Przepis na : obiad
Składniki : około 1 kg karkówki wieprzowej 2 cebule 2 marchewki 5 ząbków czosnku keczup 500 g świeży tymianek kilka pieczarek Przygotowanie : Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, mięso umyć i pokroić w plastry Mięso posypać lekko pieprzem, solą Cebulę, obraną marchew i umyte pieczarki pokroić w plastry, marchew można w cienkie słupki W żaroodpornym naczyniu układać mięso, a pomiędzy nie wkładać warzywa, włożyć również ząbki czosnku, posypać tymiankiem Całość zalać keczupem, przykryć pokrywką Wstawić do... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula