mielone - 47549 przepisów (strona:1468/3170)

Kotlety pożarskie. 180

Pyszne, delikatne kotlety z mielonego mięsa drobiowego. U nas w domu wszyscy bardzo je lubimy. Jeśli jeszcze ich nie jedliście to koniecznie spróbujcie. Można je podać z sosem pieczarkowym lub chrzanowym, ale bez sosu również smakują wybornie :) My jedliśmy dziś bez sosu, podane z ziemniaczkami i surówką. Z podanych składników wyszło mi 5 kotletów. Składniki: 2 pojedyncze piersi kurczaka

Agusiowe smakołyki
Kostka kawosza 249

Formę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 40 minut. Po upieczeniu przekładamy ciasto na kratkę kuchenną do odparowania. Masa kawowa: - 5 żółtek - mielona wanilia lub cukier waniliowy - 3 łyżki mąki pszennej - budyń waniliowy lub śmietankowy - 2 szklanki mleka - 3/4 szklanki cukru - 25 dag masła - 4 do 5 kopiastych łyżek sypkiej kawy rozpuszczalnej

Apetyczna babeczka
Karkówka duszona w młodej kapuście / Braised pork neck with young cabbage 1094

przez około 30 minut, mieszając od czasu do czasu. Po tym czasie dodaj marchewkę, paprykę i kapustę i duś pod przykryciem około 15 minut, po czym dodaj tymianek, majeranek, mieloną paprykę i trochę soli i pieprzu. Jeśli mięso i warzywa są już miękkie, dodaj koperek, koncentrat pomidorowy, ocet jabłkowy i dopraw do smaku cukrem, solą i pieprzem. Podgrzej jeszcze

karmelowy
Buddha bowl z boczniakami, prażoną ciecierzycą i sosem z tahini 147

porcje buddha bowl Boczniaki: 500 g boczniaków 1 ząbek czosnku 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka syropu z agawy 1 łyżka octu ryżowego szczypta płatków chili ½ łyżeczki mielonego imbiru 1 łyżeczka oleju, np. sezamowego 1 łyżka ciekanej natki pietruszki 1 łyżeczka sezamu Dodatkowo: 200 g roszponki 2 marchewki 1 awokado garść rzodkiewek Prażona ciecierzyca: 1 puszka ciecierzycy ½ łyżeczki ostrej

Food Square
GRYCZANA TARTA SERNIKOWA Z OWOCAMI 149

Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki gryczanej 100 g masła 1 jajko 3 łyżki erytrolu/ksylitolu 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowego) 4-5 łyżek zimnej wody Nadzienie: 500 g twarogu mielonego (może być z wiaderka) 200 g jogurtu greckiego 1/2 szklanki mleka 2 łyżeczki żelatyny 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 2-3 łyżki erytrolu/ksylitolu Dodatkowo: ok. 250 g truskawek

Kuchnia MagdaLeny
Chłodnik z buraków (dieta dr Dąbrowskiej) 191

zielony koktajl z grejpfrutem wegańską szarlotkę Chłodnik z buraków (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 80 minut Składniki: 1000 g buraków ok. 1000 ml  wywaru warzywnego sól morska czarny mielony pieprz szczypta kuminu sok z cytryny świeże kiełki do dekoracji Wykonanie: Buraki myjemy i zawijamy w folię aluminiową i pieczemy, aż będą miękkie. Gdy przestygną obieramy je i kroimy

Kulinarne przygody Gatity
Wiosenna sałatka z tuńczyka i awokado w domowych bułkach. 145

kawałkach w sosie własnym Master Tuńczyk 4 jajka ugotowane na twardo pół pęczka rzodkiewek pół pęczka szczypiorku 3-4 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku sok z cytryny Wykonanie: Zaczynamy od bułek. 1. Rozczyn: Drożdże rozcieramy z cukrem, ciepłym mlekiem i mąką. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około

Izabelawkuchni
Jajka w koszulkach, jogurt i chrupiąca ciecierzyca 145

klarowanego 2 duże ząbki czosnku pół dużego pęczka pietruszki pół pęczka drobnego szczypiorku 1 łyżeczka ziaren kolendry 1 łyżeczka ziaren kuminu 1 niepełna łyżeczka płatków chili ½ łyżeczki soli ¼ łyżeczki mielonego pieprzu

Karo in the Kitchen
Sernik na zimno z matchą 235

serniczku prawie wszystko dozwolone. Sernik na zimno – spód: 12 ciasteczek markiz (typu Oreo, Neo) 50 g rozpuszczonego masła Sernik na zimno – masa: 800 g mielonego twarogu 4 łyżki cukru pudru 3 czubate łyżeczki żelatyny 200 – 250 ml śmietanki kremówki 1 łyżeczka ekstraktu/pasty z wanilii Sernik na zimno – wierzch: 220 – 250 g naturalnego serka kanapkowego

Poezja smaku
Kurczak z piekarnika : skrzydełka w miodzie, przepis 229

musztardy rosyjskiej 5 łyżeczek musztardy delikatesowej 2 łyżeczki miodu 2 łyżki keczupu 2 ząbki drobno posiekanego czosnku 1 płaska łyżeczka soli kilka listków świeżej mięty, drobno posiekane 1 łyżka mielonej, czerwonej papryki 1 łyżka oliwy 1 łyżka keczupu ok. 1/2 szklanki ciemnego piwa lub coli Przepis na kurczaka z piekarnika : skrzydełka w miodzie PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Skrzydełka myjemy

Moja Książka Kucharska
Grzanki z kozim serem na sałatach z oliwą i świeżo zmielonym pieprzem 90

Danie banalne proste w wykonaniu, ale bardzo smaczne. Składniki: bagietka ser kozi do smarowania sałaty oliwa świeżo mielony pieprz Przygotowanie: bagietkę pokrój w kromki i podpiecz w rozgrzanym piekarniku do zrumienienia na desce połóż sałaty, skrop je oliwą z oliwek i oprósz świeżo zmielonym pieprzem wyjmij grzanki z piekarnika i posmaruj je kozim serkiem, a następnie ułóż na sałatach

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Makaron ze szparagami i gorgonzolą, pyszny pomysł na obiad 153

dodałam do niej 2 łyżki wody spod makaronu i zahartowałam śmietanę, dodałam do szparagów i zamieszałam. Odcedziłam makaron dodałam do sosu, wymieszałam i gotowe. Na talerzu doprawiłam całość świeżo mielonym pieprzem.   Taki makaron spokojnie możesz zapakować do lunchboxa i zabrać do pracy na lunch :)   Szybko, smacznie i o to chodzi, prawda ? Makaron ze szparagami i gorgonzolą, pyszny

Kuchnia na wzgórzu
Cukinia faszerowana kaszą jaglaną i warzywami 170

ząbki czosnku 3 łyżki oliwy 200 g kaszy jaglanej 200 g marchwi 3-4 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki musztardy francuskiej 20-30 g masła sól i świeżo mielony pieprz do smaku Jak zrobić? Kaszę jaglaną ugotować w lekko osolonej wodzie.  Pora pokroić w cienkie plasterki. Czosnek obrać i posiekać drobno. Marchew obrać i zetrzeć na grubej

Codzienna kuchnia niecodzienna
Risotto z kurczakiem i groszkiem 214

Risotto z kurczakiem i groszkiem to moja wersja popularnego w słonecznej Italii wersji tego dania. Do jego przygotowania wykorzystamy dosłownie kilka produktów. Co czyni zatem to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Młoda kapusta z koperkiem na ciepło 144

łyżki oleju roślinnego 1 cebula 2 ząbki czosnku 200 ml wody 1 puszka pomidorów krojonych 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu czarnego mielonego 1 łyżeczka cukru   Kapustę poszatkuj ale niezbyt drobno, aby nie rozpadła się całkowicie podczas gotowania jak wyżej na zdjęciu.   W garnku rozgrzej olej, wsyp cebulę pokrojoną

kuron.com.pl

Proponowane wyszukiwania