Chrupiąca panierka i delikatny kurczak w środku. Takie powinny być domowe nuggetsy. Przepis jest na prawdę prosty a mięska posmakują dzieciom i nie tylko. Nuggetsy przygotowałam w Thermomasterze II firmy Kalorik. SKŁADNIKI : 500 g piersi z kurczaka 2 ząbki czosnku 1 płaska łyżeczka soli 2 kromki chleba tostowego 100 ml jogurtu naturalnego/kefiru lub mleka 50 g serka kremowego 1 jajko 1 jajko + 3 łyżki mleka do panierowania bułka tarta olej do smażenia &... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...