mielone - 47549 przepisów (strona:1338/3170)

Mandazi - kokosowe pączki z gorącej Afryki 221

brązowego cukru 10g świeżych drożdży / 1,5 łyżeczki suchych drożdży 2/3 szklanki letniej wody 1/2 szklanki mleczka kokosowego 1 i 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki mąki ryżowej 1 łyżeczka mielonego kardamonu 3 łyżki wiórków kokosowych olej do głębokiego smażenia cukier puder do oprószenia Sposób przyrządzenia: 1. W dużym kubku wymieszaj letnią wodę z cukrem i drożdżami - mieszaj do rozpuszczenia

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Sałatka z pieczonym burakiem, awokado i serem 188

serem: 4 buraki czerwone 2 dojrzałe awokado 150 g mix sałat albo sama rukola czy też roszponka 2 cytryny albo limonki 250 g sera pleśniowego lub sera feta świeżo mielony pieprz i sól do smaku pestki dyni  (opcjonalnie) Dressing: łyżeczka miodu naturalnego łyżka musztardy sok z 1 cytryny  4 łyżki oliwy  Jak zrobić sałatkę z pieczonym

Kuchcik gotuje
Pączki na zakwasie pszennym 165

bardzo pracochłonne, jak mogłoby wynikać z długości tego przepisu, większość czasu zajmuje wyrastanie, które nie absorbuje nas przecież czasowo. Początkowo zamierzałam ozdobić pączki na zakwasie lukrem i obsypać mieloną skórką pomarańczową, ale pozostaliśmy przy cukrze pudrze. Były rewelacyjne. Inicjatorką wspólnego wirtualnego wypiekania pączków jest Ania z bloga Kuchennymi drzwiami, natomiast autorką przepisu Monika, która Gotuje,bo lubi . Jak przygotować

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kotlety siekane ze szpinakiem 239

filetu z piersi kurczaka 1/2 czerwonej papryki   garść liści szpinaku 50 g startego żółtego sera 1 cebula 3 jajka 3 łyżki mączki ziemniaczanej sól świeżo mielony pieprz  olej do smażenia Filet pokroić w drobną kostkę.Paprykę oraz cebulę również pokroić w kostkę. Liście szpinaku posiekać.  Wymieszać razem wszystkie pokrojone składniki,wbić jajka,dodać mączkę,dokładnie wymieszać

Kolorowa kuchnia Elki
Kapusta z pieczarkami , prosta przystawka 162

schabowego Proste potrawy są naprawdę nie doceniane a szkoda bo takie właśnie są zawsze najlepsze Składniki : 1/2 małej główki kapusty 10 pieczarek 2 małe cebule 1/2 płaskiej łyżeczki mielonego kminku 2 łyżki masła 1 łyżeczka czosnku granulowanego sól , pieprz lub drobniutko siekane chilli do smaku Kapustę szatkujemy drobno , sparzamy w misce , wrząca wodą przez około 5 minut , odcedzamy , odstawiamy

Ogrodnik w podróży
Skrzydełka kurczaka w pomarańczach 149

kurczaka 4 szalotki 4 ząbki czosnku 4 łyżki oleju słonecznikowego 300 ml soku z pomarańczy 250 ml bulionu warzywnego 1 łyżka ziół prowansalskich 1 łyżeczka cukru palmowego 1 łyżeczka mielonej papryki 1 łyżka mąki 100 ml zimnej wody sól, pieprz Przygotowanie Skrzydełka dzielimy na kawałki. Szalotki kroimy w krążki, czosnek siekamy. W woku rozgrzewamy olej, wrzucamy mięso i smażymy

R'n'G Kitchen
Zupa krem z pietruszki i winogron 176

garnka razem kulki winogron, zalewamy zimną wodą ( 1,5 litra ). Gotujemy 30-35 min. Studzimy, blendujemy i przecieramy przez sito. Ponownie wstawiamy na płomień, doprawiamy cukrem, solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Podajemy z ulubionym makaronem

R'n'G Kitchen
Łatwe kotlety jajeczne 207

Kotlety w wersji WEGE! Jeśli szukasz alternatywy dla klasycznych mielonych lub schabowych, polecam Ci kotlety jajeczne Przepis pochodzi z TalerzPokus.tv ( filmik ) . To prosty i niedrogi sposób na smaczny obiad. Świetnie pasuje do nich surówka, sałatka obiadowa lub sos Składniki: 5 jaj ugotowanych na twardo 1 świeże jajo 2-3 łyżki bułki tartej + do obtoczenia szczypiorek sól i pieprz olej

Kulinarne S.O.S.
Smalec wegański 143

szklanki ugotowanej 4 suszone śliwki 2 cebule 1 goździki, 1 ziarno jałowca, 2 liście laurowe 1/2 łyżeczki majeranku 2-3 łyżeczki oleju do smażenia sól, pieprz świeżo mielony 1 łyżka sosu sojowego Przygotowanie : Na rozgrzanym oleju przesmażyć cebulkę z dodatkiem goździka, jałowca i liści laurowych Gdy cebulka się zeszkli, zbrązowieje- przyprawy wyjąć Fasolę zmiksować na gładką masę dodając sól

Proste Potrawy
Kukurydza z brązowym masłem, czosnkiem i serem 199

jako dodatek 40-50g surowego masła o zawartości tłuszczu 82-83% 1 puszka kukurydzy (280-300g kukurydzy po odcieku) 1 ząbek czosnku średniej wielkości ¼ łyżeczki soli ¼ łyżeczki mielonego pieprzu 3 łyżki drobno startego sera Pecorino Romano albo parmezanu 1 łyżka drobno pociętego szczypiorku

Karo in the Kitchen
Buddha Bowl z soczystą piersią kurczaka, komosą i surowymi warzywami 187

pełna łyżka posiekanego koperku lub 1 czubata łyżeczka suszonego 1 pełna łyżka posiekanej natki pietruszki lub 1 czubata łyżeczka suszonej 1 pełna łyżka posiekanego szczypiorku ¼ łyżeczki soli ¼ łyżeczki mielonego pieprzu

Karo in the Kitchen
Pełnoziarnista tarta z indykiem 209

jajko  Farsz:   10 dkg sera żółtego,  3 pomidorki koktajlowe,  mała cebula,  20 dkg piersi z indyka,  50 dkg sera feta,  sól, świeżo mielony pieprz,   pieprz chili cayenne,  oregano,  olej,  1 łyżka jogurtu naturalnego,  2 jajka.  Wszystkie składniki na ciasto razem mieszamy. Ugniatamy aż do uzyskania

Kuchnia moimi oczami
Fit przekąska - Chipsy z czerwonej soczewicy z bazylią i pomidorami 204

kawałek ok 1 cm świeżej kurkumy  1 łyżka syropu klonowego / z agawy  pół łyżeczki pieprzu cayenne  1 łyżeczka octu jabłkowego  2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej  1 łyżeczka wędzonej papryki  garść świeżej bazylii  1 łyżeczka jasnego sosu sojowego  1/4 szklanki wody  Wykonanie :  1. Soczewicę moczymy w zimnej wodzie przez

vaniliowoczekoladowa
KREM Z PIECZONEJ PAPRYKI 177

czosnkiem. Podsmażamy do zeszklenia, a następnie dodajemy pokrojone pomidory z puszki i chwilę razem smażymy. Do garnka dodajemy pokrojone pieczone papryki i zalewamy bulionem. Dodajemy przyprawy: suszony tymianek, paprykę mieloną oraz paprykę chili. Gotujemy około 8-10 min., a następnie blendujemy zupę na gładki krem. Na końcu dodajemy śmietankę i jeszcze chwilę trzymamy na ogniu. Przyprawiamy do smaku solą

Kuchnia MagdaLeny
SURÓWKA Z MARCHEWKI I KALAREPKI 177

warzywko . Teraz połączyłam ją z marchewką i wyszła pyszna surówka do obiadku. SKŁADNIKI 2 duże kalarepki 4 marchewki 4 łyżki jogurtu 2 łyżki majonezu Kieleckiego świeżo mielony pieprz czarny lub kolorowy WYKONANIE Kalarepkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.Przekładamy kalarepkę na sitko solimy trochę i odstawiamy na 15 min.aż kalarepa puści sok.Marchewkę obieramy

Mała w garnku miesza