mielone - 47549 przepisów (strona:1349/3170)

Zupa meksykańska z indykiem 137

Bardzo szybka i prosta w przygotowaniu. Polecam!       Składniki: 0,5kg mięsa z indyka (użyłam udźca z indyka) 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka kurkumy 1/2 łyżeczka mielonego chilli 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 1 łyżka oleju 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 mała papryczka chilli 1 szklanka passaty pomidorowej 1 puszka kukurydzy konserwowej

Blog z Apetytem
Surówka z marchewki i cebuli. 134

Składniki : 60 dkg marchewki 1 duża cebula 2 - 3 łyżki oleju sałatkowego 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny pieprz mielony sól - najlepiej nieoczyszczona Sposób wykonania :   M archewkę umyj dokładnie, obierz cieniutko, zetrzyj na tarce o małych oczkach. Cebulę obierz, opłucz, drobno posiekaj w kostkę. Wymieszaj marchewkę z cebulą. Dodaj wymieszany olej z sokiem z cytryny dopraw

Przepisy i porady kulinarne
Tortille zapiekane -przekąska imprezowa 251

smakowało i fajnie się prezentowało-na pewno jeszcze nie raz je zrobię.Z farszem oczywiście możecie pokombinować wedle upodobań.Polecam  gorąco.... Składniki: 2 opakowania tortilli 80 dag mięsa mielonego z indyka(może być również wieprzowe lub wołowe) przyprawa do dań meksykańskich 1 czerwona papryka 1 cebula puszka kukurydzy 60-70 dag żółtego sera sól,pieprz 2-3 łyżki

Swojskie jedzonko
Pomidorowa zupa krem na ostro 160

następnie zmiksuj całość blenderem. Gotową zupę wlej do miseczek - dodaj papryczkę, posyp parmezanem i udekoruj świeżą bazylią. Zupę podawaj z grzankami, groszkiem ptysiowym lub gotowanymi klopsikami z mięsa mielonego

Alutka-Gotuje
Sernik gotowany 478

herbatnikami, wtedy sernik powstanie błyskawicznie i będzie już bez pieczenia. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na ciasta . Składniki: 1 szklanka cukru 4 jajka 200 g masła 1 kg mielonego twarogu 2 opakowania budyniu waniliowego 1 laska wanilii 200 ml mleka 300 g herbatników 100 ml śmietany kremówki 30% 200 g mlecznej czekolady Sposób przygotowania: W dużym garnku

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
10 niezbędnych gadżetów w kuchni do 30 zł bez których nie wyobrażam sobie pracy 115

Gałkownicę wykorzystuję również do formowania kokosanek PRZEKONAJ SIĘ TU (link) . Ogólnie ten gadżet świetnie sprawdza się jako urządzenie do porcjowania różnych mas. Odmierzysz nią porcję ciasta, mięsa mielonego czy masy na placki. Warto się w nią zaopatrzyć.     Numer 7.   Na 7 miejscu plasuje się obieraczka Victorinox Julienne ZOBACZ TU (link

kuron.com.pl
Surówka z pora z ryżem. 131

Pory to bardzo zdrowe warzywo ! Składniki : 1 por 2 szklanki ugotowanego ryżu na sypko 2 średnie marchewki 1 szklanka naturalnego jogurtu naturalnego sól  pieprz świeżo mielony Sposób wykonania :   Pora oczyść, umyj, pokrój na cienkie półplasterki. Marchewkę obierz, umyj, zetrzyj na tarce o małych oczkach. Dodaj ugotowany wcześniej i wystudzony ryż, jogurt, wymieszaj. Dopraw do smaku solą

Przepisy i porady kulinarne
Pasztet z cukinii 252

cukinie (około 1 kg) 1 marchew 2 cebule 2-3 ząbki czosnku 0.5 szklanki oleju 3 jajka 1,5 szklanki kaszy manny po garści posiekanej pietruszki i koperku dużo mielonego chilli sól, pieprz do smaku Cukinię obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, zasalamy i trochę ugniatamy, odstawiamy niech puści sok. W między czasie cebulę kroimy w drobną

Mam apetyt na ...
Klopsiki w sosie musztardowym 107

jeszcze parę opcji, m. in. w sosie chrzanowym, przepis pewnie pojawi się niebawem. Chyba, że okażą się straszną chałą... Wtedy w sumie również Was powiadomię.  Składniki: 500 g mielonego mięsa (ja użyłam łopatki wieprzowej) 3 łyżki kaszy manny 1 jajko 1 cebula 2 ząbki czosnku 400 ml bulionu (ja użyłam warzywnego) 2 łyżki musztardy 1 łyżka masła

Kardamonovy
Ekspresowe bułki twarogowe 175

idealnie nadają się na śniadanie, ponieważ smakują wyśmienicie. A najlepsze jest to, że przygotujecie je zaledwie w 30 minut. Polecam Składniki na 4 bułeczki: – 200g twarogu półtłustego (drobno mielonego) – 3 jajka – 150g mąki żytniej razowej – zioła i przyprawy wg smaku ( u mnie kurkuma, czubryca czerwona i sól) – 1 łyżeczka proszku do pieczenia Twaróg rozetrzeć

Smaki Armine
Kapuśniak z czerwonej kapusty kiszonej 119

ziarna ziela angielskiego 2 owoce jałowca 4 liście laurowe 2 marchewki 1 mały seler 4 ziemniaki średniej wielkości 300 g czerwonej kapusty kiszonej 1 łyżka cząbru 1 łyżeczka mielonego kminku 100 g smalcu wieprzowego 1 łyżka mąki sól, pieprz Przygotowanie Mięso wrzucamy do garnka, zalewamy zimną wodą ( 2,5 litra ), dodajemy ziele angielskie, jałowiec, liście laurowe, ½ płaskiej łyżeczki soli

R'n'G Kitchen
Prawdziwe spaghetti alla carbonara. Już nigdy nie dodasz śmietanki [PRZEPIS] 130

alla carbonara Składniki: 250 gramów makaronu spaghetti, 200 gramów pancetty (włoskiego rolowanego boczku dojrzewającego, można go zastąpić boczkiem wędzonym surowym), ząbek czosnku, trzy jaja, 100 gramów parmezanu, sól, świeżo mielony czarny pieprz, świeża natka pietruszki. Zrób tak: idealna carbonara to połączenie dobrej jakości składników i odpowiedniej techniki gotowania. Wystarczy mały błąd, a zamiast kremowego sosu wyjdzie wam jajecznica. Zaczynany

Kulinarna Polska
Ciasto rodzynkowo-kardamonowe 141

łyżki cukru białego 100g masła i odrobina do wysmarowania formy 2 szklanki mąki i odrobina do obsypania formy łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta soli 1/4 łyżeczki mielonego kardamonu   Zanim przystąpimy do robienia ciasta, na kilka godzin przed należy namoczyć rodzynki w mocnym naparze z herbaty – zalewamy rodzynki taką ilością herbaty, aby zakrywały całość owoców

Smaczna Strona
Makaron ryżowy z woka z warzywami 172

zielona papryka 1 łyżka mąki kukurydzianej 3 łyżki oleju arachidowego   Kuchnie Świata 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka przyprawy do dań chińskich Szczypta soli do smaku Świeżo mielony czarny pieprz do smaku 200 ml wody Sposób przygotowania: Mięso umyć , osuszyć pokroić na paski, przełożyć do głębokiej patelni typu wok, wlać olej arachidowy, sos sojowy oraz wsypać mąkę

Wanilia i Kardamon
Tartaletki z makrelą i oliwkami 169

rozdrabniamy widelcem. Czosnek i cebulę drobno siekamy. Oliwki kroimy na plasterki. Przygotowane składniki wkładamy do miseczki i dokładnie mieszamy z majonezem i musztardą. Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Tartaletki wypełniamy przygotowaną masą. Całość posypujemy posiekana dymką. Rada! Jeśli nie mamy dużo czasu na przygotowanie tartaletek użyjmy gotowych babeczek z ciasta kruchego. Czas przygotowania: 20' + pieczenie

Pyry na Gaz