mielone - 47549 przepisów (strona:1325/3170)

Pierogi z boćwiną, szpinakiem i fetą 117

pokroić w kostkę, czosnek posiekać, razem zeszklić na oleju, przełożyć na talerz. Na patelnię wrzucić szpinak i boćwinę, smażyć kilka minut, żeby sok odparował. Doprawić do smaku solą, świeżo mielonym pieprzem, wystudzić. Ser pokroić w kostkę, wymieszać ze szpinakiem, cebulą i czosnkiem. Ciasto rozwałkować, wycinać kółka, na każde nakładać nadzienie, zlepiać i układać na oprószonej mąką stolnicy. Pierogi wrzucać

Obiad gotowy
Hamburger wołowy z serem provolone 151

macie pod ręką wszystkie potrzebne składniki. Przekonacie się, że wołowina wcale nie jest ciężka w obróbce.     Składniki:   Burgery:   500 g mielonej wołowiny 100 g sera provolone, mozzarella lub cheddar 2 pomidory, ja użyłem kolorowych 1/2 główki sałaty sos do steków i burgerów, ja użyłem tego od  Roleskiego sól

kuron.com.pl
Bulion wołowy 113

paszteciki. Składniki: 700 g mięsa wołowego z kością 1 marchewka 1 pietruszka niewielki seler niewielki por 2 liście laurowe 10 ziaren ziela angielskiego około 1 płaskiej łyżeczki soli pieprz mielony Wykonanie: Mięso dokładnie płuczemy, zalewamy zimną wodą (około 2 litry), dodajemy płaską łyżeczkę soli, listki laurowe, ziele angielskie i włączamy. Po zagotowaniu, zdejmujemy szumowinę, zmniejszamy gaz i na wolnym

Smak mojego domu
Prosta sałatka z sosem jogurtowo-ziołowym 134

jest u Was? Składniki: pół główki sałaty lodowej 1 pomidor 150 g jogurtu naturalnego 1 łyżka płatków suszonej cebuli przyprawy: szczypta słodkiej czerwonej papryki , szczypta granulowanego czosnku , czarny mielony pieprz do smaku, sól do smaku (polecam przyprawy Organic Fabryka Smaku http://smaknamiare.pl ) Przygotowanie: Sałatę rwiemy w rękach lub kroimy na paseczki (nożem z  tworzywa sztucznego). Pomidora kroimy

Słodkie okruszki
Gołąbki z kaszą jaglaną i mięsem 162

Robiliście w tym sezonie gołąbki? Ja właśnie zrobiłam takie na bazie kaszy jaglanej. Wyszły naprawdę pyszne. Składniki: 1 duża główka młodej kapusty Farsz: 500 g mielonego mięsa (u mnie od łopatki) 1 szklanka suchej kaszy jaglanej 1 duża cebula kilka suszonych grzybków sól, pieprz majeranek Sposób wykonania: 1. Z kapusty wyciąć głąb, włożyć do szerokiego garnka z wrzątkiem

Kuchnia domowa Ani
Grillowania łopatka wieprzowa 91

Pyszna, marynowana wcześniej i zgrillowana <3 Składniki: 800 g łopatki wieprzowej 330 ml soku pomidorowego 50 ml oleju rzepakowego 1 pęczek natki pietruszki 1 pęczek tymianku 1 łyżka mielonej papryki sól, pieprz Przygotowanie: Posiekane zioła wrzucamy do soku pomidorowego wymieszanego z olejem i przyprawami. Marynatą zalewamy mięso, odstawiamy na 24 godziny. Po tym czasie, plastry mięsa grillujemy

R'n'G Kitchen
Gołąbki z kaszy kuskus, cukinii z dodatkiem koperku i szczypiorku, duszone w bulionie 133

średniej wielkości białej cebuli, 1 niewielka, młoda cukinia, pęczek szczypiorku, 250 g kaszy kuskus, 3 łyżki suszonego koperku (może być świeży), sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, ok. 1 l bulionu drobiowego – przygotowanego wg przepisu na bulionie drobiowym Winiary, 2 płaskie łyżki masła klarowanego, 50 ml słodkiej śmietanki 30%, ponadto: sól do gotowania, cukru na czubek

Moniki Smakołyki
Kotlety z bobu z miętą, dymką i z musztardą 110

gałązek świeżego tymianku 5 listków mięty 2 łyżeczki musztardy ziarnistej 2 jaja cebula olej do smażenia sól i pieprz do smaku 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej bułka tarta lub mielony len Bób ugotować w osolonej wodzie ok. 10 minut. Kiedy lekko ostygnie obrać ze skórek. Rozgnieść delikatnie tłuczkiem do ziemniaków. Cebulę pociąć w kostkę i zeszklić na oleju

AZgotuj!
Gulasz z indyka z pieczarkami 200

kartoniku 1 łyżka do zamarynowania mięsa + 1 łyżeczka oliwy do smażenia (lub oleju rzepakowego) 1 czubata łyżka gęstej kwaśnej śmietany 18% – ok. 45 g sól i świeżo mielony pieprz do smaku kilka gałązek natki pietruszki do oprószenia dania   Gulasz z indyka – ile ma kcal i wymienników węglowodanowych? Cały gulasz z piersi indyka ma ok. 1374 kcal

Kulinarne Przeboje
Kiełbasa krucha podpiekana 159

g/kg -ziele angielskie 0,5 g/kg -woda  350 ml -jelita wieprzowe 24/26 mm WYKONANIE: Cały surowiec tniemy w kostkę 3,4 cm i peklujemy. Surowiec który będzie mielony na siatce 10 mm dajemy do jednego pojemnika, szynkę do drugiego. Następnie dodajemy wszystkie przyprawy i dokładnie mieszamy aby przyprawy równomiernie się rozłożyły. Chowamy do lodówki w temp

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
naleśniki z kurkumą z twarogiem,rodzynkami... 128

Składniki: jajka 2 sztuki "L", mąka tortowa 4 szklanki, kurkuma mielona 1 łyżeczka, cukier 2 łyżki, sól 1/2 łyżeczki, mleko 3/4 litra, woda gazowana 1,5 szklanki, olej rzepakowy 4 łyżki twaróg śmietankowy 70 dag, śmietana gęsta 18% 200 gram, rodzynki 100 gram sparzone, cukier puder 3 łyżki, cukier puder do posypania - ile potrzeba Do wysokiego naczynia wsypać mąkę

W Mojej Kuchni Lubię
Napój kurkumowo-imbirowy 191

jest afrodyzjakiem podnoszącym poziom testosteronu, cynamon natomiast uznawany jest za afrodyzjak wpływający na kobiece libodo. Napój kurkumowo-imbirowy Składniki: (na dwie porcje) 3 cm świeżej kurkumy lub 2 łyżeczki mielonej 3 cm świeżego imbiru ½ laski cynamonu 8 goździków 400 ml wody sok ½ cytryny miód do smaku Imbir i kurkumę siekam drobno lub ścieram na tarce. Do kurkumy najlepiej użyć

Figa S-makiem
Prosty makaron ze szparagami 120

Smażę je tylko chwilę, bo chce by szparagi był nadal chrupiące. Ugotowany makaron odcedzam, wrzucam go do szparagów i posypuję koperkiem, a Następnie nakładam na talerze i posypuję świeżo mielonym pieprzem np. czerwonym. Jeśli używacie innego makaronu to uwzględnijcie w przygotowaniach czas jego gotowania, ponieważ chodzi o to by szparagi nie zrobiły się bardzo miękkie. Prosty makaron ze szparagami

Figa S-makiem
Śniadaniowe bułeczki cynamonowe z truskawkami. 183

łyżki margaryny śniadaniowej bielmar użyłam o smaku wiejskiego masła ewentualnie ciepłe mleko Dodatkowo: pół szklanki cukru 4 łyżki margaryny śniadaniowej bielmar użyłam o smaku wiejskiego masła 4 łyżeczki mielonego cynamonu około 40 dag świeżych truskawek mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie pysznych odrywanych bułeczek: 1. Rozczyn: Drożdże rozcieramy z cukrem, ciepłym mlekiem i mąką. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy

Izabelawkuchni
PASTA NA CHLEB Z SARDYNEK 127

łyżki śmietany po 1 łyżce posiekanego szczypiorku i świeżego kopru 2 łyżki posiekanego pomidora (bez skórki i nasion)  kilka posiekanych zielonych oliwek bez pestek sól morska i świeżo mielony pieprz szczypta tymianku do smaku (ew.) Oto wypróbowany przepis na pastę z sardynek na kanapki: Krok 1. Sardynki osączyć z oleju i włożyć do miseczki. Do sardynek dodać chrzan

Moja Książka Kucharska

Proponowane wyszukiwania