pełna łyżka posiekanego koperku lub 1 czubata łyżeczka suszonego 1 pełna łyżka posiekanej natki pietruszki lub 1 czubata łyżeczka suszonej 1 pełna łyżka posiekanego szczypiorku ¼ łyżeczki soli ¼ łyżeczki mielonego pieprzu
Karo in the Kitchenjajko Farsz: 10 dkg sera żółtego, 3 pomidorki koktajlowe, mała cebula, 20 dkg piersi z indyka, 50 dkg sera feta, sól, świeżo mielony pieprz, pieprz chili cayenne, oregano, olej, 1 łyżka jogurtu naturalnego, 2 jajka. Wszystkie składniki na ciasto razem mieszamy. Ugniatamy aż do uzyskania
Kuchnia moimi oczamikawałek ok 1 cm świeżej kurkumy 1 łyżka syropu klonowego / z agawy pół łyżeczki pieprzu cayenne 1 łyżeczka octu jabłkowego 2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej 1 łyżeczka wędzonej papryki garść świeżej bazylii 1 łyżeczka jasnego sosu sojowego 1/4 szklanki wody Wykonanie : 1. Soczewicę moczymy w zimnej wodzie przez
vaniliowoczekoladowaczosnkiem. Podsmażamy do zeszklenia, a następnie dodajemy pokrojone pomidory z puszki i chwilę razem smażymy. Do garnka dodajemy pokrojone pieczone papryki i zalewamy bulionem. Dodajemy przyprawy: suszony tymianek, paprykę mieloną oraz paprykę chili. Gotujemy około 8-10 min., a następnie blendujemy zupę na gładki krem. Na końcu dodajemy śmietankę i jeszcze chwilę trzymamy na ogniu. Przyprawiamy do smaku solą
Kuchnia MagdaLenywarzywko . Teraz połączyłam ją z marchewką i wyszła pyszna surówka do obiadku. SKŁADNIKI 2 duże kalarepki 4 marchewki 4 łyżki jogurtu 2 łyżki majonezu Kieleckiego świeżo mielony pieprz czarny lub kolorowy WYKONANIE Kalarepkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.Przekładamy kalarepkę na sitko solimy trochę i odstawiamy na 15 min.aż kalarepa puści sok.Marchewkę obieramy
Mała w garnku mieszadania od A do Z wcale nie jest trudne. Ten sos wykorzystuję także do lasagne ;) SKŁADNIKI: ( 3-4 porcje) · 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego · 1 średnia cebula · 2 ząbki czosnku · 1 passata pomidorowa
Calzonella.comdelikatny i soczysty sernik na zimno, na spodzie z herbatników. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na ciasta . Składniki: 20 dkg herbatników, 10 dkg masła, 850 g twarogu mielonego, może być gotowy z wiaderka, 3/4 szklanki mleka w proszku, 2/3 szklanki mleka, 4 łyżeczki żelatyny, 3/4 szklanki cukru pudru, 200 ml słodkiej śmietanki, sok z cytryny. Konfitura z wiśni
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnePIECZONE WARZYWA Z SOSEM CZOSNKOWYM (4 porcje) 2 duże marchewki 2 korzenie pietruszki 2 duże ziemniaki 1 duży batat kawałek bulwy selera 1/2 kalafiora (lub jeden mniejszy) przyprawy: kurkuma mielona, pieprz czarny, czosnek granulowany, papryka słodka, sól olej rzepakowy sos czosnkowy : 5 łyżek jogurtu naturalnego, 1 rozgnieciony ząbek czosnku, sól i pieprz Sposób przygotowania: Piekarnik rozgrzewam do 200 stopni
W kuchni Karmel-itkiSKŁADNIKI: -karkówka -pieprz czarny 1 g/kg -liść laurowy mielony 0,5 g/kg -peklosól 13 g/kg -cebula suszona płatek 4 g/kg lub plaster cebuli świeżej krojonej tak na 0,5 cm dajemy pół plastra na dno słoika /puszki i pól plastra w części środkowej. WYKONANIE: Mięso tniemy w kostkę około 3,4 cm i peklujemy 48 godz. Po tym czasie
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 375 g, 150 g kiełbasy krakowskiej, suchej z indykiem, 100 g pomidorów suszonych w oleju, ½ łyżeczki pieprzu młotkowanego z kolendrą, suszona chili świeżo mielona do smaku, ok. 30 g sera twardego np. grana padano, ponadto: ser do posypania, całe oliwki zielone, świeże listki bazylii, sos np. pomidorowo paprykowy, domowej roboty. Przygotowanie: Kiełbasę
Moniki Smakołykizgęstnienia naszego sosu. W razie potrzeby można dodać jeszcze trochę masła. Składniki do bagietki: - 2 średniej wielkości bagietki - 1 łyżka masła - ser mozzarella - 1 ząbek czosnku - przyprawy (majeranek, kminek mielony) Masło rozdrabniamy z posiekanym wcześniej czosnkiem i przyprawami. Bagietki kroimy na małe kromeczki, następnie smarujemy je cienką warstwą naszego masła. Całość posypujemy serem mozzarella, układamy na brytfance i wkładamy
Związek na patelnimasła lub margaryny 5 jajek 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) Na biszkopty: 10 jajek1 szklanka cukru 1 szklanka mąki tortowej 1 szklanka mielonych orzechów włoskich 4 małe płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Na krem: 25 dag masła lub margaryny 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 2 pełne szklanki
Izabelawkuchnipołączeniu z mięsnymi pulpecikami to doskonała mięsno - warzywna uczta i propozycja na szybki, łatwy w przygotowaniu obiad. Składniki: 450g brukselki 100g mozzarelli sól masło do wysmarowania formy Pulpety: 480g mielonego mięsa z szynki 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki natki z pietruszki 1 jajko 1 bułka kajzerka sól pieprz vegeta klarowane masło Sos pomidorowy: 1 puszka pokrojonych pomidorów
Szalona Kuchnia Eweliny