chleb - 26672 przepisów (strona:1493/1779)

Suszony schabik 236

Schab ten bardzo mnie intrygował odkąd pojawiły się na niego pierwsze przepisy na blogach. Znałam smak szynki parmeńskiej, szwarcwaldzkiej, serrano i przyznaję, że był to dobry

sierotka maRysia w kuchni
Dżem śliwkowy z kakao i likierem Bailays 215

Ogólnie dżemowa to ja nie jestem... jem je sporadycznie, głównie z naleśnikami itp. jednak są wyjątki... i tymi wyjątkami mogę się zajadać prosto ze słoiczka Do

sierotka maRysia w kuchni
Ajwar – bałkański sos z pieczonej papryki 241

Próbowaliście kiedyś zrobić ajwar ? Mnie on kusił od kilku lat ale przerażała mnie wizja obierania papryki " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> i

sierotka maRysia w kuchni
Czekoladowo orzechowy ,,banana bread” 258

Ciasta bananowe nie były do tej pory moimi ulubionymi jednak, w końcu, się na nie skusiłam... i się przekonałam. Chlebek bananowy z tego przepisu jest mocno

sierotka maRysia w kuchni
Szkockie ciasto bananowe 238

Przepis prosto ze Szkocji Zanim wypróbowałam ten szkocki chlebek bananowy nasłuchałam się o nim tyle, że już musiałam go upiec - bo skoro Kuchenny Ryś zachwala ciasto

sierotka maRysia w kuchni
Ciasto bananowe z whisky 266

Ciasto bananowe numer trzy! Faza bananowa rośnie z dnia na dzień... zastanawiam się nad zmianą nazwy bloga na np bananowy blog... nie... to brzmi źle... pomyślę

sierotka maRysia w kuchni
Dyniowe bułeczki ptysiowe 175

Delikatne, rozpływające się w ustach bułeczki dyniowe z ciasta ptysiowego. Poza pięknym kolorem świetnie też smakują. Pasują zarówno do słodkich dodatków jak i do wytrawnych. A

Mienta blog
Pełnoziarnisty chlebek figowy z bakaliami 162

  Figę zjedz...FIGĘ ! Czy figa, to nic ? Czy jak figa, to tylko z makiem i pasternakiem ? Oj nie. Figa, królowa jesieni, ubrana w purpurę, pod

kolorowotorcikowo
Pasta kanapkowa z dynii 174

Bardzo fajna pasta do kanapek. W smaku przypomina pastę jajeczną. Pastę tą można również wykorzystać jako farsz do pomidorów lub jajek. Składniki: 1 szklanka gęstego musu

Mama Gotuje
DOMOWY PASZTET PIECZONY / FASZEROWANE PIECZARKI 278

Zapach pieczonego pasztetu    kojarzy mi się ze świętami i choć daleko jeszcze do nich - to postanowiłam go dziś upiec. Żaden kupiony pasztet nie zastąpi

potrawyregionalne
GUACAMOLE 220

Awokado albo inaczej Smaczliwka wdzięczna . W niektórych krajach owoc awokado jest nazywany "owocem maślanym", ze względu na dużą zawartość tłuszczów.W jego składzie znajduje

potrawyregionalne
PASTA Z WĘDZONĄ MAKRELĄ JAJKIEM I CEBULKĄ 189

Makrela to gatunek dość niedocenianej ryby w Polsce. A szkoda, ponieważ jest szczególnie bogata w kwasy omega-3,  jod,  fosfor, potas, wapń, magnez i

potrawyregionalne
POWIDŁA ŚLIWKOWE 169

  Ostatni dzwonek na powidła śliwkowe . Idealnie pasują do ciast,naleśników i kanapek. Składniki: 3 kg. śliwki węgierki (dojrzałej,odchodzącej od pestki) 1 kg. cukru ( jak

potrawyregionalne
TATAR Z KAPARAMI I SUSZONYMI POMIDORAMI 178

Tatar klasyczny już gościł na moim blogu (przepis TU ) ale dziś zaproponuję go w innej odsłonie. Trochę klasyki, trochę inspiracji...a smak jak zawsze rewelacyjny. Zapraszam

potrawyregionalne
TATAR Z WĘDZONEGO ŁOSOSIA 200

Dziś na szybko;-) bo i przekąska szybka...ale za to jaka smaczna! Kupiłam plastry wędzonego łososia. Pokroiłam go,dodałam koperek i polałam oliwą z oliwek. Jeszcze

potrawyregionalne

Proponowane wyszukiwania