Dla tych co nie jadają mięsa mam świetną propozycję :) Składniki : 300 g suchej białej
Proste PotrawyTak je nazywałam w dzieciństwie, tak je nazywają chyba wszyscy, po prostu jagodzianki. Inne bułki są z malinami, truskawkami czy rabarbarem a te są jagodziankami i
Moje Małe CzarowanieUwielbiam pasty na kanapki. Jajeczne, rybne, z twarożku... Jest to wspaniała alternatywa dla wędliny, serka żółtego i przede wszystkim miła odmiana :-) Jest tylko
Rozpustne gotowaniePieczeń rzymska to nic innego jak klops, tyle tylko, że nadziany jajkami ugotowanymi na twardo. Można ją podawać na ciepło jak i na
Rozpustne gotowanieKarczek pieczony z czosnkiem, otulony przyprawami i ziołami jest po prostu pyszny! Uwielbiam go za ten niesamowity smak i prostotę przygotowania. Gdy już
Rozpustne gotowanieI znowu mięsko :-) Lubię takie dania, bo naprawdę jest proste w przygotowaniu i nieabsorbujące. Klops z boczniakami ma niebanalny smak, a dzięki dodatkowi
Rozpustne gotowanieLubię eksperymentować w kuchni i ta pieczeń jest właśnie owocem jednego z eksperymentów :-) Jak już kiedyś wspominałam mąż uwielbia mięso, więc często się
Rozpustne gotowanieŚwięta za pasem, więc najwyższy już czas rozpocząć do nich przygotowania. Ja zaczęłam od przyrządzenia swojskiej, domowej kiełbasy w słoiku. Jest przepyszna!!! Jeśli
Rozpustne gotowanieLubicie słodkie śniadanie? Ja tak ;) Nie często, ale od czasu do czasu lubię rano zjeść chałkę, słodką bułeczkę maślaną lub właśnie taki
Rozpustne gotowanieNiesamowicie pyszne śledzie! Przynajmniej dla mnie i dla mojej rodzinki. Mięciutkie kawałki ryby w towarzystwie cebuli, sosu pomidorowego i rodzynek wyjątkowo nam posmakowały
Rozpustne gotowanieDziś przepis na bardzo dobry pasztet. Robiłam go już kilkakrotnie i muszę przyznać, że jest pyszny i zawsze wychodzi ;) Można dodać do niego
Rozpustne gotowanieDzisiaj kolejna propozycja potrawy na Świąteczny stół. Zapraszam na pasztet wykwintny, przygotowywany u nas zawsze na Boże Narodzenie i Wielkanoc. Polecam! Składniki
Rozpustne gotowanieDziś przedstawię mój sposób na bardzo proste przygotowanie puree z dyni. W sezonie przygotowuję sporą ilość, dzielę w około 250 g porcje, każdą
Rozpustne gotowaniePyszny! Idealny do naleśników, kanapek, ciast. Mi posłużył jako nadzienie do ciasteczek. Idealnie się sprawdził, bo jest gęsty i nie wypływa. Dodatek skórki
Rozpustne gotowanieDziś propozycja na pyszny, ciepły posiłek, idealny na śniadanie lub kolację, a mianowicie jajka zapiekane na cebuli, wędlinie i jarmużu. Jest to
Rozpustne gotowanie