mielone - 47549 przepisów (strona:1346/3170)

SURÓWKA Z POMIDORÓW I OGÓRKÓW - do obiadu 122

miseczce i wymieszać. Przed podaniem polać śmietankę, lekko przemieszać i posypać po wierzchu posiekanym szczypiorkiem. Surówkę z pomidorów i ogórków podajemy jako dodatek do obiadu. Smaczna surówka do schabowego , mielonych kotletów, duszonych mięs. Smacznego :) surówka z pomidorów i ogórków ze śmietaną. Surówka z pomidorów i ogórków ze śmietaną

Moja Książka Kucharska
SURÓWKA Z SAŁATY ZE ŚMIETANĄ do obiadu 127

dokładnie osączyć. Następnie osączone liście sałaty pokroić w poprzek w paski szerokości ok. 1,5cm przed podaniem, porcje surówki polewać śmietaną wymieszaną z posiekanym koprem i szczypiorkiem. Można oprószyć mielonym pieprzem po wierzchu. Smacznego :) Surówka z zielonej sałaty do obiadu

Moja Książka Kucharska
Naleśniki z kurczakiem, fetą i rukolą 281

Naleśniki z kurczakiem, fetą i rukolą to odmiana od tradycyjnych naleśników podawanych na słodko. Wytrawna wersja jest idealna na obiad, albo lunch do pracy. Choć trzeba

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pasztet z fasoli mung 153

ząbki czosnku 120 ml dobrego oleju (u mnie rzepakowy; nie należy go żałować, by pasztet nie był zbyt suchy) jajko 3 gałązki natki pietruszki 2 łyżki sosu worcestershire łyżeczka mielonej kozieradki łyżeczka ostrej papryki sól pieprz czarny olej do smażenia ewentualnie: wędzone śliwki Fasolę mung zalać wodą i moczyć przynajmniej 4 godziny.  Odcedzić, zalać 800 ml wody

Weekendy w domu i ogrodzie
Rozgrzewające leczo z kiełbasą 199

mnie wersja z czosnkiem, jeśli nie macie dodajcie starty 1 ząbek czosnku) 1 cebula olej ryżowy do podsmażenia składników – u mnie z Kuchnie Świata czarny mielony pieprz do smaku sól do smaku około pół szklanki wody Przygotowanie: Szykujemy duży rondel z pokrywką (lub garnek). Na oleju podsmażamy chwilę pokrojoną drobno cebulę. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę

Słodkie okruszki
Walentynkowa szarlotka z kawałkami jabłek i bakaliami. 181

łyżeczki proszku do pieczenia różowy lub czerwony barwnik spożywczy w proszku według uznania Obłożenie: 3 duże niezbyt twarde jabłka pół szklanki rodzynek 4 łyżki posiekanych orzechów włoskich 2 łyżeczki mielonego cynamonu 1 cukier waniliowy ( najlepiej z prawdziwą wanilią ) Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolicy 1 łyżka bułki tartej Wykonanie pysznej szarlotki: 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto, następnie dzielimy

Izabelawkuchni
Babka czekoladowa na Walentynki 154

Składniki: 200 g gorzkiej czekolady o zawartości 43-60 % kakao 150 g miękkiego masła 70 g cukru pudru trzcinowego 250 g mąki pszennej 75 g mielonych migdałów skórka pomarańczowa świeża, otarta z 1 pomarańczy 1 płaska łyżka proszku do pieczenia 1 łyżka ekstraktu z wanilii 1 łyżeczka cynamonu 5 jaj L 150 ml kawy espresso opcjonalnie-bakalie Jeśli zdecydujecie

Proste Potrawy
Najlepszy sos meksykański do ryżu 139

puszka czerwonej fasoli, 1/2 puszki kukurydzy 1 puszka pomidorów, ½ szklanki wody 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka cukru olej do podsmażenia mięsa sól morska do smaku   pieprz świeżo mielony do smaku słodka i ostra papryka do smaku kilka kropel tabasco Przygotowanie: Uda z kurczaka opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć i   pokroić w kostkę, następnie doprawić   solą

Wanilia i Kardamon
Zapiekany camembert ze skrętkami drożdżowymi 128

serce Zapiekany camembert ze skrętkami drożdżowymi Składniki: 1 ser camembert w drewnianym opakowaniu 5-6 plastrów włoskiej gotowanej szynki 5-6 plastrów prosciutto 2 łyżki białego wytrawnego wina świeżo mielony pieprz Ciasto: 300 g mąki pszennej około 2/3 szklanki wody (około 160 ml) 25 g świeżych drożdży 2 łyżki oliwy łyżka cukru sól Rozpoczynamy od ciasta. W kubeczku rozrabiamy

PatiGotuje
Ravioli zapiekane 108

Lekkie i bardzo smaczne.Ravioli możemy kupić z mięsem lub szpinakiem według uznania. Składniki 400 g ravioli z mięsem 3-4 pomidory kilka łyżek oliwy 1 łyżka oregano papryka słodka mielona pieprz,sól 200 g sera gorgonzola 150 ml … Czytaj dalej Ravioli zapiekane

gotuj ze mną
Zupa fasolowa z boczkiem i kiełbasą 1320

cebula 1 korzeń pietruszki kawałek selera 3-4 ziemniaki 3 łyżki koncentratu pomidorowego Przyprawy: 3 ziarna pieprzu, 3 kulki ziela angielskiego, liść laurowy, 1 łyżka kminku, sól, słodka papryka mielona     *** Fasolę płuczemy, wsypujemy do garnka, zalewamy wodą i zostawiamy do namoczenia – najlepiej na całą noc *** *** Po tym czasie fasolę odcedzamy, płuczemy i zalewamy świeżą wodą. Zagotowujemy

Blog z Apetytem
ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA Z MIĘSEM MIELONYM 168

SKŁADNIKI ( ok. 6 porcji) ·        ok.800 g mięsa mielonego wołowo—wieprzowego ·        8 średnich ziemniaków ·        puszka pomidorów w kostce ·        duża cebula ·        2 ząbki czosnku

Calzonella.com
Szpinak z fetą czyli pierogi z ciasta francuskiego 184

lodówce, to przygotowanie będzie banalnie proste. To co zapraszam po przepis.   Szpinak z fetą czyli pierogi z ciasta francuskiego 0,5 kg mrożonego szpinaku 3 ząbki czosnku świeżo mielony pieprz opakowanie sera feta ciasto francuskie 1 jajko Rozgrzewamy piekarnik do 180 C ( góra i dół ) Na początek wyciągamy z lodówki ciasto francuskie, niech dojdzie do temperatury pokojowej

Kuchnia na wzgórzu
Pieczona chałka w piance z chrupiącą posypką dyniowo- migdałową podana z karmelizowanymi jabłkami 135

czerstwa mała chałka z rodzynkami lub bez (nie musi być cała), 1-2 garście prażonych pestek z dyni (albo uprażyć je na suchej patelni i przestudzić), 1 kopiata łyżka mielonych migdałów, 2 jajka, cukier trzcinowy do smaku, ok. 3 dużych jabłek, najlepiej polskie słodko – kwaśne, 6 łyżek słodkiej śmietanki 30% (2 łyżki na 1 jabłko). Przygotowanie: Piekarnik nastawiamy

Moniki Smakołyki
MINI NAKED Smörgåstårta Z ŁOSOSIEM I ZIOŁAMI 119

300g białego serka kremowego* 100g łososia wędzonego na zimno + plasterek do ozdoby 1 łyżka drobno posiekanego szczypiorku 1 łyżka drobno posiekanego koperku sok z cytryny (do smaku) pieprz czarny mielony 8 kromek jasnego pieczywa tostowego majonez (do posmarowania tortów z zewnątrz) ogórek świeży (do ozdoby) małe krewetki (do ozdoby) listki świeżego szpinaku (do ozdoby) kawior (do ozdoby) rzodkiewka

SandraFrej.com