mielone - 47549 przepisów (strona:1465/3170)

ciasto łaciate 431

takiej porcji ciasta potrzebowałam blachy o wymiarach 24 x 35 cm. Piekłam 45 minut w temperaturze 180 stopni....tak w mojej ulubionej temperaturze :D Masa serowa: * 1 kg sera mielonego * 1 szklanka cukru * 6 żółtek * 3 łyżki mąki ziemniaczanej * cukier wanilinowy 16 g * 1/2 szklanki mleka * 20 dkg masła Ser, żółtka i cukier włożyłam do dużego garnka. Podgrzewałam

Pieprzyć z Fantazją
hamburgery domowe 168

gorsze od tych z budek. Widzę jak je robię, widzę jakich składników używam i wystarczy tylko odpowiednio doprawić do smaku a mamy pyszne jedzenie :D Składniki: * 40 dkg mięsa mielonego wołowego * 1 średniej wielkości cebula * 1 mała czerwona cebula * 1/4 szklanki rosołu albo wody * 3 ząbki czosnku * 4 bułki * sól, pieprz, imbir * sałata * pomidor * ogórek świeży * majonez, musztarda, ketchup

Pieprzyć z Fantazją
sernik chałwowy 177

takie jej wydanie to....no pyszne to jest i tyle :D Moim gościom bardzo smakował, więc nie bazuję tylko na mojej opinii jakby co :D Składniki: * 1 kg mielonego białego sera * 40 dkg chałwy waniliowej * 200 ml śmietanki 30 % * 3/4 szklanki cukru * 5 dużych jajek * 1 opakowanie budyniu waniliowego * 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Na spód: * 20 dkg pokruszonych

Pieprzyć z Fantazją
puszysty mokry sernik 258

puszysty :D Ponoć wychodzą mi smaczne :D Dodaje skrzydeł każde dobre słowo przyznam. W takim razie podam przepis na ten mój sernik puszysty. Składniki: Na masę serową: * 1 kg mielonego białego sera * 5 całych jajek * 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego lub cały olejek waniliowy * 1 cukier waniliowy * 1 szklanka cukru * 1/2 szklanki oleju * 1 budyń waniliowy - opcjonalnie * małe opakowanie śmietanki

Pieprzyć z Fantazją
zupa krem z batatów 138

duży batat * 15 dkg boczku duńskiego albo surowego * 1 średniej wielkości cebula * 1 marchew * 3 ząbki czosnku * 1-2 łyżki kwaśnej śmietany * przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra, kminek mielony Batata i marchewkę obrałam ze skórki i pokroiłam w kostkę. Przełożyłam do garnka i dolałam wody tyle, by przykryła warzywa. Gotowałam pod przykryciem do miękkości. Boczek pokroiłam w kostkę

Pieprzyć z Fantazją
jajka wielkanocne z łososiem wędzonym 161

pieprz * opcjonalnie musztarda Jaja ugotowałam na twardo i po ostudzeniu przekroiłam na pół wyciągając żółtka. Łososia pokroiłam dość drobno i połączyłam z roztartymi żółtkami. Dodałam serek śmietankowy. Przyprawiłam świeżo mielonym pieprzem i odrobiną soli. Wędzony łosoś jest słony, więc z przyprawianiem nie ma co szaleć. Jak już dobrze wyrobiłam masę, zabrałam się za faszerowanie połówek. Na wierzchu układałam

Pieprzyć z Fantazją
Izaura -sernik pieczony 143

szklanki cukru * 3 łyżki kakao * 1 kostka margaryny * 3 łyżeczki proszku do pieczenia * cukier waniliowy Ser: * 4 jaja * 5 łyżek wody * ekstrakt waniliowy * 70 dkg sera białego mielonego * 4 jaja * 1 szklanka cukru * 1/2 kostki masła * wiórki kokosowe do posypania Margarynę, cukier,cukier waniliowy, kakao, wodę rozpuściłam i doprowadziłam do delikatnego wrzenia ciągle mieszałam by cukier rozpuścił się

Pieprzyć z Fantazją
Boczek z cebulką perłową 178

SUROWIEC -boczek ze skórą 2 kg PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 13 g/kg -czosnek 2-3 ząbki -woda 60 ml -kolendra mielona 1 g/kg -pieprz czarny 1 g/kg -cebulka perłowa (nasza spiżarnia) ilość do słoika puszki według uznania .Ja dawałem 20 szt.max WYKONANIE Mięso kroimy w kostkę max 3 cm. Dodajemy wodę. Peklujemy i przyprawiamy i odstawiamy do lodówki

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Tarta po włosku z wołowiną i pomidorami 147

pszennej (ok. 1 i 1/3 szklanki) -100 g masła -1 żółtko -łyżka śmietany 18% -łyżeczka cukru -1/3 łyżeczki proszku do pieczenia -szczypta soli Farsz -500 g wołowego mięsa mielonego -2 duże pomidory -1 ząbek czosnku -3 łyżki startego parmezanu -100 g startego sera cheddar -2 jajka -3 łyżki mleka -1/2 szkl.gęstej śmietany -1 łyżka oleju -sól

Zielona Kuchnia
Pyszne śniadanie - muffinki jajeczne 118

foremek od muffinek. Pieczemy 20 minut. Podajemy z chlebem i prawdziwym masełkiem. Zajrzyj również tu: 1.  Szybka zapiekanka makaronowa dla jednej osoby 2.  Pieczeń z mięsa mielonego z jajkiem 3.  Kruche ciasteczka z kawałkami czekolady

My World by Dagmara Rek
Sałatka z kaszą bulgur na ciepło 149

opcjonalnie) pół pęczka natki pietruszki 2 gałązki mięty 1 dymka ze szczypiorkiem kilka gałązek koperku dressing: 3 łyżki oliwy sok z połowy cytryny 1 łyżeczka miodu sól pieprz świeżo mielony Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie. Na ok 3 minuty przed końcem gotowania (kasza będzie już prawie miękka) dodać groszek. Po ugotowaniu kaszę z groszkiem odcedzić (jeśli została jeszcze

Obiad gotowy
Ziemniaki zapiekane z boczkiem i żółtym serem 178

polecam! Czas przygotowania: 10 minut + 45 minut pieczenia Ilość porcji: 4 Składniki: 8-10 sporych ziemniaków 8 plasterków żółtego sera Opakowanie boczku w plastrach Łyżka oleju rzepakowego Przyprawy: świeżo mielona sól, świeży tymianek, Ziemniaki obieramy i płuczemy wodą. Układamy na desce do krojenia układając po jego bokach drewniane szpatułki (tak jak na zdjęciach). Każdego ziemniaka nacinamy z góry

Kolizje Smaków
Kotlety mielone z kurczaka, z marchewką i cukinią... 195

Składniki: (na 10 sztuk) 500g mielonego mięsa z kurczaka 1 jajko 5 łyżek bułki tartej sól i pieprz 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 średnia marchewka, starta na tarce o dużych oczkach 1 niewielka cukinia bułka tarta do obtaczania olej do smażenia Zetrzyj cukinię na tarce o dużych oczkach. Wsyp do miski, posól (2 spore szczypty powinny wystarczyć), odstaw

Lejdi of the house
Pasta z zielonego groszku, pomysł na dodatek do pieczywa 143

chwili dodałam rozdrobnioną fetę i przyprawy oraz oliwę. Znowu całość zmiksowałam, ale nie na mega gładką pastę, chciałam żeby czuć było kawałeczki groszku. Przełożyłam do miseczki doprawiłam świeżo mielonym pieprzem i gotowe :)   Szybko, prosto i zaskakująco ślicznie – czyli pamiętajmy że jemy na początku oczami !     smacznego !     Pasta z zielonego groszku, pomysł na dodatek

Kuchnia na wzgórzu
Buraczano-truskawkowe ptysie z kruszonką i twarożkiem 188

buraka (kupiłam gotowy w buteleczce 230 ml, resztę dopełniłam wodą) 5 jajek szczypta soli kruszonka: 20 g miękkiego masła 20 g brązowego cukru 20 g mąki pszennej łyżka mielonych liofilizowanych truskawek łyżeczka liofilzowanego buraka dodatkowo: 250 g naturalnego, kremowego twarożku świeże truskawki Przygotowujemy skorupkę na ptysie. Masło ucieramy z cukrem, dodajmy mąkę i puder truskawkowy i buraczany. Gotową masę

Mienta blog

Proponowane wyszukiwania