mielone - 47549 przepisów (strona:1467/3170)

Makaronowa zapiekanka z pulpecikami z kurczaka (Sformato di pasta con polpettine di pollo) 173

origano secco sale, pepe olio d'oliva **** SKŁADNIKI  (4 porcje) Zapiekanka 320 g makaronu razowego typu penne 50 g startego parmezanu Pulpeciki 400 g drobiowego mięsa mielonego 1 cebula 1 jajko 1 ząbek czosnku 2 łyżki bułki tartej   oliwa z oliwek sól, pieprz  Sos pomidorowy 400 g passaty pomidorowej

La grande e la piccola cuoca
ZUPA JARZYNOWA BEZ MIĘSA 271

zupę jarzynową bez mięsa. PRZYGOTOWANIE: Krok 1. W garnku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy pokrojonego pora, chwilę podduszamy i dodajemy ziemniaki, marchew, fasolkę, kalafiora, pieprz ziołowy, sól, gałkę muszkatołową, paprykę mieloną i lubczyk - podgrzewamy przez chwilę cały czas mieszając. Do garnka z warzywami wlewamy wodę, zagotowujemy - gotujemy na średnim ogniu przez 15-20 minut. Następnie do zupy dodajemy groszek konserwowy, kukurydzę

Moja Książka Kucharska
Tarta serowa z borówką amerykańską, białą czekoladą i płatkami żytnimi 218

margaryny Palma (spółki Bilemar) 2 żółtka  2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 18% 20 g cukru kryształ  szczypta soli Masa serowa :  500 g twarogu trzykrotnie mielonego  100 g cukru  80 g pełnego mleka w proszku  2 białka + 1 całe duże jajko  3 łyżki płatków owsianych  100 g miękkiej margaryny Palma (spółki Bielmar

vaniliowoczekoladowa
Wywar warzywny – baza do zup i sosów (dieta dr Dąbrowskiej) – przepis krok po kroku 245

korzenie pietruszki 2 małe cebule lub 1 duża 2 ząbki czosnku ½ korzenia selera ½ łodygi pora przyprawy: 4 ziarna ziela angielskiego, 2 liście laurowe, kurkuma, pieprz ziołowy, majeranek, lubczyk, kminek mielony, sól himalajska Wykonanie krok po kroku: 1. Marchewki, pietruszki oraz seler myjemy, obieramy i kroimy w paski. Jeśli zamierzamy całość zblendować, przygotowując w ten sposób warzywną zupę krem, można

Okiem Blondynki by McBlondi
kotlety schabowe w marynacie majonezowej z pieprzem 157

Składniki: kotlety schabowe bez kości 4 sztuki, jajka 2 sztuki, majonez 4 łyżki, pieprz świeżo mielony 2 łyżeczki, kucharek 1 łyżeczka, mąką pszenna 1/2 szklanki, tarta bułka 3/4 szklanki, smalec - ile potrzeba, ziemniaki tłuczone - ile potrzeba, kapusta duszona czerwona - ile potrzeba kotlety schabowe bez kości o grubości 2 cm każdy rozbić tłuczkiem nie za cienko, u mnie wyszły duże

W Mojej Kuchni Lubię
Kluski śląskie z batatów, z sosem wołowym 65

kroimy wzdłuż na pół, owijamy w folię aluminiową i pieczemy wstępnie 30 min w temperaturze 200°C , później odwijamy z folii i pieczemy kwadrans. Studzimy. W tym czasie ligawę mielimy na największych oczkach, smażymy na rozgrzanym oleju z posiekaną cebulą, po kilku minutach dodajemy pokrojone ząbki czosnku, sos sojowy, dusimy przez kwadrans na średnim ogniu. Całość zalewamy gorącym bulionem wołowym(...)dusimy na średnim ogniu. Bataty przepuszczamy przez maszynkę do mielenia, na najmniejszych oczkach, dodajemy mąkę i dokładnie wyrabiamy. Następnie nabieramy łyżką stołową ciasto, formujemy kulki, później je lekko przygniatamy, na środku palcem robimy wkląsk. Gotujemy 5-8 min w mocno osolonym wrzątku, od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Przechodzimy w tym czasie do sosu. Dodajemy sos ostrygowy, szczyptę cukru palmowego, doprawiamy

R'n'G Kitchen
Ciasto Cycki mulatki 371

Biszkopt: 4 jajka 100 g cukru 130 g mąki pszennej tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Blat makowo-kokosowy: 100 g mielonego maku 100 g wiórków kokosowych 200 g cukru 6 białek 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 6 żółtek 100 g cukru 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru

Kuchcik gotuje
Spaghetti carbonara z cukinią i szparagami 147

szparagów 2 cukinie 2 cebule 4 ząbki czosnku Mały kawałek pora 3 jajka 100 ml śmietanki kremówki 50 g sera parmezan lub grana padano Sól himalajska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Posiekana natka pietruszki  do posypania Sposób przygotowania: Cukinię i szparagi umyć, ze szparagów odłamać zdrewniałe końce, resztę pokroić na niezbyt małe kawałki, cukinię przekroić wzdłuż

Wanilia i Kardamon
Tradycyjne curry z kurczaka 164

liście curry 2 goździki 3 cm kawałek świeżego imbiru drobno posiekany 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 2 łyżki czerwonej pasty curry pół łyżeczki brązowego cukru pół łyżeczki mielonej kurkumy  sól i pieprz do smaku 3 łyżki oleju do smażenia Ps. Możecie użyć mięsa z dowolnej części kurczaka, albo pokroić całego kurczaka na małe kawałki

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Roladki drobiowe ze szpinakiem i fetą w sosie pieczarkowym 1395

przykryciem, na małym ogniu przez około pół godziny *** *** Następnie dodajemy śmietankę wymieszaną uprzednio z kilkoma łyżkami sosu z patelni, mieszamy i zagotowujemy. Sos doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką *** *** Jeśli na koniec sos nie jest gęsty, można dodać łyżeczkę mąki, wymieszanej z kilkoma łyżkami wody, wymieszać i zagotować *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE

Blog z Apetytem
Kalafior pieczony na złocisto i recenzja ksiażki Kuchnia długowiecznych. 136

sprawdzić - oto przepis... Składniki; 1 średni kalafior 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka startego czosnku pół łyżeczki soli morskiej pół łyżeczki kurkumy pół łyżeczki kminu 1 łyżeczka mielonej kolendry 2 szczypty czarnego pieprzu 1 łyżeczka soku z cytryny posiekana natka pietruszki lub koperek Przygotowanie; Kalafiora myjemy, dzielimy na małe różyczki. Przekładamy do miski, wlewamy oliwę z oliwek, czosnek

Radość kipiąca uśmiechem.
Wegańskie kotleciki z fasoli 137

nori 220 g białej fasoli gotowanej lub z puszki (1 puszka) 1 duży ugotowany ziemniak (około 100-120 g) 1/2 cebuli 1/2 łyżeczki soli himalajskiej 1/4 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego 4 łyżki bułki tartej olej do smażenia bułka tarta do obtoczenia Wykonanie: Do suchego blendera lub młynka wkładamy połamane arkusze nori i miksujemy na proszek. Cebulę obieramy i drobno

Lamarida.pl
Pomidory faszerowane wiosenną sałatką z tuńczykiem. 125

puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym Master Tuńczyk kilka liści zielonej sałaty kilka rzodkiewek 1 ogórek gruntowy 2 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku szczypiorek według uznania Wykonanie: 1. Pomidory myjemy, osuszamy, ścinamy wierzchy i wydrążamy środek. Środek dokładnie osuszamy. 2. Szczypiorek płuczemy i dokładnie osuszamy, siekamy drobno. Tuńczyka dokładnie odsączamy

Izabelawkuchni
Kruche tartaletki z tuńczykiem i jajecznicą. 176

pół małej łyżeczki soli 1 duże jajko Nadzienie: 6 dużych jajek 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym Master Tuńczyk masło do smażenia sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku szczypiorek według uznania Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto, formujemy kulę i wkładamy do lodówki na 30 minut

Izabelawkuchni
Grillowany mix szaszłykowy z pikantnymi talarkami, z manioku 157

Maniok obieramy i kroimy na plastry o grubości ok. 1,5 cm. Polewamy sosem z soją i imbirem (można zastąpić sosem sojowym wymieszanym z świeżo startym imbirem i świeżo mielonymi papryczkami chili), odstawiamy na 1-2 godz. SZASZŁYKI: Jeśli używamy drewnianych wykałaczek, przed grillowaniem należy zanurzyć je w wodzie i pozostawić na ok. 30 min. Podczas grillowania nie zapalą

Moniki Smakołyki

Proponowane wyszukiwania