mielone - 47549 przepisów (strona:1346/3170)

Sernikowe koszyczki wielkanocne 115

wystarczy tylko wymieszać. Do tego czekoladowe jajeczka i pyszny wielkanocny deser gotowy. Zobaczcie jakie to proste! Sernikowe koszyczki wielkanocne Czas przygotowania: 90 minut Składniki Sernik: 500 g  białego mielonego sera z wiaderka 4 łyżki cukru pudru 2 żółtka 1/2 łyżeczki  domowej esencji waniliowej 1 łyżeczka przyprawy do sernika Masa czekoladowa: 1/2 tabliczki białej czekolady

Kulinarne przygody Gatity
PULPETY Z INDYKA GOTOWANE W MARCHEWCE I KOPERKU 97

Klopsiki są pyszne, soczyste, aromatyczne. A wywar, który powstaje podczas gotowania mięsa wystarczy zaciągnąć mąką i mamy pyszny sosik do ziemniaczków :) Składniki na 5 niedużych pulpecików: * 150 g mięsa mielonego z indyka * odrobina soli do smaku * odrobina przyprawy do kurczaka * 1 nieduża marchewka * 3-4 gałązki posiekanej natki koperku * woda do gotowania * mąka wymieszana z wodą do przygotowania sosu

Zrób to smacznie
Śmietankowy sernik z domową wiśniową frużeliną 141

tego tradycyjnego ciasta połączonego z orzeźwiającymi owocami. Składniki: Spód: 100g masła 170g mąki pszennej 50g cukru 1 żółtko 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 900g białego sera (trzykrotnie mielonego) 150g masła 4 żółtka 1 całe jajko 200g cukru 400ml mleka 9ml aromatu śmietankowego 35g budyniu śmietankowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej Wiśniowa frużelina: 400g drylowanych wiśni (mogą być mrożone

Szalona Kuchnia Eweliny
Kotlety pulpety rybne w marynacie 103

ziela angielskiego, 5 ziaren pieprzu czarnego, sól, cukier. kotlety / pulpety : 1 kg filetów rybnych, 2 cebule, 1 sucha kajzerka, 3 – 4 łyżki bułki tartej, 1 jajko, sól, pieprz świeżo mielony, imbir suszony, cukier, olej do smażenia, bułka tarta do oprószenia kotletów Marynata : w łoszczyznę obrać, umyć, pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w krążki. Włożyć do wody, dodać przyprawy

królestwo garów
Szakszuka z choriso 131

średnie pomidory lub puszka krojonych pomidorów – 100 g pikantnego choriso – 3-4 jajka – 2 ząbki czosnku – 1 łyżka ostrej papryki lub pieprzu cayenne – 1 łyżeczka wędzonej papryki – 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego – 1 łyżka posiekanej natki pietruszki lub kolendry – ewentualnie kilka dużych kaparów do podania – sól i pieprz do smaku – 1 łyżka oliwy z oliwek PRZYGOTOWANIE: Na oliwie podsmaż

nietylkopasta.pl
Karkówka po rumuńsku , pyszny obiad 140

zmiksować ) 1 duża cebula 1 łyżeczka wędzonej , słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 2 łyżeczki granulowanego czosnku 1 łyżeczka brązowego cukru 1 łyżeczka octu jabłkowego 1/2 płaskiej łyżeczki mielonego kminku 4 plastry dobrego sera o wyrazistym smaku 4 łyżki majonezu , gęstego dodatkowo majonez do wysmarowania blachy ( zamiast tłuszczu ) sól do smaku Blaszkę na której będziemy piec karkówkę , smarujemy majonezem

Ogrodnik w podróży
Marchewka, cukinia i pyszny przepis na obiad do pracy 131

przykryłam pokrywką, aby warzywa się udusiły. Po kilku minutach dodałam suszone pomidory, oliwki oraz pastę truflową, zamieszałam i gotowe. Następnie przełożyłam wszystko do pudełka posypałam pestkami dyni, posypałam świeżo mielonym pieprzem i już . Potem do drugiego pudłka starłam kawałek sera, aby całość po podgrzaniu posypać serem. Na drugie śniadanie w słoiku zrobiłam płatki z jogurtem i mrożonymi malinami

Kuchnia na wzgórzu
Pasta z tuńczyka idealna na Święta do faszerowania jajek 161

stek w oleju 🐣 10 dag sera żółtego  🐣 5 rzodkiewek 🐣 1/2 pęczku kopru i szczypiorku  🐣 3 łyżki prażonej cebuli Skworcu  🐣 sól himalajska Skworcu  i pieprz świeżo mielony Skworcu  do smaku   🐣 1 łyżka suszonego kopru Skworcu  🐣 3 łyżki majonezu  🐣 2 łyżki ketchupu 🐣1 łyżka musztardy 🐣🐣🐣🐣🐣🐣🐣🐣🐣🐣  Przygotowanie :  Tuńczyka odcedzamy,przekładamy

Gotowanie Patki
BABKA CAFFE LATTE 152

jajka szklanka cukru szklanka jogurtu naturalnego 0,5 szklanki oleju 2 szklanki mąki 1  łyżeczka sody 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka kawy zbożowej 0,5 łyżeczki kawy mielonej WYKONANIE: Jajka ubijamy z cukrem na białą i puszystą masę. Cały czas miksujemy, wlewamy jogurt oraz olej. Mąkę razem z sodą przesiewamy. Stopniowo wsypujemy i miksujemy do połączenia składników. Formę

Pani na deser
Bezmięsny pasztet z ciecierzycy i marchewki 147

przygotowania 15 minut + 45-50 minut pieczenia (plus czas gotowania ciecierzycy) 350 g ugotowanej ciecierzycy 3 marchewki Korzeń pietruszki 2 jajka Garść ziaren słonecznika Kurkuma, papryka słodka, curry, cynamon, mielony imbir, pieprz ziołowy, sól Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce na małych oczkach Ugotowaną ciecierzycę zblendować z jajkami Połączyć marchewkę z ciecierzycą, dodać przyprawy, słonecznik i około ćwierć szklanki

HealthyCreations
ZAPIEKANE PULPETY 153

Pyszna i sycąca propozycja obiadowa, w formie zapiekanych pulpetów. SKŁADNIKI Pulpety: 0,6 kg mięsa mielonego, 1 kajzerka, 1 jajko, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, 1 łyżka ziół prowansalskich sól, pieprz, mąka do obtoczenia Sos: 1 puszka krojonych pomidorów, 1szkl. bulionu, 2 łyżki koncentratu pomidorowego Pudliszki, 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie, 2 ziarna pieprzu, 2 ząbki czosnku, szczypta cukru

słodki bratek
DAL Z SOCZEWICY 151

cebula 2 ząbki czosnku 2 szklanki gorącego bulionu lub wody 25 g masła 1 łyżeczka tartego imbiru PRZYPRAWY: sólo, świeżo zmielony czarny pieprz, po 1 płaskiej łyżeczce: kurkumy, mielonej kolendry i kminu rzymskiego, szczypta chili w proszku 2 łyżki koncentratu pomidorowego 100 ml mleczka kokosowego DO PODANIA: ugotowany ryż, jogurt naturalny, świeże warzywa, np. pomidorki cherry, czerwona cebula, papryka

cool and minty
Bajaderki w czekoladzie 111

upiec biszkopt. Namoczone w rumie rodzynki dodają im ciekawego smaku, a gorzka czekolada bardzo elegancko wieńczy całość. Bajaderki w czekoladzie Składniki (na ok 15 sztuk): 2 szklanki suchego drobno mielonego ciasta (biszkopt, babka, chałka, herbatniki) 3 łyżki kakao 100g rodzynków 100g tartych orzechów laskowych 1 łyżka startej skórki pomarańczy sok z połowy pomarańczy 50ml rumu 100ml śmietanki

Obiad gotowy
Babka cytrynowa 119

miękkiego masła, 5 jajek, szczypta soli, 250 g erytrytolu (180 g cukru), 300 g mąki pszennej, 120 g mąki ziemniaczanej, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, 80 g mielonych orzechów włoskich, skórka otarta z 2 – 3 cytryn, do nasączenia: sok z 2 cytryn, 5 łyżek erytrytolu (3 łyżki cukru), lukier: 250 g eryrtytolu, 30 ml soku z cytryny, masło

królestwo garów
Sos koperkowy z curry 103

ziemniakami ziołowymi, mizerią oraz takim właśnie sosem – strzał w dziesiątkę! SKŁADNIKI: 6 czubatych łyżek jogurtu naturalnego typu greckiego płaska łyżka majonezu sól, pieprz do smaku spora szczypta przyprawy mielonej curry mały pęczek posiekanego koperku PRZYGOTOWANIE: W misce mieszam wszystkie składniki, dodaję posiekany koper i przyprawy. Podaję

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania