Ciasta z makiem są dobrze znane wszystkim i przez większość bardzo lubiane. Często odstraszało mnie osobiście przygotowanie masy makowej. Teraz można już kupić mielony mak, więc połowa pracy za nami. Ciasto dość proste, dlatego też nie bójmy się skorzystać z przepisu i upieczmy swój makowiec. Składniki Ciasto 400 g mąki pszennej 3 czubate łyżki … Czytaj dalej Kruche drożdżowe
gotuj ze mnądowolnych) -2 łyżeczki proszku do pieczenia (kamień winny) -150g ksylitolu -100g oleju rzepakowego -110-30g napoju roślinnego -3 łyżeczki babki jajowatej -3 łyżeczki cynamonu -2 łyżeczki mielonego imbiru Nadzienie gruszkowe -1kg gruszek miękkich -2 łyżeczki skrobi -cukier kokosowy -cynamon Dodatkowo -kukurydza popcornowa -olej rzepakowy -cukier kokosowy -cynamon -gorzka czekolada + sylikonowa forma na lód/czekoladki KAKAOWY
Candy PandasDietetyczne pulpety w aksamitnym sosie Składniki: 400 g mielonego mięsa indyczego (najlepiej udźca) 1 łyżka musztardy sarepskiej 1 cebula 2 czerwone papryki 1 łyżka oliwy z oliwek 700 ml wrzątku szczypta oregano 1 pełna łyżka mąki kukurydzianej sól, pieprz Przygotowanie: Mięso wyrabiamy z musztardą, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy pulpety wielkości orzecha włoskiego. Cebulę i papryki siekamy
R'n'G Kitchenwindow.adsbygoogle || []).push({}); Dodajemy ser pleśniowy. Dokładnie ucieramy blenderem, aby nie było grudek. Pod koniec wrzucamy masło (50 g) i mieszamy, aż się roztopi. Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem wedle uznania. Gotowe! Smacznego! Po więcej zdjęć zapraszam na Instagram @lukarzkuchasz
Kuchnia Łukaszaszybki i sycący obiad. Ja użyłam makaronu razowego w kształcie muszelek, który świetnie sprawdza się w takich daniach. Składniki: ok 300 g makaronu 500 g mięsa wołowego mielonego 2 jajka 5 łyżek bułki tartej 1 puszka pomidorów 1 mniejsza cukinia 4 łodygi selera naciowego 2 cebule 4-5 ząbków czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego mąka pszenna
magiczna kuchnia Kasibulionu warzywnego lub mięsnego (u mnie rosół odcedzony z warzyw i mięsa) 250 g serka mascarpone 4 czubate łyżeczki musztardy francuskiej ziarnistej 3 czubate łyżeczki musztardy delikatesowej sól, świeżo mielony pieprz i papryka słodka do smaku mąka pszenna do obtoczenia mięsa olej rzepakowy do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na kotlety schabowe po francusku z musztardą i mascarpone: Mięso
Kulinarne PrzebojePrzykrywamy ciastem orzechowym. Na ciasto orzechowe wykładamy masę budyniową, wymieszaną ze śliwkami (śliwki można też rozłożyć na cieście orzechowym i przykryć masą). Wierzch dekorujemy polewą. Dodatkowo można udekorować ciasto mielonymi orzechami
Smaki Na Talerzuboczniaków, 1 marchewka, 1 mała pietruszka, kawałek selera, 3 ziarna ziela angielskie, 6 ziaren pieprzu, 1 łyżeczka imbiru mielonego, gałka muszkatołowa, 1,5 – 2 łyżeczka majeranku, sól, świeżo zmielony pieprz, 1 l bulionu warzywnego lub drobiowego, olej lub oliwa do smażenia, Boczniaki oczyścić, pokroić w paski o szerokości około 0,5 cm. Marchewkę, pietruszkę oraz seler obrać i pokroić
królestwo garówcharakter. Sałatka z cykorii i dyni V2 1 biała cykoria niewielki ogórek cząstka pieczonej dyni plaster sera ricotta sałatkowa 1 łyżka prażonych orzechów włoskich 1 łyżka posiekanego szczypioru sól, mielona czarnuszka, sok z cytryny, oliwa, miód Cykorię, dynię, ogórek i ser pokroić - wsypać do miski. Dodać orzechy, szczypior, polać oliwą i sokiem z cytryny. Doprawić solą, czarnuszką
Gotuj Sam!przepisu. Oto przepis na pyszną pastę z pieczonym czosnkiem. Składniki 1 opakowanie serka do smakowania light (np. Turek Lekki naturalny) 5 ząbków czosnku 1 łyżka posiekanego szczypiorku. sól świeżo mielony czarny pieprz Ząbki czosnku (bez obierania) układamy na blasze do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 15 minut.* Wyjmujemy i odstawiamy do ostygnięcia. Każdy
My Chcemy Jeśćjajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia masa pół szkl mielonych orzechów laskowych 100 ml mleka pół szkl cukru pudru 125 g masła kilka kropel soku z cytryny 1 łyżka wódki 2 łyżeczki kakao masa śliwkowa do nadzienia; 100 g suszonych śliwek 50 g masła 1/3 tabliczki czekolady do dekoracji bita śmierana czekolada orzechy
Gotowanie jest łatwedrewniana piekarnik ściereczka SKŁADNIKI: CIASTO mąka typ 550 – 2,5 szklanki jajka – 2 szt. cukier – ½ szklanki miód – 2 łyżki mleko 3,2% – ¾ szklanki kardamon mielony – ½ łyżeczki cynamon – 2 łyżeczki masło – 50g ZACZYN drożdże – 20g mąka – 1 łyżka mleko – 4 łyżki cukier – szczypta POLEWA serek kremowy – 100g
Nerds Kitchennaszej lodówce. Ten przepis na szybką zupę pieczarkową z serkiem topionym nie jest szczególnie restrykcyjny - można go bez problemu modyfikować, dodając np. ziemniaki albo makaron, wzbogacić małymi kulkami z mielonego mięsa - jednym słowem, każdy może przystosować przepis na zupę pieczarkową z serkiem topionym do swoich upodobań. Zupa pieczarkowa z serkiem topionym około 1 litra bulionu warzywnego lub drobiowego
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata300g razowego makaronu penne, ugotowanego zgodnie z opisem na opakowaniu 200g zielonego groszku – ja użyłam mrożonego 6 większych pieczarek, pokrojonych w plastry łyżka jogurtu naturalnego sól, pieprz świeżo mielony, 2 ząbki czosnku 3 łyżki posiekanego koperku oliwa do smażenia Przygotowanie: W garnku rozgrzewamy 2 łyżki oliwy i podsmażamy na niej pieczarki wraz z dodatkiem soli, pieprzu oraz przeciśniętego
Życie ze smakiemsztuki Składniki: 4 jajka 4 plasterki szynki parmeńskiej około 50 g sera żółtego 4 pomidorki koktajlowe kilka oliwek łyżka oliwy z oliwek/oleju odrobina startego grana padano (można pominąć) świeżo mielony pieprz świeży majeranek do dekoracji (można pominąć) Na początku nastawiamy piekarnik na 180°C (u mnie z termoobiegiem). Następnie zabieramy się za składniki. Szynkę kroimy w paseczki
PatiGotuje