mielone - 47549 przepisów (strona:1465/3170)

Sernik marcepanowo malinowy 477

misce i odstawiam na 10 minut. Po tym czasie obieram migdały ze skórki. Jak skórka nie chce łatwo zejść to zalewam ponownie gorącą wodą. Migdały i cukier puder mielę malakserem. Do garnuszka wlewam wodę, dodaję cukier kryształ, miód i gotuję na wolnym ogniu syrop. Nie wolno mieszać. Gęstość syropu sprawdzam w ten sposób, że kroplę syropu wlewam do zimnej wody(...)jeszcze gorący wlewam do migdałowej masy, dodaję olejek migdałowy i mieszam mikserem. Następnie marcepan zagniatam rękoma. Jedną piątą zostawiam do zrobienia jajek, resztę dodam do sera. Ser i marcepan mielę dwa razy maszynką do mięsa. Przekładam do miski, dodaję śmietanę kremówkę, puder i mieszam mikserem. Dodaję stopniowo po jednym jajku i łączę mikserem i dodaję kolejne jajko. Masy serowej

wesoła kuchnia
Pulpety pieczone na ryżu 202

sobie takie przepisy;). Proste, szybkie, wszystko umieszczamy w jednym naczyniu żaroodpornym i z książką w ręku czekamy na obiad, który zrobi się praktycznie sam:).  Pulpety:  500g miesa mielonego  1 cebula 1 jajko  2 ząbki czosnku 1 czerstwa bułka sól, pieprz, papryka słodka  1 pęczek natki pietruszki  Ryż i zalewa: 3 worki ryżu

Szefowa kuchni
Sernik z brzoskwiniami 2316

proszku do pieczenia 100 g masła 1 jajko 2-3 łyżki śmietany (ja dałam ok. 50 ml kremówki) Składniki na masę serową: 1 kg sera na sernik (użyłam drobno mielonego twarogu w kostce) 0,5 szklanki oleju 4 jajka 150 ml kremówki 1 szklanka cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 łyżka mąki ziemnniaczanej 1 łyżka mąki pszennej skórka cytrynowa

Ciastkozercy
Jajka faszerowane po polsku 191

Masło klarowane do smażenia sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania : Grzyby namaczamy poprzedniego dnia i gotujemy w niewielkiej ilości wody. Studzimy, drobno siekamy i doprawiamy sola i świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz dodajemy ½ łyżeczki masła. 8 jajek gotujemy na twardo w wodzie z dodatkiem łyżeczki soli lub octu. Studzimy. Jajko razem ze skorupka przecinamy ostrym nożem (najlepiej

Pyry na Gaz
Pascha wielkanocna na zimno 460

ustach, lubimy najbardziej. Nasz przepis, choć oczywiście nasz ulubiony, to jeden z kilku. Paschę wielkanocną można przygotowywać także na ciepło. Składniki: 1 kg sera twarogowego dobrej jakości 3-krotnie mielonego 5 żółtek (jajka sparzyć przed oddzieleniem żółtek!) 200g masła (nie zamieniamy na margarynę) 150ml śmietany kremówki, min. 30%, najlepiej 36% 1 laska wanilii albo 1 opakowanie cukru z prawdziwą

Pociąg Do Kuchni
Babka migdałowa – delikatna i wilgotna 219

łyżeczki proszku do pieczenia kilka kropel ekstraktu z migdałów opcjonalnie: lukier (1 szkl. cukru pudru plus 3-4 gorącej wody), migdały do dekoracji Wykonanie: Przesianą mąkę wymieszać z mielonymi migdałami. Masło (W temperaturze pokojowej) utrzeć na gładką puszystą masę z cukrem. Dodawać pojedynczo jajka i ubijać na gładką masę. Dodać mąkę z migdałami i ekstrakt z migdałów, wymieszać dokładnie

Pociąg Do Kuchni
Pasztet mięsny ze śliwkami 203

gotującym się wywarze. Po 10 minutach wszystkie mięsa i cebule wyjmujemy, zostawiamy aby przestygły. Bułki namaczamy w  wywarze  z mięsa. Następnie mięso i cebulę dwukrotnie mielimy, dodajemy bułki i również mielimy. Mięso możemy również zblędować. Na koniec wrzucamy jajka, dodajemy przyprawy i bardzo dokładnie mieszamy, Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Aluminiowe foremki wypełniamy do połowy mięsem, na środku

Kulinarne przygody Gatity
Boeuf bourguignon 214

pomidorowego – 1 duża cebula – 1 duża marchewka – 1 por – 2 ząbki czosnku – 200 g małych pieczarek – pół szklanki marynowanych cebulek – sól, świeżo mielony pieprz PRZYGOTOWANIE: Zacznij od obsmażenia mięsa na oleju. Wołowina powinna być pokrojona w większą kostkę o boku ok 3-4 centymetrów. Wołowinę usmażcie na oleju w 2 częściach, położenie

nietylkopasta.pl
Wegańskie krokiety z pieczarkami 215

się “nie rozdrabniam” i od razu przyrządzam większą porcję. Chociaż zawsze jest ona dla domowników za mała Składniki: Nadzienie: 2 cebule 1 1/2 kg pieczarek 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego 1/2 łyżeczki suszonej bazylii 1/2 łyżeczki suszonego oregano 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżka oleju do smażenia Naleśniki (na około 20 niewielkich sztuk): 4 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku

Lamarida.pl
Wielkanocne jajko z anchois 160

menu. Pasta jest także idealnym smarowidłem do pieczywa lub krakersów. Składniki: 4 jajka 50g filecików anchois 2 łyżki szczypiorku 8 łyżek tartego żółtego sera 3 łyżki majonezu pieprz świeżo mielony Wykonanie: 1. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i odciąć 1/3 górnej jego części. 2. Z każdego jajka wydrążyć żółtko. 3. Odciętą część jajek, żółtka, posiekany szczypiorek

Szalona Kuchnia Eweliny
Wegetariański pasztet z cukinii 227

równie smaczny. Pasztet przygotowałam na wspólnych warsztatach z Michelem Moran, gdzie poznałam przepis na jego pyszną tartę z łososiem . Zobacz też: Chipsy z cukinii Zielona, warzywna zapiekanka z mięsem mielonym Makaron z cukinii z boczkiem i kaparami Wegetariański pasztet z cukinii Drukuj przepis Porcji: 10 Czas gotowania: 1,5 godziny Składniki 2 małe lub 1 duża cukinia 1 cebula

Kuchnia Bazylii
Masoor dal – zupa z soczewicy wg Nigeli Lawson 203

inny poziom doznań kulinarnych niż nasza pomidorowa. Zasadniczo składa się z soczewicy, pomidorów i batatów. Swój niezwykle złożony smak zawdzięcza przyprawom, wśród których znajdziecie: świeży i suszony imbir, kurkumę, mieloną kolendrę oraz kumin. Kumin, który jak wiadomo jest samcem alfa wśród przypraw, bo ma niebywałą tendencję do dominowania wszystkich pozostałych i aromatu całego dania i dlatego trzeba go używać

Niedzielny kucharz
Polędwiczka wieprzowa z batatami i zieloną fasolką szparagową 182

Składniki na polędwiczkę: – 300 g polędwiczki wieprzowej – 300 g batatów – 150 g zielonej fasolki szparagowej – 1 por – 1 łyżka masła – 1/3 łyżeczki mielonego imbiru

Kuchenne Wariacje
Surówka z kiszonej kapusty. 137

czerwona cebula 1 łyżeczka nasion kminku kilka gałązek natki pietruszki 3 ziarna jałowca olej lniany dobrej jakości lub oliwa z oliwek około 1/3 szklanki różowa sól himalajska pieprz czarny mielony lub ziołowy Sposób wykonania :   K apustę przepłucz zimną wodą , odciśnij i posiekaj ostrym nożem. Marchewki opłucz, obierz, zetrzyj na tarce o średnich oczkach. Cebulę obierz, opłucz zimną wodą

Przepisy i porady kulinarne