Naleśniki to takie wdzięczne danie. Można podać je na słodko, a także na słono, pasują zarówno na śniadanie, jak i na obiad, czy kolację. Naleśnikożercy są bardzo szczęśliwymi ludźmi - wierzę w to! :) Potrzebujemy: Naleśniki: 250 ml mleka 250 ml wody 3 jaja 250 g mąki pszennej 20 g roztopionego masła klarowanego Kuchnie Świata Nadzienie: pojedyncza ugotowana pierś
MamaOskarkaPuchate, naprawdę mocno maślane bułeczki, ze smakowitą niespodzianką w środku w postaci budyniu :). Możecie je zabrać jako drugie śniadanie do szkoły/pracy, na piknik lub po prostu spałaszować na podwieczorek ze szklanką mleka :). Bardzo proste w wykonaniu. A dla przeciwników budyniu ( o ile w ogóle tacy istnieją ) lub po prostu leniuszków ;) informacja: bez budyniu też pysznie smakują, przetestowane
Opowieści z piekarnikaPyszne, drożdżowe rogaliki przeplecione słodką kruszonką i domowym dżemem z jeżyn. Rogaliki są na dwa, trzy kęsy i idealnie sprawdzą się na śniadanie lub jako przekąska. CIASTO DROŻDŻOWE (ok 16 szt): 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki wody 25 g drożdży 2 łyżki cukru 1/4 szklanki mleka w proszku 1 jajko 1 żółtko 1 łyżka mleka 50 g masła
https:KKuchniaMniamBułeczki na śniadanie. Proszę bardzo. Można upiec wieczorem, a rano... zapewniam, będą jak świeże. Mięciutkie, pachnące... Czego chcieć więcej? Bułeczki, których pieczenie nie nastręcza żadnych kłopotów a efekt... murowany Składniki: 500 g mąki pszennej (najlepiej typ 550) 18 g świeżych drożdży 220 ml jogurtu naturalnego typu GRECKI 100 ml wody 2 łyżki cukru 1 jajko 2 łyżki oleju
Kuchnia u KrysiMięciutkie cynamonowe kanelbullar albo rogale z masłem orzechowym – wszystko smakuje obłędnie! Dziś przygotowałam dla Was pyszne drożdżówki z owocami leśnymi. Niesamowicie delikatne i puszyste! Idealne na słodkie, drugie śniadanie albo podwieczorek. Ps. miało można wykorzystać ulubione, mrożone owoce. SKŁADNIKI: ( ok. 12 szt ) * maka pszenna – 550 g * drożdże świeże – 30 g * masło min. 82% – 100 g * mleko
Ostra na Słodko„To najsmaczniejsze naleśniki na słodko jakie jadłem” – tymi słowami podsumował je mój M. Zrobiłam je na podwieczorek i wszyscy zjedliśmy je z ogromnym
Smaki Na TalerzuWeekend powoli się kończy, czas pomyśleć o jutrzejszym dniu. Co dobrego zjeść na śniadanie lub zabrać ze sobą np. do pracy czy szkoły? Kasza jest zdrowa, dlatego polecam moją sałatkę, która wyszła doskonale i jest taka prosta w przygotowaniu. Lubię soczyste pomidorki koktajlowe, których słodki sok miesza się z oliwą z oliwek, tworząc przepyszny dressing! Sałatka z kaszy
Moja smaczna kuchniaDomowy jogurt naturalny Nie ma nic lepszego i zdrowszego na śniadanie niż jogurt naturalny. Jest lekki, aksamitny i kremowy. Pyszny solo jak i w różnorodnych zestawieniach. Jogurt z owocami, płatkami, granolą, zbożami, musli albo jeżeli chcecie to z tym wszystkim jednocześnie. Jogurt powinniśmy jeść codziennie. Dzięki wysokiej zawartości wapnia wzmacnia nasze kości
Gotuj Się Kto MożeNaleśniki Naleśniki to danie uniwersalne, można je podawać na śniadanie, na obiad i na kolację. Nadaje się na każdą okazję np. na szybki obiad - naleśniki z dżemem albo na przyjęcie - tort naleśnikowy. Nie znam nikogo, kto by ich nie lubił. Naleśniki według tego przepisu są miękkie oraz elastyczne, co znacznie ułatwia zwijanie ich i opiekanie, ponieważ się
Gotuj Się Kto MożeMuffinki śródziemnomorskie Muffinki śródziemnomorskie to jeden z moich ulubionych wypieków wytrawnych. Robię je bardzo często, świetnie nadają się na drugie śniadanie do szkoły czy pracy. Właściwie do tego przepisu można użyć dowolnych dodatków w ramach „sprzątania lodówki”, ale ja najbardziej lubię je z oliwkami, suszonymi pomidorami, serem i ziołami. Składniki potrzebne do zrobienie muffinek śródziemnomorskich: Składniki
Gotuj Się Kto MożePlacuszki z jabłkami Placuszki z jabłkami są doskonałe na weekendowe leniwe śniadania i na każdą kolację. To jest mój smak dzieciństwa, takie same placuszki robiła moja mama. Mój syn również je uwielbia i dlatego są częstym gościem na naszym stole. Przygotowanie ich jest bardzo proste a z tego przepisu po prostu nie mogą się
Gotuj Się Kto MożeBułeczki pszenne z dynią Bułeczki pszenne z dodatkiem dyni są doskonałą podstawą każdego śniadania. Z dżemem, miodem, serem czy ulubioną wędliną, możecie je jeść z czym chcecie … a nawet same, bez żadnych dodatków. Przepis pochodzi z bloga na dokładkę… Wypróbujcie… Składniki potrzebne do przygotowania bułeczek pszennych z dynią: 500g mąki pszennej
Gotuj Się Kto MożePasta jajeczna z suszonymi pomidorami Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami pasuje do kanapek i tostów na śniadanie, na kolację i na przekąskę. Przygotowanie jest łatwe i szybkie. Spróbujcie. Składniki do przygotowania pasty jajecznej z suszonymi pomidorami: 4 jajka, 8 suszonych pomidorów, 20 listków świeżej bazylii, łyżka majonezu, sól i pieprz do smaku. Sposób przygotowania
Gotuj Się Kto MożeTosty francuskie z mozzarellą Tosty francuskie z mozzarellą, bazylią i suszonym pomidorem to jedno z moich ulubionych dań na śniadanie czy podwieczorek. Ciepłe, z wierzchu chrupiące a w środku miękkie z aromatycznym nadzieniem błyskawicznie znikają zaraz po zdjęciu z patelni. W dzieciństwie moja mama często robiła je w wersji klasycznej
Gotuj Się Kto MożePlacuszki bananowe Placuszki bananowe z mąki pełnoziarnistej – pomysł na pyszne pożywne śniadanie. Można je jeść posmarowane kwaśną śmietaną, te smaki bardzo ciekawie się przełamują, lub po prostu posypane cukrem pudrem. Doskonały sposób na wykorzystanie przejrzałego banana. Składniki potrzebne do przygotowania placuszków bananowych (około 15 placuszków): 1 dojrzały banan, 1 jajko, 1 łyżka cukru, 0,5 szklanki pełnoziarnistej mąki
Gotuj Się Kto Może