Sezon na młodą kapustę w pełni, więc nie mogło jej zabraknąć w moim codziennym menu. Młoda kapusta z dobrą kiełbasą, cebulką i koperkiem. Delikatny, maślany smak całego dania wprawia w tę młodzieńczą radość czując znów smak dzieciństwa. Młoda kapusta występuję u nas także w wersji wege, bez mięsa jakiegokolwiek, lecz dziś na bogato, mięsnie i dość syto, obowiązkowo z koperkiem. Jeśli przygotowuję tę wersję kapusty to podaję ją z ziemniakami najczęściej lub pajdą chleba rezygnując już z dodatkowego mięsa w daniu... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...