Pogoda znowu się popsuła i, zamiast wycieczek po górach, uprawiam siedzenie w domu. Wciąż udaje mi się „wychodzić” ponad 10 000 kroków dziennie, więc nie narzekam
Gotuj z Blue RavenUpiekłam go dziś rano po raz drugi. To co mnie w nim zachwyca to gruba skórka, świeżość - nawet na 3 dzień po upieczeniu środek jest
apetytnapieczenieSerowe bułeczki ze szparagami idealnie nadają się do zabrania na majową wycieczkę, piknik lub po prostu do szkoły czy pracy. Są tak smaczne, że nie potrzebują
Mienta blogTe bułeczki to był strzał w dziesiątkę - mają lekko słodki, malinowy posmak. Świetnie smakują nawet same - mięciutkie i puszyste :) Składniki: 4 szkl. mąki pszennej 1 szkl
Kolorowy PrzepisownikPomysł na pieczywo w kolorze buraczkowym wpadł niedawno (przy okazji robienia tego calzone ), taką chałkę przygotowałam zachwycona kolorem i wyglądem, a po upieczeniu smakiem - doskonała z
Kolorowy PrzepisownikBułeczki są proste i o tyle fajne, że żadna nie ma idealnego kształtu, pomimo ich wcześniejszego formowania - to był cel zamierzony :) bo niby dlaczego ma być
Kolorowy PrzepisownikTe bułeczki to był taki mój niedzielny kaprys :) dwa dni wcześniej kupiłam ładny kawałek mięsa z łopatki wieprzowej (od razu poprosiłam o zmielenie, w domu mniej
Kolorowy PrzepisownikDzięki uprzejmości fiirmy Tradismak jeszcze przed Wielkanocą stałam się właścicielką wspaniałego szynkowara "Singiel". To najmniejszy z proponowanych w ofercie urządzeń na około 850
Gosia gotujeSkładniki: mąka pszenna typ 500 2,5 szklanki pełne, mąka pszenna graham 2 szklanki, drożdże świeże 30 gram, woda ciepła 380 ml, cukier 1 łyżeczka, sól
W Mojej Kuchni LubięBułki, bułeczki są pyszne, chrupiące ale za szybko znikają. Zawsze mówię sobie napiekę, zamrożę a potem będę wyjmowała po dwie , trzy ale niestety niedoczekają - są zjedzone
Moje Małe CzarowaniePrzepis na pyszną, zdrową i tanią nutellę domową. Świetna alternatywa dla wegan i osób na diecie - ma tylko 200 kcal w 100g (sklepowa nutella ma 530
Pora na pora i pomidoraHummus to pasta z ciecierzycy, pasty sezamowe, czosnku, soku z cytryny i oliwy z oliwek, pochodząca z Libanu, a dziś jadana na całym świecie
Kulinarne przygody GatityHummus to pasta z ciecierzycy, pasty sezamowe, czosnku, soku z cytryny i oliwy z oliwek, pochodząca z Libanu, a dziś jadana na całym świecie
Kulinarne przygody GatityPljeskavica to popularna na całych Bałkanach nazwa dużego, płaskiego grillowanego kotleta mielonego. Odmian jest tyle ile państw w tym rejonie. Mój dzisiaj kotlet bardziej jest zbliżony
Bernika - moj kulinarny pamietnikJeśli w ogrodzie udało Wam się wyhodować czosnek niedźwiedzi to teraz jest idealna pora aby zrobić z niego różne smakołyki. Można go czasem spotkać i
Apetyczna babeczka