cukinia faszerowana 319obierania – i zetrzeć na grubej tarce (skórka zostanie, a z miąższu powstanie przecier). Cebulę i miąższ z cukini, lekko osoliwszy, zeszklić na patelni z rozgrzaną oliwą. Dodać mięso, posolić, popieprzyć, dodać wyciśnięty czosnek i wędzoną paprykę, tymianek, bazylię i cynamon. Smażyć, aż mięso będzie rumiane. Dodać pomidory, poddusić. Podlać czerwonym winem i zredukować. Wyjąć upieczone cukinie, nałozyć do środka
stajnia gołębie od kuchni
Piersi z kurczaka z pieczarkami w sosie śmietanowym 367pieprz do smaku olej do podsmażenia składników Przygotowanie: Piersi z kurczaka kroimy w kostkę lub paseczki (jak do sosu). Przekładamy na patelnię z niewielką ilością oleju, posypujemy całe mięso łyżką przyprawy do gyrosa, mieszamy i chwilę smażymy. Następnie podlewamy mięso niewielką ilością wody i zostawiamy jeszcze kilka minut co jakiś czas mieszając. W między czasie podsmażamy na odrobinie oleju drobno
Słodkie okruszki
Ciasto francuskie ze szpinakiem kurczakiem i nutką curry 187Wrzucić posiekane ząbki czosnku, smażyć chwilkę. Dodać szpinak, gałkę muszkatołową, mieszać i smażyć aż nadmiar wody wyparuje. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Masa nie może być wodnista. Przygotowanie mięsa – pierś kurzą pokroić na mniejsze kawałki. Doprawić wszystkimi przyprawami i wymieszać. Przygotowanie ciasta francuskiego – gotowe ciasto rozwinąć. Z obydwu stron ciasto ponacinać, tworząc ukośne paski. Środek zostawić cały(...)środku położyć plastry sera. Następnie rozłożyć szpinak. na szpinaki rozłożyć kawałki mięsa. Obsypać bazylią. Jak macie świeże listki bazylii to również je rozłożyć. Zawinąć ciasto, pasek za paskiem zawijać jak warkocz. Górę ciasta posmarować roztrzepanym widelcem jajkiem. Obsypać suszoną bazylią. Pieczenie – do nagrzanego piekarnika do 200 C włożyć roladę i piec 35-40 minut. Ciasto musi nabrać złotego koloru
Kuchnia Pokoleń
Pieczeń z kopytkami w sosie , danie na wyjazdy 158wypłyną na wierzch . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zlewamy na sitko i hartujemy zimną woda . Układamy po dużej garści w każdym słoiku . Cebulę i czosnek siekamy . Na dnie brytfanki do pieczenia mięsa układamy dwa cienkie plastry smalcu , posypujemy pokrojoną w kostkę wędzonką , cebulą i na tym układamy doprawioną solą i pieprzem , szynkę Na wierzchu mięsa układamy kilka cienkich plastrów smalcu . Skrapiamy maggi
Ogrodnik w podróży
Pomidory kiszone w jogurcie z koperkiem, dymką i czosnkiem 213Kiszone pomidory - pomidory, jogurt, koperek, cebulka i czosnek oraz ostra papryka! Pomidory kiszone w jogurcie to moje internetowe odkrycie. Szukając informacji o kiszonkach natknęłam się na
Korniszonki
Quesadilla Cordon Bleu – Tortilla z kurczakiem 264grillową, ewentualnie zwykłą patelnie), delikatnie natłuścić olejem rzepakowym i grillować kurczaka przez kilka minut, do czasu aż nie będzie surowy w środku (ale nie za długo, by nie wysuszyć mięsa). Pokroić mięso na mniejsze kawałki. Majonez wymieszać z ketchupem, a następnie posmarować tortille tak przygotowanym sosem, posypać startym parmezanem (odrobinę parmezanu odłożyć na później do oprószenia quesadilli). Na pierwszym placku
Kulinarne Przeboje
befsztyki z polędwicy wołowej 329Składniki: polędwica wołowa, po trzycentyetrowej grubości plastrze na osobę sól pieprz oliwa z oliwek masło Mięso posypać grubą solą i grubo mielonym pieprzem, włożyć na rozgrzaną na patelni oliwę. Smażyć na rumiano z każdej strony, w tym również boków, około 2 – 3 minut (smażone za długo robią się twarde). Pod koniec smażenia włożyć kawałek masła na patelnię i roztapiającym(...)się polewać befsztykiZdjąć mięso z patelni, dać mu chwilę odpocząć. Przed podaniem, na każdy befsztyk położyć kawałek świeżego masła
stajnia gołębie od kuchni
Schab pieczony w kapuście kiszonej z pieczarkami 248kapusty kiszonej 250 g pieczarek 2 cebule mielony kminek pieprz czosnkowy słodka papryka w proszku 6 ziaren ziela angielskiego 3 listki laurowe sól olej roślinny do smażenia Sposób wykonania: Mięso kroimy w plastry i rozbijamy tłuczkiem. Każdy kawałek doprawiamy kminkiem, pieprzem, papryką i solą. Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy na nim kotlety z obydwu stron na złoty kolor (smażymy(...)listkami laurowymi dodajemy do smażącej się cebuli i pieczarek. Mieszamy. Dno naczynia żaroodpornego wykładamy warstwą kapusty, na nią układamy kotlety a następnie przykrywamy kolejną warstwą kapusty. Znów układamy warstwę mięsa i przykrywamy wierz kapustą. Całość możemy polać sosem, który wyciekł na talerz z usmażonych kotletów. Naczynie przykrywamy pokrywką i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C. Pieczemy przez 1 godzinę
Qchnia po prostu
NALEŚNIKI ZAPIEKANE Z KURCZAKIEM I BROKUŁAMI 166sera żółtego tartego Masło do wysmarowania naczynia PRZYGOTOWANIE: Z podanych składników smażę naleśniki. Filet z kurczaka myję i kroję w kostkę. Doprawiam. Na rozgrzany olej przekładam mięso ,smażę na rumiano. Następnie dodaję cebulę czerwoną pokrojoną w kostkę. Ugotowane brokuły kroję drobno. Dodaję do mięsa. Mieszam, doprawiam. Na środek naleśnika kładę porcję farszu oraz ser mozzarella.. Zawijam
Gotowanie Patki
Gulasz z kurczakiem i pieczarkami 175Gulasz to danie, którego ojczyzną są Węgry. To także bardzo popularna i lubiana potrawa w naszym kraju. Gulasz z kurczakiem i pieczarkami to danie szybkie i bardzo dobre. Mięso jest soczyste, a warzywa aromatyczne. Oto przepis na pyszny i łatwy gulasz z kurczakiem i pieczarkami. Składniki 500 g pieczarek 300 g piersi z kurczaka 2 pomidory 1 duża cebula(...)ćwiartki. Cukinię kroimy w półplasterki. Cebulę kroimy w piórka. W dużym garnku rozgrzewamy oliwę z oliwek. Smażymy na niej cebulę, aż się zeszkli. Dodajemy kurczaka i smażymy, aż mięso zmieni kolor. Dodajemy pieczarki, cukinię, liście laurowe i czosnek (pieczony wyciskamy z łupinek, surowy przeciskamy przez praskę). Mieszamy i dusimy pod przykryciem, aż pieczarki zmiękną. Dodajemy pomidory, słodką paprykę, chili
My Chcemy Jeść
Puree z selera i ziemniaków 158Dziś puree z selera i ziemniaków z dodatkiem chrzanu. Serwuję je do mięs takich jak pieczona kaczka, kurczak w śmietanie lub pomidorach z oliwkami albo wszelakich kotletów, najczęściej mielonych czy sznycli. Jestem fanką ziemniaków i selera, koniec kropka! Dla mnie idealny dodatek do mięs, puree nie tylko z ziemniaków, w tym słodkich batatów, także z selera lub pietruszki, najczęściej miksy
Zasmakuj Kuchni
Galaretka winogronowa 216Słoik winogronowej galaretki gotowy na zimę Winogrona to owoce, które można spożywać na wiele sposobów. Oczywiście pyszne są na surowo, można z nich zrobić wino lub
Korniszonki
Szarlotka z pianką i kruszonką 314Szarlotka z pianką i kruszonką Ciasta z jabłkami można piec praktycznie przez cały rok, ale jesień to czas, kiedy wśród wypieków naprawdę królują szarlotki i jabłeczniki
Korniszonki
15 przepisów na dania z dynią 241cannelloni https://frosch.blogspot.com/2016/10/dyniowe-cannelloni-swiatowy-dzien.html Placek z dynią i cebulą - łatwy https://frosch.blogspot.com/2016/10/placek-z-dynia-i-cebula-szybki-i-atwy.html Pikantna tarta dyniowa z ajwarem - super fit https://frosch.blogspot.com/2016/10/pikantny-placek-dyniowy-z-ajwarem-super.html Dyniowa zapiekanka z mięsem mielonym https://frosch.blogspot.com/2015/11/dyniowa-zapiekanka.html Dynia faszerowana orzechowym risotto https://frosch.blogspot.com/2015/11/dynia-faszerowana-orzechowym-risotto.html Dyniowe curry z kuczaka i cukinii https://frosch.blogspot.com/2015/10/dyniowe-curry-z-kurczaka.html Flammkuchen z dynią i mięsem mielonym
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Rolada z boczku 190muszę przekonywać, że domowe wędliny są najlepsze. I choć samodzielne przygotowanie wędliny wydaje się czasochłonne zapewniam Was, że tak nie jest! Pomijając czas na marynowanie i pieczenie przygotowanie samego mięsa zajmuje góra 20 minut. Dziś dietetycznie nie będzie, ale z pewnością będzie pysznie i co najważniejsze całkowicie naturalnie, bez żadnych sztucznych dodatków i konserwantów. W roli głównej - boczek! Rolada(...)łyżki musztardy ** Instructions Boczek myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i układamy na desce chudszą stroną do góry. Wszystkie składniki marynaty rozcieramy w moździerzu. Powstałą pastą z przypraw nacieramy dokładnie mięso z każdej strony. Zwijamy ciasno wzdłuż dłuższego boku i nacieramy z wierzchu musztardą. Tak przygotowaną roladę wkładamy do siatki wędzarniczej. Jeśli nie posiadacie takiej siatki, wystarczy dokładnie i mocno związać roladę
Wędrówki po kuchni