mielone - 47549 przepisów (strona:1331/3170)

Risotto z mięsem mielonym, chili i papryką 119

Lekko ostre smaczne i sycące risotto. Sprawdzi się jako oddzielne danie, jak i jako dodatek do mięsa.  Składniki (4 porcje) -300g mielonej wołowiny -300g ryżu do risotto (krótkoziarnistego) -2 świeże papryczki chili -pół czerwonej papryki -1 mała cebula -1 ząbek czosnku -puszka pomidorów -2 łyżki oliwy z oliwek -sól, pieprz Przygotowanie  Cebulę drobno posiekać. Papryczki

Zielona Kuchnia
Niedzielny obiad: Szwedzkie pulpeciki z ziemniaczanym pure 112

Liczba porcji : 4-6 Mniejsza o pochodzenie, szwedzkie, czy nie, pulpety są naprawdę pyszne. Naszym zdanie, kluczowe są trzy rzeczy, które decydują o ich smakowitości: Pulpety trzeba zrobić z mielonego mięsa wołowo-wieprzowego – tylko wtedy kulki mają odpowiednią soczystość Zamiast bułki tartej trzeba dodać do nich chleb, okrojony ze skórek i namoczony – uwaga – w śmietanie Sos, którego

Niedzielny kucharz
Kopytka ziołowe ze szparagami 149

plasterki. Wrzucamy na patelnię, przyprawiamy solą i pieprzem, smażymy 5 minut. Szparagi powinny pozostać al dente. Do szparagów wrzucamy ugotowane kopytka, wszystko razem mieszamy. Dodajemy posiekane zioła, oprószamy świeżo mielonym pieprzem i odrobiną tartego sera. Smacznego

Smakowity Blog Kulinarny
Młoda kapusta z pomidorami 206

przykrycia przez ok. 15 minut, aż kapusta i warzywa będą miękkie. Na 5 minut przed końcem gotowania dodać do garnka koncentrat pomidorowy, sok z cytryny oraz sól i świeżo mielony pieprz do smaku. Ewentualnie można dać ciut więcej cukru jeśli użyte pomidory nie były zbyt słodkie. Na koniec na patelni roztopić 1 łyżkę masła, wrzucić 1 łyżkę mąki

Kulinarne Przeboje
Pieczona karkówka z ziemniakami -szybki obiad 152

Mięso: 1 kg karkówki bez kości  2 łyżki przyprawy do wieprzowiny Skworcu https://www.skworcu.com.pl/256,przyprawa-do-wieprzowiny-do-miesa-wieprzowego-online-gdzie-kupic-sklep-internetowy.html  1 łyżka czosnku niedźwiedziego Skworcu https://www.skworcu.com.pl/202,czosnek-niedzwiedzi-ziele-suszone-sklep-internetowy-skworcu-wwwskworcucompl.html 1 łyżka papryki mielonej Skworcu https://www.skworcu.com.pl/316,papryka-mielona-ostra-sklep-internetowy-skworcu-wwwskworcucompl.html Pieprz i sól do smaku  1 łyżka suszonej papryki płatki Skworcu https://www.skworcu.com.pl/318,papryka-platki-czerwona-50g-sklep-internetowy-skworcu-wwwskworcucompl.html 2 łyżki sosu sojowego ciemnego  2 łyżki ketchupu np.ostrego

Gotowanie Patki
JAJKA ZAPIEKANE Z CIECIERZYCĄ W POMIDORACH 191

SKŁADNIKI (na 4 porcje): 3 łyżki oleju 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 3/4 szklanki ciecierzycy z puszki 3/4 szklanki krojonych pomidorów (z pudełka/puszki) 1/2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej 1/2 łyżeczki suszonej natki pietruszki szczypta chili 4 jajka 4 łyżki siekanego szczypiorku sól i pieprz do smaku WYKONANIE: Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni C ( z termoobiegiem). Przygotuj

Słodko-Słony Świat Ilony
SPAGHETTI BOLOGNESE + FILMIK 124

przygotowałam bardzo łatwy i myślę że jest tak smaczny że nie trzeba do niego nic dodawać. Po prostu pyszny.  SKŁADNIKI :   250 g makaronu spaghetti 500 g mięsa mielonego, mieszanego 2 puszki pomidorów 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 łyżki oleju 1 łyżeczka naturalnej jarzynki lub trochę więcej sól, pieprz do smaku 1 łyżka suszonej bazylii 2 łyżeczki

Kulinarne Fantazje Marioli
Chłodnik z zielonego ogórka i awokado 127

pestki 400 gram jogurtu greckiego 400 ml. kefiru 5,6  dużych listków  bazylii 5,6 listków świeżej mięty ok. 1 płaska łyżeczka soli ok. pół łyżeczki świeżo mielonego pieprzu 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka cukru 1 mały ząbek czosnku Awokado i ogórki obrać ze skórki. Do wysokiego naczynia wlać kefir i dodać jogurt grecki następnie

Andzia Pichci
Zupa pomidorowa z tofu i lanymi kluskami 122

lanymi kluskami bez jajka, podana z kolendrą i płatkami chilli. Polecam Składniki: Kluski: 1 szklanka (240 ml) mąki ryżowej 1/4 łyżeczki (1 ml) kurkumy w proszku szczypta pieprzu czarnego mielonego szczypta soli 3/4 szklanki (180 ml) zimnej wody Zupa: 500 g dojrzałych pomidorów (ewentualnie całe z puszki) 1 cebula lub kilka cebulek dymek 1 ząbek czosnku 2 liście laurowe

Lamarida.pl
Sernik waniliowy z malinami (bez glutenu, cukru białego) na urodzinki 130

gorąca woda Sernik waniliowy z malinami -500g twarogu -ok 400g jogurtu greckiego -ksylitol (według preferencji) -3 jajka (1 żółtko do spodu) -3 łyżki skrobi -wanilia w paście lub mielona Beza na parze -3 białka -150g ksylitolu zmielonego na puder -szczypta soli Dekoracja -malinowa czekolada lub zwykła (lub biała roztopiona z proszkiem z buraka) -maliny lub inne owoce

Candy Pandas
Schab marynowany 210

Wyszło mięciutkie, z chrupiącą panierką. Bardzo aromatyczne w smaku. 5 plastrów schabu około 3/4 szklanki bułki tartej olej do smażenia Marynata: 1 jajko 1 czubata łyżeczka soli 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka majeranku 1 ząbek czosnku lub pół łyżeczki czosnku granulowanego 1 czubata łyżka ketchupu 1 płaska łyżeczka musztardy 2 łyżki oleju Wszystkie składniki

Smaki Na Talerzu
PIEROGI ZE SZPINAKIEM I RICOTTĄ 153

dobrze kleić, aby podczas gotowania nie wypłynął farsz. Gotować przez 10 minut w dużej ilości wrzącej, osolonej wody. W międzyczasie w rondelku roztopić masło. Pierogi polać masłem, przyprawić świeżo mielonym pieprzem i opcjonalnie posypać tartym parmezanem lub polać śmietanką kremówką. SPODOBAŁ CI SIĘ TEN WPIS? UWAŻASZ, ŻE JESZCZE KOMUŚ MOŻE SIĘ PRZYDAĆ? BĘDZIE MI BARDZO MIŁO, JEŚLI: polajkujesz

Calzonella.com
Nadziewany pasztet 103

Pasztet zwykle robimy z gotowanego mielonego mięsa. Ten jest nie co inny ,ponieważ robimy go z mięsa surowego. Najlepiej smakuje jak po upieczeniu, całą noc postoi w lodówce. Dobrze schłodzony nabierze walorów smakowych i świetnie się kroi . Polecam pasztet w tej odsłonie:) Składniki 300 g zmielonej piersi z indyka 300 g drobno pokrojonej … Czytaj dalej Nadziewany pasztet

gotuj ze mną
Łopatka duszona w młodej kapuście , dania na wyjazdy do słoika 140

cebule średniej wielkości 3 -4 ząbki czosnku sól , pieprz do smaku smalec wieprzowy do smażenia 1 szklanka bulionu   Łopatkę wieprzową tniemy na dowolne kawałki . Mieszamy ze świeżo mielonym pieprzem i siekaną cebulą oraz wyciśniętym praską czosnkiem . Odstawiamy na noc do lodówki . Następnego dnia podsmażamy łopatkę razem z dodatkami w których się marynowała na złoty kolor na smalcu . Zawartość

Ogrodnik w podróży
Wiosenna zupka 125

natką 2 gałązki natki pietruszki 1 mkoda c ebulka 1 ziemniak (stary) 1/2 pęczka koperku mały kubek słodkiej śmietany 1 łyżeczka cukru 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz mielony do smaku Kapustę oczyściłam, obrałam ze starych liści, umyłam i drobno poszatkowałam. Lekko roztarłam z cukrem, solą i sokiem z cytryny. Zostawiłam na 15min. aby puściła sok.Skrzydełka umyłam

Co w garnkach piszczy

Proponowane wyszukiwania