Z tymi placuszkami zawsze miałam problem, a to przywierały do patelni, a to się nie rozpadały, wybawieniem okazała się nowa patelnia, której recenzję znajdziecie tutaj . Sceptycznie
Cynamonowe szczęścieponiżej jego krawędzi) i utrzymując stałą temperaturę parzyłam szynkę 2 godziny. Po tym czasie wyjęłam szynkowar z wody, ostudziłam i wstawiłam do lodówki na całą noc. Rano na śniadanie jadłam już wspaniałą, domową szyneczkę
babka w formieProste bułeczki na śniadanie lub kolację. Przepis zaczerpnięty z bloga Mancia w kuchni. Prosty i smaczny przepis. Polecam. Składniki: 500 g mąki pszennej 250 ml ciepłej wody 1,5 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli 1 jajko 3 dag świeżych drożdży 2 łyżki roztopionego masła Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie. Do miski przesiewamy mąkę i sól. Dodajemy jajko
Ewusiowe SmakiWiększość współcześnie pracujących ludzi zabiera swoje drugie śniadanie, lunch, obiad (jak zwał tak zwał) do pracy. Popularne są również coraz częściej zdrowe posiłki, mające zastąpić popularne (i raczej mało dietetyczne) kanapki. Zrobiłam przydatne zestawienie 15 przepisów na sałatki w wersji FIT. * w trzech sałatkach pojawił się majonez, który śmiało możemy zastąpić jogurtem. Z ciecierzycą Z winogronami w sosie
Tradycyjna Kuchniatematem przewodnim 3 soboty października. A dzień zaczął się tak... 6:40 Pobudka Mycie ząbków, doprowadzenie się do stanu "mogę wyjść z domu, nikogo nie przestraszę", szybkie śniadanie (dwie kanapki z masłem orzechowym i bananem), do tego herbatka na trawienie, aparat do torebki, buty na nogi, trzaśnięcie drzwiami. 8:03 Wyjazd z Sanoka Ponad
CzarnawisienkaWypiekanie na śniadanie w tym tygodniu zaproponowało rogaliki dyniowe. Przepis pochodzi z bloga Komarki i u niej była alternatywa rogalików lub grzebyków, więc ja wybrałam grzebienie. Wyrosły jak szalone i zrobiły się takie puchate, delikatne a nadzienie z orzechów - u mnie migdały i orzechy ziemne jest przepyszne. Jako dodatek do ciasta użyłam pure z dyni i dzięki temu ciasto
Moje Małe Czarowaniemgnieniu oka znikają z talerza. Zostało mi pół puszki mleczka kokosowego, którego użyłam do zupy kremu z dyni. I tak mnie ta puszka zainspirowała od rana do wyczarowania śniadania w nieco innej wersji. SKŁADNIKI : mąka pszenna – 1 szklanka – 200 gram mleczko kokosowe – 1 szklanka – 200 ml wiórki kokosowe – pół szklanki – 100 gram olej – 1 łyżka cukier – 2 łyżeczki
kuchniabellissima.wordpress.comSamo zdrowie na talerzu... takie śniadania to ja lubię! Omlet z mascarpone i ricotty podany z pastą z awokado i banana, pestkami granatu i sproszkowanym rokitnikiem Słyszeliście o rokitniku? Jego owoce to niezaprzeczalne superfoods! Dlaczego? - zawierają 60 różnych antyoksydantów - dostarczają 10 razy więcej witaminy C niż pomarańcze - są bogate w witaminy
Poranek na słodkoMało czasu na przygotowanie śniadania? Najlepszym rozwiązaniem będzie jajecznica... bez jajek! :) Dyniowe scramble jęczmienne ze świeżym daktylem, pomarańczą i lekko ubitym mleczkiem kokosowym
Poranek na słodkonadał mocno owocowej nutki :) Gofry wyszły puszyste, delikatne jak chmurka i mocno orzechowe. Do tego domowa, wiśniowa frużelina, masło kasztanowe, pyszna herbata migdałowa (która smakowała jak marcepan!)... i mamy śniadanie idealne ;-) *** GOFRY Z SERKA WIEDEŃSKIEGO /przepis autorski/ 100 g serka wiedeńskiego 50 g ekologicznego kremu z orzechów włoskich 35 g mąki pszennej pełnoziarnistej 15 g mąki kokosowej łyżeczka ekstraktu
Poranek na słodkosupermarkecie! Zamówienia możecie składać na oficjalnej stronie internetowej pasieki pana Jerzego: (aby przejść na stronę oficjalną, wystarczy kliknąć w obrazek) *** Miód świetnie smakuje zmieszany z jogurtem, jako dodatek do śniadania: tutaj z owsianką żurawinową i siekanymi migdałami i orzechami pinii *** Na koniec ciekawostka: jeśli chcecie zobaczyć jak wygląda praca w pasiece, koniecznie obejrzyjcie ten filmik
Poranek na słodkopodawać póki ciepły. Smacznego! *** UWAGA! Od kilku dni możecie znaleźć mój profil na Yummly.com , według statystyk najlepszej stronie z przepisami na świecie. Jeśli chcecie zapisać któryś z moich śniadań w swoim zbiorze utworzonym w tym serwisie, wystarczy, że kilkniecie pomarańczowy przycisk " Yummly " nad tytułem każdego z wpisów. Zapraszam do odwiedzenia mojego profilu pod adresem: http://www.yummly.com/profile/SandraWysocka/recipes
Poranek na słodkoczasy zyskuje coraz większą popularność. Jest doskonała zarówno w daniach wytrawnych jak i słodkich. Świetnie komponuje się z masłem orzechowym i świeżymi, sezonowymi owocami. Do dzisiejszego śniadania użyłam oczywiście mrożonych (choć z własnej uprawy), jednak smakowały niemal tak samo dobrze, jak świeże! Kasza jaglana gotowana z wodą różaną podana z domowym musem jabłkowym, jogurtem z masłem
Poranek na słodkopróbowaliście połączenia jagód i czekolady, koniecznie to nadróbcie. Placki wyszły miękkie, trochę podobne do brownie, z zewnątrz chrupiące. Do tego prażone wiórki i płatki kokosa i mamy śniadanie idealne :) Podwójnie czekoladowe pancakes z jagodami, prażonymi wiórkami kokosa, jogurtem naturalnym i sosem jagodowym *** PODWÓJNIE CZEKOLADOWE PANCAKES Z JAGODAMI /przepis własny/ 25 g mąki pszennej pełnoziarnistej 15 g mąki
Poranek na słodkoWalentynki już jutro! Z tej okazji przygotowałam dla Was zestawienie zarówno starszych jak i nowszych inspiracji na śniadanie, deser lub słodką kolację. Przy wyborze konkretnych dań kierowałam się przede wszystkim obecnością truskawek (które chyba wszystkim kojarzą się z Walentynkami), jak i kszałtem serca :) Oczywiście w ten dzień sprawdzi się dowolny przepis z bloga
Poranek na słodko