śniadania - 47913 przepisów (strona:1467/3195)

Pasta z tuńczyka i avocado po san escobarsku 165

Kiedy dzieci się nudzą, można dać im coś do „dziobania” w kuchni. Ot, może takie avocado zmiażdżyć widelcem, albo zaproponować zabawę w ostateczne starcie

Wiszniówka
Zapiekanka sojowa 151

Witam Was serdecznie w zimowy poranek. Może znajdziecie czas w weekend i przygotujecie pikantną zapiekankę sojową, która może być wykorzystana w tygodniu jako śniadanie na wynos do szkoły lub do pracy. Czy przygotujecie ją w wersji łagodnej czy pikantnej zależy tylko od Waszych upodobań. Składniki podaje na duża blaszkę 35x24

Apetyczna babeczka
Pasta serowo-jajeczna z kabanosem 209

Uwielbiam pasty kanapkowe. Kilka składników, a jakże można odmienić swoją codzienną kromkę chleba. Dziś kolejna propozycja z tego cyklu – pasta serowo-jajeczna z kabanosem. Pysznie

Słodkie okruszki
Granola z Kaszy Jaglanej 162

spokojnie wystygnie. W tym czasie mogę się założyć, że będziesz stać przy gorącej granoli i wyjadać jeszcze ciepłą ;) Wystudzoną granolę schowaj do szczelnego pojemnika i smacznego życzę przy każdym śniadaniu :) SMACZNEGO życzy

Blondynka Gotuje
Bułki, domowe hot-dogi 222

godzinę. Porcja jest dość spora, bo wychodzi z niej 16 bułeczek. My część zjedliśmy z kiełbaskami oraz surówką i domowym sosem czosnkowym a pozostałe były pysznym dodatkiem do śniadania :) Pod koniec wyrastania ciasta nastawić piekarnik na 180stopni góra/dół bez termoobiegu. Sposób na podzielenie ciasta na w miarę równe porcie: wyrośnięte ciasto podzielić na pół następnie każdą połowę

W garach u Gosi
Hot-dog XXL 146

tylko bułka, parówka i ketchup. Hot-dog XXL to wielka bomba kaloryczna, ale zawiera mnóstwo warzyw. Jest świetnym pomysłem na śniadanie lub kolacje, jeśli mamy ochotę na fast-food’a, który zaspokoi nasz głód. Myślę że po zjedzeniu 40 cm hot-dog’a nikomu nie przyjdzie do głowy, żeby

KuchniaWeDwoje.pl
Zakręcone bułeczki z serem 247

Pyszne, mini drożdżówki do kawy na drugie śniadanie. Zawijane bułeczki nadają się również na następny dzień do pracy lub szkoły. Czas trwania: 2 h Ilość porcji: 16 sztuk Składniki: Ciasto: 500 g mąki pszennej 50 g drożdży ½ szklanki mleka ¼ łyżeczki soli 50 g masła 1/3 szklanki oleju 2 żółtka 1 cukier waniliowy ½ szklanki cukru Masa

KuchniaWeDwoje.pl
Mleko bananowe 132

Sycący napój o smaku bananowym. Zdrowy dodatek do śniadania i kolacji. Czas wykonania: 10 min Ilość porcji: 300 ml Składniki: 1 banan 200 ml zimnego mleka (4/5 szklanki) 50 ml ciepłego mleka (1/5 szklanki) 1 łyżeczka cukru Przygotowanie: Zimne mleko zmiksować za pomocą blendera z bananem. Ciepłe mleko wymieszać z cukrem, aż się

KuchniaWeDwoje.pl
Placuszki z serka wiejskiego z miodem 151

Bardzo szybka w przygotowaniu potrawa z serem i miodem. Idealne na pożywne śniadanie, wegetariański obiad lub ciepły podwieczorek. Czas wykonania: 15 min. Ilość porcji: ok. 7 placuszków Składniki: 1 opakowanie serka wiejskiego (200 g) 1 jajko 3 łyżki mąki ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka cukru 2 łyżeczki miodu olej do smażenia Przygotowanie: Roztrzepać

KuchniaWeDwoje.pl
Jajecznica z pieczarkami i serem żółtym 159

Jajecznica to bardzo oklepane i stereotypowe śniadanie, aby nadać jej nieco innego smaku, trochę ją urozmaicić i wzbogacić, polecam dodać do niej na przykład pieczarki i ser żółty – świetnie się komponuje. Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 2 Składniki: 4 jajka 200 g pieczarek 50 g sera żółtego 1 łyżka masła ½ łyżeczki

KuchniaWeDwoje.pl
ROLADA PIECZARKOWA 430

Drożdżowa rolada z farszem pieczarkowym przygotowana na ekologicznej mące Szymanowskiej to pyszna przekąska na drugie śniadanie do pracy lub szkoły. Świetnie smakuje również jako dodatek do czerwonego barszczu lub zupy krem. Sprawdzi się też jako przystawka na różnego rodzaju imprezach. U mnie w domu jest uwielbiana. Składniki: Ciasto: 20 g świeżych drożdży 3 szklanki mąki Szymanowskiej ekologicznej 1 łyżeczka

Kuchnia MagdaLeny
Szpinakowe crepes czyli jak jeść tanio w styczniu 159

Szpinakowe crepes z twarożkiem to tanie śniadanie lub kolacja. Wiadomo jak to w styczniu. Wszyscy zaciskają pasa! Można również zaoszczędzić na jedzeniu, a przy tym jeść smacznie i zdrowo. Szpinakowe crepes są bardzo tanie. Przyrządzam je z wiejskim twarożkiem i mnóstwem nasion. Tych akurat mam zawsze pod dostatkiem. Warto w styczniu przejrzeć spiżarkę i lodówkę. Na pewno znajdziecie mnóstwo

codojedzenia
Kanapka fit z tuńczykiem i chili 161

  Składniki: 2 kromki chleba żytnio-pszennego z siemieniem lnianym i słonecznikiem 2 łyżki tuńczyka  jajko pomidor mała czerwona cebula chili w płatkach Wykonanie: 1

Atlas Smaków
Sałatka z ryżem i selerem konserwowym na słodko 469

ryżem, selerem konserwowym, kukurydzą, ananasem i papryką to pomysł na sycącą przekąskę na słono. Poniższa sałatka jest w szybka w przygotowaniu i naprawdę bardzo smaczna. Idealna na drugie śniadanie.  Składniki na porcję dla 6 osób: 1/2 szklanki surowego ryżu basmati 1 duża pierś z kurczaka ćwierć świeżego ananasa 1/2 puszki kukurydzy 1 słoiczek selera konserwowego 1/2 czerwonej papryki

Ugotować
Pomarańczowe kakao z nutą cynamonu 148

pysznych i lekkich wafli ryżowych i czasem nie trzeba mi nic więcej. Ja swoje pomarańczowe kakao przygotowałam na miłe zakończenie dnia, ale myślę, że sprawdzi się również doskonale na śniadanie. Uwielbiam pomarańczowe smaki, więc takie kakao to dla mnie rozkosz smaku. A dodatkowo wspaniale rozgrzewa Spróbujcie. Składniki: (na 1 porcję) 1 szklanka mleka 2 łyżki ciemnego kakao (bez cukru

Słodkie okruszki