wam już przejadła,a szkoda żeby się zmarnowało.Mam dla was  pastę do chlebka z wykorzystaniem takiego właśnie mięsa

Swojskie jedzonko
Drobiowe nadziewane „Maczugi ” , super obiad 149

smaku Smażymy na małej ilości tłuszczu , aż zmiękną i się zezłocą . Odstawiamy do wystygnięcia . Podudzia płukamy ,ściągamy z nich skórę . Nacinamy u dołu i delikatnie ,żeby nie porozrywać , podnosimy mięso, oddzielając od kości , tak żeby utworzyło koszyczek Wywracamy do góry nogami .Trudne nie jest , wystarczy trochę wprawy . Solimy , pieprzymy do smaku . Smażone pieczarki i cebulę , mieszamy z serem i upychamy

Ogrodnik w podróży
Buddha Bowl z soczystą piersią kurczaka, komosą i surowymi warzywami 154

miską przez miasteczka i wioski położone w okolicach klasztoru, a na koniec dnia zjadają to, co zebrali w darze. Bardzo często to proste, nieprzetworzone składniki: jajka, przeróżne warzywa, kawałki mięsa czy ryb, kasze i zboża. Dla mnie samej to zdrowa miska rozmaitości: trochę jak sałatka, trochę jak klasyczny obiad elegancko poddany dekonstrukcji. Do zjedzenia na ciepło lub na zimno(...)wersji z mięsem, w wydaniu wegetariańskim (z rybą lub owocami morza) czy całkowicie wegańskiej (z soją w postaci tofu lub tempeh, seitanem albo bogatymi w białko roślinami strączkowymi), miska Buddy jest pyszna, pełna wartościowych składników, zdrowych tłuszczy, mikro i makroelementów, witamin, barw, faktur i smaku.   Bazę Buddha Bowl zawsze stanowią kasze i zdrowe ziarna – biały, długoziarnisty, dziki lub brązowy

Karo in the Kitchen
zupa z kimchi i tofu 296

porcja na 3 – 4 osoby Składniki: kimchi 1 ziemniak 1/2 cebuli 3 – 4 ząbki czosnku kawałek wieprzowiny tofu sól cukier Czosnek posiekać w plasterki, cebulę w piórka, mięso pokroić na cienkie paseczki, ziemniaka i tofu w kostkę. W garnku rozgrzać olej, wrzucić czosnek, cebulę i kimchi. Przesmażyć, odsunąć na bok. Dodać mięso, zrumienić. Wszystko wymieszać i smażyć raem

stajnia gołębie od kuchni
Babka ziemniaczana 160

soli świeżo zmielony czarny pieprz 1 łyżeczka majeranku Przygotowanie:  Boczek i kiełbasę pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na patelni na niewielkim ogniu, aby tłuszcz się wytopił, ale mięso za bardzo nie przysmażyło. Mięso przestudzić.  Cebulę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.  Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Odcisnąć i odlać nadmiar

Codzienne Gotowanie
Risotto szafranowe z batatem i grillowany w tajskiej bazylii kurczak 112

podczas gryzienia. Na koniec dodaj masło, parmezan, sól i pieprz. Wymieszaj.  Pierś kuczaka dopraw solą, pieprzem, skórką z cytryny i świeżą  bazylią. Na rozgrzanej patelni grillowej podsmaż mięso po około 8- 10 minut z każdej strony na średnim ogniu, lub po 3 minuty z każdej strony na dużym ogniu, a następnie 15 minut w rozgrzanym do 170 stopni(...)piekarniku. Mięso pokrój w plastry a na patelni grillowej podsmaż pokrojone na ćwiartki figi.  Podaj porcję risotto z kawałkami kurczaka, fig i pokruszonym, kozim serem. Udekoruj danie świeżymi ziołami.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Piersi z kurczaka w sosie śmietanowym z marchewką i kaparami 161

startą na dużych oczkach marchewkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilkę podsmażać. Dołożyć piersi z kurczaka, wlać bulion i wino, dodać listki laurowe i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Następnie wlać słodką śmietanę, wrzucić kapary i posiekaną natkę pietruszki. Zagotować i doprawić solą i pieprzem. Jeśli sos będzie za rzadki, można go zagęścić łyżeczką mąki ziemniaczanej wymieszanej z zimną

Oryginalny smak
Faworki 183

czynności tak długo aż ciasto zacznie być plastyczne i pojawią się pęcherzyki powietrza. Chociaż ja zdecydowanie nie lubię się tak przemęczać i wykorzystuję najczęściej patent z maszynką do mielenia mięsa (możecie o tym poczytać poniżej). Po kolejnym odpoczynku ciasta (tym razem w lodówce) należy przystąpić do rozwałkowania go bardzo cienko – najlepiej na 1 mm grubości :) Jeśli ciasto rozwałkujemy zbyt(...)lodówce. Niektórzy na przepis na faworki domowe mają taki patent (w tym ja najczęściej wykorzystuję właśnie ten sposób), polegający na tym, by po leżakowaniu przepuścić ciasto przez maszynkę do mięsa (przez sitko z grubymi oczkami). Należy po prostu przepuścić ciasto 3 razy przez maszynkę, dzięki czemu będzie się z nim potem łatwiej pracowało :) Stanie się super plastyczne i mniej wysiłku

Kulinarne Przeboje

Proponowane wyszukiwania