porcja: 160 g piersi kurczaka 1/2 małej puszki kukurydzy garść zielonego groszku (ok. 30-40 g) 70 g makaronu ryżowego 1/2 łyżeczki zielonej pasty curry sól i kolendra mielona do smaku Kurczaka pokroiłam w dużą kostkę, podsmażyłam bez dodatku tłuszczu. Pastę curry rozpuściłam w 1/4 szklanki wody, dolałam fo kurczaka. Dodałam warzywa i dusiłam chwilę. Makaron ugotowałam i podałam
Kucharzycaskory, następnie przewracam na druga stronę i ściągam skórę). Pomarańcze dokładnie obieramy, kroimy i dodajemy do ryby. Plastry ananasa kroimy w kostkę, dodajemy do ryby. Dodajemy kukurydzę. Doprawiamy kolendrą mieloną, solą i małą ilością przecieru lub (jeszcze mniejszą) koncentratu pomidorowego. Można dodać jeszcze sok z połówki cytryny. Całość dusimy ok. 10 minut. Porcja ma ok. 700 kcal
Kucharzycapomieszać w garncu smaki z całego świata, na przykład ze słonecznej Grecji, którą Agata odkrywa dla nas na talerzu. Greckie pulpeciki pieczone z sosem jogurtowym Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 115 g pokruszonego sera feta 1/4 szklanki drobno posiekanej natki pietruszki 1/3 szklanki szczypiorku świeża bazylia lub oregano drobno pokrojone (ilość wg uznania) 4 ząbki przeciśniętego przez praskę
KulinarneImpresje.plstole Spróbujcie. Składniki: 8 pieczarek 2 ząbki czosnku 3 łyżki masła klarowanego – polecam Sertop 1/2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki 5-6 listków świeżej bazylii odrobina soli świeżo mielony pieprz do smaku Przygotowanie: Pieczarki obieramy, pozbawiamy ogonków i kroimy na pół. Na patelni rozpuszczamy 2 łyżki masła klarowanego. Dodajemy nasze pieczarki i starte na drobnych oczkach ząbki czosnku. Smażymy
Słodkie okruszkiwieprzowej 2-3 całe główki czosnku 2-3 gałązki natki pietruszki 2 łyżki miękkego masła 1 łyżka musztardy miodowej ok. 2 łyżki majeranku kilka liści laurowych sól morska, świeżo mielony pieprz Sos chrzanowy: 1 łyżka masła 1 czubata łyżka mąki pszennej ok. 1 szklanka soków wytopionych z mięsa 1/2 szklanki słodkiej śmietanki kremowki 30% 2 łyżki startego chrzanu
Poezja smakuplasterki sera topionego do tostów 4 cienkie plasterki kiełbasy krakowskiej około 4 małe szczypty Ziół Małgorzaty Skworcu 1 duże jajko bułka tarta odrobina soli himalajskiej (można pominąć) czarny mielony pieprz do smaku olej do smażenia Przygotowanie: Z chleba tostowego odcinamy skórki. Następnie każdą kromkę wałkujemy. Na każdej kromce układamy plasterek sera (warto go przeciąć, aby nie wystawał za kromkę
Słodkie okruszkipokrojone się świetnie sprawdzą - Pomidorki koktajlowe/ papryczkowe - w każdym razie któreś z małych odmian, tyle, by wypełnić kokilki - Ser roquefort - lub inny, na który mamy ochotę - Sól, pieprz grubo mielony - odrobina masła - Na jajka i pomidory można dać szczypiorek, lub jak u mnie - bazylię Potrzebna będzie również blacha do mufiinek lub kokilki. Ja jajka zapiekłam w formie, a pomidorki
Cook&Lovełyżkę śmietany. Bez śmietany też powinna Wam smakować :) Mieszanka warzywna składa się z marchewki, papryki czerwonej, pomarańczowej, żółtej, groszku zielonego, pora, kiełków fasoli Mung. Ja dodałam jeszcze pieprz czarny mielony oraz majeranek i pieprz ziołowy. Doprawiłam już w miseczce mlekiem ryżowym. Papryka wędzona którą dodałam "podkręciła jeszcze ostrość zupy, takie lubię :) Otrzymałam garnek zupy smacznej zupy. W handlu jest
Proste Potrawypyszne kotlety, majonez bardzo podkręca ich smak. Kotlety podałam z pieczonymi pieczarkami i ziemniaczkami. Dodatkiem do obiadu była fantastyczna Surówka Staropolska Firmy ORZECH . Gorąco polecam. Składniki: 700 g mielonej karkówki wieprzowej 1 mała bułka pszenna 1 jajko 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy dijon 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka bułki tartej 1 łyżeczka majeranku sól, pieprz
Gosia gotujesosu sojowego 200 g parówek sojowych 400 g pomidorów krojonych z puszki 500 ml bulionu warzywnego 1 łyżka suszonej kolendry 1 łyżka cynamonu 1 łyżeczka zmielonego kardamonu 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 4 łyżki sosu ostrygowego cynamon do smaku sól, pieprz Przygotowanie Fasolę dzielimy na dwie części. Jedną wrzucamy do zimnej wody i od momentu
R'n'G Kitchenlunch do pracy i dla osób, które ćwiczą. Składniki: 2 średnie cukinie 2 łyżki siekanej pietruszki do posypania 2 łyżki tartego parmezanu do posypania Na pulpeciki: 250 g mielonego indyka 1/4 szklanki tartego parmezanu 1/2 łyżeczki suszonego oregano 1/2 łyżeczki suszonej bazylii 1/2 łyżeczki suszonego czosnku 2 łyżki siekanej świeżej pietruszki 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu
Niedzielny kucharzdodawania tłuszczu). Umieszczamy na niej kotlety (tak, aby się nie stykały) i smażymy na mocnym ogniu z jednej strony przez ok. 3 minuty, następnie obsypujemy solą oraz świeżo mielonym pieprzem, odwracamy i smażymy przez kolejne 2-3 min, doprawiając także drugą stronę. Burgery powinny mieć ciemno-brązową barwę i być lekko różowawe po bokach. Jeśli chcecie well done, dosmażcie
Nerds KitchenSkładniki 3 jajka 1 opakowanie sera pleśniowego 1 małe opakowanie jogurtu greckiego 2 garście kolorowych pomidorków koktajlowych 1 łyżka oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich sól świeżo mielony pieprz Jajka rozbijamy i roztrzepujemy widelcem. Dodajemy jogurt grecki i oliwę z oliwek. Mieszamy na jednolitą masę. Ser pleśniowy kroimy w kostkę i dodajemy do masy jajecznej. Pomidorki kroimy
My Chcemy Jeśćzdrowych, dietetycznych składników (no może poza majonezem) więc z całą pewnością mogą sobie pozwolić na taki obiad nawet osoby będące na diecie :) Przyprawiając kurczaka wykorzystajcie Wasze ulubione przyprawy będziecie mieli wtedy pewność, że będzie on idealnie pasował w Wasz gust :) Nie będę przedłużał… zatem róbcie listę zakupów i zapraszam do gotowania. Składniki 2 tortille wieloziarniste 1/2 czerwonej cebuli
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!piersi z kurczaka 500 g małych pieczarek 450 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku 3 szalotki 5 ząbków czosnku 1 marchew kawałek selera 400 ml mleczka kokosowego 1/2 świeżej papryczki chili (mielonej 1/3 łyżeczki) 2 łyżeczki proszku curry 1/2 łyżeczki imbiru 1/2 łyżeczki kolendry 2 łyżeczki soli 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżka masła klarowanego pieprz
Kuchcik gotuje