śniadania - 47913 przepisów (strona:1471/3195)

Pieczona owsianka z gruszką i orzechami 293

PIECZONA OWSIANKA Z GRUSZKĄ I ORZECHAMI to wariacja tradycyjnie gotowanych płatków... Artykuł Pieczona owsianka z gruszką i orzechami pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Dietetyczne domowe Rafaello babci Basi 182

temperaturze 180 st. C z termoobiegiem. Czas pieczenia zależy od wielkości ciastek . Wiórki powinny upiec się na złoty kolor. Jest to bardzo zdrowy i pożywny deser na drugie śniadanie lub do popołudniowej kawki. Świetne również jako przekąska dla dzieci. Smacznego

Pysznosci Babci Basi
Ratatouille 192

mieszamy delikatnie. Gotujemy aż wszystkie warzywa będą miękkie. na końcu doprawiamy solą i pieprzem. AmpedSense.OptimizeAdSpot('3L'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('3C'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('3R'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('BP') Artykuł Ratatouille pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, śniadania, obiady, kolacje - FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
PLACUSZKI Z DYNI PIECZONE W PIEKARNIKU 256

PIECZARKOWYM LECZO Z DYNIĄ Z PLACKAMI Z DYNI PLACUSZKI DYNIOWE Z KURCZAKIEM W SOSIE CURRY W zakładce DYNIA znajdziecie też całe mnóstwo przepysznych przepisów na jesienne dni. Zaczynając od śniadań poprzez obiad, podwieczorek i kolację. Dynia to warzywo bardzo uniwersalne, spróbujcie się z nim polubić. A zobaczycie, że ta przyjaźń przetrwa długie lata. ;-))) Życzę Smacznego

SMYKWKUCHNI
Majonez 157

przełożyć go do słoiczka i przechowywać w lodówce przez maksymalnie 4-5 dni.   AmpedSense.OptimizeAdSpot('3L'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('3C'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('3R'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('BP') Artykuł Majonez pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, śniadania, obiady, kolacje - FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Sałatka z wędzonym łososiem 252

Przygotowanie tej sałatki zajmuje niecałe 20 minut. Jest ona zdrowa i zawiera sporo kwasów omeg 3, bardzo potrzebnych naszemu organizmowi. Sałatka z wędzonym łososiem doskonale sprawdzi się jako drugie śniadanie, albo jako sałatka na spotkanie w gronie znajomych. Składniki na sałatkę z wędzonym łososiem: miks sałat 1 kulka mozzarelli 2 opakowania łososia sałatkowego (200g) 1 mała szalotka 3 pomidory

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gofry kokosowe z twarożkiem czekoladowym i malinami 178

Gofry kojarzą się raczej z kalorycznym deserem niż ze zdrowym posiłkiem. Te, przygotowane z mąki kokosowej idealnie sprawdzą się jako śniadanie o obniżonej zawartości węglowodanów. Są chrupiące, cudownie pachą kokosem i w niczym nie ustępują tym tradycyjnym. Jako dodatek polecam serek czekoladowy z nutą cynamonową lub waniliową. Składniki: 3 białka  2 żółtka 1 łyżka mąki kokosowej 1 łyżka

Chocolate Muffin Blog
Małdrzyki krakowskie 1615

Dawno nie było Wypiekania na śniadanie, więc w ten weekend opcje były aż dwie. Ja zdecydowałam się na małdrzyki krakowskie, bo przy małym dziecku łatwiej je przygotować. Fajne, niezbyt słodkie twarogowe placuszki z pewnością zasmakują Waszym domownikom. Wypiekały ze mną: Różowa kuchnia Ewa w kuchni Moje domowe kucharzenie Życie zaczyna się w kuchni Ewa Szczepińska – zdjęcie FB Życie

Pasja Smaku
Kawowo owocowy deser dwuwarstwowy z chia 222

Uwielbiam proste i szybkie desery. Dziś zapraszam Was na kawowo owocowy deser dwuwarstwowy z chia. Lekko, smacznie i prosto. Taki deser możecie zjeść również np. w formie drugiego śniadania. Spróbujcie. Składniki: 1 średnie banan 1 łyżeczka kawy zbożowej 1 łyżeczka ciemnego kakao (bez cukru) 180 g jogurtu brzoskwiniowego 1 łyżka nasion chia (u mnie od MyVita ) Przygotowanie: Banana rozgniatamy

Słodkie okruszki
Tebirkes - duńskie bułeczki maślane 216

ramach Wypiekania na śniadanie można było upiec także bułeczki duńskie. Bułeczki są przepyszne, mocno maślane i znikają szybciutko. Ja swoje posypałam serem żółtym ale można także makiem, sezamem czy ziołami. Zapraszam na wspaniałe bułeczki. Tebirkes - duńskie bułeczki maślane. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Bezglutenowe muffiny ze śliwkami 147

Rewelacyjne bezglutenowe muffiny ze śliwkami. Mają cudownie chrupiącą skórkę i pięknie pachną.. Aromatyczne, puszyste i przepyszne. Idealne na weekendowe słodkie śniadanie lub podwieczorek. Banalne w wykonaniu, szybkie i smakowały wszystkim bez wyjątku. SKŁADNIKI: 210 g Mix per Dolci Nutri free (klik) 70 g mąki gryczanej 8 g bezglutenowego proszku do pieczenia 10 g sody oczyszczonej 120 g drobnego

Kuchnia bezglutenowa
Deser śliwkowy ala tiramisu 164

lata z bezglutenowymi biszkoptami (użyłam Savoiardi Nutrifree) , cudownym musem śliwkowym i gęstym jogurtem. Deser , który można dowolnie modyfikować i np. zamiast biszkoptów użyć płatków owsianych i mamy pyszne, odżywcze śniadanie ;-) Warto spróbować póki jeszcze na straganach są śliwki. Polecam. SKŁADNIKI (na 2 porcje) ok. 400 g  śliwek 300 g jogurtu greckiego 3-4 biszkopty bezglutenowe, lub dowolne ciastka

Kuchnia bezglutenowa
Bezglutenowe racuchy z jabłkami 204

Bezglutenowe racuchy z jabłkami - obłędnie dobre, delikatne, idealne! Smażone bez tłuszczu z dodatkiem jabłka i płatków owsianych sprawia, że to propozycja na zdrowe i przepyszne śniadanie lub podwieczorek.  Ciasto można przechować przez noc w lodówce i  rano smażyć racuszki. Zapewniam, że zakochacie się w nich od pierwszego kęsa! SKŁADNIKI na 2 porcje: 50 g mąki kukurydzianej drobnej

Kuchnia bezglutenowa
Chrupiące grzanki z corn flakes 236

Czas na chrupiące i pełne energii śniadanie! Zapraszam! Składniki na 2 porcje. Składniki: 4 grube kromki chałki (może być wczorajsza) 20 g płatków corn flakes marki Lubella (pełnoziarniste) 1 jajko 2 łyżki mleka 1 łyżeczka cukru trzcinowego 1 łyżeczka oleju kokosowego Przepis: Płatki kruszymy, tak aby można było użyć ich jako posypki. Kromkę chałki maczamy z obu stron

Emcia Pichci
Studzianina, studzienina, studzielina – kuchnia podkarpacka 201

części mięsa, niewykorzystywanych do innych potraw i na stole pełniła rolę przystawki, albo zagryzki – jak kto woli. Jeśli goście nie zjedli wszystkiego jadło się ją z chlebem również na śniadanie lub kolację. Studzianinę przygotowuje się z mięsa gotowanego z kością w wywarze z niewielkim dodatkiem ziół i warzyw. Po ugotowaniu mięso oddziela się od kości, rozdrabnia i w szerokim

Trzeci talerz