pomidory lub puszka krojonych pomidorów – 1 puszka białej fasoli – 3-4 jajka – 2 ząbki czosnku – 1 łyżka ostrej papryki lub pieprzu cayenne – 1 łyżeczka wędzonej papryki – 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego – 1 łyżka posiekanej natki pietruszki lub kolendry – pół drobno posiekanej czerwonej cebuli – sól i pieprz do smaku – 1 łyżka oliwy z oliwek PRZYGOTOWANIE: Na oliwie podsmaż
nietylkopasta.plspód: 285 g sucharków bez cukru 350 g kremu kakaowo-orzechowego (np. Nutella) Składniki- masa serowa: 500 ml śmietanki kremówki 30% lub 36 % 300 g twarogu minimum 3-krotnie mielonego (u mnie sernikowy z wiaderka) 250 g sera mascarpone 100 g cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny 75 ml gorącej, przegotowanej wody 1 opakowanie cukru waniliowego Składniki na warstwę galaretkowo
Kulinarne Przebojepatelni podsmażamy pokrojoną w paski papryke, cebule i pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem. Łączymy z ugowowanymi, pokrojonymi w pół ziemniakami. Pierś z kurcaka kroimy wzdłuż, opruszamy solą i swieżo mielonym pieprzem, oraz ulubionymi ziołami - bazylia, oregano, tymianek. Każdy kawałek miesa owijamy szynką i układamy na ziemniakach. Zapiekamy w piekarniku ok 30-40 min, na 180 stopni
BezglutenowaIzabelasosie serowym[/caption] Zobacz inne przepisy na makaron w sosie: Makaron Z Boczkiem W Sosie Brokułowym Makaron Z Klopsikami W Sosie Śmietanowym Jednogarnkowe Spaghetti Z Sosem Pomidorowym I Mięsem Mielonym Makaron Z Kurczakiem W Sosie Śmietanowo-Koperkowym Makaron W Sosie Serowym Z Kurczakiem I Warzywami Makaron Tagliatelle Z Kurczakiem W Serowym Sosie Artykuł Makaron z szynką i brokułem
e-PrzepisyKulinarnejabłka) - 75g masła - 1/2 łyżeczki suszonego tymianku - czosnek suszony - chili, sól, pieprz Usmażone wątróbki wraz z cebulą, stopionym masłem oraz przyprawami (tymiankiem, suszonym czosnkiem, chili- daję z młynka, świeżo mielonym pieprzem oraz solą) zblendować ręcznym blenderem na gładką masę. Doprawić jeszcze ewentualnie do smaku (nie solę wątróbek w trakcie smażenia, dlatego sól trzeba dopasować pod swoje preferencje). Danie powinno
Smaczne ZdroweSkładniki/2porcje: – 1 puszka ciecierzycy (400g) -1 cebula -1 ząbek czosnku -1 łyżeczka mielonego lub całego kminu rzymskiego -sól i pieprz -500 ml bulionu warzywnego -1 duży ziemniak lub 2 małe -papryka chili świeża lub w proszku -szczypiorek do posypania Przygotowanie: W garnku na oleju rzepakowym zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę. Dodać czosnek i chwilkę podsmażyć. Dodać obrane
I LOVE LIFEmięsa kurczaka, pieczarek i pora. Składniki: * 50 dkg mięsa z kurczaka (miałam z uda) * 15-20 cm części pora * 25 dkg pieczarek * 150 ml śmietanki 30% * pieprz czarny mielony * sól ziołowa albo zwykła sól * 1-2 łyżki masła Mięso umyłam, oczyściłam z żyłek i pokroiłam w paski ok. 1 cm szerokości. Na patelni rozgrzałam masło i wyłożyłam pokrojone mięso
Pieprzyć z Fantazjąjuż nie przechodzi .. uf , a szkoda . Składniki na 3-4 osoby : 6 średnich ziemniaków 3 łyżki masła 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka brązowego cukru 1 płaska łyżeczka , mielonego pieprzu sól do smaku olej do wysmarowania blaszki Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry o grubości około 0,5 cm . Nie musicie ćwiczyć z miarką , trochę grubsze też będą smaczne
Ogrodnik w podróżylekki obiad. Dla mnie i córki smakują z mnóstwem warzyw, a mężowi dodatkowo przygotowuję do nich sos. Polecam! (około 10 sztuk w zależności od wielkości) Pulpeciki: 250g mięsa mielonego z fileta indyka (może być dowolne) 1/2 suchej bułka namoczonej w mleku /wodzie 1 jajko 1/2 ugotowanej marchewki 1/2 ugotowanej pietruszki 1/4 pora (małego) 1/3 pęczka świeżego koperku
Di gotujeszybki pomysł na obiad. Na 2-3 porcje: 1 filet z miruny 4-5 pieczarek 1 cebula sok z cytryny tarty żółty ser (u mnie gouda i red cheddar) mielona słodka papryka curry granulowany czosnek sól, pieprz masło klarowane Opłukany i osuszony ręcznikiem papierowym filet z miruny dzielimy na mniejsze porcje. Skrapiamy sokiem z cytryny i oprószamy solą, pieprzem
Smaki Na Talerzuroli głównej. Sałatka ta powinna przypaść do smaku wszystkim tym, którzy lubią w pracy zjeść lekki, ale pożywny posiłek bez konieczności podgrzewania jedzenia. Polecam Składniki: -200g mięsa mielonego (u mnie wołowo-wieprzowe, ale najlepiej zrobić klopsiki z mięsa drobiowego) – 1 cebula – 100g kaszy bulgur – 6 rzodkiewek – 150g ogórka zielonego – 100g sera feta
Smaki ArmineSUROWIEC: -boczek bez skóry najlepiej tłusty, im tłuściejszy tym lepiej PRZYPRAWY: -peklosól 22 g/kg -kozieradka 1g/kg -jałowiec mielony 1g/kg -czosnek świeży w plasterkach WYKONANIE Boczek nacieramy wszystkimi przyprawami kroimy czosnek w cieniutkie plasterki i układamy na boczku. Pakujemy próżniowo. Czas 4-5 miesięcy po 1-2 tygodniach w zależności kto jak lubi czosnek wyjmujemy boczek i zdejmujemy czosnek
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.zielonej soczewicy 300 g młodej cukinii 100 g jarmużu 1 cebula 2 ząbki czosnku bulion 2 łyżki oleju rzepakowego sól, pieprz do smaku ½ łyżeczki ostrej papryki ½ łyżeczki imbiru mielonego 1 łyżka masła Zupa krem z zielonej soczewicy i jarmużu Wykonanie: Soczewicę wypłukać, wsypać do rondla, zalać 1,5 szklanki wody i doprowadzić do wrzenia. Gotować pod przykryciem na małym
Pomysłowa kuchniaCzas przygotowania 15 min Czas gotowania 10 min Czas przygotowania 25 min Ingredients 2 filety z kurczaka 110 g sera halloumi * 45 g świeżego czosnku niedźwiedziego 2 łyżki mielonych otrąb 1 jajko M ½ łyżeczki papryki słodkiej 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka oleju rzepakowego pieprz czarny sól Instructions Filety z kurczaka kroimy w bardzo drobną kostkę, przekładamy do miski
Wędrówki po kuchniSKŁADNIKI: 10-12 sztuk podudzi kurczaka Marynata: 2 łyżki ketchupu 4 łyżki syropu klonowego 2 łyżki sosu sojowego ½ pomarańczy ½ łyżeczki słodkiej papryki Sól himalajska do smaku Pieprz świeżo mielony do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Podudzia myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Nacieramy solą pieprzem i papryką. W misce mieszamy syrop klonowy , sok z wyciśniętej pomarańczy oraz sos sojowy
Wanilia i Kardamon