chleb - 26176 przepisów (strona:1481/1746)

Pasztet gruszkowo-fasolowy 117

Chciałam wczoraj zamieścić posta, jednak… nie mogłam zalogować się na stronę. Spanikowana wezwałam Wszechmocnego Admina na pomoc i okazało się, że na Kruczą Kuchnię przypuszczono

Gotuj z Blue Raven
Karkówka suszona, z pończochy 451

Niedawno pokazywałam Wam jak się robi schab suszony . To taka domowa wędlina z kawałka surowego mięsa, którego nie gotuje się ani nie piecze a tylko marynuje

Smaczna Pyza
Prowansalski dip z białej fasoli 190

Dzień dobry, Dziś chciałam Was uraczyć kolejnym prowansalskim przepisem. Jest naprawdę świetny. Niezależnie czy wśród Waszych noworocznych postanowień znalazło się to o lepszym/zdrowszym odżywianiu, czy też

Chilli Czosnek i Oliwa
Small MasterChef i jak zrobić chałkę serową 248

Tak się jakoś podziało, że całkiem sprawnego pomocnika mam w kuchni ostatnio. Pomocnik, aż rwie się do pracy i z zapałem uczestniczy w gotowaniu. Wczoraj wspólnie

Magiczna kuchnia Darii
Śniadanie na pierwszy dzień wiosny 132

W internatach i w wojsku zwane "białym szaleństwem". Sama nie wierzę, że kiedyś mogłam takiego serka nie lubić :) Dziś zajadam się jak małe dziecko

bistro mama
Lemon curd 162

Lemon curd robiłam już kilka razy. Można kupić gotowy, ale cena mnie odstrasza (od 20 zł wzwyż za słoiczek!). Jak dla mnie to najlepszy produkt kuchni

bistro mama
Focaccia z suszonymi pomidorami, oliwkami i solą gruboziarnistą 167

Powołując się na Wikipedię: Focaccia - potrawa kuchni włoskiej, jest to rodzaj pieczywa, będącego podstawą pizzy (bez sera i sosu pomidorowego – samo ciasto). Każdy region Włoch może

bistro mama
Pszenno-razowy chlebek z masłem ziołowym, do odrywania. 217

Miało być drożdżowe z jagodami, ale nie dostałam jagód. Kupiłam jabłka, z pomysłem na mniej więcej podobne drożdżowe do rwania. I co? Wróciłam do domu i

bistro mama
Orange curd 122

W lemon curd jestem zakochana bezgranicznie. Co jakiś czas robię i zjadam na śniadanie z dodatkiem tostów. Tak, tak, nie inaczej. To tosty są tutaj dodatkiem

bistro mama
Moja Bajka, czyli kilka refleksji matki... oraz chleb z bobem, salami i ziemniakami. 189

Dziś wpis inny niż zwykle. Zapraszam Was na małą podróż współczesno-sentymentalną. Taką za jeden uśmiech :) Podobno przychodzi taki wiek w życiu kobiety i mężczyzny, kiedy

bistro mama
Krem czekoladowo-orzechowy. LABA - to dzisiaj! 151

Człowiek zawsze sobie roboty dołoży, ale czasami warto :) Tak miałam z domową nutellą, do której przymierzałam się od dłuższego czasu, ale zawsze znalazło się coś ważniejszego

bistro mama
Konfitura z aronii i jabłek 145

Rzadko robię przetwory na zimę. Nie mam cierpliwości, nie mam słoików, nie mam miejsca na przechowywanie, w końcu nie mam talentu do gotowania w ilościach hurtowych

bistro mama
Pasta z wędzonej makreli 163

Walentyki już jutro, a ja tu z pastą rybną... Miałam do wyboru albo przesłodkie bezy albo pastę z makreli. Postawiłam na pastę, bo ją kocham bardziej

bistro mama
Pieczona ricotta 199

Pewnie zdziwi niektórych to, co teraz napiszę. Nie przepadam za ricottą, wolę tradycyjny polski twaróg. Jednak do przygotowania szpinakowego farszu do tej przekąski , idealny serem jest

bistro mama
Wytrawny odrywaniec 145

Moją inspiracją na dziś stała się   Margarytka . Postanowiłam według jej przepisu zrobić wytrawnego odrywańca, który u mnie znikł zanim zdążył wystygnąć do cna. Wykorzystałam przepis

Z Kuchni Do Kuchni